תדר עבודה של HTPC לעומת תדר בסיסי של סרט שמנגנים
מה התדר האידיאלי לחיבור HTPC לפלזמה? ומדוע?
נניח שאני עובד ב 60HZ. כאשר אני סתם עובד עם ה WINDOWS אז אני משער שתדר גבוה יותר ייתן פחות ריצוד ותמונה נעימה יותר לעיין.
השאלה היא כזאת:
אני מנגן סרט HD למשל ב POWERDVD או כל תוכנה אחרת. לסרט עצמו יש Refresh Rate משלו שבעזרתו הוא קודד. כמובן לכל סרט ה RR שלו והם בדר"כ שונים זה מזה בהתאם ל SOURCE שממנו הם נלקחו.
מה קורה שה RR של הסרט שונה מה RR שבו אני עובד עם המסך??
נניח שאני עובד ב 60HZ. כאשר אני סתם עובד עם ה WINDOWS אז אני משער שתדר גבוה יותר ייתן פחות ריצוד ותמונה נעימה יותר לעיין.
השאלה היא כזאת:
אני מנגן סרט HD למשל ב POWERDVD או כל תוכנה אחרת. לסרט עצמו יש Refresh Rate משלו שבעזרתו הוא קודד. כמובן לכל סרט ה RR שלו והם בדר"כ שונים זה מזה בהתאם ל SOURCE שממנו הם נלקחו.
מה קורה שה RR של הסרט שונה מה RR שבו אני עובד עם המסך??
- צפיד
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2856
- נתן תודות: 162 פעמים
- קיבל תודות: 64 פעמים
לדעתי(!)
אתה קצת מתבלבל...
ה RR של הסרט???
ה BIT RATE של הסרט אולי...
סרט שאתה מנגן הוא בעל BR מסויים לדעתי הוא תמיד יהיה נמוך מ 100 תמונות בשנייה (שזה בעצם ה RR של המסך-נניח שהמסך 100H),כך שזה לא ממש משנה כי הוא נמוך ממנו.
מה שאתה כן צריך לדאוג שה RR של המסך יהיה שווה ערך ל RR שבכרטיס המסך .
אתה קצת מתבלבל...
ה RR של הסרט???
ה BIT RATE של הסרט אולי...
סרט שאתה מנגן הוא בעל BR מסויים לדעתי הוא תמיד יהיה נמוך מ 100 תמונות בשנייה (שזה בעצם ה RR של המסך-נניח שהמסך 100H),כך שזה לא ממש משנה כי הוא נמוך ממנו.
מה שאתה כן צריך לדאוג שה RR של המסך יהיה שווה ערך ל RR שבכרטיס המסך .
- unsound_methods
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 563
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
עניין הריצוד רלוונטי ל CRT, לא לפלזמה ולא ל LCD.wazowski כתב: נניח שאני עובד ב 60HZ. כאשר אני סתם עובד עם ה WINDOWS אז אני משער שתדר גבוה יותר ייתן פחות ריצוד ותמונה נעימה יותר לעיין....
רק ב CRT יש קרן סריקה (רק "נקודה" אחת מוארת ברגע נתון). כתוצאה מכך מתקבלת תחושת ריצוד.
בפלזמות / LCD הפיקסלים דולקים כל הזמן, באופן קבוע, ומידי X השנייה מעדכנים את הערך (הצבע) שלהם, במידה והערך השתנה.
לכל מסך דיגיטאלי (מבוסס pixel array) יש בד"כ RR "טבעי". בד"כ מדובר ב 60HZ.מה התדר האידיאלי לחיבור HTPC לפלזמה? ומדוע?...
יש מסכים שמתמודדים יפה עם אותות שאינם ב RR הטבעי.
רב המסכים לא יודעים לאכול אותות אחרים (אולי מגוון דל של ערכי RR).
כרטיס המסך מוציא סיגנל בעל RR קבוע (עדיף שזה יהיה ה RR הטבעי של המסך).אני מנגן סרט HD למשל ב POWERDVD או כל תוכנה אחרת. לסרט עצמו יש Refresh Rate משלו שבעזרתו הוא קודד. כמובן לכל סרט ה RR שלו והם בדר"כ שונים זה מזה בהתאם ל SOURCE שממנו הם נלקחו.
מה קורה שה RR של הסרט שונה מה RR שבו אני עובד עם המסך??...
לכן כרטיס המסך אחראי לבצע buffering של frames שמגיעים ב RR של הסרט, ולהוציא החוצה frames בקצב הנכון.
אם ה RR הטבעי הוא כפולה של ה RR בסרט, החיים קלים.
אם הוא לא, ייתכנו כל מיני ארטיפקטים, לדוגמא tearing.