בשש השנים האחרונות אני בעלים מרוצה למדי של Shure SE315. מאוד נהניתי מהן, אולם החלטתי שצריכת המוזיקה הגדולה שלי מצדיקה שדרוג. היה לי ברור שהאוזניות הבאות שאקנה יהיו בעלות 3 דרייברים לפחות, והבחירה המתבקשת היתה Shure SE535. עם זאת, קראתי שלמרות הסאונד הטוב למדי שהן מפיקות, מבקרים גם העירו שהסאונד עשוי להישמע מעט Muddy ביחס לאוזניות אחרות באותה רמת מחיר. לאחר קריאה באינטרנט חשבתי על מספר אפשרויות, בהן Westone וכו', והגעתי גם ל-64 Audio, חברה שמוכרת בעיקר עבור ליין האוזניות המותאמות אישית שלה. התוודעתי לליין האוזניות האוניברסליות שלהם, וכך הגעתי לדגם ה-U3 - אוזניה אוניברסלית בעלת 3 דרייברים - אחד לבס, אחד למיד ואחד לגבוהים. למרות מיעוט הסקירות עליהן ברשת (אני מצאתי רק סקירה אחת, וגם היא הייתה לא מקצועית) החלטתי ללכת עליהן ולקנות, בעיקר כי התרשמתי מהחברה הקטנה, שנראתה לי איכותית ובעלת מוניטין, ועל הדברים הטובים שנאמרו על דגמים אחרים שלה (וגם על המקבילה המותאמת של האוזניות שלי, ה-A3). המחיר הוא גבוה למדי - 500 דולר. ביום שישי בבוקר ההזמנה בוצעה ובשני בבוקר הן כבר היו אצלי בבית, באמצעות משלוח מרשים למדי של פדקס (הן הגיעו לארץ כבר בראשון בבוקר).
מה בקופסה:
עם האוזניות מקבלים קופסה חזקה למדי ומותאמת לאוזניות, קבל ניתק קלוע, טיפים מספוג של Comply וזוג טיפים מסיליקון, תופסן חולצה, מקל ניקוי לאוזניות ומפחית לחות לאוזניות.
בחרתי להשתמש בטיפים מהסיליקון.
סאונד (אציין שזו הפעם הראשונה שאני כותב סקירה כזו, אז נא להתחשב
מקורות: Fiio X1, שיט מודי ומגני 2
מוזיקה: בעיקר מספוטיפיי, CD, ומוזיקה באיכות Lossless
בגדול האוזניות נשמעות פשוט מצוין. הן די מאוזנות, נעימות, במה מרשימה למדי. הטווחים ממש מרגישים נפרדים אחד מהשני, כל כלי (במוזיקה אקוסטית בעיקר) עומד בפני עצמו ונפרד מהשאר, וכך גם הזמרים – נשמעים נפרדים מהמוזיקה עצמה, דבר שבלט לדוגמה בשיר September של Earth Wind & Fire. מקבלים מעין תחושה 'תלת מימדית', וממש מרגישים מתי ההקלטה איכותית ומתי לא.
באסים: מצוינים, מורגשים, יורדים כמו שצריך, לא משתלטים, מופרדים יחסית משאר הטווחים. בשביל מישהו כמוני שאוהב סאונד מאוזן, הם בול במקום.
מידים: המצטיינים בעיניי. מדהימים למדי, זמרים נשמעים פשוט מצוין, כלים נשמעים מופרדים אחד מהשני, מאוד חדים ומרגישים ממש 'מעל' שאר הטווחים. עם זאת הם גם לא משתלטים יותר מדי, והכל מרגיש די במקום.
טרבל: נשמעים טובים למדי, בעיקר בתופים אבל לא רק. יכול להיות שאחרים ירגישו שאפשר טיפה יותר, לי הן נשמעים אחלה.
איכות בנייה ונוחות:
האוזניות לא קטנות ובנויות כהלכה. עם זאת, וזה החלק המאכזב – הן הרבה פחות נוחות מאשר ה-Shure-ים, ובהחלט ניכר כי יכלו להשקיע בהנדסת האנוש ובארגונומיה יותר. החלק שנכנס לאוזן עצמה הוא יחסית ארוך ורחב, מה שעשוי לא להתאים לכל האוזניים, ומבחר הטיפים המצומצם לא תמיד יחפה על זה בעיניי. בגלל שהאוזניות נכנסות עמוק יחסית לאוזן (בטוח יותר מה-Shure) אז הן עלולות להגביר הפרשת שעווה, מה שגורם להן להחליק לפעמים החוצה. אני מאמין שיקח עוד קצת זמן ובסופו של דבר אני אתרגל (כבר חלה התקדמות בתחום הזה מאז שקיבלתי אותם). בכל מקרה, זה משהו שצריכים לקחת בחשבון כשקונים מהליין הזה (לדעתי כל האוזניות מהסדרה הזו של ה-U באות בדיוק באותה 'אריזה').
בידוד סאונד:
טוב למדי, עומד יפה במבחן של רכבת ואוטובוס, אבל פחות טוב מה-Shure (בין היתר בגלל הסיבות שלעיל).
סיכום:
יתרונות: סאונד פשוט מצוין, קופסת נשיאה חזקה ועמידה
חסרונות: נוחות, מבחר אביזרים יחסית מצומצם, בטח למחיר הזה, בידוד שיכול היה להיות טוב יותר
שורה תחתונה: אם אין לכם בעיה עם הנוחות ועם אוזניות מהעיצוב הזה, אז ממליץ. אני לא מתחרט על הקנייה
אשמח לתגובות והתייחסויות, שבוע טוב!
לעמוד של המוצר באתר החברה:
https://www.64audio.com/product/1964-U3-Earphone
תמונה:
[img2=620x465]https://images.reverb.com/image/upload/ ... hwpp8k.jpg[/img2]