שידורי HD של ערוצי רוסית בלווין הפרטי
שלום לכולם!
אצל סבתא שלי ואצלי יש לווין פרטי מזה 8 שנים. אנו צופים בעיקר בערוצי הרוסית שהבנתי שהולך להיות בהם שינוי באוגוסט.
לפני כחודש הזמנו מתקין לווינים שיטפל לנו בערוצים שנעלמו ובשינויי תדרים, הוא אמר לנו שהחל מחודש אוגוסט הרבה מערוצי הרוסית עוברים לשידורים בתדרי HD והממיר הקיים אצלנו עכשיו לא יכול לקלוט את התדרים האלו, ולכן צריך לקנות ממיר HD שיכול לקלוט את התדרים החדשים.
המתקין אמר שעלות ממיר כזה היא 600 ש"ח + 300 ש"ח התקנה. אנחנו היינו רוצים להוזיל קצת עלויות ולקנות את הממיר לבד בחול או באיביי. ידוע למישהו האם זה אפשרי? כמו כן האם מישהו יכול להמליץ על ממיר HD שמתאים למטרה שציינתי?
תודה רבה לעונים!
רונן
אצל סבתא שלי ואצלי יש לווין פרטי מזה 8 שנים. אנו צופים בעיקר בערוצי הרוסית שהבנתי שהולך להיות בהם שינוי באוגוסט.
לפני כחודש הזמנו מתקין לווינים שיטפל לנו בערוצים שנעלמו ובשינויי תדרים, הוא אמר לנו שהחל מחודש אוגוסט הרבה מערוצי הרוסית עוברים לשידורים בתדרי HD והממיר הקיים אצלנו עכשיו לא יכול לקלוט את התדרים האלו, ולכן צריך לקנות ממיר HD שיכול לקלוט את התדרים החדשים.
המתקין אמר שעלות ממיר כזה היא 600 ש"ח + 300 ש"ח התקנה. אנחנו היינו רוצים להוזיל קצת עלויות ולקנות את הממיר לבד בחול או באיביי. ידוע למישהו האם זה אפשרי? כמו כן האם מישהו יכול להמליץ על ממיר HD שמתאים למטרה שציינתי?
תודה רבה לעונים!
רונן
יש את הממיר הזה:
https://he.aliexpress.com/item/GOTiT-Or ... 34a228ab6b
תעשה חיפוש ברשת ואני מאמין שתמצא אותו ביותר זול.
https://he.aliexpress.com/item/GOTiT-Or ... 34a228ab6b
תעשה חיפוש ברשת ואני מאמין שתמצא אותו ביותר זול.
פירוט דגם ממיר קיים
שלום לכולם ותודה על התשובות.
אני לא יודע מה הדגם אצל סבתא שלי ואבל בדקתי מה הדגם אצלי ולדעתי הם די זהים.
זה פירוט מה שרשום על הממיר שלי כפי שאני מבין את זה :
חברה : TOPFIELD
יש סמל של DVB באותיות מחוברות ומתחתיו כתוב
Digital video brodcasting
בצד ימין רשום הדגם לדעתי : TF400Fe
וכתובים עוד כמה דברים :
Stab - USALS
universal satellites
automatic location system
אני מקווה שזה עוזר במשהו... ויש לי עוד שאלה - האם כל ממיר HD יכול להתאים לי או שאני צריך להתאים ממיר מסוים לאנטנות שלי.
במידה וזה חובה אני יכול לעלות לגג ולראות מה רשום על האנטנות.
תודה שוב לעונים
אני לא יודע מה הדגם אצל סבתא שלי ואבל בדקתי מה הדגם אצלי ולדעתי הם די זהים.
זה פירוט מה שרשום על הממיר שלי כפי שאני מבין את זה :
חברה : TOPFIELD
יש סמל של DVB באותיות מחוברות ומתחתיו כתוב
Digital video brodcasting
בצד ימין רשום הדגם לדעתי : TF400Fe
וכתובים עוד כמה דברים :
Stab - USALS
universal satellites
automatic location system
אני מקווה שזה עוזר במשהו... ויש לי עוד שאלה - האם כל ממיר HD יכול להתאים לי או שאני צריך להתאים ממיר מסוים לאנטנות שלי.
במידה וזה חובה אני יכול לעלות לגג ולראות מה רשום על האנטנות.
תודה שוב לעונים
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4308
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 903 פעמים
מדובר כנראה במקלט מסוג TF4000FE , מוצר מאוד ישן, מתחילת שנות האלפיים, מוצר שנמכר כאן לפני כחמש עשרה שנים. מוצר זה לא תומך בכל התקנים של השידור הנדרשים היום לקליטה של שידורי לוויין. מדובר בתקנים כמו DVB-S2 ,HEVC, MPEG-4 וכו''. כמובן שמוצר זה, גם לא תומך בקליטה של שידורים ב HD.
למקלט זה היום כבר כמעט ואין שימוש, אלה רק כמעצור לדלת. מצורף קישור לדף של החברה שמכרה פעם את המוצר זה בישראל:
http://heb.telran.co.il/product-620-%D7 ... D7%94.aspx
למקלט זה היום כבר כמעט ואין שימוש, אלה רק כמעצור לדלת. מצורף קישור לדף של החברה שמכרה פעם את המוצר זה בישראל:
http://heb.telran.co.il/product-620-%D7 ... D7%94.aspx
חחח כן זה האחד שיש לנו.
האמת שהוא בסדר גמור נכון לעכישו ועושה את העבודה כמו שצריך.
בכל מקרה אני מבין שצריך להלחליף למכשיר יותר מתקדם.
אני חוזר על השאלה מקודם - האם צריך ממיר ספציפי או שכל ממיר HD יכול להתאים לנו? ובהמשך לכך האם יש ממיר מסוים מומלץ?
תודה!
האמת שהוא בסדר גמור נכון לעכישו ועושה את העבודה כמו שצריך.
בכל מקרה אני מבין שצריך להלחליף למכשיר יותר מתקדם.
אני חוזר על השאלה מקודם - האם צריך ממיר ספציפי או שכל ממיר HD יכול להתאים לנו? ובהמשך לכך האם יש ממיר מסוים מומלץ?
תודה!
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4308
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 903 פעמים
לפי סוגי השידורים שנדרשים לקליטה ניתן לקבוע את הסוג של המקלט המתאים. כך למשל, אם מדובר על שידורים מוצפנים, נדרש מקלט שתומך בסוג ההצפנה הנדרש או בעל חריץ הרחבה ליחידת גישה מותנית לסוג ההצפנה המתאים. גם מומלץ בחום שהמקלט יתמוך בתקנים הקיימים היום, שנכנסו לפני מספר שנים ושתופסים את השוק של שידורי לוויין. למשל מדובר על תמיכה בקודקים, כמו HEVC , תמיכה באפנונים של APSK וכו'.
תזמין באתר www.mixeshop.com ממיר DVB-S2 של Zgemma. הם זולים וטובים, מבוססים ממשק E2, תומכים בהצפנות.
·Ron9 כתב:@גיל37
·
גיל תודה על ההמלצה!
עוד 2 שאלות קטנות לחידוד - הממיר הזה תומך בשידורי HD נכון? הממיר הזה מתאים לאנטנות שיש לנו? הקלאסיות הפשוטות שהתקינו לפני עשר שנים.?
האם חשוב לעלות ולבדוק איזה אנטנות ספציפיות יש לנו?
תודה...
לא בדקתי את כל הדגמים שהם מוכרים אבל סביר מאד שממיר שתומך DVB-S2 תומך עד 1080P.
לא יודע לגבי הצלחת או הצלחות שיש לך.
אם אלו צלחות Offset רגילות אז לא צריכה להיות בעיה.
אם אתה כבר קולט את הלוויין ורק התדרים משתנים ואיכות השידור עולה ל Full HD אז כנראה שהצלחת מתאימה.