הגדלת טווח רשת אלחוטית בעזרת LAN
שלום לכולם,
בדירה שלי המצב כדלקמן - יש לי ראוטר אלחוטי בסלון שמחובר לקו בזק. בממ״ד אין קליטה של WiFi ולכן יש כבל מהראוטר בסלון לממ״ד (משתמש בקופסת הVOD של Yes להעברת הקו). רציתי לדעת האם ניתן לייצר בממ״ד רשת אלחוטית שהיא סוג של ״המשך״ של הרשת האלחוטית שבסלון ע״י בחיבור הקווי שיש בממ״ד לראוטר בסלון? הצלחתי בעזרת ראוטר אלחוטי אחר ישן שיש לי לחבר אותו לחיבור הקווי בממ״ד, ביטלתי את הDHCP והגדרתי ששני הראוטרים ישבו באותו סגמנט ip, אך הרשת האלחוטית שהגדרתי בראוטר בממ״ד היא בעצם רשת אלחוטית אחרת, עם SSID אחר וכל המשתמע מכך - אני רוצה שהיא תהיה בעצם אותה רשת אלחוטית כמו בסלון, כך שהמעבר בין שתיהן יהיה ״חלק״ ולא ניתוק מרשת אלחוטית אחת וחיבור לשניה.
האם ניתן לבצע את זה? ואם כן, הכיצד?
בדירה שלי המצב כדלקמן - יש לי ראוטר אלחוטי בסלון שמחובר לקו בזק. בממ״ד אין קליטה של WiFi ולכן יש כבל מהראוטר בסלון לממ״ד (משתמש בקופסת הVOD של Yes להעברת הקו). רציתי לדעת האם ניתן לייצר בממ״ד רשת אלחוטית שהיא סוג של ״המשך״ של הרשת האלחוטית שבסלון ע״י בחיבור הקווי שיש בממ״ד לראוטר בסלון? הצלחתי בעזרת ראוטר אלחוטי אחר ישן שיש לי לחבר אותו לחיבור הקווי בממ״ד, ביטלתי את הDHCP והגדרתי ששני הראוטרים ישבו באותו סגמנט ip, אך הרשת האלחוטית שהגדרתי בראוטר בממ״ד היא בעצם רשת אלחוטית אחרת, עם SSID אחר וכל המשתמע מכך - אני רוצה שהיא תהיה בעצם אותה רשת אלחוטית כמו בסלון, כך שהמעבר בין שתיהן יהיה ״חלק״ ולא ניתוק מרשת אלחוטית אחת וחיבור לשניה.
האם ניתן לבצע את זה? ואם כן, הכיצד?
המטרה היא לייצר ״extension״ של הרשת האלחוטית ע״י LAN, לא ליצור 2 רשתות נפרדות (שזה מה שעשיתי עד כה)...ירון4399 כתב:אין נדידיה בין רשתות WiFi.
לא בטכנולוגיה הסטנדרתית.
ככה שגם אם תגדיר שם רשת זהה לשנת רשתות הרי שתאלץ להתחבר כל פעם מחדש לראוטר הקרוב....
- urik79
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4318
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 59 פעמים
- קיבל תודות: 130 פעמים
קישור למדריך המצויין של NETCHEIF שגם חבר כאן באתר:
http://www.netcheif.com/Articles/Router ... erAsAP.htm
תעבוד לפי הפרק : חיבור נתב אלחוטי חדש לנתב אלחוטי קיים באופן קווי
בהצלחה
http://www.netcheif.com/Articles/Router ... erAsAP.htm
תעבוד לפי הפרק : חיבור נתב אלחוטי חדש לנתב אלחוטי קיים באופן קווי