עזרה לגבי החלטה האם לרכוש ראוטר Netgear D6400

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
chompi91 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1

שליחה

אהלן לכולם.
אני מחובר לאינטרנט 100 מגה דרך 018 תשתית בזק.
ראוטר נוכחי Dlink פשוט VDSL תומך תקן n ובעל תדר 2.4 בלבד, כאשר המהירות המתקבלת מחיבור קווי לראוטר מצביעה על 77 מגה הורדה ו3 מגה העלאה.
מהירות וואיפיי מקסימלית 20 מגה הורדה 3 מגה העלאה (נתון זה נבדק על ידי מחשב מקבוק פרו) .
מהירות וואיפיי מקסימלית 12 מגה הורדה 3 מגה העלאה (נתון זה נבדק על ידי מחשב ווינדוס נייד) .
עקב קניית סטרימר התומך בתקן ac. ורצון להפעיל הן את הסטרימר במקביל לכל שאר המחשבים חשבתי לשדרג את יכולות וואיפיי.
השימושים כרגע הם 2 פלאפונים, 3 מחשבים ניידים, וסטרימר.
1) אני מתבלבט האם להשקיע 675 שקלים בראוטר הנ"ל תוך מחשבה לטווח ארוך (תוספת מכשירים מבוססי וואיפיי + מעבר לדירה גדולה יותר (עד 120 מטר מרובע ושיהיה קליטה בכל הדירה).
כרגע הכי רלוונטי לי הינו מצב בו אני מריץ וידאו בסטרימר עם yes go או נטפליקס ובמקביל מפעיל סירטון youtube באיכות 1080p במחשבים הניידים (גם רואה טלוויזיה וגם עובד על המחשב).
2)בנוסף אשמח לדעת כיצד לחלק את המכשירים על גבי התדרים (מכשירים נוכחים: LG G3, Iphone 6s, macbook pro, סטרימר mi tv box ושני מחשבים ניידים תקן n).
תודה

soundster
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 184

שליחה

אני הייתי משדרג אבל שים לב לפרטים הבאים:

עדיף לעבור לרצועת ה5G בראוטר , כמובן שהAC זה שדרוג משמעותי אבל ככל הנראה לא תוכל להנות מרוב יתרונות הרוחב פס והמהירות שלו במכשירים שציינת וגם כנראה שלא תצטרך במרבית השימושים שלך ברשת.
למעשה מעבר לתדר ה5G יאפשר לך להנות מפחות הפרעות מרשתות שכנות , מה שיביא עבודה יותר רציפה ונקיה בשידור האלחוטי. אם המכשיר שלך תומך במערך אנטנות ובכנולוגיה של Multi MIMO תוכל להרוויח גם שידור איכותי יותר ורציף למספר מכשירים במקביל (שידור של הנתב , חשוב לציין)
הבעיה הגדולה בתדר הזה היא שבגלל הפיסיקה של האותות , גם כאן ככל שהתדר גבוהה יותר כך ההתפשטות שלו במרחב קטנה יותר ולכן על מנת לאפשר קליטת אות אופטימלית תצטרך אולי יותר ממכשיר אחד (ואל תתפתה לרפיטר או מגברים כי חוץ משהם נשמעים כפתרונות משלימים הם רק מעבירים את הבעיה למקום אחר)

לגבי המהירויות שציינת בבדיקה שעשית , על מנת להגיע למהירות מקסימלית של 100 מגה בהורדה , במעבר לתדר 5G רגיל תוכל כנראה להגיע בערך ל80 עד 90 מגה במקסימום ואם תפעיל את היכולות המתקדמות של הAC תוכל גם לעבור את ה100 בחלק מהמכשירים (הMac book בוודאות אם תומך בAC)

מקווה שעזרתי

Fish72
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3187

שליחה

@chompi91
·אני רק רוצה להוסיף שאם קיימת האפשרות שמישהו יביא לך פיזית נתב AC1900 או נתב AC3200 מחול - יהיה לך טווח תדרי 5GHZ רחב יותר (כי אלו הנמכרים בארץ "מסורסים").
עדיין תצטרך מודם (או מודם/נתב ולהפוך אותו למודם) אבל תהיה לך גמישות עתידית במידה ותחליף ספק תשתית אינטרנט.
אתה יכול להשיג מחול נתב NETGEAR AC1900 בכ-150 דולר (כ-550שח) :

https://www.amazon.com/NETGEAR-Nighthaw ... rds=ac1900

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”