התייעצות מיתוג ו-ARC (פלוס אטרקציה חידתית)

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
Huvenster פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1031
שם מלא: huvenster
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #1 

יש לי בבית מכשירים כמתואר בסכמות שציירתי בצייר החדש והנפלא של WIN10.

עד היום הרסיבר מיתג לי את יציאות הHDMI של כל המקורות, אבל לאחרונה צצו קולות מתגברים שאני היחיד שמרגיש הבדל ולכולם מספיק לשמוע מהרמקולים של ה-TV ולא להסתבך עם כל השלטים. נכון, לרסיבר שלי יש Passthrough וכשהוא מכובה באמת שומעים מהטלוויזיה אבל ריבוי השלטים והקליקים הנדרשים מקשים על המשתמשים שהם לא... אני.

בגלל שגם בטלוויזיה וגם ברסיבר יש לי ARC חשבתי להשתמש באפשרות הזו, רק לראות שאני מבין את הרעיון אני מתייעץ פה, בחיבורים החדשים שאני מראה הטלוויזיה בעצם תקבל ותמתג אות וידאו ושמע משני מקורות:
1.נגיד HDMI1 - ממיר HOT
2. נגיד HDMI2 ARC - הרסיבר (שיהיה בעצם סוויטצ' לשני מקורות משנה)

אם מתעלמים כרגע מהכבל האופטי:
כאשר אדליק את הרסיבר והטלוויזיה תהיה על HDMI1 אשמע גם ברמקולים של הטלווזיה וגם ברמקולים של ה-ק"ב את הממיר?
כאשר אדליק את הרסיבר והטלוויזיה תהיה על HDMI2 אראה ואשמע בטלוויזיה את הסוני או הסטרימר ואשמע גם ב-ק"ב?

אני יודע שהכי פשוט להשתמש ב-Passthrough, גם ככה כולם רואים ומשתמשים אצלי רק בממיר ורוצים לשמוע רק בטלוויזיה הבעיה היא שאם אחד הילדים משחק ברסיבר ומחליף מקור - סבא וסבתא הולכים לאיבוד. אז אני בעצם ממדר פה את הממיר לטלוויזיה.

בנוסף, חשבתי בנוסף להוסיף כבל אופטי כרשת ביטחון אם ה-ARC לא יעבוד לי ועדיין ארצה לשמוע את הממיר ברסיבר. יש לי בעיה של להרים ולהוריד את הטלוויזיה לבד, אז אני צריך להתכונן מראש מה אני רוצה לעשות כי באים לעזור לי.

(i) האטרקציה החידתית!! (i)
איזה מהסכמות עשיתי קודם בצייר ואיזו ערכתי כי לא היה כוח לעשות חדשה?
המצב היום
 המצב היום
מצב מתוכנן
 מצב מתוכנן

Huvenster פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1031
שם מלא: huvenster
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #2 

יש אפשרות להגיב גם בלי לענות על החידה למתקשים :wink:

hagai147
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 564
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #3 

אם לממיר יש יציאות אודיו RCA תוכל לחבר כבל RCA ישר לטלויזיה בשביל אודיו.
תצטרך להגדיר בטלויזיה שתקח את האודיו מה-RCA במקום מה-HDMI.
לי יש ממיר של יס והוא מוציא אודיו בכל היציאות בו זמנית שזה מאד נח.
כבה את ה-HDMI CEC ברסיבר ואז תוכל להגדיר את הכניסה שהרסיבר עושה לה PASS-THROUGH כשהוא מכובה.
ככה תוכל לצפות בכבלים בלי להדליק את הרסיבר ואפילו בלי למתג את הכניסה בטלויזיה.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”