תרמוסטט חכם - NEST
היי חברים.
אני בטוח שרובכם שמעתם על התרמוסטט Nest.
הוא הצלחה גדולה בעולם, בעיקר בארה"ב בגלל סוגי התרמוטטים הנפוצים שם.
בישראל לא באמת קיימים תרמוסטטים אלה בקרי שליטה על מזגן.
וכאן נכנסת הבעיה... איך לחבר את התרמוסטט החכם Nest אל המזגן בישראל.
אני מראש פוסל את המזגנים הרגילים, אלה שתלויים לנו על הקיר, ומעוניין להתמקד במזגנים מרכזים.
אלה נראים המזגנים עם הכי הרבה סיכוי הצלחה לחיבור של ה Nest אליהם.
התרמוסטט Nest דורש שלא נחבר אותו לשום מקור מתח גבוה וגם דורש חיבורים מאוד ספציפים.
[img2=600x450]https://lbcliffmayrancho.files.wordpres ... oto-11.jpg[/img2]
במקרה של מזגנים מרכזיים, בבקר שליטה אין חיבור למתח גבוה אך הבעיה היא שאר החיבורים.
הרוב המוחלט של המזגנים המרכזיים בישראל מחוברים אל הבקר באמצעות כבל טלפון רגיל עם מספר גידים (RJ11)
[img2=355x355]https://images-na.ssl-images-amazon.com ... SY355_.jpg[/img2]
מעבר לנושא הכבל שמתחבר בין המזגן ליחידת בקרה יש את עניין לוח הפיקוד של המזגן.
אל לוח הפיקוד ניתן להתייחס כאל לוח אם של מחשב. ניתן לחבר אליו לוחות משניים שייתנו פונקציות שונות.
לדוגמא, קיים לוח שנותן אופציה לחיבור wifi וקיים לוח שנותן אופציה לחיבור אל בקרים שונים של בתים חכמים ועוד.
[img2=600x251]http://galbuy.com/components/com_virtue ... dbc1c3.jpg[/img2]
לסיכום
אני מאוד מעוניין לחבר את ה Nest למזגן המרכזי אצלי בבית ואני בטוח שאחרים ירצו לעשות את זה כמוני.
אני חושב שזה המקום לפתור את הבעיה ביחד.
אז על מה חשבתי...
1. למצוא את התפקיד של כל גיד בכבל RJ11 שמתחבר לבקר שליטה של המזגן ואז לגלות אם כל גיד שולט בפונקציות ש Nest דורש.
2. למצוא דרך לחבר כבלים ישירות ללוח הבקרה במזגן שיתנו את הפונקציות ש Nest דורש. על לוח הבקרה יש המון חיבורים שונים.
עריכה: במספר פורומים שונים של מתקיני מזגנים ראיתי דיונים לגבי החיבור של Nest.
מספר מתקינים אמרו שאחד מהלוחות המשניים שיכולים להתחבר ללוח הראשי של המזגן
הוא קופסת בקרה שתכיל בתוכה קונטקטורים 12 וולט עם יציאה 220 ורק ככה ניתן להישתמש ב Nest.
לצערי לא היו דיונים שהמשיכו מעבר לזה... אני כרגע מחפש אחר הקופסת בקרה הזו.
3. אל לוח הבקרה ניתן לחבר לוחות משניים שנותנים פונקציות שונות. ייתכן וקיים לוח משני שיתן את החיבורים ש Nest דורש.
4. להבין מה בדיוק החיבורים ש Nest דורש... מה פשר האותיות שעל הלוח שאליו מחברים את החוטים.
עריכה: בדף הזה ניתן להבין מה התפקיד של כל כבל שמתחבר ל Nest.
יש לגלגל לתחתית העמוד וללחוץ על Common thermostat wiring
מקווה שמישהו יכול לתרום קצת מידע.
אני בטוח שרובכם שמעתם על התרמוסטט Nest.
הוא הצלחה גדולה בעולם, בעיקר בארה"ב בגלל סוגי התרמוטטים הנפוצים שם.
בישראל לא באמת קיימים תרמוסטטים אלה בקרי שליטה על מזגן.
וכאן נכנסת הבעיה... איך לחבר את התרמוסטט החכם Nest אל המזגן בישראל.
אני מראש פוסל את המזגנים הרגילים, אלה שתלויים לנו על הקיר, ומעוניין להתמקד במזגנים מרכזים.
אלה נראים המזגנים עם הכי הרבה סיכוי הצלחה לחיבור של ה Nest אליהם.
התרמוסטט Nest דורש שלא נחבר אותו לשום מקור מתח גבוה וגם דורש חיבורים מאוד ספציפים.
[img2=600x450]https://lbcliffmayrancho.files.wordpres ... oto-11.jpg[/img2]
במקרה של מזגנים מרכזיים, בבקר שליטה אין חיבור למתח גבוה אך הבעיה היא שאר החיבורים.
הרוב המוחלט של המזגנים המרכזיים בישראל מחוברים אל הבקר באמצעות כבל טלפון רגיל עם מספר גידים (RJ11)
[img2=355x355]https://images-na.ssl-images-amazon.com ... SY355_.jpg[/img2]
מעבר לנושא הכבל שמתחבר בין המזגן ליחידת בקרה יש את עניין לוח הפיקוד של המזגן.
אל לוח הפיקוד ניתן להתייחס כאל לוח אם של מחשב. ניתן לחבר אליו לוחות משניים שייתנו פונקציות שונות.
לדוגמא, קיים לוח שנותן אופציה לחיבור wifi וקיים לוח שנותן אופציה לחיבור אל בקרים שונים של בתים חכמים ועוד.
[img2=600x251]http://galbuy.com/components/com_virtue ... dbc1c3.jpg[/img2]
לסיכום
אני מאוד מעוניין לחבר את ה Nest למזגן המרכזי אצלי בבית ואני בטוח שאחרים ירצו לעשות את זה כמוני.
אני חושב שזה המקום לפתור את הבעיה ביחד.
אז על מה חשבתי...
1. למצוא את התפקיד של כל גיד בכבל RJ11 שמתחבר לבקר שליטה של המזגן ואז לגלות אם כל גיד שולט בפונקציות ש Nest דורש.
2. למצוא דרך לחבר כבלים ישירות ללוח הבקרה במזגן שיתנו את הפונקציות ש Nest דורש. על לוח הבקרה יש המון חיבורים שונים.
עריכה: במספר פורומים שונים של מתקיני מזגנים ראיתי דיונים לגבי החיבור של Nest.
הוא קופסת בקרה שתכיל בתוכה קונטקטורים 12 וולט עם יציאה 220 ורק ככה ניתן להישתמש ב Nest.
לצערי לא היו דיונים שהמשיכו מעבר לזה... אני כרגע מחפש אחר הקופסת בקרה הזו.
3. אל לוח הבקרה ניתן לחבר לוחות משניים שנותנים פונקציות שונות. ייתכן וקיים לוח משני שיתן את החיבורים ש Nest דורש.
4. להבין מה בדיוק החיבורים ש Nest דורש... מה פשר האותיות שעל הלוח שאליו מחברים את החוטים.
עריכה: בדף הזה ניתן להבין מה התפקיד של כל כבל שמתחבר ל Nest.
יש לגלגל לתחתית העמוד וללחוץ על Common thermostat wiring
מקווה שמישהו יכול לתרום קצת מידע.
נערך לאחרונה על ידי Nonson ב 07/07/2017 17:42, נערך פעם 1 בסך הכל.
- Grappa
- חבר ותיק

- תגובות: 2567
- שם מלא: Grappa
- נתן תודות: 51 פעמים
- קיבל תודות: 390 פעמים
@Nonson
·
החיבורים של ה NEST, ecobee3 וכל הדומים להם מתאימים לרוב למזגנים אמריקאי ולא ניתן לחבר אותם למזגנים בארץ.
יש מזגנים ספציפיים מתוצרת חוץ לדוגמא מיצובישי מדגמים מסוימים שאפשר לחבר להם מתאם מיוחד המיועד לכך ומאפשר חיבור של בקר חכם.
לדוגמא המתאם של מיצובישי (שים לב למחיר):
https://www.amazon.com/Mitsubishi-PAC-U ... B01MYNBV0A
http://www.mitsubishielectric.ca/en/hva ... 201507.pdf
אני בספק באם יש לתדיראן, טורנדו או אלקטרה מתאם לכך אבל אתה תמיד יכול לשלוח להם מייל ולשאול.
בהצלחה
·
החיבורים של ה NEST, ecobee3 וכל הדומים להם מתאימים לרוב למזגנים אמריקאי ולא ניתן לחבר אותם למזגנים בארץ.
יש מזגנים ספציפיים מתוצרת חוץ לדוגמא מיצובישי מדגמים מסוימים שאפשר לחבר להם מתאם מיוחד המיועד לכך ומאפשר חיבור של בקר חכם.
לדוגמא המתאם של מיצובישי (שים לב למחיר):
https://www.amazon.com/Mitsubishi-PAC-U ... B01MYNBV0A
http://www.mitsubishielectric.ca/en/hva ... 201507.pdf
אני בספק באם יש לתדיראן, טורנדו או אלקטרה מתאם לכך אבל אתה תמיד יכול לשלוח להם מייל ולשאול.
בהצלחה
עבודות חשמל צריכות להתבצע ע"י חשמלאי ואין בהמלצות אלו הנחיה לפעול אחרת.
קודם כל, תודה על התגובה וגם על הבדיקה שעשית.
אבל יש לי תוספת קטנה שאולי תחדש... אני גם אעדכן לגבי זה בראש הפוסט.
במספר פורומים שונים של מתקיני מזגנים ראיתי דיונים לגבי החיבור של Nest.
לצערי לא היו דיונים שהמשיכו מעבר לזה...
אני כרגע מחפש אחר הקופסאת בקרה הזו.
אבל יש לי תוספת קטנה שאולי תחדש... אני גם אעדכן לגבי זה בראש הפוסט.
במספר פורומים שונים של מתקיני מזגנים ראיתי דיונים לגבי החיבור של Nest.
לצערי לא היו דיונים שהמשיכו מעבר לזה...
אני כרגע מחפש אחר הקופסאת בקרה הזו.
- Grappa
- חבר ותיק

@Nonson
·
את המחקר המעמיק בנושא ה nest ביצעתי כבר לפני שנתיים ואני לא בטוח שיש פיתרון שהוא פשוט.
בעיקרון באם מנתקים את המזגן מכל אמצעי הבקרה שלו (למעט מזגני inverter) אפשר לחבר את החלקים השונים של המזגן דרך ממסרים לnest ממש לא ממליץ לעשות זאת במיוחד היום כשהחלק של הבקרה במזגן חשוב מאד.
וכמובן ששיטה זאת לא תעבוד במזגני inverter או כל וכנולוגיה מתקדמת אחרת.
כדי שאוכל לנסות לעזור לך פרסם בבקשה את הדגם והיצרן של המזגן בו אתה מעוניין לשלוט.
·
את המחקר המעמיק בנושא ה nest ביצעתי כבר לפני שנתיים ואני לא בטוח שיש פיתרון שהוא פשוט.
בעיקרון באם מנתקים את המזגן מכל אמצעי הבקרה שלו (למעט מזגני inverter) אפשר לחבר את החלקים השונים של המזגן דרך ממסרים לnest ממש לא ממליץ לעשות זאת במיוחד היום כשהחלק של הבקרה במזגן חשוב מאד.
וכמובן ששיטה זאת לא תעבוד במזגני inverter או כל וכנולוגיה מתקדמת אחרת.
כדי שאוכל לנסות לעזור לך פרסם בבקשה את הדגם והיצרן של המזגן בו אתה מעוניין לשלוט.
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
המוצרים האלה (Nest ו-ecobee) נועדו לשוק ה-HVAC האמריקאי שהוא שונה למדי ממה שיש לנו כאן.
כדי לעבוד עם אחד כזה ומערכת מיזוג אוויר כאן בארץ אתה צריך שתהיה לך יכולת שליטה צד ג' על מיזוג האוויר שלך (למיצובישי אפשר להשתמש בממשק הנ"ל, לסאמסונג אני יודע שיש חיבור סיריאלי כלשהו בחלק מהמזגנים אבל לא יודע באיזה פרוטוקול זה עובד ואם זה זמין לציבור ככה שבסופו של דבר נראה שתצטרך פשוט בקר Coolmaster).
במקביל אתה צריך "לייצר" בקר נוסף שיהיה מעין Gateway שמצד אחד מתקשר עם הטרמוסטט ברשת ומצד שני שולח פקודות מתאימות למערכת מיזוג האוויר וליהפך.
את הטרמוסטט צריך להדליק באופן עצמאי ע"י אספקת 24VAC (שים לב - AC !!) ל-R ול-C שאמורים בעצם להגיע ממערכת המיזוג המרכזית (שבמקרה זה לא קיימת ככה שיש צורך בשנאי עצמאי).
ככה בעצם "מרמים" את הטרמוסטט.
כמובן שיש פה גם לא מעט לתכנת.
כדי לעבוד עם אחד כזה ומערכת מיזוג אוויר כאן בארץ אתה צריך שתהיה לך יכולת שליטה צד ג' על מיזוג האוויר שלך (למיצובישי אפשר להשתמש בממשק הנ"ל, לסאמסונג אני יודע שיש חיבור סיריאלי כלשהו בחלק מהמזגנים אבל לא יודע באיזה פרוטוקול זה עובד ואם זה זמין לציבור ככה שבסופו של דבר נראה שתצטרך פשוט בקר Coolmaster).
במקביל אתה צריך "לייצר" בקר נוסף שיהיה מעין Gateway שמצד אחד מתקשר עם הטרמוסטט ברשת ומצד שני שולח פקודות מתאימות למערכת מיזוג האוויר וליהפך.
את הטרמוסטט צריך להדליק באופן עצמאי ע"י אספקת 24VAC (שים לב - AC !!) ל-R ול-C שאמורים בעצם להגיע ממערכת המיזוג המרכזית (שבמקרה זה לא קיימת ככה שיש צורך בשנאי עצמאי).
ככה בעצם "מרמים" את הטרמוסטט.
כמובן שיש פה גם לא מעט לתכנת.
@Grappa
@MarioMan
·
תודה רבה על ההתעניינות והעזרה...
לגבי דגם המזגן... מדובר בתדיראן דגם Wave 3p
הדגם של הלוח הראשי שלו הוא TAC 640
אחרי בדיקה קצרה במספר מקומות (היום), כמה בעלי מקצוע טוענים שקיימת קופסא שמתחברת ללוח הראשי של המזגן
ומתפקדת כבקר שליטה נוסף באמצעות החיבורים ש Nest דורש.
כך Nest יכול לקבל את כל הנתונים מהמזגן וגם לשלוט בו.
מבלי להפריע לשליטה הרגילה במזגן (2 הבקרים והשלטים הקיימים)
לצערי אף אחד עדיין לא סיפק לי פרטים נוספים לגבי הקופסא הזו.
בכל מקרה, אני יותר מאשמח אם תוכלו לספק כל עזרה נוספת.
אין לי גבולות כשמדובר בהתקנות כאלו אז תרשו לעצמכם להתפרע ברעיונות.
@MarioMan
·
אחרי בדיקה קצרה במספר מקומות (היום), כמה בעלי מקצוע טוענים שקיימת קופסא שמתחברת ללוח הראשי של המזגן
אין לי גבולות כשמדובר בהתקנות כאלו אז תרשו לעצמכם להתפרע ברעיונות.
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

זה לא מדויק מה שאתה טוען פה בלשון המעטה לגבי מה שאולי בעלי מקצוע טענו.
במערכות מיזוג אוויר\חימום מרכזיות שיש בארה"ב השליטה היא אחרת - באופן עקרוני יש לך 24VAC שמגיע מלוח הבקרה של המנוע ובנוסף יש לך גידים לחימום\קירור\אוורור.
ה-Nest וה-Ecobee אלו טרמוסטטים שנועדו להחליף את זה של המזגן ז"א הם לא קוראים מהמזגן שום אינפורמציה ולא מספקים לו אינפורמציה או פקודות אלא רק אומרים לו "יותר\פחות קר\חם\אוורור" ע"י זה שהם מקצרים בין ה-24VAC שמגיע מלוח הפיקוד אל אחד הגידים האחרים.
במערכות מיזוג אוויר\חימום מרכזיות שיש בארה"ב השליטה היא אחרת - באופן עקרוני יש לך 24VAC שמגיע מלוח הבקרה של המנוע ובנוסף יש לך גידים לחימום\קירור\אוורור.
ה-Nest וה-Ecobee אלו טרמוסטטים שנועדו להחליף את זה של המזגן ז"א הם לא קוראים מהמזגן שום אינפורמציה ולא מספקים לו אינפורמציה או פקודות אלא רק אומרים לו "יותר\פחות קר\חם\אוורור" ע"י זה שהם מקצרים בין ה-24VAC שמגיע מלוח הפיקוד אל אחד הגידים האחרים.
@MarioMan
·
עכשיו קצת יותר ברור לי איך המערכת עובדת.
אבל אם חושבים על זה אז יש קצת היגיון במה שנאמר לי.
קופסת השליטה היא בעצם סוג של ממסר.
כשנסט יקצר במובן של "חום חזק" אז בעצם הממסר ישלח פקודה לטמפרטורה מסויימת, נגיד חימום ב 28 מעלות.
כשנסט יקצר במובן של "קור חזק" אז הממסר ישלח פקודה לקירור ב 24 מעלות.
לגבי ה 24VAC, זה ידרוש פשוט שנאי חיצוני שיספק מתח לנסט ממקור חיצוני ולא ישירות מהמזגן.
נשמע הגיוני?
השאלה אם נסט יכול לקצר ברמה של שינוי מעלה אחר מעלה בקטגוריה של חימום וגם בקירור
או כמו שרשמת שזה רק ברמה של "חזק, חלש" בתוך קטגוריה של "חום או קור"
·
עכשיו קצת יותר ברור לי איך המערכת עובדת.
אבל אם חושבים על זה אז יש קצת היגיון במה שנאמר לי.
קופסת השליטה היא בעצם סוג של ממסר.
כשנסט יקצר במובן של "חום חזק" אז בעצם הממסר ישלח פקודה לטמפרטורה מסויימת, נגיד חימום ב 28 מעלות.
כשנסט יקצר במובן של "קור חזק" אז הממסר ישלח פקודה לקירור ב 24 מעלות.
לגבי ה 24VAC, זה ידרוש פשוט שנאי חיצוני שיספק מתח לנסט ממקור חיצוני ולא ישירות מהמזגן.
נשמע הגיוני?
השאלה אם נסט יכול לקצר ברמה של שינוי מעלה אחר מעלה בקטגוריה של חימום וגם בקירור
או כמו שרשמת שזה רק ברמה של "חזק, חלש" בתוך קטגוריה של "חום או קור"
- Grappa
- חבר ותיק

@Nonson
·
זה משהוא קרוב למה שאתה מחפש אבל בוודאות לא יתאים לך.
http://kbz-electronic.hr/mandracije/NES ... manual.pdf
לא נראה לי שיש פיתרון או מתאם למזגן שלך.
עד כמה שאני מבין יש ממשק WIFI לדגם הזה אולי הוא יוכל לעזור לך.
·
זה משהוא קרוב למה שאתה מחפש אבל בוודאות לא יתאים לך.
http://kbz-electronic.hr/mandracije/NES ... manual.pdf
לא נראה לי שיש פיתרון או מתאם למזגן שלך.
עד כמה שאני מבין יש ממשק WIFI לדגם הזה אולי הוא יוכל לעזור לך.
עבודות חשמל צריכות להתבצע ע"י חשמלאי ואין בהמלצות אלו הנחיה לפעול אחרת.
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

המוצר הזה בהחלט נוח כי הוא נתפס על פס DIN ככה שאפשר למקם אותו בארון\לוח החשמל הדירתי ומשם לחווט לטרמוסטט.
הבעיה היא שממנו והלאה אי אפשר לחווט למזגן את יציאות ה-220V שלו כי היציאות מקבלות מוליך 0.5mm ולפי חוק החשמל הקוטר המינימלי למוליך הוא 1.5mm ככה שזה יכול להפיל את העסק בביקורת.
הבעיה היא שממנו והלאה אי אפשר לחווט למזגן את יציאות ה-220V שלו כי היציאות מקבלות מוליך 0.5mm ולפי חוק החשמל הקוטר המינימלי למוליך הוא 1.5mm ככה שזה יכול להפיל את העסק בביקורת.
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.
- Grappa
- חבר ותיק

@MarioMan
·
המוצר הזה ממש לא מתאים למימוש במזגן המדובר צירפתי את הלינק כדוגמא.
ולדעתי עדיף להשתמש בממסרים בתוך המזגן זה אותו הדבר ולא תהיה בעיה עם התקן.
בכל מקרה אני חושב שמימוש כזה יתאים אך ורק למזגנים ישנים מאר.
לדעתי הפתרון הנוח ביותר למזגן המדובר הוא שימוש באופציית ה wifi
·
המוצר הזה ממש לא מתאים למימוש במזגן המדובר צירפתי את הלינק כדוגמא.
ולדעתי עדיף להשתמש בממסרים בתוך המזגן זה אותו הדבר ולא תהיה בעיה עם התקן.
בכל מקרה אני חושב שמימוש כזה יתאים אך ורק למזגנים ישנים מאר.
לדעתי הפתרון הנוח ביותר למזגן המדובר הוא שימוש באופציית ה wifi
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

אני לא התייחסתי למזגן המדובר אלא התייחסתי ל-2 נקודות:
1. דרך נוחה לספק 24VAC לטרמוסטט
2. במידה ויש מזגן שמקבל פיקוד דרך הזנות 220V (זה כאמור מזגנים מאוד מאוד ישנים) אז תהיה בעיה להשתמש בו בגלל תאימות לחוק החשמל.
1. דרך נוחה לספק 24VAC לטרמוסטט
2. במידה ויש מזגן שמקבל פיקוד דרך הזנות 220V (זה כאמור מזגנים מאוד מאוד ישנים) אז תהיה בעיה להשתמש בו בגלל תאימות לחוק החשמל.
- OrenMizrav
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 996
- נתן תודות: 100 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
- יצירת קשר:
אפשר לדבר על למה צריך את זה בכלל? אין לנו יותר מדי שינויי טמפרטורה קיצוניים בישראל. בקיץ אתה מדליק את המזגן על 24 מעלות ובערך לא מכבה אותו עד אוקטובר, כי אם הוא כבוי לדקה כבר אין אוויר לנשום.
בחורף מדליקים לפעמים על 25 מעלות לחימום. זה פחות או יותר ההתעסקות עם המזגן.
מה אני מפספס?
בחורף מדליקים לפעמים על 25 מעלות לחימום. זה פחות או יותר ההתעסקות עם המזגן.
מה אני מפספס?
Denon 3400 | Front: Focal 806 | Center: Focal CC 800V | Back: Q acoustics 3020
https://webtip.cc/
https://webtip.cc/
יש אפשרות לחבר כרטיס BMS עבור כרטיס פיקוד למזגני תדיראן. הכרטיס מתחבר לפיקוד של המזגן ובסה"כ מספק אפשרות של מגע יבש להדלקה וכיבוי המזגן.Nonson כתב:@Grappa
@MarioMan
·
אין לי גבולות כשמדובר בהתקנות כאלו אז תרשו לעצמכם להתפרע ברעיונות....
·
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

רק מעדכן לטובת מי שמעניין אותו:
היום סוף סוף מצאתי קצת זמן והוצאתי את ה-Ecobee3 (רעיון זהה ל-Nest אפשר להגיד) שלי מהקופסא לראשונה (לאחר מעל 8 חודשים, שבזמן זה כבר הספיק לצאת Ecobee4 שיודע לעבוד מול Alexa).
ישנה בעיה אינהרטית ומאוד מהותית עם המוצרים האלו והיא שהם מיועדים לשוק האמריקאי. למה זה בעצם בעיה - מכוון ששוק מיזוג האוויר האמריקאי ייחודי בהיבט זה שהוא לא התקדם בערך בשום דבר ב-20 שנה האחרונות כך שהבקרה היא עדיין בקרה נטולת תקשורת אלא במתח חילופין נמוך.
כדי להפעיל את העסק בעצם צריך להזין ב-24V את ה-C ואת אחד ה-Rים. יש לציין שמדובר בזרם חילופין (AC) כך שיש צורך להיעזר בשנאי ולא בספק כוח.
במקרה שלי לאחר חיפושים לא פשוטים לשנאי 24VAC שנתפס על פס DIN (לטובת מיקום בארון\לוח החשמל) איתרתי אחד כזה, הוצאתי ממנו 24VAC ל-Ecobee3 והתחלתי להגדיר.
ה-Ecobee3 מודע למגעים אליהם מגיע המתח כך שבשיטה זו אי אפשר היה לעבוד כלל היות שחסר מתח גם במגעים האחרים הרלוונטים. לשמחתי, ישנה אפשרות להגדרה ידנית כך שסימנתי את המגעים הללו כמחוברים גם כן ולאחר מכן התאפשר לי משחק עם טמפ' היעד באופן ידני וכמובן בתרחישים (שלדעתי זה דבר שלא יהיה רלוונטי לנו במיוחד אך אני מקווה שאני טועה. בכ"א אני רכשתי את הדבר הזה כתרמוסטט אלגנטי).
ניתן להגדיר את המיקום לישראל, לקבל עדכוני מזג אוויר וכמובן לעבוד במעלות C במקום F.
עכשיו השלב הבא זה לייצר אינטגרציה מול מע' מזוג אוויר מרכזיות
- משימה בהחלט אפשרית לפי התיעוד (אחרת לא היה נרכש...) וככל הנראה גם לא מסובכת במיוחד.
היום סוף סוף מצאתי קצת זמן והוצאתי את ה-Ecobee3 (רעיון זהה ל-Nest אפשר להגיד) שלי מהקופסא לראשונה (לאחר מעל 8 חודשים, שבזמן זה כבר הספיק לצאת Ecobee4 שיודע לעבוד מול Alexa).
ישנה בעיה אינהרטית ומאוד מהותית עם המוצרים האלו והיא שהם מיועדים לשוק האמריקאי. למה זה בעצם בעיה - מכוון ששוק מיזוג האוויר האמריקאי ייחודי בהיבט זה שהוא לא התקדם בערך בשום דבר ב-20 שנה האחרונות כך שהבקרה היא עדיין בקרה נטולת תקשורת אלא במתח חילופין נמוך.
כדי להפעיל את העסק בעצם צריך להזין ב-24V את ה-C ואת אחד ה-Rים. יש לציין שמדובר בזרם חילופין (AC) כך שיש צורך להיעזר בשנאי ולא בספק כוח.
במקרה שלי לאחר חיפושים לא פשוטים לשנאי 24VAC שנתפס על פס DIN (לטובת מיקום בארון\לוח החשמל) איתרתי אחד כזה, הוצאתי ממנו 24VAC ל-Ecobee3 והתחלתי להגדיר.
ה-Ecobee3 מודע למגעים אליהם מגיע המתח כך שבשיטה זו אי אפשר היה לעבוד כלל היות שחסר מתח גם במגעים האחרים הרלוונטים. לשמחתי, ישנה אפשרות להגדרה ידנית כך שסימנתי את המגעים הללו כמחוברים גם כן ולאחר מכן התאפשר לי משחק עם טמפ' היעד באופן ידני וכמובן בתרחישים (שלדעתי זה דבר שלא יהיה רלוונטי לנו במיוחד אך אני מקווה שאני טועה. בכ"א אני רכשתי את הדבר הזה כתרמוסטט אלגנטי).
ניתן להגדיר את המיקום לישראל, לקבל עדכוני מזג אוויר וכמובן לעבוד במעלות C במקום F.
עכשיו השלב הבא זה לייצר אינטגרציה מול מע' מזוג אוויר מרכזיות
- boren
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3834
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 271 פעמים
- קיבל תודות: 496 פעמים
תוכל לעדכן מה עלה בגורל הפרוייקט הזה?likrish כתב:שלום לכולם רכשתי לאחרונה nest מאנגליה ששם גם עובדים על 220 כמונו הגיע עם קופסא לבנה כנראה לפיקוד ובנוסף שנאי 24 שמפעיל את הנסט
אז לא יודע למה אומריים שזה מיועד רק לשוק בארהב .
עוד לא חיברתי אותו...