החלפת ספק בפרטנר - לא מצליח
אני נמצא בבנאדל (ספק+תשתית) של פרטנר
ויש לי גם ספק של הוטנט אני מנסה להתחבר בראוטר לספק של הוטנט
הבעיה היא שאין חיבור
דיברתי עם התמיכה טכנית של פרטנר ובמקביל העלתי את הוטנט לשיחת ועידה
שניהם לא הצליחו לטפל בבעיה
אגב נציג ת.טכנית של הוטנט טען שפרטנר חוסמים ספקים אחרים בגלל שאני בבאנדל , האם זה נכון ?
האם משהו גם נתקל בתקלה כזו ?
הבעיה היא שאין חיבור
אגב נציג ת.טכנית של הוטנט טען שפרטנר חוסמים ספקים אחרים בגלל שאני בבאנדל , האם זה נכון ?
האם משהו גם נתקל בתקלה כזו ?
@AVIV08
·
כרגיל קוראים לזה שאתה משלם לספק גם על התשתית "שוק סיטונאי" (כי הספק חוכר מבזק את התשתית ב"שוק סיטונאי"). בזק חוסמים התחברות לספקים אחרים כשהם מספקים תשתית ב"שוק סיטונאי". חסימה זו ידועה ומוכרת.
אם אתה לקוח ישירות של בזק כולל בבאנדל (כלומר משלם לבזק גם על תשתית וגם על ספק) אתה אמור להיות מסוגל לעבור בין ספקים חופשי - אבל תשלם הרבה יותר.
·
כרגיל קוראים לזה שאתה משלם לספק גם על התשתית "שוק סיטונאי" (כי הספק חוכר מבזק את התשתית ב"שוק סיטונאי"). בזק חוסמים התחברות לספקים אחרים כשהם מספקים תשתית ב"שוק סיטונאי". חסימה זו ידועה ומוכרת.
אם אתה לקוח ישירות של בזק כולל בבאנדל (כלומר משלם לבזק גם על תשתית וגם על ספק) אתה אמור להיות מסוגל לעבור בין ספקים חופשי - אבל תשלם הרבה יותר.
- uh99
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3783
- נתן תודות: 1143 פעמים
- קיבל תודות: 187 פעמים
הודעה לתקשורתAVIV08 כתב:איפה ראית את זה ? אשמח לקישור או תמונה.........
מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את הצעת חוק
"ניטרליות רשתות תקשורת"
http://www.moc.gov.il/sip_storage/FILES/5/3355.pdf
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5918
- נתן תודות: 142 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
·החסימה הזאת נכונה. אתה רכשת שירות מלא מאקספון. אין שום סיבה שתתחבר בצורה חלקית לחברה אחרת. אם אתה רוצה לעבור, אתה יכול לנייד את הקו אינטרנט לחברה אחרת. מה שלא עובד תקין, זה הליך הניתוק. משום מה חייבים לוודא שניתקו. זה נובע מכך שהחברות לא מניידות את הקו, אלא מקימות קו חדש. זה לא תקין.AVIV08 כתב:eran405,
ואין אפשרות לבטל את החסימה הזו ?
איפה משרד התקשורת ? למה הוא לא מחייב בזק לפתוח את החסימה הזו ?...
- uh99
- חבר מביא חבר

שנת 2014 – מליאת הכנסת מאשרת את התיקון לחוק התקשורת (בזק ושידורים) – סעיף 51ג לחוק התקשורת (בזק ושידורים),ועקרון נייטרליות הרשת מורחב לכלל המפעילים בשוק התקשורת, לרבות ספקיות הגישה לאינטרנט, חברות התשתית וחברות השידורים הרב-ערוציים.shaked כתב:זה לא מסמך מחייב, אתה מוזמן לחפש את זה באחד הרשיונות של בזק, או בכתבה בwww.telecomnews.co.il בנושא....
https://www.nevo.co.il/law_html/Law01/032_002.htm#med15
- uh99
- חבר מביא חבר

כנראה לא הבנת את מעות של חוק הנטרליותdima_vy כתב:·החסימה הזאת נכונה. אתה רכשת שירות מלא מאקספון. אין שום סיבה שתתחבר בצורה חלקית לחברה אחרת. אם אתה רוצה לעבור, אתה יכול לנייד את הקו אינטרנט לחברה אחרת. מה שלא עובד תקין, זה הליך הניתוק. משום מה חייבים לוודא שניתקו. זה נובע מכך שהחברות לא מניידות את הקו, אלא מקימות קו חדש. זה לא תקין..........
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

·זה לא קשור לניטרליות ברשת. זה כמו תעשה קו בהוט התבקש לעשות שיחות באמצעות בזק. מטרת שוק הסיטונאי הייתה להגביר תחרות מול בזק. השיטה מקובלת בחו"ל, כאשר חברות מספקות שירות חיבור לאינטרנט בצורה מלאה. ולא מפרידים בין תשתית פיזית לקישוריות. לכן עצם השימוש בשוק הסיטונאי אתה מקבל שירות מלא מאותה חברה. אתה כבר לא לקוח של בזק בכלל. אם אתה רוצה להפריד בין ספק לתשתית - תחזור להיות לקוח של בזק התתחבר לכל ספק שתבחר.uh99 כתב:כנראה לא הבנת את מעות של חוק הנטרליות.........
- uh99
- חבר מביא חבר

שוב עיות לטובת בזק אם לקוח עבר לשוק הסטונאי הוא צריך לקבל שירות מלא כמו שהיה לפני הרפורמה ולקוח שרוצה לעבור מחברה לחברה הוא לא צריך לחזור לבזק, הלקוח יכול לעבור לחברה אחרת, ללא קשר לבזקdima_vy כתב:·זה לא קשור לניטרליות ברשת. זה כמו תעשה קו בהוט התבקש לעשות שיחות באמצעות בזק. מטרת שוק הסיטונאי הייתה להגביר תחרות מול בזק. השיטה מקובלת בחו"ל, כאשר חברות מספקות שירות חיבור לאינטרנט בצורה מלאה. ולא מפרידים בין תשתית פיזית לקישוריות. לכן עצם השימוש בשוק הסיטונאי אתה מקבל שירות מלא מאותה חברה. אתה כבר לא לקוח של בזק בכלל. אם אתה רוצה להפריד בין ספק לתשתית - תחזור להיות לקוח של בזק התתחבר לכל ספק שתבחר..........
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

·נכון, אבל מי שפתח את הדיון הזה רצה להחליף רק ספק, זאת הנקודה.uh99 כתב:שוב עיות לטובת בזק אם לקוח עבר לשוק הסטונאי הוא צריך לקבל שירות מלא כמו שהיה לפני הרפורמה ולקוח שרוצה לעבור מחברה לחברה הוא לא צריך לחזור לבזק, הלקוח יכול לעבור לחברה אחרת, ללא קשר לבזק......אחרת זאת מניעה של תחרות
זה אותו מודל של הסלולר
...
- uh99
- חבר מביא חבר

אז מה הבעיה לעשות בנדל עם הוטנטAVIV08 כתב:אני נמצא בבנאדל (ספק+תשתית) של פרטנר
הבעיה היא שאין חיבור
האם משהו גם נתקל בתקלה כזו ?...
dima_vy ,
כולה רוצה להחליף רק את הספק (לאו דוקא הוטנט יש עוד ספקים )
למה אם אני בשוק הסיטונאי אני "כבול" לספק אחד
ואם הייתה לי רק תשתית בזק אני רשאי לבחור איזה ספק שארצה
uh99 , הוט לא בא בחשבון היה לי בעבר הוט באזור שאני גר יש ניתוק קווי כל 5 דקות למשך שניה אחת וזה במשך 8+ שנים ככה ...דברתי בעבר עם בכירים בחברה וזה מצריך החלפת כבל תשתית באזור מה שלא קורה עקב העלויות שכרוכות בזה
לטמעי אני חושב שישנה פה עבירה על החוק מצד בזק "נטרליות ברשת" מבחינת בחירת ספק
ואם הייתה לי רק תשתית בזק אני רשאי לבחור איזה ספק שארצה
uh99 , הוט לא בא בחשבון היה לי בעבר הוט באזור שאני גר יש ניתוק קווי כל 5 דקות למשך שניה אחת וזה במשך 8+ שנים ככה ...דברתי בעבר עם בכירים בחברה וזה מצריך החלפת כבל תשתית באזור מה שלא קורה עקב העלויות שכרוכות בזה
לטמעי אני חושב שישנה פה עבירה על החוק מצד בזק "נטרליות ברשת" מבחינת בחירת ספק
·שקד , אם החוק אושר ...אז אמרת מקודם שלבזק מותר לחסום ? (אגב לא מצאתי שום רפרנס לזה ברישיון בזק )uh99 כתב:שנת 2014 – מליאת הכנסת מאשרת את התיקון לחוק התקשורת (בזק ושידורים) – סעיף 51ג לחוק התקשורת (בזק ושידורים),ועקרון נייטרליות הרשת מורחב לכלל המפעילים בשוק התקשורת, לרבות ספקיות הגישה לאינטרנט, חברות התשתית וחברות השידורים הרב-ערוציים.......
https://www.nevo.co.il/law_html/Law01/032_002.htm#med15...
דבר ראשון אתה ממש לא כבול לספק בשוק סיטונאי, במיוחד אם יש לך ציוד משלך אתה יכול לעבור תוך דקות בין ספקים גם בשוק הסיטונאי. הדבר היחיד שאי-אפשר לעשות בשוק סיטונאי זה להיות מנוי לכמה ספקים בו זמנית - דבר שאני לא רואה שום סיבה לעשות.AVIV08 כתב:...
......
שנית, אמנם בשוק המעוות שלנו גם לבזק יש אינטרסט לחסום ספקים אחרים בשוק סיטונאי (כדי לתת עוד יתרון קטן לחבילות תשתית של בזק ישירות שיותר יקרות) אבל לא אתפלא אם החסימה הזאת היא בקשה של הספק. תחשוב על זה אתה משלם רק לספק על ספק+תשתית למה שתוכל להשתמש בתשתית שהוא מספק לך עם ספק אחר. לך זה אמור להיות שקוף שהתשתית היא בכלל של בזק, לפחות מבחינה עסקית הספק הוא זה שנותן לך את התשתית ואין לו שום סיבה לאפשר לך להשתמש בתשתית עם המתחרים שלו.