שאלה כללית בנוגע לגישה לאתר אינטרנטי

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
dudu1234 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 69
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם

בדרך כלל , כאשר משפחתי רוצה לקנות ויטמינים, אנחנו ניגשים פעם בשנה לאתר puritan.com , אתר ויטמינים ידוע בארה"ב
בפעם האחרונה שניסיתי להכנס לאתר הופנתי מיד לאתר ישראלי שכנראה מיצג אותו בארץ (כנראה עם כל הזכויות ובאישור) אולם אינני רוצה להיכנס אליו, אני רוצה להכנס לאתר האמריקאי ואינני מצליח מישראל (האתר הישראלי יקר יותר משמעותית, גם אחרי הוספת כל המשלוחים)

איך הוא עושה את זה?
איך אני עוקף את זה בלי התקנת VPN חיצוני?
האם זה חוקי?
האתר גוגול מאפשר לי לבחור בין האתר הישראלי או האמריקאי / עולמי, האם שה אפשרי גם פה?

תודה מראש
חן

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #2 

כמו שאמרת האתר האמריקאי עצמו מפנה אותך לאתר הישראלי. למה שזה לא יהיה חוקי? זכותו של כל אתר לעשות מה שהוא רוצה גם אם זה לא לרוחם של הלקוחות שלו. אין פה שום קשר לגוגל.

האופציה הכי טובה אם יש לך דרך ליצור קשר עם האתר האמריקאי. נגיד אם יש לך מייל או טלפון שלהם מההזמנות הקודמות תנסה לדבר איתם.

אם יש לך לינקים ישירות לתוך האתר האמריקאי (שוב לדוגמא מהזמנות קודמות או בהיסטוריה של הדפדפן) שווה לנסות לגשת איתם. הרבה פעמים שמים הפניות כאלה רק באתר הראשי ולינקים פנימיים לא מופנים.

אופציה אחרת היא כמובן להשתמש ב-vpn או פרוקסי שנותן IP אמריקאי וכו'. אני רק לא בטוח לגבי הצפנה בעיקר מעל פרוקסי אז תיזהר מלהכניס פרטים פיננסים (כרטיס אשראי וכו').

Maarav
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 114
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #3 

תעשה חשבון ניסיון של קספרסקי אינטרנט סקיוריטי ותקנה עם הVPN שאתה מקבל איתו.

זה VPN של חברה יותר מוכרת אז פחות לחץ על זה שהפרטי אשראי שלך יגנבו.

אתה יכול אחרי זה פשוט למחוק, וכל פעם בשנה שאתה קונה אתה יכול לעשות חשבון ניסיון ממחשב אחר.

dudu1234 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 69
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #4 

תודה רבה
זה עובד
חיפשתי ומצאתי שרתי פרוקסי בחינם בארה"ב, סידרתי באקספלורר וגלשתי חופשי

שוב, תודה
חן

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4307
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 903 פעמים

שליחה #5 

רק קח בחשבון שדרך PROXY , בניגוד ל VPN , כל הפרטים שלך שאתה מעביר, חשופים ובמיוחד, אם מדובר על פרטי אמצעי תשתום שלך, ואם עוד מדובר על PROXY בחינם, זה שווה ערך לפירסום גלוי של כל הפרטי כרטיס אשראי שלך ברחבי הרשת, שהם יהיו גלויים לכל, במצב שכל אחד יוכל לבצע עם הפרטים האלה כל פעולה או ככל שעולה על רוחו.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #6 

sys_admin כתב:רק קח בחשבון שדרך PROXY , בניגוד ל VPN , כל הפרטים שלך שאתה מעביר, חשופים ובמיוחד, אם מדובר על פרטי אמצעי תשתום שלך, ואם עוד מדובר על PROXY בחינם, זה שווה ערך לפירסום גלוי של כל הפרטי כרטיס אשראי שלך ברחבי הרשת, שהם יהיו גלויים לכל, במצב שכל אחד יוכל לבצע עם הפרטים האלה כל פעולה או ככל שעולה על רוחו.
...
·

אני מסכים שזה מפחיד להשתמש בפרוקסי במיוחד חינמי למידע רגיש אבל אני בכלל לא בטוח שיש בסיס לפחד הזה:

א. מידע לא מוצפן שקול למידע חשוף לכל - עם פרוקסי ובלי פרוקסי.

ב. השאלה מה קורה עם מידע מוצפן מעל פרוקסי: כרגע בדקתי פרוקסי חינמי מכאן (כמובן כזה שתומך ב-https) וכשאני גולש איתו ב-https אני מקבל הצפנה תקינה עם certificate תקין. למיטב הבנתי זה אומר שהמידע עובר מוצפן דרך הפרוקסי והפרוקסי לא עושה man in the middle (אחרת ה-certificate לא היה תקין או לפחות לא שייך לאתר שאני גולש אליו).

אני מפספס משהו?

Maarav
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 114
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #7 

eran405 כתב:
...
...
·

אני מסכים שזה מפחיד להשתמש בפרוקסי במיוחד חינמי למידע רגיש אבל אני בכלל לא בטוח שיש בסיס לפחד הזה:

א. מידע לא מוצפן שקול למידע חשוף לכל - עם פרוקסי ובלי פרוקסי.

ב. השאלה מה קורה עם מידע מוצפן מעל פרוקסי: כרגע בדקתי פרוקסי חינמי מכאן (כמובן כזה שתומך ב-https) וכשאני גולש איתו ב-https אני מקבל הצפנה תקינה עם certificate תקין. למיטב הבנתי זה אומר שהמידע עובר מוצפן דרך הפרוקסי והפרוקסי לא עושה man in the middle (אחרת ה-certificate לא היה תקין או לפחות לא שייך לאתר שאני גולש אליו).

אני מפספס משהו?
...
·

לא מפספס, צודק לחלוטין.

רק צריך לבדוק שאתה משתמש בפרוקסי שבאמת תומך בזה. הבחור אמר שהוא לקח פרוקסי חינמי ולא פירט איזה, אז אי אפשר לדעת מה קרה בפועל.

אני יודע על אנשים שרצו לקנות משחקים עם פרוקסי דרך Origin mexico שמוכרים ביותר זול ופרצו להם אחרי זה לחשבונות.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”