בעיה מוזרה במחשב PC
-
mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7653
- נתן תודות: 486 פעמים
- קיבל תודות: 886 פעמים
בדרך כלל המחשב עובד בסדר בלי שום בעיה.
אבל לפעמים יש קטע מוזר בהדלקה שלו, הוא עושה צפצוף + שניים קצרים, אין סיגנל למסך, אין מסך לוגו של הביוס. האורות+מאוורר מעבד עובדים. ככה הוא עושה בלופ.
לפעמים אני מוציא את הזכרונות והכרטיס מסך, מחזיר אותם וזה מסתדר לתקופה, עד הפעם הבאה. זה יכול להיות למחרת או אחרי חודשיים.
אני לא מבין מה זה יכול להיות כי המחשב מתוחזק היטב, וכשהוא עובד אז הכל בסדר לגמרי. כרטיס מסך וספק כוח יחסית חדשים (שנה וחצי בערך) , אין תקלות בזמן שהוא עובד, לכן דווקא הקטע הזה בהדלקה די משגע אותי.
אשמח לדעתכם, מה זה יכול להיות?
אבל לפעמים יש קטע מוזר בהדלקה שלו, הוא עושה צפצוף + שניים קצרים, אין סיגנל למסך, אין מסך לוגו של הביוס. האורות+מאוורר מעבד עובדים. ככה הוא עושה בלופ.
לפעמים אני מוציא את הזכרונות והכרטיס מסך, מחזיר אותם וזה מסתדר לתקופה, עד הפעם הבאה. זה יכול להיות למחרת או אחרי חודשיים.
אני לא מבין מה זה יכול להיות כי המחשב מתוחזק היטב, וכשהוא עובד אז הכל בסדר לגמרי. כרטיס מסך וספק כוח יחסית חדשים (שנה וחצי בערך) , אין תקלות בזמן שהוא עובד, לכן דווקא הקטע הזה בהדלקה די משגע אותי.
אשמח לדעתכם, מה זה יכול להיות?
איזה לוח ואיזה ביוס מותקן בו AWARD וכו'? כך ניתן בקלות לאתר את התקלה על בסיס קוד הצפצוף. באתר החברה של הלוח יש טבלאות עם קודים. בלוחות מבוססים AWARD BIOS צפצוף אחד ארוך ושניים קצרים היא תקלת POST בזמן אתחול כרטיס המסך. נסה להוציא אותו, לנקות מגעים ולהחזיר. או תנסה לעבוד עם המאיץ הגרפי המובנה של אינטל. אם שם זה לא חוזר אז הגיע הזמן להחליף כרטיס מסך, בהנחה שלא מדובר בתקלה בלוח האם...
-
mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

אחרי סתם ריסטרט שעשיתי בלילה (אחרי עבודה תקינה) המחשב לא עלה, לא היו אפילו צפצופים של הביוס ואין סיגנל למסך.
בבוקר הוצאתי שוב את הכרטיס מסך ושמתי חזרה, וזה עובד.
לא ברור..אף פעם לא נתקלתי בבעיה כזאת מוזרה.
הביוס של AWARD , הוצאתי סוללה והחזרתי. לא יודע אם זה קשור..
בבוקר הוצאתי שוב את הכרטיס מסך ושמתי חזרה, וזה עובד.
לא ברור..אף פעם לא נתקלתי בבעיה כזאת מוזרה.
הביוס של AWARD , הוצאתי סוללה והחזרתי. לא יודע אם זה קשור..
-
mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

GA MA770 GIGABYTECUTNPASTE כתב:איזה לוח ואיזה ביוס מותקן בו AWARD וכו'? כך ניתן בקלות לאתר את התקלה על בסיס קוד הצפצוף. באתר החברה של הלוח יש טבלאות עם קודים. בלוחות מבוססים AWARD BIOS צפצוף אחד ארוך ושניים קצרים היא תקלת POST בזמן אתחול כרטיס המסך. נסה להוציא אותו, לנקות מגעים ולהחזיר. או תנסה לעבוד עם המאיץ הגרפי המובנה של אינטל. אם שם זה לא חוזר אז הגיע הזמן להחליף כרטיס מסך, בהנחה שלא מדובר בתקלה בלוח האם......
כרטיס מסך GTX 950
על פניו ,הצפצוף אומר שזה כרטיס מסך, אבל אין שום בעיה איתו כשהמחשב עובד.
בהנחה שניקית את מגעים עם חומר ווידאת שאין בעיה בהספקת המתח הנוסף 12V לכרטיס, אז השלב הבא זה לנסות לעבוד עם כרטיס חלופי גם של NVIDIA כדי שלא תזדקק לשינוי דרייברים. אם למשך כמה שבועות הכרטיס האחר לא עושה בעיות, אז יש תקלה בכרטיס. ז גם קורה בלי קשר לכמה יקר הכרטיס. אתה יכול למצוא היום דילים מעולים על GTX 1060 6GB שלדעתי מספק את רוב המשתמשים היום...
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
תראה מה מצב הקבלים על הלוח אם, במידה ויש לך את ה-MA770-US3.
גם לי יש לוח עם תופעה דומה, התסבר לי אחרי שבדקתי אותו מקרוב שכל הכבלים ה"רגילים" (לא ה"פחיות") התנפחו והפסיקו לתפקד.
זה הפך את תהליך ה-BOOT לבלתי אפשרי בסופו של דבר.
גם לי יש לוח עם תופעה דומה, התסבר לי אחרי שבדקתי אותו מקרוב שכל הכבלים ה"רגילים" (לא ה"פחיות") התנפחו והפסיקו לתפקד.
זה הפך את תהליך ה-BOOT לבלתי אפשרי בסופו של דבר.