אני רוצה לשתף אתכם בתהליך שעברתי החל מבחירת כרטיס TV וחלה בתוכנת מדיה סנטר מתאימה.
אך קודם כל אני רוצה להגיד תודה רבה לחברי הפורום ובעיקר לפרגן ל- zovirax ו- oshapir ולומר להם: אתם פשוט גדולים, אתם עונים לכל שאלה בצורה מקצועית, מהירה ובכל זמן.
באמת, אין מילים...כל הכבוד
(אגב, בזכותם ולאות הוכרה אני גם מרגיש את הצורך לכתוב שורות אלו).
זה הסיפור בקצרה ויכלול גם את כרטיס המסך וגם את תוכנת המדיה:
תחילה אני רוצה לומר שאני לא מתיימר הכיר על בוריו את התוכנות שאציין, אך מצד שני אני חייב לומר שהשקעתי שעות (לא נעים לי להגיד "ימים") בבחינת כל אחת מהן, על יתרונן וחסרונן.
כרטיס מסך:
רובם ככולם המליצו על Hauppauge WinTV-PVR-150 בגרסה הרגילה ולא על MCE. לכן זה גם מה שהלכתי לרכוש, אך הסתבר שזה אזל מהחניות (בדקתי 4 חניות באינטרנט) וכאשר פניתי אליהם בטלפון הם אמרו שאזל ולא ייבאו יותר (לא כדאי לייבואן). מסתבר שזה לא סתם שיש וימשיך להיות את רק גרסת MCE, כנראה שהם יודעים או מעוניים שכולם יעברו לויסטה.
אז רכשתי את גרסת MCE.
תחילה הייתי בתקווה שלפחות אחת מהתכונות שבחנתי יעבדו טוב עם גרסת MCE, אך כמה שנלחמתי בהגדרות, זה עובד מצויין רק עם ויסטה (הכרטיס, המקלט, הבלאסטר והשלט).
תוכנת מדיה סנטר:
מהתחלה הגדרתי לעצמי שאני לא עובר לויסטה בגלל הבתוליות שלה עם כל הבאגים שבטח יש בה בשלב הזה, ובגלל דרישות החומרה הגבוהות שנדרש לה (לבסוף שידרגתי רק את הזכרון)
לכן בחנתי את יתר התוכנות מדיה סנטר ורק לבסוף את הויסטה:
MediaPortal
Meedio
SATETV
Vista Ultimate) Microsoft media Center)
אני רוצה לומר מראש שהסיבה שכל התוכנות מלבד ויסטה "נפלו" מבחינתי, זה לא בגלל שהן לא טובות, נהפוך הוא, לכל אחת מהן "קסם" משלה, אלא בגלל תאימות לכרטיס TV בגרסת MCE
MediaPortal
אהבתי את זה ש:
התוכנה חופשית
ממשק משתמש נראה טוב (עם חסרון שהתפריט הראשי "רץ" ומקשה לבחור את האופציה הרצויה. צריך לעמוד באמצע התפריט כדי שלא ירד או יעלה).
לוח שידורים - לאחר שימוש בתוכנות צד ג' וב- Schedule Tasks אפשר להביא את התוכנה לעבודה טובה עם לוח השידורים של YES.
המשחקים המצורפים: סודוקו, טטריס וכו', נחמדים אבל לא בשביל זה אחליט על התוכנה כמדיה סנטר.
Meedio:
כרגע חופשית (יצאו בגרסה אחרונה שניתן להשיג חופשי, לפני מכירתם ל- Yahoo).
זו תוכנה מדהימה עם הרבה plugins ולא להאמין שכבר הייתה כאן כבר מזמן .
גם לה עם קצת משחק אפשר להכניס את לוח השידורים.
(אם הייתה תאימות לכרטיס TV בוודאי הייתי לוקח אותה).
SAGETV:
גדולים ממני כבר סקרו אותה ואין לי מה להוסיף על כך, חוץ מזה שאיתה איך שהוא הצלחתי להשג חלקי עם גרסת MCE.
Microsoft Media Center:
סוף הדרך !
העלתה אצלי חיוך רחב (אחרי כל הכישלונות) שעד עכשיו לא נמחק (ושלא ימחק).
כל ההגדרות קלות וברורות, ותוך פחות מדקה הכל עובד ! כולל הכרטיס, המקלט, הבלאסטר והשלט כולל שליטה במקום השלט של YES.
לוח השידורים מעדכן עצמו מאחורי הקלעים בלי שנרגיש עם כל הפרוטים והכל בעברית.
התפריטים נוחים והכל עם שליטה עם השלט.
החסרון שאני חושב עליו, וזאת רק בגלל שאהבתי מאד את Meedio, זה שהיא סגורה וללא אפשרות ל- Plugins.
שוב תודה לכל העוסקים במלאכה,
ובהצלחה,
אביחי