רשת אלחוטית - עזרה

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
big27 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2606
נתן תודות: 132 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

שליחה #1 

חברים

משהו שמעניין אותי כבר הרבה זמן ואני מבין שיש הרבה דעות בנושא

יש לי הוטבוקס שיושב בסלון בתוך מגירה ולצערי בחדרים כמובן לא קולטים

1. האם יש סיכון כלשהו או סתם אגדה לשים ראוטר קרוב לחדרי ילדים ?

2. יש המלצה לראוטר טוב ופחות עם קרינה שימשיך את הרשת של ההוטבוקס ?<

3. אם אני אשים ראוטר שמחובר לחשמל בתוך ההנמכת תקרה בפרוזדור , האם אמור להיות סיכון כלשהו ?

אשמח קצת לעזרת המומחים

תודה

Fish72
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3187
נתן תודות: 909 פעמים
קיבל תודות: 236 פעמים

שליחה #2 

@big27
·אני מבין את החששות שלך מקרינה, אבל אנחנו חיים בעולם העתיר מקורות קרינה, ואין לנו ממש שליטה מוחלטת על רמת החשיפה שלנו לקרינה.
יש סביבנו קרינה אלחוטית/סלולרית ממקורות כמו טלפונים,משדרים,מיקרוגלים,טלפונים אלחוטיים,מקלדות/עכברים ועוד ועוד.
עוד לא נתקלתי במחקר חד משמעי המאושש שכמות קרינה מבוקרת מזיקה. לך תדע אולי עוד כמה שנים/עשרות שנים יהיה משהו ברור יותר.
בכל מקרה אולי אתה יכול למקם במרכז הבית לא ליד מקומות ישיבה/שינה מאריך טווח (AP או WIFI REPEATER) וכל יהיה לך כיסוי טוב יותר של האלחוט בבית.
בעקרון קליטה טובה=קרינה אבל אתה יכול לפזר את המשדרים בצורה חכמה בבית.
יש נתבים שאתה יכול לקבוע את עוצמת השידור שלהם (אפילו נתבי TPLINK זולים כמו 841N אם אני לא טועה) וכך תוכל לקבוע עוצמת שידור/קרינה נמוכה שתתאים לך.

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10915
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 1942 פעמים

שליחה #3 

הדבר המעניין הוא, שככל שאתה "מחביא" את ה- AP, וחושש מהקרינה שלו, אתה מתעלם מהעובדה שבגלל שהנתב מוחבא, הוא צריך לשדר בעוצמה גבוהה יותר, כדי להתגבר על המכשול,
וההתקן שמדבר עם ה- AP (מחשב, סמרטפון), גם צריך לשדר בעוצמה חזקה יותר, כדי להגיע אל ה- AP (וזה משדר המייצר קרינה ממש לידך).

הוטבוקס מתחמם, ולשים אותו במגירה לא מאווררת זה לא הדבר הנכון לעשות.

הקרינה הסלולארית גבוהה יותר מקרינת WIFI, אבל אני מניח שאתה לא חושש לדבר בטלפון הסלולארי מהבית.
אתה יודע שכשאתה מדבר בסלולארי מתוך רכב, אתה חוטף קרינה ברמות גבוהות במיוחד? שלא לדבר על הקרינה האלקטרומגנטית מהרכב עצמו ומקווי המתח הגבוה הצמודים לכביש.
אבל זה זמין ונוח, אז מתעלמים מהסכנה, בהנחה שהיא קיימת.

big27 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2606
נתן תודות: 132 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

שליחה #4 

חברים יקרים

תודה רבה על המידע היקר והמעניין !!

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”