שאלה לגבי מזגן אינוורטר

פורום המתעסק בכל מוצר אלקטרוני אחר שלא בהכרח קשור לאודיו וקולנוע ביתי.
מקררים, שואבי אבק, תנורים וכו'
שלח תגובה
הדס36 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 71
נתן תודות: 47 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

הצילו!!! אני לא יכולה להשתמש במזגנים החדשים שקניתי בגלל בעייה של מיקום המדחסים.

אנסה להסביר וסליחה מראש על אורך ההסבר.

אז ככה: בבניין שלי אי אפשר להתקין מזגן מחוץ לקיר, רק במרפסות (או מזגן מרכזי שזה לא רציתי).
לפני שנה כשעברתי לכאן וקניתי את המזגנים, אמרתי למתקין (לפי הנחיית הועד) שאפשר להתקין את המדחסים של המזגן של הסלון (אינוורטר 350A של תדיראן, 3.5 כ"ס) ושל המזגן של הממ"ד (תדיראן אלפא10 כ"ס אחד) רק במרפסת.

הבעיה היא כזאת: המתקין שם את המדחסים כך שהם עומדים עם ה"פנים" לתוך המרפסת, ואחד מול השני.
הבעיה הכי גדולה היא, שכל עוד גם כשרק אחד מהמזגנים דלוק, הוא פולט אוויר לוהט למרפסת, ובנוסף ממש מלהיט את החדר האמצעי שהחלון שלו פונה למרפסת (ושלעת עתה אין בו מזגן). דרך החדר הזה מתחמם כל הבית (החדר האמצעי כמו כבשן, והחום נכנס מתחת לדלת שלו לפינת האוכל ומשם למטבח ולסלון). כלומר מצד אחד המזגן מקרר ומהצד השני המדחס מחמם בצורה סופר אינטנסיבית.

חוץ מזה, כל עוד המזגן פועל לא ניתן להשתמש בכלל בחדר האמצעי הזה. (אי אפשר בכלל לשהות בו דקה מהחום של המדחס). שזו בעיה מאוד גדולה כי אני חייבת להשתמש בחדר הזה.
פרט לכך, גם אי אפשר לצאת למרפסת בזמן שכל אחד מהמזגנים דולק. צריך לכבות אותם כדי לצאת (ואז מאבדים את היתרון של האינוורטר).

אותה בעיה קיימת כאמור גם עם המדחס של האלפא10. הוא עומד עם ה"גב" לקיר שמול המדחס של האינוורטר. גם הוא פולט אוויר חם לתוך המרפסת וגם הוא נורא מחמם את החדר האמצעי ודרכו את שאר הבית.

בעיה שנייה היא שששני המדחסים עומדים זה מול זה. אמנם כל אחד בקצה השני של המרפסת אבל המרחק לא גדול מספיק. לכן אי אפשר להדליק את שניהם בו זמנית כי הם "חונקים" אחד את השני. פולטים אוויר חם אחד לתוך השני.
אני מקווה שהסברתי היטב.

אולי למישהו יש פתרון?
המון תודה מראש.

psibeast
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1951
נתן תודות: 50 פעמים
קיבל תודות: 151 פעמים

שליחה #2 

כל מתקין מזגנים אמור לדעת לא לעשות התקנה כזאת. את מתארת את הבעיה שמולטי אינוורטר בא לפתור. הבעיה שבה אין מקום לרווח מספיק מספר מדחסים של מזגנים.
יתכן ואפשר להזיז את המדחסים כך שיפלטו אוויר חם לא אחד אל השני, קשה לדעת בלי לראות את המקום, אבל את מתכננת עוד להוסיף מזגנים בהמשך (אני מבין שלא כל הבית ממוזג כרגע), יתכן ואת צריכה לחשוב על פתרון אחר כי קשה לי להאמין שיהיה לך מקום לעוד מדחסים כשכבר יש לך בעיה עם הפרעה של מדחסים אחד לשני.
את היית צריכה מזגן מולטי אינוורטר.

הדס36 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

תודה.. לא ידעתי שיש מזגן כזה מולטי אינוורטר..
בכל אופן אני מחפשת פתרון יצירתי איך להעמיד את המזגנים באופן שיפלטו את האוויר החוצה. כלומר במקום שהאוויר יפלט לתוך הבית (כלומר לתוך המרפסת), ואחד אל השני, שהמדחסים יועמדו עם ה"פנים" החוצה. השאלה היא האם אפשר להעמיד את המזגנים על משהו מוגבה והאם יש משהו יציב דיו לשם כך. וגם - האם המדחס לא צריך אוויר בצד האחורי שלו.
המתקין שהתקין אמר שיש צורך שגם ה"םנים" של המזגן וגם ה"גב" שלו חייבים לפנות למקומות פתוחים (ולכן הוא התקין אותם כך). אבל אני רואה תמיד שמדחסים נמצאים במקומות שב"גב" שלהם יש קיר. גם כשהם צמודים לקיר הבניין, וגם כשהם נמצאים במסתור מזגן או מסתור כביסה.

האם אפשר לשים את המדחס כך שה"גב" שלו יפנה לקיר? והאם אפשר לשים אותו באופן שהוא פונה למעקה, כשעד לאמצע המדחס (בערך) יש מעקה אבן.
כלומר מעין קיר בגובה של כ-30-50 ס"מ?

אני אכן רוצה להוסיף מזגן אחד לחדר האמצעי ההוא שאין בו מזגן. האינוורטר לא מצליח להתגבר על כל הבית. גם כשבעיית המדחסים תפתר הוא לא יקרר\יחמם את כל הדירה. הוא 3.5 כ"ס. דירה בקומה עליונה. כ-100 מ"ר..

תודה תודה..

rafib65
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 463
שם מלא: רפי ב
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

שליחה #4 

עקרונית, מקובל לשים את המדחסים עם ה"פנים" כלפי חוץ וצמוד למעקה, כך שהחום נפלט החוצה ולא לחלל המרפסת. אם יש מעקה אבן, צריך להגביה את המדחס כך שיהיה מעל המעקה באמצעות תושבת.
אבל הבעיה העיקרית שלך, לדעתי, היא מתקין לא מקצועי ושום ייעוץ בפורום לא ייתן תשובה טובה מספיק (בטח ללא שרטוטים ותמונות).
עצתי - תמצאי מתקין טוב... לא תמיד פשוט, אבל כפי הנראה שהמתקין המקורי היה לא מקצועי.

הדס36 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

תודה!! צריך לעשות את ההתקנה מההתחלה?

שליחה #5 

כן. תארתי לי שצריך מתקין אחר.
דיברתי עם מישהו שראיתי עליו המלצות טובות שיבוא לראות מה אפשר לעשות.

השאלה הגדולה והחשובה היא: האם צריך לעשות את ההתקנה מההתחלה? באינוורטר יש טיפה כבל כי הוא לא צמוד לקיר. אבל במזגן הקטן ממש צמוד לקיר.
האם יש אפשרות להאריך את הכבלים האלה מהמקום שבו הם נגמרים, למקרה שיש צורך בעוד כבל לצורך ההגבהה?

ושאלה נוספת שפתאום חשבתי עליה: הצינור שדרכו יוצאים המים מהמזגן נמצא על רצפת המרפסת. כלומר מהמזגן למדחס הוא עשה שיפוע בסדר. אבל מהמדחס יוצא צינור שמגיע לביוב של המרפסת. ולכן הצינור פשוט שוכב על הרצפה. זה בסדר ככה?

אגב, יש לי בבית תשתית למזגן מרכזי. (המזגן שהיה כאן היה גמור סופית).
הסיבה שלא קניתי מזגן מרכזי היא שהבנתי שזה סיפור מאוד יקר: שבירת תקרת הגבס והתקנתה מחדש. ויש בתוכה חשמל. אז גם צריך חשמלאי שיסדר את החשמל וכו. וחוץ מזה אני מבינה שיש המון בעיות עם מזגנים מרכזיים. זה באמת כך? (כלומר הסיפור עם תקרת הגבס הוא באמת מייקר מאוד את ההתקנה?

מיליון תודות על העזרה!!!

הדס36 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

"מדפים" למדחסים

שליחה #6 

@rafib65
·היי,
הזמנתי מתקין מזגנים אחר. הוא אמר שיזמין אצל מסגר, מעין "מדף" (לכל מדחס) שעומד עם רגליים על הרצפה והוא אמר שיחזק אותו אל מעקה האבן כדי שלא יפול. באופן כזה ה"פנים" של המדחסים יהיו כלפי חוץ.
רציתי לשאול ליתר בטחון - אין סכנה שהמדחסים יעופו מהמדף הזה? (אני בקומה 7 ויש כאן רוחות מאד מאוד חזקות בחורף).

שאלה אחרת בנוגע למזגנים (במקום לקנות מזגן נוסף לחדר שאין בו מזגן): יש לי בבית תקרת גבס מונמכת ויש בתוכה מזגן מרכזי ישן. את המדחס זרקתי.
לפני שזרקתי דיברתי עם שני טכנאים שטיפלו במזגן (המרכזי) בזמן שבעלי הדירה הקודמים גרו כאן. שני הטכנאים אמרו שהמזגן הזה סיים את חייו.
(גם השכנים סיפרו לי שהיתה כאן בעיה גדולה עם המזגן). וזאת בעצם הסיבה שקניתי את המזגנים הנוכחיים.

השאלה שלי היא: האם כדאי לקנות מדחס חדש למזגן הישן הזה? האם ניתן בכלל לחבר מדחס חדש למזגן ישן? ואיך אפשר לדעת אם המזגן עצמו עדיין עובד?
האם יהיה זול יותר כבר לקנות מזגן מרכזי חדש? (כולל העבודה שנדרשת כדי להסיר ולהחזיר את ההנמכה, תעלות חדשות וכד?).
מיליון תודות

rafib65
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 463
שם מלא: רפי ב
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

Re: "מדפים" למדחסים

שליחה #7 

@הדס36
·
את צריכה להבין שהייעוץ כאן בפורום מתבסס בד"כ כל ניסיון אישי וקצת הגיון ולא יכול להוות תחליף לייעוץ מקצועי, אל אחת כמה וכמה כשזה ב"חינם" וללא ביקור פיזי בשטח...
כמו שכתבתי לך, תתמקדי במציאת בעל מקצוע/מתקין מומלץ ואמין.
בהצלחה!

הדס36 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

יש מזגן מולטי שהוא לא אינוורטר?

שליחה #8 

@psibeast
·היי. כתבת לי שהייתי צריכה לשים מולטי אינוורטר.
האם יש מולטי כזה שהוא לא אינוורטר? (לסלון ולחדר שאין בו מזגן). ואז לא אצטרך לשים עוד מדחס.
ושאלה אחרת: האם תדיראן נוהגים לעשות טרייד אין? כלומר אם אחזיר להם אינוורטר בן שנה הם יתנו לי מזגן מולטי כזה בקיזוז משמעותי ממחיר האינוורטר?

תודה תודה

שלח תגובה

חזור אל “מוצרי חשמל לבית”