בד למסך הקרנה קבוע - מאיפה כדאי לקנות?
-
psibeast
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 1951
- נתן תודות: 50 פעמים
- קיבל תודות: 151 פעמים
אני בונה חדר קולנוע ביתי, שרטוט להלן
[imgbig]http://i.imgur.com/CeMcWv3.png[/imgbig]
יש לי נישה של 285 ס"מ למסך הקרנה. אני רוצה לשים שם מסך הכי גדול שאני יכול, כלומר מסך 16:9 שינצל את כל רוחב הנישה, ולשים מיסוך למעלה ולמטה (משהו ידני שישב עם מגנטים אולי) כשאני ארצה להקרין 21:9.
החדר יוחשך ב-100% כולל צביעה בשחור של קירות ותקרה, אז צריך מסך שיתן קונטרסט הכי טוב בתנאים כאלו.
מאיפה כדאי לי להזמין בד למסך ההקרנה? מאיפה כדאי לי להזמין את חומר המיסוך?
יש לי נגר שיוכל להכין לי את המסגרת לפי המידה המדויקת.
תודה
[imgbig]http://i.imgur.com/CeMcWv3.png[/imgbig]
יש לי נישה של 285 ס"מ למסך הקרנה. אני רוצה לשים שם מסך הכי גדול שאני יכול, כלומר מסך 16:9 שינצל את כל רוחב הנישה, ולשים מיסוך למעלה ולמטה (משהו ידני שישב עם מגנטים אולי) כשאני ארצה להקרין 21:9.
החדר יוחשך ב-100% כולל צביעה בשחור של קירות ותקרה, אז צריך מסך שיתן קונטרסט הכי טוב בתנאים כאלו.
מאיפה כדאי לי להזמין בד למסך ההקרנה? מאיפה כדאי לי להזמין את חומר המיסוך?
יש לי נגר שיוכל להכין לי את המסגרת לפי המידה המדויקת.
תודה
מה התקציב שלך לעניין?
יש את ה"בזול" של carl's blackout cloth, כמה מאות שקלים כולל משלוח
ויש בדים יעודיים שנמכרים לפי רגל בריבוע. בערך 10-15 דולר
לגודל כמו שאתה רוצה זה יצא די יקר, לא חישבתי בדיוק אבל אני מניח 2000 ש"ח וצפונה רק עלות הבד. למסך באיזור 130 אינץ
יש את ה"בזול" של carl's blackout cloth, כמה מאות שקלים כולל משלוח
ויש בדים יעודיים שנמכרים לפי רגל בריבוע. בערך 10-15 דולר
לגודל כמו שאתה רוצה זה יצא די יקר, לא חישבתי בדיוק אבל אני מניח 2000 ש"ח וצפונה רק עלות הבד. למסך באיזור 130 אינץ
-
psibeast
-
- חבר במועדון HT

תקציב עד 5K ש"ח נניח להכל, כולל המיסוך וכולי.
אני רוצה משהו איכותי. מצד שני אם לא יראו הבדל אני לא רוצה סתם לזרוק כסף, ואני לא צריך להשקיע ב Ambient light rejection וכולי כי החדר יהיה מוחשך לחלוטין.
אני רוצה משהו איכותי. מצד שני אם לא יראו הבדל אני לא רוצה סתם לזרוק כסף, ואני לא צריך להשקיע ב Ambient light rejection וכולי כי החדר יהיה מוחשך לחלוטין.
@psibeast
המלצה חמה שלי מאחר ומדובר בחדר ייעודי - להשקיע לא פחות במיסוך מסביב למסך מאשר במסך עצמו.
כלומר את המיסוך, גם של הפסים הרוחביים של ה- 21:9 וגם את כל השטח מעל, מתחת ומצדדי המסך, ואם אפשר גם את התקרה והקירות כ- 2 מטר החוצה לכיוון נקודת הישיבה - לצפות בבד קטיפה שחור איכותי (כ- 45 ש"ח למטר על מטר וחצי).
הייתי מבקש מהנגר להכין מסגרות עץ ועליהן למתוח את הקטיפה כדי ליצור מעין פאנלים/לוחות שאותם תצמיד לקירות/תקרה.
הקטיפה "בולעת" אור באופן אוטימלי, טוב יותר מצבע שחור, ותקבל שיפור מהותי בחוויה.
זה מה שאני הייתי עושה (-:
אני לאחרונה הוספתי קטיפה שחורה על כל הקיר שמאחורי המסך ואני חייב לומר לך שזה WOW, התחושה שהמסך צף ואתה נשאב לתוך הסרט...
המלצה חמה שלי מאחר ומדובר בחדר ייעודי - להשקיע לא פחות במיסוך מסביב למסך מאשר במסך עצמו.
כלומר את המיסוך, גם של הפסים הרוחביים של ה- 21:9 וגם את כל השטח מעל, מתחת ומצדדי המסך, ואם אפשר גם את התקרה והקירות כ- 2 מטר החוצה לכיוון נקודת הישיבה - לצפות בבד קטיפה שחור איכותי (כ- 45 ש"ח למטר על מטר וחצי).
הייתי מבקש מהנגר להכין מסגרות עץ ועליהן למתוח את הקטיפה כדי ליצור מעין פאנלים/לוחות שאותם תצמיד לקירות/תקרה.
הקטיפה "בולעת" אור באופן אוטימלי, טוב יותר מצבע שחור, ותקבל שיפור מהותי בחוויה.
זה מה שאני הייתי עושה (-:
אני לאחרונה הוספתי קטיפה שחורה על כל הקיר שמאחורי המסך ואני חייב לומר לך שזה WOW, התחושה שהמסך צף ואתה נשאב לתוך הסרט...
-
psibeast
-
- חבר במועדון HT

אכן זאת התוכנית. הבנתי שהבד הטוב ביותר לנושא הוא קטיפת Fidelio
https://www.amazon.com/Vogue-Fabrics-Fi ... B006ZE4KX8
https://www.amazon.com/Vogue-Fabrics-Fi ... B006ZE4KX8
- spacedude
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3505
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 160 פעמים
מצטרף להמלצות של יניב, לגבי בד שחור מאחורי המסך, אצלי בחדר שמתי לבד שחור, השדרוג הכי גדול שעשיתי לתמונה.
ההרגשה שזה לא תמונה מוקרנת על מסך אלה יותר כמו חלון למציאות אחרת.
בנוסף הייתי ממליץ על מסך רחב, 1:2.35 (אלה אם כן רוב החומר שלך הוא ב 16:9).
אצלי במרתף אני רואה רק סרטים, הרוב המוחץ הם בפורמט רחב.
אצלי במרתף אני רואה רק סרטים, הרוב המוחץ הם בפורמט רחב.
שחר
-
psibeast
-
- חבר במועדון HT

הכוונה היא לשים מסך 16:9, ולשים מיסוך לתכני 21:9 בעזרת פאנלים מצופים בקטיפה שחורה שאני יכול לשים ולהסיר ידנית עם מגנטים.spacedude כתב:מצטרף להמלצות של יניב, לגבי בד שחור מאחורי המסך, אצלי בחדר שמתי לבד שחור, השדרוג הכי גדול שעשיתי לתמונה.
אצלי במרתף אני רואה רק סרטים, הרוב המוחץ הם בפורמט רחב....
השאלה הגדולה היא בעיקר מאיפה להזמין בד, ואיזה סוג בד להזמין מבחינת צבע (לבן? אפור?) ו Gain.
השני סנט שלי -
לחדר יעודי בו יש שליטה על האור - מסך לבן
ככל שהשטח הקרנה גדול יותר - עדיפות לגיין יותר גבוה
נראה לי זה יהיה לך טוב -
https://www.amazon.com/Carls-FlexiWhite ... flexiwhite
לחדר יעודי בו יש שליטה על האור - מסך לבן
ככל שהשטח הקרנה גדול יותר - עדיפות לגיין יותר גבוה
נראה לי זה יהיה לך טוב -
https://www.amazon.com/Carls-FlexiWhite ... flexiwhite
- spacedude
- חבר מביא חבר

היתרון היחידי ב 16:9 זה שבצפיה בתכנים של 16:9 המסך גדול יותר (לא רלוונטי למי שצופה רוב הזמן במסך רחב).
מיסוך ידני זה עניין מסורבל ומציק, במיוחד לשים פנלים למעלה ולמטה.
לגבי הבד, לדעתי אתה לא יכול להסתמך על גיין של יצרנים סינים / עלומי שם. גם גיין זה תלוי במקרן. אבל 1.3-1.5 לגודל מסך שלך נראה לי אחלה.
הייתי מחפש בד של דה לייט.
מיסוך ידני זה עניין מסורבל ומציק, במיוחד לשים פנלים למעלה ולמטה.
לגבי הבד, לדעתי אתה לא יכול להסתמך על גיין של יצרנים סינים / עלומי שם. גם גיין זה תלוי במקרן. אבל 1.3-1.5 לגודל מסך שלך נראה לי אחלה.
הייתי מחפש בד של דה לייט.
שחר
לטעמי, הפתרון של מסך 9:16 עם מיסוך ידני כדי לעבור לסינמסקופ הוא אידיאלי ושווה את חוסר הנוחות
באופן זה אתה תהנה ממיסוך שחור מושלם בשני סוגי התכנים בעוד שנניח באופציה של מסך סינמסקופ עם מקרן עם זכרון עדשה יהיו לך שני פסים אנכיים כמעט שחורים במצב של 9:16
באופן זה אתה תהנה ממיסוך שחור מושלם בשני סוגי התכנים בעוד שנניח באופציה של מסך סינמסקופ עם מקרן עם זכרון עדשה יהיו לך שני פסים אנכיים כמעט שחורים במצב של 9:16
- spacedude
- חבר מביא חבר

ליואב יש מסך סינמהסקופ קבוע של חברה מעולה עם מיסוך לצדדים, הוא גם טוען שזה מציק לשים את המיסוך (יואב תקן אותי אם אני טועה) ומיסוך לצדדים תמיד יהיה הרבה יותר קל לשים מאשר מיסוך למעלה ולמטה.
מהנסיון שלי, שהיה לי מסך 16:9 הפסים למעלה ולמטה הרבה יותר הציקו לי מאשר הפסים שיש לי היום בצדדים (וכאמור זה נדיר כי הרוב המוחץ של הסרטים הוא בפורמט רחב).
אבל כל מה שאני אומר בטל בשישים אם חשוב לצופה לראות סדרות /יס / הוט/ כדורגל וכו' על מסך מלא.
מהנסיון שלי, שהיה לי מסך 16:9 הפסים למעלה ולמטה הרבה יותר הציקו לי מאשר הפסים שיש לי היום בצדדים (וכאמור זה נדיר כי הרוב המוחץ של הסרטים הוא בפורמט רחב).
אבל כל מה שאני אומר בטל בשישים אם חשוב לצופה לראות סדרות /יס / הוט/ כדורגל וכו' על מסך מלא.
שחר