איך אני שומע TIDAL במערכת סטראו

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
new_old פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 224
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #1 

ערב טוב
אני מעוניין לשמוע את המוזיקה דרך האתר TIDAL במערכת סטראו שלי
יש לי מערכת ישנה אבל טובה
מה הדרך הטובה לחבר את המחשב למגבר
ושלא יהיו הפרעות ושהאיכות לא תפגע
תודה

CUTNPASTE
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול
תגובות: 260
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #2 

מה זה קשור ל TIDAL? אתה צריך לחבר את כרטיס הקול למערכת. אם יש לך כניסה דיגיטלית זה עדיף, אחרת החיבור יהיה אנלוגי. TIDAL זה גם כך מוסיקה דחוסה, כך שהאיכות לא תפגע. איזה כרטיס קול ואיזה מגבר יש לך? ברסיברים חדשים יש לפעמים אפלקציות לשירותי מוסיקה, כולל TIDAL. שם תוכל לקבל את המקסימום ולא תזדקק למחשב יותר...

new_old פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 224
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #3 

@CUTNPASTE
יש אפשרות לעשות מנוי למוזיקה בשתי רמות איכות
איכות של MP3
ואיכות FLAC שהרבה יותר איכותית מ MP3
המגבר שיש לי לא תומך באפשרות חיבור לאינטרנט הוא משנות ה 2000 ויש לו את ההיתרונות שלו
אני מעדיף לקחת אות דיגטלי לבצע העברה דרך DAC למגבר השאלה איך אני עושה את זה
חוץ ממחשב יש מכשירים יעודיים לפעולה הנ"ל

RobotCop
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1579
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 347 פעמים

שליחה #4 

במחשב שלך יש DAC. קוראים לו כרטיס קול. ברגע שהמחשב שלך מנגן משהו, לא משנה אם זה TIDAL, יוטיוב או קבצים מקומיים, יוצא סיגנל אנלוגי מכרטיס הקול שלך. כל מה שאתה צריך לעשות זה לחבר את היציאה האנלוגית מהכרטיס (בדרך כלל מסומנת בטבעת ירוקה בהירה) לכניסה פנויה במגבר שלך.

אם אתה רוצה להשתמש בDAC חיצוני זה די אותו דבר, המחשב מוציא סיגנל (דיגיטלי - Coax או אופטי) לDAC וממנו יוצא כבר סיגנל אנלוגי רגיל למגבר.
במטותא מכבודך, אני מאמין שכדור הארץ עגול.

offerbk1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1974
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 163 פעמים

שליחה #5 

כן יש מכשירים אחרים. אתה יכול להשתמש בטלפון או טאבלט עליהם מותקן טידל או במזירימי מוסיקה יעודיים שיודעם להתממשק עם טידל. לא חייבים מחשב. אם אתה מחבר את המחשב אז כמו שכתבו לך אתה משתמש בכרטיס קול או בדאק חיצוני שמתחבר למערכת

noam
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1425
נתן תודות: 46 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #6 

קנה לך chromecast audio
עובד מעולה. תוכל להפעיל גם מהנייד.
הזרמת המוזיקה לא תלויה בנייד. כלומר תוכל להמשיך להשתמש בו ולדבר בלי להפריע למוזיקה כי הניגון מגיע ישירות מהרשת.

https://www.google.com/chromecast/audio/

RobotCop
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

@noam
בדיוק אתמול שיחקתי עם זה כשחיפשתי דרך לשלוט בנגן על המחשב דרך הנייד.
יש הנחתה ממש מורגשת באיכות בין מחשב שמנגן ברשת קווית לבין הסטרימינג של הכרומקאסט.

noam
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

@RobotCop
·

מה אגיד לך... אני די בטוח שאין ואם אתה מרגיש שכן , אני לא יודע מה אתה מחבר ואיך אבל נסה את החיבור הדיגיטלי.
תכלס לא צריכה להיות שום ירידה באיכות . הכל מועבר דיגיטלית ואם אתה משתמש ב DAC שיש בכרום אז סך הכל הוא גם אחלה DAC.

RobotCop
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

@noam
תשמע, הירידה באיכות היתה מורגשת כל כך עד שלא הייתי צריך להוציא ת'ראש מהטוסיק של המערכת כדי לשים לב. גם הגברת שמה לב בשניה ושאלה מה עשיתי עם המוזיקה?

כשאני חושב על זה עוד חצי שניה זה דווקא די הגיוני. המחשב מחובר קווית ומושך קבצי FLAC. לדעתי הwi-fi בכרומקאסט מאפשר רק משיכה של קבצי MP3 ולא קבצים ברוחב פס מלא - אלא אם אני מפספס משהו....

בנוגע לחיבורים, גם המחשב וגם הכרומקאסט חוברו דרך אותו DAC למערכת.

noam
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

@RobotCop
·
אתה מפספס. אז תוציא את ת'ראש מהטוסיק .
נלך עם הדוגמה שלך מחשב שמחובר לרסיבר.
יכולים להיות כמה אפשרויות לא הבנתי במה אתה משתמש.

1.המחשב שלך מחובר אנלוגית מכרטיס קול לרסיבר - אפציה הכי נחותה.
2.המחשב שלך מחובר דיגיטלית מכרטיס הקול לרסיבר - הפענוח מבתצע ע"י הרסיבר סביר להניח שתשמע יותר איכותי תלוי מה הרסיבר שלך..
3.אתה מחבר את הכרום קאסט שלך לרסיבר אנלוגית - הפענוח מתבצע ע"י הכרום קרסט עד עליו הוא מועבר דיגיטלית מהמחשב.
4.אתה מחבר את הכרום קאסט לרסיבר ע"י חיבור דיגיטלי(אופטי) - הפענוח מתבצע ע"י הרסיבר עד לכרום קאסט מועבר האות דיגיטלית מהמחשב.

אין לי ספק שעם ציוד מיינסטרים לא תרגיש הבדל בין 3,2 ו4.
אין שום קשר לסוג קובץ הכרום קאסט תומך באיכותיות גבוהות 96KHz/24bit lossless audio.

RobotCop
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

@noam
אני לא כ"כ בטוח שאני מפספס.

יש לי DAC ישן של מרידיאן שמחובר למגבר סטריאו. אל הDAC מחוברת קופסא חיצונית שמחלצת אודיו דיגיטאלי מHDMI. אל הקופסא הזו מחובר בדרך כלל המחשב (כי לNUC שלי אין יציאות אודיו יעודיות) שממשיך לפרוססור ק"ב. המחשב ניגן דרך הDAC כשהוא מחובר לקופסא הזו וכל מה שעשיתי היה להתחיל לנגן לכרומקאסט ולחבר אותו לאותה קופסא במקום המחשב.

אז, אלא אם יש אפשרות לומר לכרומקאסט לנגן באיכות Hi-Fi או לפחות לוודא שזו האיכות בה הוא מנגן, לדעתי הוא מנגן את הסטרים בעל רוחב הפס הצר יותר.

ולא אמרתי שהכרומקאסט לא יודע לנגן קבצים כאלו, רק שאלתי אם יכול להיות שבגלל שהוא מכשיר אלחוטי הוא לא מקבל את הסטרים המלא. כמו כן, הציוד שלי לא מיינסטרים. זה לא מערכת במאתיים אלף שקל אבל יש DAC, מגבר סטריאו טוב וזוג רמקולים לא רעים בכלל.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”