בחירת מסך בגודל 65
הי,
כמו רבים וטובים כאן אני לפני קניית מסך חדש. גודל 65 אינטש (אלא אם נמצא משהו מפתיע גדול יותר).
התכנים הם 95% סרטים שאני מוריד. רובם FHD. עד עכשיו לא הייתה לי סיבה לנסות 4K (המסך הקודם לא תמך).
לעיתים נדירות אני צופה בעידן+.
המקור היחיד הוא מחשב, ולא מעניינות אותי בכלל כל תכונות הסמארט של הטלביזייה. כל מה שאני צריך אני מקבל מהמחשב.
גם הסאונד לא רלוונטי כי הכל מחובר דרך מגבר קולנוע ביתי לרמקולים חיצוניים.
עיקר הצפייה בלילה, בחדר חשוך.
נשארנו עם איכות התמונה.
ראיתי OLED, ולא צריך להיות ווידיאופיל מדופלם כדי להלהב.
המחיר הופך את האופצייה הזאת ללא רלוונטית.
בתגובה ראשונית התלהבתי מאד מההייסנס דגם ה 7000, שללא ספק נותן תמורה מעולה למחיר.
יחד עם זאת, אני קונה את המסך לכמה שנים טובות (אני לא מאלו שמחליף כל שנתיים), וזה מכשיר מרכזי בבית אצלנו.
ראיתי היום (בחנות מאד לא מיקצועית) גם את הדגמים העדכניים (מהסדרות הגבוהות) של LG וגם של סמסונג.
לא יכולתי להשוות להייסנס, אבל התמונה בהחלט נראית טובה מאד.
מחפש חוות דעת של מקצועני הפורום (לאו דווקא מאלו שרכשו את אחד הדגמים ועסוקים לשכנע את כל העולם שעשו את הבחירה הכי טובה בעולם). מה ההבדלים, עד כמה משמעותיים, ואם יש המלצה לחנות באזור הרצליה/רמת השרון/תל אביב שבה ניתן לראות את שלושתם בתנאים טובים.
ה]נייה לבקורות רלוונטיות גם תתקבל בברכה.
תודה וסופ"ש נפלא
אלי
כמו רבים וטובים כאן אני לפני קניית מסך חדש. גודל 65 אינטש (אלא אם נמצא משהו מפתיע גדול יותר).
התכנים הם 95% סרטים שאני מוריד. רובם FHD. עד עכשיו לא הייתה לי סיבה לנסות 4K (המסך הקודם לא תמך).
לעיתים נדירות אני צופה בעידן+.
המקור היחיד הוא מחשב, ולא מעניינות אותי בכלל כל תכונות הסמארט של הטלביזייה. כל מה שאני צריך אני מקבל מהמחשב.
גם הסאונד לא רלוונטי כי הכל מחובר דרך מגבר קולנוע ביתי לרמקולים חיצוניים.
עיקר הצפייה בלילה, בחדר חשוך.
נשארנו עם איכות התמונה.
ראיתי OLED, ולא צריך להיות ווידיאופיל מדופלם כדי להלהב.
המחיר הופך את האופצייה הזאת ללא רלוונטית.
בתגובה ראשונית התלהבתי מאד מההייסנס דגם ה 7000, שללא ספק נותן תמורה מעולה למחיר.
יחד עם זאת, אני קונה את המסך לכמה שנים טובות (אני לא מאלו שמחליף כל שנתיים), וזה מכשיר מרכזי בבית אצלנו.
ראיתי היום (בחנות מאד לא מיקצועית) גם את הדגמים העדכניים (מהסדרות הגבוהות) של LG וגם של סמסונג.
לא יכולתי להשוות להייסנס, אבל התמונה בהחלט נראית טובה מאד.
מחפש חוות דעת של מקצועני הפורום (לאו דווקא מאלו שרכשו את אחד הדגמים ועסוקים לשכנע את כל העולם שעשו את הבחירה הכי טובה בעולם). מה ההבדלים, עד כמה משמעותיים, ואם יש המלצה לחנות באזור הרצליה/רמת השרון/תל אביב שבה ניתן לראות את שלושתם בתנאים טובים.
ה]נייה לבקורות רלוונטיות גם תתקבל בברכה.
תודה וסופ"ש נפלא
אלי
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14360
- נתן תודות: 991 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
קפצת מ oled להייסנס.
מרצדס לפיאט.... מה עדיף?
אם לא תציין תקציב גם התשובות לא יהיו רלוונטיות.
מרצדס לפיאט.... מה עדיף?
אם לא תציין תקציב גם התשובות לא יהיו רלוונטיות.
בחירת מסך בגודל 65
לא חושב שקפצתי ממרצדס לפיאט. כתבתי שראיתי את ה OLED, שהתמונה אכן טובה אבל בגלל המחיר זה לא רלוונטי.
הלך על המרצדס.
מעבר לזה ההיסנס הוא מסך במחיר מצויין. אם אתה חושב שהוא הפיאט בחבורה, אז רציתי לשמוע למה.
אני מבין שצריך להגדיר תקציב כדי לקבל המלצות, אבל התקציב די גמיש, וזה יותר שאלה של להשתכנע שזה "שווה את הכסף". מבין שזה סובייקטיבי, ולכן מבקש להבין מה ההבדלים ואני כבר אעשה את החשבון לבד.
בא נניח שאם ההייסנס עולה כ- 6,000 ש"ח, אז התקציב יכול להיות גם 10,000 ש"ח, ואם בעוד קצת יש משהו שנותן נוק-אאוט - זה גם בסדר.
תודה,
אלי
הלך על המרצדס.
מעבר לזה ההיסנס הוא מסך במחיר מצויין. אם אתה חושב שהוא הפיאט בחבורה, אז רציתי לשמוע למה.
אני מבין שצריך להגדיר תקציב כדי לקבל המלצות, אבל התקציב די גמיש, וזה יותר שאלה של להשתכנע שזה "שווה את הכסף". מבין שזה סובייקטיבי, ולכן מבקש להבין מה ההבדלים ואני כבר אעשה את החשבון לבד.
בא נניח שאם ההייסנס עולה כ- 6,000 ש"ח, אז התקציב יכול להיות גם 10,000 ש"ח, ואם בעוד קצת יש משהו שנותן נוק-אאוט - זה גם בסדר.
תודה,
אלי
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14360
- נתן תודות: 991 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
תראה... מסך ב 6,000 ₪ לא יתן לך מה שיתן מסך ב 10,000 ₪.
ככה זה בחיים ב 99% מהמקרים.
אם התקציב שלך 10k, לדעתי תשאף ליותר מהייסנס.
עם כל הכבוד להייסנס , זה מסך לבעלי תקציב מוגבל ויכול להיות שהוא נותן תמורה טובה למחירו אבל לא בהשוואה למסך של סוני או סמסונג ב 10k...וכאמור זו גם כמובן לא השוואה הוגנת.
לכן בסופו של דבר הכל מתחיל ונגמר בתקציב.
ככה זה בחיים ב 99% מהמקרים.
אם התקציב שלך 10k, לדעתי תשאף ליותר מהייסנס.
עם כל הכבוד להייסנס , זה מסך לבעלי תקציב מוגבל ויכול להיות שהוא נותן תמורה טובה למחירו אבל לא בהשוואה למסך של סוני או סמסונג ב 10k...וכאמור זו גם כמובן לא השוואה הוגנת.
לכן בסופו של דבר הכל מתחיל ונגמר בתקציב.
@acc800
האם הקביעה מבוססת על ניסיון אישי?
אני כבר מספר שבועות עם M7000 65, עד כה מעל ומעבר לציפיות (והיו ציפיות).
HDR בעיה מישנית בעיני, הסמארט הפנימי בינוני מינוס, שימוש בסמארט חיצוני נותן יותר ופותר את בעיית ה- HDR.
לגבי מבחן האמינות, ימים יגידו, בכל מקרה האחריות הינה ל- 3 שנים וכלולה במחיר.
בדיעבד, עם תקציב נוסף, הייתי מגדיל את המסך ל- 75".
האם הקביעה מבוססת על ניסיון אישי?
אני כבר מספר שבועות עם M7000 65, עד כה מעל ומעבר לציפיות (והיו ציפיות).
HDR בעיה מישנית בעיני, הסמארט הפנימי בינוני מינוס, שימוש בסמארט חיצוני נותן יותר ופותר את בעיית ה- HDR.
לגבי מבחן האמינות, ימים יגידו, בכל מקרה האחריות הינה ל- 3 שנים וכלולה במחיר.
בדיעבד, עם תקציב נוסף, הייתי מגדיל את המסך ל- 75".
בינתיים הייסנס מול דגמי הכניסה של סמסונג, מתבררת לדעתי כקנייה עדיפה. נכון לסמסונג יש טווח רחב מאוד של מסכים, והיקרים בהם בהחלט עדיפים על הדגמים של הייסנס.
מצד שני במחיר נמוך יותר אתה מקבל את הדגם הכי מתקדם של הייסנס, מול הדגם הכי פשוט של סמסונג.
מבחינת הנתונים נראה לי שהייסנס עדיפה, היתרון היחידי של סנסונג הוא אולי מערכת ההפעלה ואני מקווה שגם עדכוני גרסה יותר מסודרים בישראל.
מצד שני במחיר נמוך יותר אתה מקבל את הדגם הכי מתקדם של הייסנס, מול הדגם הכי פשוט של סמסונג.
מבחינת הנתונים נראה לי שהייסנס עדיפה, היתרון היחידי של סנסונג הוא אולי מערכת ההפעלה ואני מקווה שגם עדכוני גרסה יותר מסודרים בישראל.
Tomerco
אם זה התקציב שלך , אז ללכת על דגם אחר !
מספיק לקרוא כאן במשך יותר משנה את מאות הפוסטים על מסכי הייסנס
על הפער בין הנתונים שפורסמו למציאות (עידכוני קושחה, HDR, סמארט, צבעים ועוד).
רוב אלא שממליצים על הייסנס בולעים את הגלולה המרה, מתנחמים במחיר
וממשיכים להמליץ לכולם. כפי שכתב EliA פותח השירשור.
ראה למשל את Thehobit1 ואחרים בשרשור הזה.
אם אתה מודע מראש לבעיות הצפויות להופיע, יתכן שפחות תתאכזב.
אם זה התקציב שלך , אז ללכת על דגם אחר !
מספיק לקרוא כאן במשך יותר משנה את מאות הפוסטים על מסכי הייסנס
על הפער בין הנתונים שפורסמו למציאות (עידכוני קושחה, HDR, סמארט, צבעים ועוד).
רוב אלא שממליצים על הייסנס בולעים את הגלולה המרה, מתנחמים במחיר
וממשיכים להמליץ לכולם. כפי שכתב EliA פותח השירשור.
ראה למשל את Thehobit1 ואחרים בשרשור הזה.
אם אתה מודע מראש לבעיות הצפויות להופיע, יתכן שפחות תתאכזב.
@se1
לא בולע גלולה אלא נהנה מאוד מחווית הצפיה.
בא נתעלם מהמפרטים והמותג, ונשאל שאלה אומנם סוביקטיבית: בכמה תשתפר בממוצע חווית הצפיה בתוספת 60% של המחיר?
כל אחד ותשובתו הוא. בכל מקרה רוב התכנים עדיין לא 4K, וזו הבעיה העיקרית שמקטינה אף יותר יתרונות טכנים במידה וישנם.
ב- 10,000 ש"ח הייתי קונה את אותה טלויזיה אך ב-70" או 75", זו לדעתי קפיצה ממשית בחווית הצפיה.
לא בולע גלולה אלא נהנה מאוד מחווית הצפיה.
בא נתעלם מהמפרטים והמותג, ונשאל שאלה אומנם סוביקטיבית: בכמה תשתפר בממוצע חווית הצפיה בתוספת 60% של המחיר?
כל אחד ותשובתו הוא. בכל מקרה רוב התכנים עדיין לא 4K, וזו הבעיה העיקרית שמקטינה אף יותר יתרונות טכנים במידה וישנם.
ב- 10,000 ש"ח הייתי קונה את אותה טלויזיה אך ב-70" או 75", זו לדעתי קפיצה ממשית בחווית הצפיה.
EliA, אנחנו בהתלבטות כל כך דומה שהיינו יכולים להיות אותו אדם. יש לי סלון מאוד גדול ואני מתלבט אם לקנות את הhisense ב65 או שלראות את זה כהשקעה ארוכת טווח באמת ולקנות משהו יותר יקר. ראיתי את דגמי סמסונג מסדרה 7000 בקצת יותר. יש גם את ה8500 אבל אני לא רוצה מסך קעור.
השאלה היא כזאת: מה קפיצת המדרגה מעל לM7000 65"? אופציה אחת היא כמו שאמר ההוביט1 היא ללכת על הייסנס ב70 אינץ', אופציה שנייה היא מסך סמסונג/LG מסדרה גבוהה יותר, איזה דגם מומלץ? מה ייתן שיפור בחווית הצפייה?
השאלה היא כזאת: מה קפיצת המדרגה מעל לM7000 65"? אופציה אחת היא כמו שאמר ההוביט1 היא ללכת על הייסנס ב70 אינץ', אופציה שנייה היא מסך סמסונג/LG מסדרה גבוהה יותר, איזה דגם מומלץ? מה ייתן שיפור בחווית הצפייה?
זה כמובן מאד אינדיבידואלי, אבל אני מרגיש שכלכלית עבורי ה sweet spot הוא השקעה של כ- 6,000 ש"ח, והחלפה אחת לכמה שנים. אם אשקיע מעל 15,000 ב OLED אז זה לא מוצדק מבחינתי להחליף עוד שלוש ארבע שנים, ואני כן חושב שתהיה התקדמות משמעותית בתקופה הזאת.
לכן (ואני כבר עושה את שלוש פעמים) אני משקיע בערך סכום כזה ומשדרג כל כמה שנים.
כמובן שלאנשים אחרים ה sweet spot יהיה שונה. גבוה או נמוך יותר.
למרות זאת ניסיתי להבין מה ההבדל כרגע בין ההיסנס לבין דגמים באותו גודל ובמחיר גבוה יותר של היצרנים המובילים. למרות הרצון הטוב של החברים כאן (ואני ממש לא ציני) לא הצלחתי לקבל אמירות ברורות איפה ההבדלים (למשל שאחד הדגמים ייתן תמונה פחות טובה ב SD, או בחדר מואר, או בזוית צפיה מהצד...).
אם מישהו יכול להצביע על ההבדלים בכיוון הזה מאד אשמח.
ותודה לכל המגיבים.
אלי
לכן (ואני כבר עושה את שלוש פעמים) אני משקיע בערך סכום כזה ומשדרג כל כמה שנים.
כמובן שלאנשים אחרים ה sweet spot יהיה שונה. גבוה או נמוך יותר.
למרות זאת ניסיתי להבין מה ההבדל כרגע בין ההיסנס לבין דגמים באותו גודל ובמחיר גבוה יותר של היצרנים המובילים. למרות הרצון הטוב של החברים כאן (ואני ממש לא ציני) לא הצלחתי לקבל אמירות ברורות איפה ההבדלים (למשל שאחד הדגמים ייתן תמונה פחות טובה ב SD, או בחדר מואר, או בזוית צפיה מהצד...).
אם מישהו יכול להצביע על ההבדלים בכיוון הזה מאד אשמח.
ותודה לכל המגיבים.
אלי
מצד אחד אני מאוד איתך, זה נראה כמו sweet spot טוב ובשבוע שאני עוקב אחרי המסך הזה המחיר שלו רק יורד. מצד שני יש בי פחד מהתקלות שמפורסמות כאן כל הזמן, אבל כמובן שמדובר פה באפקט כמו שקרה עם הAudio TEchnica M50 לפני כמה שנים. כולם המליצו על הדגם הספציפי, כולם קנו אותו, ואז חלק גילו שהוא לא באמת בשבילם, והרבה אנשים פרסמו על בעיות פשוט כי היו הרבה אנשים שקנו.
מה שלא ברור לי מכל הדיונים האלה, זה כמו שאתה אומר. מה האופציה היותר טובה? לקנות KS8000 ב11 אלף שקל??
מה שלא ברור לי מכל הדיונים האלה, זה כמו שאתה אומר. מה האופציה היותר טובה? לקנות KS8000 ב11 אלף שקל??
EliA +1
ישנה דרך נוספת להסתכל על הדברים:
אם אין ביטחון ממשי או מוחשי לגבי יתרונות של דגם אחד על מישנהו, מבחינה החוויה הכוללת או כל אספקט חשוב אחר, אז עדיף להמר על מחצית הסכום, לא כן?
במילים אחרות, אם כבר לשלם פרמיום משמעותי, היתרונת צריכים להיות ברורים ומשמעותים.
zpeleg: מסך יותר גדול יעצים את החוויה בסלון מאוד גדול.
ישנה דרך נוספת להסתכל על הדברים:
אם אין ביטחון ממשי או מוחשי לגבי יתרונות של דגם אחד על מישנהו, מבחינה החוויה הכוללת או כל אספקט חשוב אחר, אז עדיף להמר על מחצית הסכום, לא כן?
במילים אחרות, אם כבר לשלם פרמיום משמעותי, היתרונת צריכים להיות ברורים ומשמעותים.
zpeleg: מסך יותר גדול יעצים את החוויה בסלון מאוד גדול.
Tomerco ואחרים בשירשור הזה.
אתם כמו רבים מתלבטים בצדק, אבל אין בפירוש תשובה אחת כפי שאתם רוצים.
מה שנכון לאחד יכול בפירוש לא להיות נכון לאחר.
מסך שלפי אחד נותן תמונה וצבעים יפים ("יתרונות בולטים" כפי שכתב מישהו)
יראה בעיני השני או בעיני וידיאופיל כתמונה נוראית.
לכן חשוב גם לקרוא ביקורות על מספר מסכים. (Rting הוא אתר אוביקטיבי מקצועי)
ובעיקר ללכת לחנויות ולצפות במסכים..
חשוב לזכור:
מידת ההנאה היא מאד סוביקטיבית ומשתנה מאחד לשני.
מסכים מתקלקלים, גם היקרים, טכנולוגיות משתנות
אם אתה פרפקציוניסט ומחפש פגמים תמיד תמצא אותם.
רכישת מסכים אינה השקעה עיסקית כמו קנית נדל"ן.
ההגדרה של value for money גם היא מאד סוביקטיבית ומשתנה.
ברור שלא צריך לקחת משכנתא או הלוואה, אם אין מספיק, קנו את הזול ביותר
וכשיהיה יותר תשדרגו.
אורך החיים היום, של המסכים 3-5 שנים.
ול-Tomerco
ה oled "55 למרחק שלך יכול להתאים.
אולם כפי שכתבתי אני לא ממליץ על מסך ספציפי כי יתכן שהקריטריונים שלנו שונים.
אם תשאל לדעתי על מסך מסוים יתכן שאדע לענות
אבל לא לפני שאני מכיר את תנאי הצפיה אצלך (מרחק, זוויות תאורה, מקורות, תכנים ועוד) והתקציב.
אתם כמו רבים מתלבטים בצדק, אבל אין בפירוש תשובה אחת כפי שאתם רוצים.
מה שנכון לאחד יכול בפירוש לא להיות נכון לאחר.
מסך שלפי אחד נותן תמונה וצבעים יפים ("יתרונות בולטים" כפי שכתב מישהו)
יראה בעיני השני או בעיני וידיאופיל כתמונה נוראית.
לכן חשוב גם לקרוא ביקורות על מספר מסכים. (Rting הוא אתר אוביקטיבי מקצועי)
ובעיקר ללכת לחנויות ולצפות במסכים..
חשוב לזכור:
מידת ההנאה היא מאד סוביקטיבית ומשתנה מאחד לשני.
מסכים מתקלקלים, גם היקרים, טכנולוגיות משתנות
אם אתה פרפקציוניסט ומחפש פגמים תמיד תמצא אותם.
רכישת מסכים אינה השקעה עיסקית כמו קנית נדל"ן.
ההגדרה של value for money גם היא מאד סוביקטיבית ומשתנה.
ברור שלא צריך לקחת משכנתא או הלוואה, אם אין מספיק, קנו את הזול ביותר
וכשיהיה יותר תשדרגו.
אורך החיים היום, של המסכים 3-5 שנים.
ול-Tomerco
ה oled "55 למרחק שלך יכול להתאים.
אולם כפי שכתבתי אני לא ממליץ על מסך ספציפי כי יתכן שהקריטריונים שלנו שונים.
אם תשאל לדעתי על מסך מסוים יתכן שאדע לענות
אבל לא לפני שאני מכיר את תנאי הצפיה אצלך (מרחק, זוויות תאורה, מקורות, תכנים ועוד) והתקציב.
גם בשרשור הקודם שלכם התלבטות בין הייסנס / LG / סמסונג והתעלמות מוחלטת מסוני
לדעתי חבל
https://www.hometheater.co.il/vp2645128
לדעתי חבל
https://www.hometheater.co.il/vp2645128
@se1
·
תנאי הצפייה אצלי בבית הם:
1. הסלון די מואר, יש הרבה חלונות גבוהים בבית אך אין אור ישיר על הטלויזיה.
2. מרחק הצפייה הוא לכל היותר 3 מטר, רוחב הספה הוא 3 מטר גם כן כך שזווית הצפייה לא רחבה במיוחד.
3. המקורות שמהם שאנחנו צופים הם: נטפליקס, קודי, סלקום טיוי והרבה פלייסטיישן.
4. התכנים הם בעיקר סדרות וסרטים מנטפליקס/קודי/סלקום טיוי (vod), ערוץ 2 ו10 ולעיתים ערוצי ספורט.
כיום יש לי טלויזיה של סמסונג 46״ בת 5 שנים שעלתה 5000 ש״ח, זליגת האור בסצנות כהות בלתי נסבלת.
אני מעוניין כמובן ללכת על המסך הכי איכותי בתקציב אך אני חושש שאם אתפשר על גודל בשביל איכות לא ארגיש את החוויה של מסך גדול.
בגודל של 65״ חשבתי על ה ks9500, hisense m7000, sony x900e.
בגודל של 55״ חשבתי על ה LG b6
הסוני עדיין יקרה מדי.
תודה!
·
תנאי הצפייה אצלי בבית הם:
1. הסלון די מואר, יש הרבה חלונות גבוהים בבית אך אין אור ישיר על הטלויזיה.
2. מרחק הצפייה הוא לכל היותר 3 מטר, רוחב הספה הוא 3 מטר גם כן כך שזווית הצפייה לא רחבה במיוחד.
3. המקורות שמהם שאנחנו צופים הם: נטפליקס, קודי, סלקום טיוי והרבה פלייסטיישן.
4. התכנים הם בעיקר סדרות וסרטים מנטפליקס/קודי/סלקום טיוי (vod), ערוץ 2 ו10 ולעיתים ערוצי ספורט.
כיום יש לי טלויזיה של סמסונג 46״ בת 5 שנים שעלתה 5000 ש״ח, זליגת האור בסצנות כהות בלתי נסבלת.
אני מעוניין כמובן ללכת על המסך הכי איכותי בתקציב אך אני חושש שאם אתפשר על גודל בשביל איכות לא ארגיש את החוויה של מסך גדול.
בגודל של 65״ חשבתי על ה ks9500, hisense m7000, sony x900e.
בגודל של 55״ חשבתי על ה LG b6
הסוני עדיין יקרה מדי.
תודה!