דואל סאב, SVS SB-2000
-
kingshoko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3818
- נתן תודות: 200 פעמים
- קיבל תודות: 105 פעמים
שלום אנשים,
מה דעתכם על סטאפ שכולל דואל סאב?
האם יש רק יתרונות?
חושב על הוספה של סאב נוסף לסטאפ הנוכחי שלי שכולל בין השאר SVS SB-2000
יש גם מחשבות על שדרוג הרסיבר אבל אולי זה בשלב מאוחר יותר אחרי הוספת הסאב.
אשמח לדעת את דעתכם והאם הייתם הולכים לכיון של דואל סאב במידה ויש מקום?
או שהייתם מעדיפים שדרוג רסיבר שאולי יכול לשפר את נושא הסאב בחלל עם מערכת כיול מתקדמת יותר.
תודה
מה דעתכם על סטאפ שכולל דואל סאב?
האם יש רק יתרונות?
חושב על הוספה של סאב נוסף לסטאפ הנוכחי שלי שכולל בין השאר SVS SB-2000
יש גם מחשבות על שדרוג הרסיבר אבל אולי זה בשלב מאוחר יותר אחרי הוספת הסאב.
אשמח לדעת את דעתכם והאם הייתם הולכים לכיון של דואל סאב במידה ויש מקום?
או שהייתם מעדיפים שדרוג רסיבר שאולי יכול לשפר את נושא הסאב בחלל עם מערכת כיול מתקדמת יותר.
תודה
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10915
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
אין מערכת כיול שיודעת לטפל טוב בתדרי הסאב.
יש מערכות כיול שמתייחסות לתדרי הסאב, בצורה מוגבלת מאוד.
יש גם חסרונות, אם לא יודעים מה עושים, ומבצעים מדידות בחדר עם כלים מתאימים.
יש בעיות של הכפלת\ביטול תדרים בין שני הסאבים,
חוסר התאמת פאזה, וכו'.
יש מערכות כיול שמתייחסות לתדרי הסאב, בצורה מוגבלת מאוד.
יש גם חסרונות, אם לא יודעים מה עושים, ומבצעים מדידות בחדר עם כלים מתאימים.
יש בעיות של הכפלת\ביטול תדרים בין שני הסאבים,
חוסר התאמת פאזה, וכו'.
-
kingshoko
- חבר מביא חבר

הסטאפ היום כולל 5.1 של פוקל 816v וסאב של SVS כמו שאמרתי.
החלל הוא סלון של שצד אחד פתוח למטבח וצד שני יציאה למרפסת, המרחק ישיבה שלי מהמסך/רמקולים הוא 4 מטר.
הסאב ממוקם בצד הסלון עם היציאה למרפסת אבל הוא לא צמוד לחלון, יש רמקול לפני וגם הרמקול רחוק כחצי מטר מהחלון יצאה למרפסת.
כן מה שהייתי רוצה לשפר זה את נושא האחידות בחדר ואולי גם יותר עוצמה/עומק.
תודה על הסרטונים.
הרסיבר הוא RX-A2010 ואני חושב על שדרוג ל 2070, קראתי שמערכת הכיול שלו טובה יותר ואולי גם מטפלת בסאב ובנוסף עם יכולת ״פיזור״ הסאונד טוב יותר בחדר.
החלל הוא סלון של שצד אחד פתוח למטבח וצד שני יציאה למרפסת, המרחק ישיבה שלי מהמסך/רמקולים הוא 4 מטר.
הסאב ממוקם בצד הסלון עם היציאה למרפסת אבל הוא לא צמוד לחלון, יש רמקול לפני וגם הרמקול רחוק כחצי מטר מהחלון יצאה למרפסת.
תודה על הסרטונים.
הרסיבר הוא RX-A2010 ואני חושב על שדרוג ל 2070, קראתי שמערכת הכיול שלו טובה יותר ואולי גם מטפלת בסאב ובנוסף עם יכולת ״פיזור״ הסאונד טוב יותר בחדר.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
בחדר סגור תמיד יש יתרון לזוג סאבים או רביעיה.
אם יש מקום ותקציב, היתי הולך על זה בגדול.
במידה ומדובר בסלון בדירה שפתוח לאזורים אחרים, לא בטוח ששני סאבים עדיפים על אחד גדול יותר.
ליאור
אם יש מקום ותקציב, היתי הולך על זה בגדול.
במידה ומדובר בסלון בדירה שפתוח לאזורים אחרים, לא בטוח ששני סאבים עדיפים על אחד גדול יותר.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
·קודם כל, החלפת רסיבר לא תתן לך שיפור גדול, אם בכלל. בטח שלא כמו הוספת סאב שני.kingshoko כתב:הסטאפ היום כולל 5.1 של פוקל 816v וסאב של SVS כמו שאמרתי.
תודה על הסרטונים.
הרסיבר הוא RX-A2010 ואני חושב על שדרוג ל 2070, קראתי שמערכת הכיול שלו טובה יותר ואולי גם מטפלת בסאב ובנוסף עם יכולת ״פיזור״ הסאונד טוב יותר בחדר....
תמונה היתה עוזרת יותר, אבל אני חושב שזה סלון סטנדרטי, כלומר הספה צמודה לקיר האחורי (אכן?) ואתה רוצה לשים את הסאב מהצד השני של הבמה הקדמית. במקרה הזה, לדעתי, הוספה של סאב שני לא תשפר יותר מדי. כן יתקבל שיפור, קצת יותר עוצמה, אבל לא משהו ששווה את הכסף והמקום.
אם כבר. תמכור את מה שיש לך עכשיו ותלך על הבא בתור. יש לך גם את זה פה בלוחות.
אז תקבל שיפור משמעותי בעוצמה, סאב שיורד נמוך יותר בצורה מורגשת, מדוייק יותר עם פאנץ מטורף. זה יהיה שיפור ניכר.
לסדרות הגבוהות יותר של SVS יש מגבר עם DSP בעל יכולות שאין לסדרות הנמוכות, עם קצר התעסקות, אתה יכול לשפר את הבאס ולהחליק כמה מהפיקים.
אני עכשיו עברתי תהליך של הוספת סאב שני. אחד מהסדרה כמו שלך ואחד מסדרת הPLUS. אני חייב להגיד שהפלוס הרבה יותר טוב בכל מובן. ביחד הם אכן מחליקים חלק מהפיקים, מוסיפים עוצמה אבל אני בחדר קטן וסגור ויושב כמעט במרכז. לא המצב שלך. אני חופשי יכול להסתדר עם הPLUS לבדו, אם אני חייב, אבל לא אם הקטן יותר. כמו כן, אני יכול להגיד לך שזה לא שגר ושכח, נדרשת התעסקות, חיפוש מיקום, משחקים עם הפזות והעוצמות, כיולים לא פשוטים עד שמגיעים לתוצאה טובה.
-
kingshoko
- חבר מביא חבר

נכון, הספה צמודה לקיר, ממול יש מזנון, מצד ימין צמוד אילו הסאב ומיד אחריו רמקול ואז יציאה למרפסת, בצד השני של המזנון יש רמקול נוסף כמובן וסלון פתוח למטבח ולמעברי החדרים..
אני מבין את עניין סאב גדול יותר וחזק יותר כמו הפלוס אבל הוא דורש גם יותר מקום באופן משמעותי, חושב שזה יראה פחות טוב וגם לא בטוח שיש לי מקום לדבר כזה
צירפתי תמונה קצת מעפנה אבל גם משהו..
תודה
אני מבין את עניין סאב גדול יותר וחזק יותר כמו הפלוס אבל הוא דורש גם יותר מקום באופן משמעותי, חושב שזה יראה פחות טוב וגם לא בטוח שיש לי מקום לדבר כזה
צירפתי תמונה קצת מעפנה אבל גם משהו..
תודה
נערך לאחרונה על ידי kingshoko ב 08/07/2017 21:51, נערך פעם 1 בסך הכל.
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14357
- נתן תודות: 991 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
אתה מזכיר לי נשכחות...
אותה שאלה הייתה לי לפני כ 7 (!) שנים.
https://www.hometheater.co.il/modules.p ... sc&start=0
מאז הסאבים שודרגו כמה פעמים... אבל תמיד לזוג.
... ומאז אי אפשר לחזור אחורה לסאב בודד.
משפט שזיו כבר כתב לפני 7 שנים בשרשור הנ"ל, אבל נכון באותה מידה גם היום.
אותה שאלה הייתה לי לפני כ 7 (!) שנים.
https://www.hometheater.co.il/modules.p ... sc&start=0
מאז הסאבים שודרגו כמה פעמים... אבל תמיד לזוג.
... ומאז אי אפשר לחזור אחורה לסאב בודד.
משפט שזיו כבר כתב לפני 7 שנים בשרשור הנ"ל, אבל נכון באותה מידה גם היום.
@kingshoko
·
לילה טוב
יחד עם זאת יש לקחת בחשבון:
1. הסאבים הקטנים הם מחברה שונה מהותית בגישתה לבאס מאשר הסאב הגדול יותר.
2. יכול להיות שעם סאבים של 12 (ולא 10) - התחושה הייתה שונה - מול סאב של 15.
3. יכול להיות שעם 2 סאבים קטנים של 10 מאותה החברה של הסאב הגדול יותר - אולי הייתה תוצאה טובה יותר.
4. יכול להיות שכאמור עם 2 סאבים של 12 מאותה החברה של הסאב הגדול יותר - אולי הייתה תוצאה טובה יותר.
לצערי החלל אצלי יחסית מוגבל - והמערכת שלי הכללית תופסת לא מעט מקום בקיר החזית בסלון - והייתי מוגבל ל-שניים "קטנים" של 10 ולצערי לא הייתי יכול למקם של יותר (בעיקר בשל גודלם הפיזי).
הפתרון אצלי (בכל זאת רציתי לעשות מהלך ולשדרג אצלי את הסאב) - זה החלפת ה-15 ב-18 (מאותה החברה)- ועל כן התוצאה הייתה משמעותית טובה והומוגנית ומלהיבה יותר משני המבדקים (גם DUAL 10 של חברה X מול בודד אחד של 15 מחברה Y)
שטח הרצפה של הסאב 18 כמובן שהיה גדול מה-15 - אך כבר העדפתי שטח רצפה אחד שיהיה מורחב יותר מאשר 2 קטנים יותר שיהיו מפוזרים במקומות פחות שיגרתיים.
* שני סאבים בחזית כמו שאני רואה אצל הרבה אנשים - אצלי לא עבד טוב -
רק כאשר מיקמתי אחד בצד הקיר (צד) שגם היה יחסית מרוחק ממני וסאב שני בחזית פונה אלי - הייתה תחושה של יותר משקל והתרחבות גדולה יותר. (מעט נתן תחושה של הסאב הבודד והגדול שישב מול המאזין).
בסופו של דבר - ממליץ לך מאוד להביא סאב נוסף (זהה) לשלך או שני סאבים אחרים קטנים יותר או שניים זהים לגודלו של שלך כבודד, ופשוט לקחת כמה שעות off מהמשפחה ולבחן באוזן את הדברים.
בהצלחה.
·
לילה טוב
- האם יש באפשרותך להשאיל/לקחת לבדיקה אצלך בבית סאב נוסף?
- לפני X חודשים לקחתי לבדיקה 2 סאבים (יחסית קטנים) לבדיקה לסופש - לבדוק אם אכן אצלי (חלל/סלון ישראלי - פתוח למטבח מצד אחד ומצד שני וויטרינה (חלל הסלון המוגדר עבור המערכת כ- 18.6 מ"ר - כאשר ממשיך אותו מבואה גדולה יחסית שמשלבת כניסה עם מסדרון של כ 1.מ - וכניסה למטבח וגישה לחדרים).
- המבדק היה כאמור בין 2 סאבים 10 אינץ VS סאב גדול של 15 אינץ.
- ניסיתי לא מעט מקומים שונים, ניסיונות להגיע לאותה אחידות של באס (שהייתי מורגל מהסאב הגדול יותר והבודד) לא הצלחתי, לצערי, תחושת ה-SLAM והאימפקט - כולל תחושת הליווי בפס קול סרט הקולנוע עם הסאב הבודד היה משמעותית מלהיב ומרגש יותר.
יחד עם זאת יש לקחת בחשבון:
1. הסאבים הקטנים הם מחברה שונה מהותית בגישתה לבאס מאשר הסאב הגדול יותר.
2. יכול להיות שעם סאבים של 12 (ולא 10) - התחושה הייתה שונה - מול סאב של 15.
3. יכול להיות שעם 2 סאבים קטנים של 10 מאותה החברה של הסאב הגדול יותר - אולי הייתה תוצאה טובה יותר.
4. יכול להיות שכאמור עם 2 סאבים של 12 מאותה החברה של הסאב הגדול יותר - אולי הייתה תוצאה טובה יותר.
לצערי החלל אצלי יחסית מוגבל - והמערכת שלי הכללית תופסת לא מעט מקום בקיר החזית בסלון - והייתי מוגבל ל-שניים "קטנים" של 10 ולצערי לא הייתי יכול למקם של יותר (בעיקר בשל גודלם הפיזי).
הפתרון אצלי (בכל זאת רציתי לעשות מהלך ולשדרג אצלי את הסאב) - זה החלפת ה-15 ב-18 (מאותה החברה)- ועל כן התוצאה הייתה משמעותית טובה והומוגנית ומלהיבה יותר משני המבדקים (גם DUAL 10 של חברה X מול בודד אחד של 15 מחברה Y)
שטח הרצפה של הסאב 18 כמובן שהיה גדול מה-15 - אך כבר העדפתי שטח רצפה אחד שיהיה מורחב יותר מאשר 2 קטנים יותר שיהיו מפוזרים במקומות פחות שיגרתיים.
* שני סאבים בחזית כמו שאני רואה אצל הרבה אנשים - אצלי לא עבד טוב -
רק כאשר מיקמתי אחד בצד הקיר (צד) שגם היה יחסית מרוחק ממני וסאב שני בחזית פונה אלי - הייתה תחושה של יותר משקל והתרחבות גדולה יותר. (מעט נתן תחושה של הסאב הבודד והגדול שישב מול המאזין).
בסופו של דבר - ממליץ לך מאוד להביא סאב נוסף (זהה) לשלך או שני סאבים אחרים קטנים יותר או שניים זהים לגודלו של שלך כבודד, ופשוט לקחת כמה שעות off מהמשפחה ולבחן באוזן את הדברים.
בהצלחה.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

הסיבה היחידה לשלב שני סאבים או ארבעה בחדר סגור היא לפתור את הבעיות האקוסטיות שנובעות מממדי החדר להלן room modes.kingshoko כתב:היי ליאור
הגיונית נשמע לי ההפך, רק הגיונית כן
נשמע לי כאילו סאב אחד יתקשה בחלל פתוח ואילו שניים יוכלו לכסות את השטחים הפתוחים בקלות יותר ובחדר סגור ההפך..
יכול להסביר את הסיבות?
תודה...
אין שום יתרון מוכח ( מתמטית \ אקוסטית ) לשני סאבים בחדר פתוח על פני סאב אחד גדול יותר שנותן את אותה תפוקה.
דרך אגב, גם בחדר סגור סאב שני יתן לך עוד 3-4db. אתה לא קונה עוד סאב בשביל 3db אתה קונה אותו כדיי לייצר
אחידות בעקומת התדר ביותר מנקודת ישיבה אחת. ברגע שיש לך אחידות ואתה מקבל את אותו הגרף בכל הכסאות בחדר, אתה יכול לתקן עם מערכת כיול, רק שבשלב הזה אתה מתקן לכולם ולא רק למיקום אחד.
ליאור
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
-
kingshoko
- חבר מביא חבר

תודה לכם,
אז כמו שזה נראה ונקרא מהדברים שלכם אין פה שום יתרון בטוח כזה או אחר ואפילו נוטה לכיון סאב אחד גדול יותר כנראה יהיה טוב יותר בחלל שלי
במכל מקרה צריך לבחון כל מקרה לגופו, אני אנסה אולי לדבר עם חנות כדי לתת לי SVS לבדיקה..
נראה מה יצא מזה
הלוואי והיה לי מקום לסאב גדול יותר כמו ה pb12 plus
תודה לכם על המידע והשיתוף.
אז כמו שזה נראה ונקרא מהדברים שלכם אין פה שום יתרון בטוח כזה או אחר ואפילו נוטה לכיון סאב אחד גדול יותר כנראה יהיה טוב יותר בחלל שלי
במכל מקרה צריך לבחון כל מקרה לגופו, אני אנסה אולי לדבר עם חנות כדי לתת לי SVS לבדיקה..
נראה מה יצא מזה
הלוואי והיה לי מקום לסאב גדול יותר כמו ה pb12 plus
תודה לכם על המידע והשיתוף.
@kingshoko
·
השיתוף וההתנסות היא מאוד אישית וסובייקטיבית.
מומלץ מאוד לערוך את ההשוואה אצלך כמובן ולבחון את הדברים, רק כך תוכל באמת לקבל קנ"מ - מה בעדיפות עליונה אצלך.
מקווה שתצליח לקבל סאב להשאלה.
בהצלחה.
תעדכן.
·
השיתוף וההתנסות היא מאוד אישית וסובייקטיבית.
מומלץ מאוד לערוך את ההשוואה אצלך כמובן ולבחון את הדברים, רק כך תוכל באמת לקבל קנ"מ - מה בעדיפות עליונה אצלך.
מקווה שתצליח לקבל סאב להשאלה.
בהצלחה.
תעדכן.
-
kingshoko
- חבר מביא חבר

אז איך אפשר לכייל אם בכלל לאחר הוספת סאב נוסף?
הבנתי שמערכת הכיול ב2010 לא מטפלת כלל בסאבים, נכון?
רושם ראשוני מהיר, תוספת ״בשרניות״, ״נפח״, ״ופיזור״ טוב יותר בחלל...
אבל עדיין צריך לעשות נסיונות בקטעים נוספים וגם מבחן עיוור
אבל עדיין צריך לעשות נסיונות בקטעים נוספים וגם מבחן עיוור
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

·kingshoko כתב:אז איך אפשר לכייל אם בכלל לאחר הוספת סאב נוסף?
אבל עדיין צריך לעשות נסיונות בקטעים נוספים וגם מבחן עיוור...
מערכת הכיול תתיחס לשני הסאבים כאל סאב אחד.
כל מה שצריך לעשות זה לדאוג זה שכל אחד מהסאבים נותן 72db כך שביחד יתנו 75db ( מכפלה = 3db יותר ) ואז להריץ את הכיול.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
-
kingshoko
- חבר מביא חבר

תודה ליאור
לפני הכיול אני צריך לדאוג שכל סאב נותן 72db, איך לבדוק, מה הדרך הנכונה?
בנוסף יש לי אפשרות בימאה להגדיר swfr layout כ leftright או monaural x2
הסאבים שלי ממוקמים בבמה הקדמית כל אחד ליד הרמקול הריצפתי מהצד הפנימי של הרמקול.
שניהם יכולים להתאים למיקום הסאבים ולא מצאתי מידע שמתייחס לשוני בהגדרה זאת.
תודה
לפני הכיול אני צריך לדאוג שכל סאב נותן 72db, איך לבדוק, מה הדרך הנכונה?
בנוסף יש לי אפשרות בימאה להגדיר swfr layout כ leftright או monaural x2
הסאבים שלי ממוקמים בבמה הקדמית כל אחד ליד הרמקול הריצפתי מהצד הפנימי של הרמקול.
שניהם יכולים להתאים למיקום הסאבים ולא מצאתי מידע שמתייחס לשוני בהגדרה זאת.
תודה
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17929
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
במידה והרסיבר לא מציג את העוצמה לפני תחילת הכיול (כמו באודסי למשל) הדרך היחידה היא בעזרת מד SPL .לפני הכיול אני צריך לדאוג שכל סאב נותן 72db, איך לבדוק, מה הדרך הנכונה?...
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום