סיפור אישי: איזה כרטיס TV ואיזו תוכנת מדיה סנטר לבחור?

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
avichay פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 21
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,
אני רוצה לשתף אתכם בתהליך שעברתי החל מבחירת כרטיס TV וחלה בתוכנת מדיה סנטר מתאימה.
אך קודם כל אני רוצה להגיד תודה רבה לחברי הפורום ובעיקר לפרגן ל- zovirax ו- oshapir ולומר להם: אתם פשוט גדולים, אתם עונים לכל שאלה בצורה מקצועית, מהירה ובכל זמן.
באמת, אין מילים...כל הכבוד :!:

(אגב, בזכותם ולאות הוכרה אני גם מרגיש את הצורך לכתוב שורות אלו).

זה הסיפור בקצרה ויכלול גם את כרטיס המסך וגם את תוכנת המדיה:
תחילה אני רוצה לומר שאני לא מתיימר הכיר על בוריו את התוכנות שאציין, אך מצד שני אני חייב לומר שהשקעתי שעות (לא נעים לי להגיד "ימים") בבחינת כל אחת מהן, על יתרונן וחסרונן.

כרטיס מסך:
רובם ככולם המליצו על Hauppauge WinTV-PVR-150 בגרסה הרגילה ולא על MCE. לכן זה גם מה שהלכתי לרכוש, אך הסתבר שזה אזל מהחניות (בדקתי 4 חניות באינטרנט) וכאשר פניתי אליהם בטלפון הם אמרו שאזל ולא ייבאו יותר (לא כדאי לייבואן). מסתבר שזה לא סתם שיש וימשיך להיות את רק גרסת MCE, כנראה שהם יודעים או מעוניים שכולם יעברו לויסטה.
אז רכשתי את גרסת MCE.
תחילה הייתי בתקווה שלפחות אחת מהתכונות שבחנתי יעבדו טוב עם גרסת MCE, אך כמה שנלחמתי בהגדרות, זה עובד מצויין רק עם ויסטה (הכרטיס, המקלט, הבלאסטר והשלט).

תוכנת מדיה סנטר:
מהתחלה הגדרתי לעצמי שאני לא עובר לויסטה בגלל הבתוליות שלה עם כל הבאגים שבטח יש בה בשלב הזה, ובגלל דרישות החומרה הגבוהות שנדרש לה (לבסוף שידרגתי רק את הזכרון)
לכן בחנתי את יתר התוכנות מדיה סנטר ורק לבסוף את הויסטה:
MediaPortal
Meedio
SATETV
Vista Ultimate) Microsoft media Center)

אני רוצה לומר מראש שהסיבה שכל התוכנות מלבד ויסטה "נפלו" מבחינתי, זה לא בגלל שהן לא טובות, נהפוך הוא, לכל אחת מהן "קסם" משלה, אלא בגלל תאימות לכרטיס TV בגרסת MCE

MediaPortal
אהבתי את זה ש:
התוכנה חופשית
ממשק משתמש נראה טוב (עם חסרון שהתפריט הראשי "רץ" ומקשה לבחור את האופציה הרצויה. צריך לעמוד באמצע התפריט כדי שלא ירד או יעלה).
לוח שידורים - לאחר שימוש בתוכנות צד ג' וב- Schedule Tasks אפשר להביא את התוכנה לעבודה טובה עם לוח השידורים של YES.
המשחקים המצורפים: סודוקו, טטריס וכו', נחמדים אבל לא בשביל זה אחליט על התוכנה כמדיה סנטר.

Meedio:
כרגע חופשית (יצאו בגרסה אחרונה שניתן להשיג חופשי, לפני מכירתם ל- Yahoo).
זו תוכנה מדהימה עם הרבה plugins ולא להאמין שכבר הייתה כאן כבר מזמן .
גם לה עם קצת משחק אפשר להכניס את לוח השידורים.
(אם הייתה תאימות לכרטיס TV בוודאי הייתי לוקח אותה).

SAGETV:
גדולים ממני כבר סקרו אותה ואין לי מה להוסיף על כך, חוץ מזה שאיתה איך שהוא הצלחתי להשג חלקי עם גרסת MCE.

Microsoft Media Center:
סוף הדרך !
העלתה אצלי חיוך רחב (אחרי כל הכישלונות) שעד עכשיו לא נמחק (ושלא ימחק).
כל ההגדרות קלות וברורות, ותוך פחות מדקה הכל עובד ! כולל הכרטיס, המקלט, הבלאסטר והשלט כולל שליטה במקום השלט של YES.
לוח השידורים מעדכן עצמו מאחורי הקלעים בלי שנרגיש עם כל הפרוטים והכל בעברית.
התפריטים נוחים והכל עם שליטה עם השלט.
החסרון שאני חושב עליו, וזאת רק בגלל שאהבתי מאד את Meedio, זה שהיא סגורה וללא אפשרות ל- Plugins.

שוב תודה לכל העוסקים במלאכה,
ובהצלחה,

אביחי

droren
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4222
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #2 

אביחי,
VMC פתוחה לתוספים, זה פשוט עניין של מודעות, רצון וזמן פנוי :lol:

בהצלחה
Microsoft Regional Director- Windows Media Center

הבלוג שלי - הצצה לחיים של טכנובלוגר

LiorC
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3610

שליחה #3 

תודה על הסקירה, נהנתי לקרוא (Y)
נשמח לקרוא חוויות משתמש לאחר זמן מה עם התוכנה.
ליאור

kouliben1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 730

שליחה #4 

avichay כתב:
כרטיס מסך:
רובם ככולם המליצו על Hauppauge WinTV-PVR-150 בגרסה הרגילה ולא על MCE. לכן זה גם מה שהלכתי לרכוש, אך הסתבר שזה אזל מהחניות (בדקתי 4 חניות באינטרנט) וכאשר פניתי אליהם בטלפון הם אמרו שאזל ולא ייבאו יותר (לא כדאי לייבואן). מסתבר שזה לא סתם שיש וימשיך להיות את רק גרסת MCE, כנראה שהם יודעים או מעוניים שכולם יעברו לויסטה.
אז רכשתי את גרסת MCE.
תחילה הייתי בתקווה שלפחות אחת מהתכונות שבחנתי יעבדו טוב עם גרסת MCE, אך כמה שנלחמתי בהגדרות, זה עובד מצויין רק עם ויסטה (הכרטיס, המקלט, הבלאסטר והשלט).

אביחי
...
א. כרטיס טי וי לא כרטיס מסך
ב. לא הבנתי את המשפט הזה "תחילה הייתי בתקווה שלפחות אחת מהתכונות שבחנתי יעבדו טוב עם גרסת MCE, אך כמה שנלחמתי בהגדרות, זה עובד מצויין רק עם ויסטה (הכרטיס, המקלט, הבלאסטר והשלט)"

איזה כרטיס לא עובד עם MCE אלא רק עם ויסטה?

avichay פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

אכן מדובר בכרטיס טלויזיה (Hauppauge WinTV-PVR-150MCE) ולא כרטיס מסך.
מדובר בכך שהתוכנות שציינתי אינן עובדות כראוי עם כרטיס זה. רק ויסטה עובדת איתו באופן מושלם.

shy
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 687
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #6 

avichay כתב:אכן מדובר בכרטיס טלויזיה (Hauppauge WinTV-PVR-150MCE) ולא כרטיס מסך.
מדובר בכך שהתוכנות שציינתי אינן עובדות כראוי עם כרטיס זה. רק ויסטה עובדת איתו באופן מושלם.
...
בדוק שוב
SAGETV עובדת מצויין עם הכרטיס הנ"ל

Darks
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 184

שליחה #7 

avichay כתב:אכן מדובר בכרטיס טלויזיה (Hauppauge WinTV-PVR-150MCE) ולא כרטיס מסך.
...
תוכל בבקשה לתת קישור מהיכן רכשת את הכרטיס הנל. אצלי על המחשב מותקן vista home premium . ואני מקווה שהכרטיס יעבוד בצורה מושלמת עם הכרטיס הזה.

avichay פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

דרך השוואות מחירים באתרים באינטרנט

שליחה #8 

דרך השוואות מחירים באתרים באינטרנט תוכל למצוא זאת בקלות, ובחנות הקרובה אליך.
אין בעיה למצוא זאת (אפילו בכמה שקלים פחות ממה שאני קניתי).

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”