שאלה לגבי איכות וכמות התכנים ב-USENET

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
hagi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1213
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

חברים ,
אני מתלבט בין להתחיל להשתמש ב-USENET להורדת תכני HD מקבוצות דיון שבתשלום לבין להמשיך בכלים החינמיים שה-TORRENT מאפשר .
לפני שאלך לעשות מנוי ב-$25 לחודש היתי רוצה לדעת האם אתם חושבים שדרך קבוצות הדיון , כמות התכנים בפורמטים TS/MPEG/DIVX/TP גדולה מזו שבאתרי הטורנט הגדולים ?
לי יש את הרושם שכל דבר שניתן להוריד ב-USENET ניתן להוריד גם ב-TORRENT באתרים הגדולים לאחר פרק זמן קצר .
האם זה נכון ? כמובן שההורדה לא מתבצעת באותה מהירות וכאן יש יתרון ברור ל-USENET אבל השאלה מתיחסת אך ורק לגבי כמות התכנים .

תודה !
HAGI

dragonflyXXL
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1039
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

מניסיון אישי של בערך שנה פלוס... לקבוצות הדיון (כמובן, דרך שרתי פרמיום) יש יתרון משמעותי כמעט מכל בחינה שהיא: מגוון, תכנים, ובעיקר מהירות. ה"חסרון" היחיד הוא שהתוכן נמצא במצב די נזיל ואם לא הגעת אליו בזמן והשרת שלך מפשל אתה תקוע עם חתיכות חסרות. לא היסטרי היות ורוב התוכן הפופולרי מופץ מחדש כל הזמן ותמיד יהיה מישהו שיבקש את הדברים היותר ביזאריים.
מבחינת מגוון התכנים - נכון להיום ברוב הקבוצות שמיועדות לטלויזיה תוכל למצוא בערך 5 פורמטים שונים של כמעט כל תוכנית שרצה כרגע בארצות הברית (ועוד כמה מאנגליה ואוסטרליה): DSR/PDTV, HDTV, HR, ובערך בחצי השנה האחרונה יותר ויותר גירסאות 720p ב-H.264/AVC. בנוסף - למי שיש יותר סבלנות (אני אישית מסתפק ב720) יש 1080i/1080p TS אבל בעיקר לסדרות המאוד מבוקשות (לא לכל דבר).
מי שמכיר יודע שיש פורמט נוסף SVCD שמיועד למסכנים שמחברים s-video ב50 שקל אז תסלחו לי שאני מדלג עליו.
לגבי סרטים המצב די דומה ולכן רק אציין שבזמן האחרון יש יותר ויותר היצע של ריפים ב-720p בדחיסת H.264/AVC מבלו-ריי וhddvd.

sunny_jim
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1719
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #3 

dragonflyXXL, תזכיר לי במה בדיוק היתרון בא לידי ביטוי מבחינת מגוון, תכנים ומהירות? כל התכנים שהזכרת מופיעים בקהילות ביטורנט, ומבחינת מהירות, קשה לי להאמין שבUSENET תקבל מהירות יותר גבוהה. אני עם חיבור משרת גדול, מקבל מטורנט סביר לפחות מגה בייט לשניה. נכון שצריך לשמור על RATIO, אבל אם יש אפשרות לעשות זאת, אני לא רואה שום יתרון לUSENET.

hagi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

sunny_jim ,
מצטער באמת שלא ציינתי זאת אבל אני נמצא בערך באותו המצב כמוך . יש לי מהירות אפלאוד מדהימה של בין 800K ל-1.6M לשניה , כך שהרטיו לא מהווה בעיה עבורי .
זו הסיבה שהמתקדתי אך ורק בנושא שוני התכנים .
גם אני רואה הרבה מאוד תכני TS של סרטים , סדרות , סרטי IMAX וטבע מדהימים , ארועי ספורט שונים , הכל נגיש במהירות גבוהה מאוד .
העובדה שהתכנים בטורנטים הם חינמיים כשדרך USENET אתה חייב לשלם לפחות $15 זה גם יתרון גדול . ב-15% אפשר לשדרג את חבילת האינטרנט מ-1.5 מגה ל-5 מגה .
בגלל שראיתי מבחר גדול שכזה באתרי הטורנט , קשה לי לדמיין מקום שיש בו תכנים רבים יותר . עדיין לא קיבלתי תשובה חד משמעית לגבי זה וכנראה שאצטרך לנסות את ה-USENET בעצמי לחודש אחד כדי שאוכל להשוות בין התכנים הנמצאים בשני המקומות .

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #5 

אתה לא צריך להרשם לשרות כלשהו בשביל לבדוק מה יש. יש אתרי אינדקס (בתשלום או בלי).

ללא תשלום: www.newzleech.com

בתשלום: v3.newzbin.com

לא הבנתי את הטענה של המהירות שלכם. usenet נותן 100% download של רוחב הפס בלי שאתה צריך לעשות upload.

איזה שירות אינטרנט יש לכם שה- upload אינו פוגע ב- download? חוץ מזה קשה לי להאמין שטורנט יספק 100% ניצול של קו 5MB.
HiFiMusic IL

eyalb
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 179

אני מחובר כשנה ל usenet

שליחה #6 

מניסיוני, כמות המידע נמוכה מהתכנים השיתופיים אולם לא בנוגע לתכנים הרלוונטים לפחות לי . כלומר סרטים חדשים, סדרות, HD יש המון ב usenet הרבה יותר ממה שאפשר לראות בפועל גם אם רואים הרבה טלוויזיה.

אני לא מוריד נלהב היות וכבר נרגעתי אולם אני לא מוותר על הנוחות בהורדות, אי התעסקות בשום דבר אחר

הורדת סרטי HD בפס רחב מלא זה נראה מתבקש לעבוד עם usenet

פשוט נסה חודש, ותחליט. מבחינה כלכלית כדאי להיות במסלול הורדות ככל שניתן מהיר יותר

אני במסלול של 2.5 מגה, יכול להוריד קבוע במהירות של 250 כלומר כ 1 גיגה בשעה 25 ביום , תכפיל ב 30 וזה די הרבה ( אם אתה רוצה להוריד במקסימום ניצול )
מבחינתי זה מוגזם ואני מוריד סדרות בדרך כלל או סרטי HD ולא כל יום מוריד....

אבל אני לא הולך להוריד את השירות

מקווה שעזרתי
אייל

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78899
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5397 פעמים

שליחה #7 

לדעתי ב-TORRENTS יש יותר חומר כיום.

עבורי זה עניין עקרוני. אני לא רוצה לעשות UPLOAD בכלל, אף פעם, NEVER.

sunny_jim
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1719
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #8 

aloni כתב:אתה לא צריך להרשם לשרות כלשהו בשביל לבדוק מה יש. יש אתרי אינדקס (בתשלום או בלי).

ללא תשלום: www.newzleech.com

בתשלום: v3.newzbin.com

לא הבנתי את הטענה של המהירות שלכם. usenet נותן 100% download של רוחב הפס בלי שאתה צריך לעשות upload.

איזה שירות אינטרנט יש לכם שה- upload אינו פוגע ב- download? חוץ מזה קשה לי להאמין שטורנט יספק 100% ניצול של קו 5MB.
...
אני מוריד במהירויות גבוהות בהרבה מאשר קו 5MB מסוגל לספק(לפחות כשאני מוריד, אני לא משתמש כבד, אבל כשאני משתמש, מרגישים :D ) אז אני מניח שמישהו בעל קו 5MB יקבל ניצולת של 100 אחוז. בTORRENTS זאת פונקציה של קהילה, ומספר SEEDERS לטורנט. אם הקהילה גדולה, אז גם טורנטים ישנים יקבלו מהירות גבוהה, ובכל קהילה סגורה סבירה תקבל את מלוא מהירות הקו שלך מטורנט חדש ופופולרי.
עופר, למה אתה לא רוצה לעשות UPLOAD?

dragonflyXXL
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

אני מסכים במידה מסויימת עם שני הצדדים ועדיין זנחתי את הטורנטים וכיום אני משתמש אך ורק בקבוצות דיון.
כמו שכבר ציינו אחרים, אם אתה יודע איפה לחפש בקהילות הטורנטים הסגורות ומוכן לתרום משלך לא תמצא מבחר גדול מזה בקבוצות הדיון.
אבל אם אתה כמוני - לא רוצה להיות חייב לאף אחד ולא רוצה להתעסק בחיפוש מתמיד אחרי הדבר הבא ולהשתעבד לכל הגרפים והמספרים של הupload וה-download ולקלל את ה-seeder האחרון שתקע אותך על 99.8% במשך שבועיים כי הוא בדיוק רצה לשחק בבטא החדש של halo, והכי חשוב כמו שכבר ציינו - 100% ניצול של הקו שלך, מתי שבא לך ולכמה זמן שבא לך - אין תחליף לusenet.
אישית אני מעדיף לשלם 14.99$ לחודש בשביל לקבל שירות כמו שצריך בלי שמישהו בולש אחרי, ולא להתחנן בפני ילד בן 14 שיעשה לי טובה ויתן לי להוריד בבקשה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #10 

מה ש-dragonflyXXL אמר.

יש לי רתיעה רצינית מהחמור ו-TORRENT. זה אף פעם לא ממש עובד לי, לוקח שעות בדיוק כשאני רוצה משהו דחוף.

קחו למשל את ROME. בטעות פספתי פרק (סדרה מדהימה למי שבטעות פספס) וזה פשוט רץ בקצב רצחני. זה לא משנה מי מחובר, למה כמה או עד כמה זה פופולרי.

לגבי העלאה. זה אולי סמנטיקה, אבל בעיני מי שמשתף נמצא יותר בצד הכהה של הסקלה מאשר מי שרק מוריד.

OferL
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3906
נתן תודות: 323 פעמים
קיבל תודות: 118 פעמים

שליחה #11 

oferlaor כתב:מה ש-dragonflyXXL אמר.

יש לי רתיעה רצינית מהחמור ו-TORRENT. זה אף פעם לא ממש עובד לי, לוקח שעות בדיוק כשאני רוצה משהו דחוף.

קחו למשל את ROME. בטעות פספתי פרק (סדרה מדהימה למי שבטעות פספס) וזה פשוט רץ בקצב רצחני. זה לא משנה מי מחובר, למה כמה או עד כמה זה פופולרי.

לגבי העלאה. זה אולי סמנטיקה, אבל בעיני מי שמשתף נמצא יותר בצד הכהה של הסקלה מאשר מי שרק מוריד.
...
זו לא סמנטיקה אלא זו הפרשנות המשפטית הנכונה. אם תבדוק מי נתבע מבין המשתמשים ברשתות P2P בארה"ב בשנים האחרונות תגלה שהתביעות של IRAA ואחרים היו כנגד משתפים בלבד ולא נגד מורידים/משתמשים.
המקרים המפורסמים של ילדה בת 12 וזקנה בת 70 שנתבעו בגלל שבחוסר מודעות סימנו לשיתוף יותר מדי ספריות ואז נרשמה אצלן "פעילות ערה" של מורידים. וכך הן משכו תשומת לב של גופי הפיקוח. לא היתה אף תביעה כנגד מורידים.
אני אישית מסכים עם כל מה שנאמר בצידוד ה USENET. נושא התלות במשתמשים אחרים הוא בעייתי עבורי. היה מישהו שהזכיר כאן IRC. כאן העניין ממש בעייתי כי אתה מוריד ממשתשמש בודד ישירות. אם הוא מכבה את המחשב אתה צריך להתחיל מהתחלה אצל מישהו אחר אם בכלל תמצא שוב את הקובץ. החמור והטורנט מחייבים שהקובץ יהיה פופולרי כדי שהמהירות תהיה סבירה. אבל יש להם יתרון אחד גדול והאו תקופת ה RETENTION האינסופית שלהם. בניגוד ל NG שמוגבל (היום ב GIGANEWS ל-100 יום) בחמור אפשר למצוא דברים משחר האינטרנט... למשל דיסקוגרפיה שלמה של אומן או סרט ישן שפתאום גילית.
Enjoy the Silence

hagi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

אין שום ספק שלגבי מהירות אין מה להשוות - דרך NEWSGROUPS רוב הזמן תנצלו את מלוא רוחב הפס .
זה גם נכון שכשמשתמשים ב-TORRENT יש סיכוי טוב שלא תנצלו את מלוא רוחב הפס כשמורידים טורנט אחד . אבל מי אמר שמורידים רק טורנט אחד בו זמנית ? בדרך כלל אני מוריד כמה תוך כדי ניצול מקסימלי של מלוא רוחב הפס , במיוחד כשיש "מבצעי" הורדה כמו שהכריזו לא מזמן באחד האתרים הגדולים ביותר תחום ה-TORRENTS כשהכריזו כל שבועיים של FREELEECH ( הורדה חופשית , ללא שום צורך בהעלה . כמות ההורדה לא משפיעה ל-RATIO ) .

ולגבי הצד ה"אפור" של העיניין : לדעתי זה לא משנה אם אתה מעלה תכנים או לא . ה"אפוריות" היא בהורדת תכנים בעלי זכויות שמורות ולא בהכרח בהעלתם , כך שמי שחושב שהוא "בסדר" או "יותר בסדר" בגלל שהוא לא מעלה תכנים כאלה פשוט טועה . ה"אשמה" היא בכך שהוא מוריד תכנים בעלי זכויות שמורות .

יש עוד עיניין : כדי להוריד מ-USENET אתם משלמים כסף , כלומר לא תוכלו להגיד אף פהם " גלשתי באינטרנט , ראיתי משהו להורדה והורדתי כדי לבדוק מה זה ... " . כאן אתם נכנסים לאתר ואתם יודעים טוב טוב מה אתם עושים כשמשלמים כדי להוריד תכנים שזכויותיהן שמורות " במילים אחרות "אתם משלמים עבור תכנים גנובים " . את משתמשי ה-TORRENT לא ניתן להאשים בהאשמה הזו .

HAGI
נערך לאחרונה על ידי hagi ב 29/03/2007 9:19, נערך 2 פעמים בסך הכל.

dragonflyXXL
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

זה לא ממש משנה כמה טורנטים אתה מוריד בו זמנית... הרי בסופו של דבר כמות הביטים המקסימלית שתגיע למחשב שלך זהה והיא עדיין מוגבלת ברוחב הפס שיש לך. זה לא rocket science, רק מתמטיקה פשוטה.
באופן כללי אני מצטרף לאחרים שהציעו לך לנסות שרות usenet למשך חודש ולהבין במה מדובר
אין כמו לראות במו עינייך מה זה 100% ניצול רוחב הפס שלך במשך חודש, 24 שעות ביממה, ללא נפילת מהירות, ולהבין כמה זה שונה מטורנטים.

hagi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

אני גם חושב שצריך לנסות את זה כדי להיות מסוגל לבדוק מה עדיף .
תוכלו בבקשה להמליץ על אתר שדרכו ניתן להרשם ל-USENET ? אני אנסה את זה למשך חודש .
מה הקליינט הטוב ביותר ? אני מכיר את NEWSBIN PRO . האם זה הקליינט המומלץ ?

תודה !

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #15 

dragonflyXXL,

דווקא hagi צודק. אם משהו יורד לאט יותר בגלל שיש מעט משתפים, הורדה של עוד דברים במקביל מנצל את הקו באופן יעיל יותר.

hagi,

האם מישהו שרוכש סחורה גנובה מקבל את אותו עונש בחוק כמו מישהו שמוכר סחורה גנובה?

האם דילר של סמים מקבל אותו עונש כמו צרכן סמים?

אתה צריך לבדוק שוב את לשון החוק. מי שמוכר סחורה גנובה (UPLOADER לצורך העניין) צפוי לעונש חמור בהרבה ובצדק.

האם צריכים לתבוע את כל מי שקולט רדיו פיראטי, או שצריך לתבוע את אלה שמשדרים אותו?

dragonflyXXL
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

אוקיי, תקן אותי אם אני טועה:
בוא נאמר שלשנינו פס ברוחב 1MB/s. אני מוריד משרת usenet בניצול מקסימלי של הפס, בעוד שאתה מוריד דרך 10 טורנטים שונים.
איך אתה מגיע לניצול יותר יעיל של הפס אם הרוחב המקסימלי שתגיע אליו במצב הכי אופטימלי שבו כל עשרת הטורנטים שלך מורידים במקסימום היכולת שלהם, הוא אותו 1MB/s שאני כבר הגעתי אליו בלי להתאמץ?

dragonflyXXL
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

hagi כתב:אני גם חושב שצריך לנסות את זה כדי להיות מסוגל לבדוק מה עדיף .
תוכלו בבקשה להמליץ על אתר שדרכו ניתן להרשם ל-USENET ? אני אנסה את זה למשך חודש .
מה הקליינט הטוב ביותר ? אני מכיר את NEWSBIN PRO . האם זה הקליינט המומלץ ?

תודה !
...
newshosting.com מאוד מומלצים וכן גם giganews

לגבי קליינט - newsleecher. מהיר, קל ונוח לשימוש. לא חינמי אבל שווה כל סנט.

אם אין לך סבלנות להוריד headers, אתר אינדקס כמו binsearch.info עושה את החיים קלים במיוחד: מחפשים, בוחרים ומורידים nzb, והקליינט כבר עושה את כל העבודה הקשה. אחרי שהכול ירד autoUnpack ואתה מסודר.

hagi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

dragonfly ,
אנא בדוק שוב מה שכתבתי . אני לא כתבתי שב-TORRENT מנצלים את הקו טוב יותר , אלא שניתן לנצל את מלוא רוחב הפס כשאתה מחשב את מהירות הכללית של כל הטורנטים שיורדים בו זמנית ולא כל אחד בנפרד .
במילים אחרות אם מוריד ב-USENET תוכן HD במהירות של 100 קיי לשניה , אתה יכול להגיע לאותה מהירות כללית תוך כדי הורדת 10 טורנטים בו זמנית כשמהירות הורדה של טורנט אחד היא 10K .

dragonflyXXL כתב:אוקיי, תקן אותי אם אני טועה:
בוא נאמר שלשנינו פס ברוחב 1MB/s. אני מוריד משרת usenet בניצול מקסימלי של הפס, בעוד שאתה מוריד דרך 10 טורנטים שונים.
איך אתה מגיע לניצול יותר יעיל של הפס אם הרוחב המקסימלי שתגיע אליו במצב הכי אופטימלי שבו כל עשרת הטורנטים שלך מורידים במקסימום היכולת שלהם, הוא אותו 1MB/s שאני כבר הגעתי אליו בלי להתאמץ?
...

hagi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

אני רוצה לתת לכם דוגמה ממשית על מה שהולך באתרי הטורנט לגבי נושא המהירות , מבלי להזכיר שמות . מצורפת גם תמונה .
היום בבוקר פורסם פרק של סדרה ידועה באיכות של 40M/SEC 1080P בנפח של 12 גיגה . ה-SEERED כלומר מי שמשדר את התוכן לאחרים , עושה זאת במהירות של 600M/SEC UPLOAD .
מצד שני יש 99 LEECHERS כלומר 99 אנשים שמבצעים בו זמנים את ההורדה . כל מי שמספיק להוריד חלק , ציד יכול גם להעלות את אותו החלק , וכך לשפר את מהירות ההעלה הכללית של הטורנט .
כך יוצא שלמרות שיש רק מעלה אחד , אנשים שמורידים את הטורנט יכולים להגיע למהירויות הורדה של 500-700K ללא בעיה ןכך יוצא שמשעה 8 בבוקר ועד עכשיו , כלומר ב-3 שעות כל אלה הספיקו להוריד את חצי הכמות , כ-6 גיגה שזה מכובד מאוד .

המפתח בתחום ה-TORRENT הוא מהירות ההעלה של ה-SEED ובנוסף לכך גם מהירות ההעלה של ה-LEECH . בהתחשב שבעולם מהירויות ההעלה הם גבוהות בהרבה ממה שאצלינו באופן מעשי יכול להגיד לכם שאין הבדל משמעותי בין מהירות ההורדה ב-USENET בהשואה ל-TORRENT . אולי לפני שנתיים היה פער שכזה אבל עם הזמן הוא נעלם .

<התמונה נמחקה - תוכן לא ראוי - מרטין>

OferL
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3906
נתן תודות: 323 פעמים
קיבל תודות: 118 פעמים

שליחה #20 

Hagi
זה נכון לגבי קבצים פופולריים וחדשים אבל בטח לא לגבי כל הקבצים. כשאתה מוריד משרת USENET אתה בכלל לא צריך להתעניין ב-SEEDERS LEECHERS ושאר ירקות. אתה מוריד ישירות מהשרת במקסימום מהירות שהקו שלך מסוגל להוריד מהשניה הראשונה שסימנת משהו להורדה. זה כל ההבדל וזה יבוא לידי ביטוי כשתרצה להוריד משהו שיצא לפני חודש וה SEEDERS הפסיקו לשתף אותו. אז אתה מוריד מ LEECHERS אחרים. אתה תלוי ברוחב פס ה UL שלהם וברוחב ליבם...

לגבי העניין החוקי אין כאן אפור. לשון החוק מאד ברורה. המשתף והמוריד שניהם עוברים על החוק. ההבדל הוא באכיפה. בעוד שהרשויות מחפשות באופן אקטיבי אחרי משתפים, אין כל פעילות כנגד המורידים.

כמובן שכל הדיון בשרשור הזה ובפורום בכלל הוא תאורטי ואנו מתייחסים לעניין הטורנט/חמור/USNET רק לגבי תכנים חוקיים בלבד.
Enjoy the Silence

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”