למידת תחום הבית החכם \ מערכות

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
danieling פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם ותודה שנכנסתם,
תחום הבית החכם מאוד מעניין אותי, וכפי שהבנתי גם יש בשוק דרישה לאנשי מקצוע בתחום זה.
יש לי גישה מאוד טובה לטכנולוגיה ובכלל לענף זה,
ביצעתי כמה פרויקטים קטנים במתח נמוך, ועבודות חשמל מתח גבוה.
אני אוטודידקט, ויכול ללמוד מספרות טכנית.

אשמח לקבל עזרה והמלצות מהחברים כאן,
איך להתחיל? איפה לקרוא?(פורומים בעולם? בלוגים?) איזה מערכות \ תקנים מקובלים היום שכדאי להתמקצע וללמוד אותם.
האם יש קורס שמעבירים בארץ שכדאי להתחיל איתו ויכול לתת לי מקפצה טובה.
איזה המלצה יש לכם שתאפשר לי להתחיל את העבודה "הראשונה" בהצלחה לשני הצדדים, אין ספק שהמעסיק יקבל עובד מסור עם ראש גדול ותאבון למצויינות ולהשקעה, התמורה ביחס להשקע תהיה כדאית וגדולה מאוד, ובכל זאת, איזה דבר נוסף אני יכול להביא למעסיק פוטנציאלי, שיעדיף אותי על פני אחרים?

תודה,
דניאל

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #2 

בתור מה אתה בעצם רוצה לעבוד? מתכנת\אינטגרטור? טכנאי? מנהל פרויקטים?
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.

danieling פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

אני מניח שהתחום של הביצוע ופחות "ניהול הפרויקט",
כרגע אני עובד מול מנהלי פרויקטים בתחום של הנדסה אזרחית, ואני פחות רואה את עצמי כמנהל פרויקט, אבל אי אפשר לדעת.
לגבי אינטגרטור או טכנאי, אני לא בטוח שאני יודע מה ההבדל \ ההפרדה.
אני מניח שאהיה חזק יותר בתור מתכנת\אינטגרטור(מי שמאפין ומגדיר את כל המערכת לאחר שהיא מורכבת? או שאני טועה)
ומה בעצם טכנאי עושה?

התרשמתי שאתה די מומחה בתחום,
אם אפשר לשאול במה אתה עוסק?

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #4 

בתחום הזה טכנאים עבודות טכנאות: כל הנושא של חיווטי תקשורת (בין הבקרים, מפסקים ושאר האביזרים) וחיווטים מסוימים בלוח (כאן זה נהיה מעט טריקי כי אם זה מתח נמוך אין בעיה, אבל אם למשל צריך להחליף בקר זה אומר גם לחבר אותו למתח הרשת ואז לפי חוק אתה כבר צריך להיות חשמלאי - אם כי ראיתי לא מעט חברות בענף שדיי התעלמו מהדרישה הזו).

אינטגרטורים\מתכנתים זה כמו שאמרת - פשוט בחלק מהמערכות אין ממש תכנות מעבר להתניות פשוטות וגם אז לא באמת כותבים קוד ובמערכות מסוימות דווקא כן צריך לתכנת - למשל ב-KNX.

זה מביא אותנו לנושא נוסף ששאלת וזה איזה מערכות נפוצות בשוק. עקרונית מה ששולט בשוק אלו מערכות חשמל חכם מסורתיות.

בתוך זה יש את המערכות הסגורות - Lutron, Vantage, Crestron, Clipsal, Vitrea (יש גם Control4 אבל בהיבט של חשמל חכם הם פחות נפוצים בארץ כי המוצרים שלהם פחות מתאימים לשימוש בישראל. בתחום של בקרה אוניברסלית דווקא נשמע שהעסק דיי פורח פה) ולצד זה יש את KNX שזה למעשה תקן IEC כך שיש מעל ל-500 יצרנים שונים שמייצרים פתרונות בתקן זה וניתן לשלב בין אביזרים של יצרנים שונים (למיטב ידיעתי בארה"ב זה לא נפוץ\ספק אם קיים בכלל שכן לא מאמצים שם תקני IEC אלא יש להם את התקנים שלהם כמו UL וכד').

לגבי איפה לומדים - ל-KNX אפשר למצוא חומרים באינטרנט וגם את הכלים עצמם. כל שאר המערכות כיוון שאלו מערכות סגורות הידע נמצא רק אצל היצרנים\מפיצים ומהם מועבר לדילרים ככה שתהיה לך בעיה ללמוד את זה באופן עצמאי אם לא יהיה מי שיספק לך את החומרים ועוד יותר תהיה לך בעיה לצבור ניסיון קודם לפני שנכנסת לעבודה.

אני ממש לא מכיר נתון כזה שיש "דרישה בשוק" לאנשי מקצוע בתחום הזה. "דרישה בשוק" יש למתכנתים, אנשי DevOps, בוגרי מדמ"ח ובוגרי הנדסת חשמל לדוגמה - המשכורות שמשלמים לאינטגרטורים שכירים בענף הבית החכם הם רחוקות רחוקות מאלו כמובן, מסיבות מובנות לחלוטין.

בתחום הזה, בארץ, מה שאתה יכול להביא למעסיק פוטנציאלי שעשוי להקנות לך נקודות זכות על פני מועמדים אחרים זה פשוט שכל, אחריות והיגיון. זה ישמע קצת מוזר ואולי אפילו מתנשא, אבל וואללה, בתחום הזה בארץ אלו בהחלט תכונות שחסרות לאנשים שעובדים בו.

כל שאר ההיבטים להשקפתי הם לא רלוונטים לפני שהתחלת לעבוד - קודם כל כי קשה עד בלתי אפשרי לעובד שלא בעל רקע קודם או קשרים רלוונטים לצבור ניסיון קודם בענף ודבר שני, כל מעסיק יודע מראש שכשמגיע אליו עובד חדש בלי רקע קודם הוא אוטומטית צריך להכשיר אותו.

מה שכן חשוב למעסיק זה השקט ובתחום הזה של בתים חכמים, לפני שהבית נמסר לדייר, על החברה שעושה את הבית החכם יש לא מעט אחריות וככל שמערכת החשמל החכם מחוברת ליותר צרכנים ככה האחריות עולה. כשמתעסקים עם דוודי מים וחימום תת רצפתי לדוגמה יש פוטנציאל של נזק של ממש אם לא נוהגים באחריות.

לגבי תחום העיסוק שלי - נתון לא רלוונטי כיוון שזה לא בתחום הזה (הייתי מסומן כעוסק אם המצב היה אחרת, אגב) אבל כן, אני בהחלט מכיר לא מעט חברות בענף כאן בארץ.

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”