OFF TOPIC - תוכנה לפתיחת קבצי TXT גדולים
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46395
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5079 פעמים
מישהו מכיר תוכנה אשר יכולה לפתוח קבצי TXT גדולים במהירות?
אני מתכוון לקבצים בגודל 100 מגה לפחות.
אני מתכוון לקבצים בגודל 100 מגה לפחות.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

קבצי לוג של apache
ל notepad ו wordpad לוקח מספר דקות לפתוח קובץ כזה...
ל notepad ו wordpad לוקח מספר דקות לפתוח קובץ כזה...
נסה להשתמש בNotepad++
גם בו יקח קצת זמן לפתוח קובץ טקסט ענק,אבל בפעם האחרונה שבדקתי התוכנה הייתה יותר מהירה מהNotepad הרגיל.
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

ניסיתי אותו בעבר, מהיר יותר מה notepad הרגיל, אבל עדיין איטי....
אתה צריך לערוך את הקבצים או רק לחפש בהם במוד readonly?ziv_r כתב:מישהו מכיר תוכנה אשר יכולה לפתוח קבצי TXT גדולים במהירות?
אני מתכוון לקבצים בגודל 100 מגה לפחות....
בשני המקרים תצטרך למצוא ברשת אמולציות לutilities של unix עבור windows, ואח"כ ללמוד קצת איך להשתמש.
לreadonly אתה צריך more (לא פקודת הDOS באותו שם).
לעריכה אתה צריך sed.
שני הכלים הנ"ל לא טוענים את כל הקובץ לזכרון.
משה
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

moco,
אני יודע מה זה visual studio, אני בעל תואר BSC במדעי המחשב.
ניסיתי להשתמש ב visual studio - אך הוא לא עומד במטלה יפה.
חןץ מזה, מיותר להתקין תוכנה של מאות מגה עבור מטרה כמו שלי...
אני צריך רק viewer עבור הקבצים הגדולים, אין צורך בעריכה.
utils כמו head, tail, more אשר קיימות ב unix לא יהוו פתרון מתאים עבורי כי הן כל פעם מציגות מספר שורות של המסך ואני צריך לפתוח מספר קבצים כאלה בבת אחת, לעשות חיפוש בכל אחד מהם, השוואות...
אני יודע מה זה visual studio, אני בעל תואר BSC במדעי המחשב.
ניסיתי להשתמש ב visual studio - אך הוא לא עומד במטלה יפה.
חןץ מזה, מיותר להתקין תוכנה של מאות מגה עבור מטרה כמו שלי...
אני צריך רק viewer עבור הקבצים הגדולים, אין צורך בעריכה.
utils כמו head, tail, more אשר קיימות ב unix לא יהוו פתרון מתאים עבורי כי הן כל פעם מציגות מספר שורות של המסך ואני צריך לפתוח מספר קבצים כאלה בבת אחת, לעשות חיפוש בכל אחד מהם, השוואות...
TEXTPAD
בדוק את TEXTPAD!!!!
HELIOS SOFTWARE
בדיוק למטרות כאלה ולהרבה דברים אחרים....
ניתן להתקין והתשלום היחיד באי קניה זה 2 שניות של פרסומת לTEXTPAD בפתיחה!
HELIOS SOFTWARE
בדיוק למטרות כאלה ולהרבה דברים אחרים....
ניתן להתקין והתשלום היחיד באי קניה זה 2 שניות של פרסומת לTEXTPAD בפתיחה!
יעוץ ופיתוח GlobalProtect -
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

1) יש תוכנה שלא מציגה מספר שורות על המסך אלא את כולן??????? במקרה של הגדלים שלך תצטרך מסך באורך ק"מ.utils כמו head, tail, more אשר קיימות ב unix לא יהוו פתרון מתאים עבורי כי הן כל פעם מציגות מספר שורות של המסך ואני צריך לפתוח מספר קבצים כאלה בבת אחת, לעשות חיפוש בכל אחד מהם, השוואות......
2) השוואות בעיניים תעשה על ידי פתיחת כמה חלונות עם more.
3) השוואות בתוכנה - מלא כלים בשטח, כולל הdiff של unix הותיק .
תגיד איזה תוכנה הייתה עונה בול על מה שאתה צריך, אם לא היתה בעיה עם הגודל. בכל מקרה, תצטרך לוותר על נוחות עבודה בגלל הגדלים, זה דבר שבאופן עקרוני אי אפשר להימנע ממנו.
משה
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

moco,
אני מתכוון שכל התוכנות שציינת מראות 30~ שורות על המסך, ואם אני רוצה פתאום לקפוץ 10000 שורות קדימה, ולאחר מכן 5000 שורות אחורה - אני לא יכול לעשות את זה עם התוכנות הללו, הן יחייבו אותי לסיים את הקובץ ולפתוח אותו מחדש, זה לא יהיה מהיר כמו עם scroll bar.
אני מתכוון שכל התוכנות שציינת מראות 30~ שורות על המסך, ואם אני רוצה פתאום לקפוץ 10000 שורות קדימה, ולאחר מכן 5000 שורות אחורה - אני לא יכול לעשות את זה עם התוכנות הללו, הן יחייבו אותי לסיים את הקובץ ולפתוח אותו מחדש, זה לא יהיה מהיר כמו עם scroll bar.
זיו,
פה אתה פשוט טועה. עם more אתה בהחלט יכול לנוע קדימה מספר שורות כרצונך. עם וואריאציה עליו שקראו לו בהתחכמות less אפשר גם אחורה.
scrollbar לא יכול להיות בכלל שימושי בקפיצות של אלפי שורות - זה לא עיניין של תוכנה שעדיין לא מצאת או לא קיימת אלא של השימוש האנושי. איך, בעזרת sb גם תנוע במהירות וגם תדע איך לעצור במקום? תדמיין את notepad שלא נחנק מהגודל - עדיין השיטוט יהיה לא נוח.
שוב אני מדגיש, באופן עקרוני, (לא בגלל שאין לך את התוכנה המיוחלת) במעבר על קבצים כל כך גדולים לא תקבל נוחות שדומה למעבר על קבצים בגודל סביר. הכלים שלא טוענים את כל הקובץ הם הכי טוב שתמצא. הם לא נוחים כמו תוכנות עריכה רגילות אך הנוחות הזו היא, כאמור, בלתי אפשרית. מצד שני, הם לא יחנקו את המחשב בעקבות שתיית כמויות של זיכרון.
אם תפרט מה בדיוק אופי הקבצים ולמה אתה רוצה אותם בכלי דמוי notepad (מה בדיוק אתה רוצה לראות?) אז אולי יעלו לי ולאחרים עוד רעיונות.
פה אתה פשוט טועה. עם more אתה בהחלט יכול לנוע קדימה מספר שורות כרצונך. עם וואריאציה עליו שקראו לו בהתחכמות less אפשר גם אחורה.
scrollbar לא יכול להיות בכלל שימושי בקפיצות של אלפי שורות - זה לא עיניין של תוכנה שעדיין לא מצאת או לא קיימת אלא של השימוש האנושי. איך, בעזרת sb גם תנוע במהירות וגם תדע איך לעצור במקום? תדמיין את notepad שלא נחנק מהגודל - עדיין השיטוט יהיה לא נוח.
שוב אני מדגיש, באופן עקרוני, (לא בגלל שאין לך את התוכנה המיוחלת) במעבר על קבצים כל כך גדולים לא תקבל נוחות שדומה למעבר על קבצים בגודל סביר. הכלים שלא טוענים את כל הקובץ הם הכי טוב שתמצא. הם לא נוחים כמו תוכנות עריכה רגילות אך הנוחות הזו היא, כאמור, בלתי אפשרית. מצד שני, הם לא יחנקו את המחשב בעקבות שתיית כמויות של זיכרון.
אם תפרט מה בדיוק אופי הקבצים ולמה אתה רוצה אותם בכלי דמוי notepad (מה בדיוק אתה רוצה לראות?) אז אולי יעלו לי ולאחרים עוד רעיונות.
משה
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

אני צריך את אז התוכנה עבור עיון בקבצי log של apache ושל לוגים שונים שאני מייצר ידנית (במסגרת העבודה).
במקרה של קובץ log של apache, הנה דוגמה:
בכל יום יש לי בערך 30000 שורות, אז כאשר אני מושך את ה scroll bar אני אדע בדיוק איפה לעצור, כי התאריך משתנה (זה שדה ראשון מצד שמאל וקל לזהות מתי הוא משתנה).
מקרה שקורה אצלי הרבה - יש לי כניסה חשודה כל יום בשעה מסויימת, עם scroll bar אני במהירות מגיע לאותה שעה ביום שונה.
more ו less לא יהיו טובים במקרה הזה, כי אני אצטרך להזין ידנית את המספר המדוייק של שורות לקפיצה.
במקרה של קובץ log של apache, הנה דוגמה:
בכל יום יש לי בערך 30000 שורות, אז כאשר אני מושך את ה scroll bar אני אדע בדיוק איפה לעצור, כי התאריך משתנה (זה שדה ראשון מצד שמאל וקל לזהות מתי הוא משתנה).
מקרה שקורה אצלי הרבה - יש לי כניסה חשודה כל יום בשעה מסויימת, עם scroll bar אני במהירות מגיע לאותה שעה ביום שונה.
more ו less לא יהיו טובים במקרה הזה, כי אני אצטרך להזין ידנית את המספר המדוייק של שורות לקפיצה.
אתה יכול לחפש strings בשני הנ"ל. מקישים / ואח"כ את הstring. תחפש את התאריך או השעה המעניינים אותך. אני חושב שהם מכירים גם reg. expressions.ziv_r כתב: more ו less לא יהיו טובים במקרה הזה, כי אני אצטרך להזין ידנית את המספר המדוייק של שורות לקפיצה....
עוד כלי unix שיכול לעזור זה grep. תוכל לפלטר רק את השורות שמתאימות
ל . reg. exps מסוימים מתוך הקבצים הענקיים.
משה
א. לגבי LOGS רצוי לבצע GREP ואז לעבוד רק על החלקים שמעניינים אותך. ראה http://www.cygwin.com/ לחבילת תוכנות unix ביניהם GREP. שימוש ב-regular expressions (חפש ב-google להדרכה) עושה נפלאות.
ב. vim הינו editor מעולה, אך קצת קשה בהתחלה. הפעלה של vim filename +5000 יפתח לך את הקובץ filename בשורה 5000.
ג. EditPad Light הינו כלי חינמי ויכול לפתוח קבצים ענקיים... אני מקווה שזה יספיק לך http://www.editpadpro.com/editpadlite.html
בהצלחה,
רני
נ.ב. אתה מריץ Apache תחת Windows או Linux, ואם Linux תחת איזה הפצה?
נ.ב.2. בחצי שנה אני משתמש קבוע (יומיומי) ב-ubuntu שהפך להיות ההפצה הפופולארית ביותר של לינוקס - ופשוט חבל"ז! ניתן להוריד גם כ-LiveCD לנסיון ללא התקנה
ב. vim הינו editor מעולה, אך קצת קשה בהתחלה. הפעלה של vim filename +5000 יפתח לך את הקובץ filename בשורה 5000.
ג. EditPad Light הינו כלי חינמי ויכול לפתוח קבצים ענקיים... אני מקווה שזה יספיק לך http://www.editpadpro.com/editpadlite.html
בהצלחה,
רני
נ.ב. אתה מריץ Apache תחת Windows או Linux, ואם Linux תחת איזה הפצה?
נ.ב.2. בחצי שנה אני משתמש קבוע (יומיומי) ב-ubuntu שהפך להיות ההפצה הפופולארית ביותר של לינוקס - ופשוט חבל"ז! ניתן להוריד גם כ-LiveCD לנסיון ללא התקנה