מטחנה של אצינגר, הדבר הבא?

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
YanivT72 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 252
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 50 פעמים

שליחה #1 

אצינגר, שאמונים על מנגנון הטחינה של הבראצה SETTE בדרך להוציא SETTE משל עצמם...
מדובר על שני דגמים, אחד טיימר והשני עם מנגנון שקילה ACAIA כמו של ה- SETTE.
כמו ב- SETTE הסכין החיצוני מסתובב אבל הנעת רצועה ולא גיר.

http://dailycoffeenews.com/2017/06/27/after-years-of-development-etzinger-unveils-the-etzmax-grinder-line/

http://etzinger-ag.com/en/home

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2551
נתן תודות: 241 פעמים
קיבל תודות: 328 פעמים

שליחה #2 

מה היתרון של הנעה ברצועה?

boazj
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2374
נתן תודות: 155 פעמים
קיבל תודות: 90 פעמים

שליחה #3 

עד עכשיו, שמעתי די הרבה ביקורת על איכות הבנייה של הבראצה. אם זה נפתר...אני קונה...
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ

urich
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 401
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #4 

אותן סכינים כנראה אותה גברת בשינוי אדרת, אם אין יתרון למחיר עדיף ללכת על החברה עם הגב היותר גדול.

YanivT72 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 252
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 50 פעמים

שליחה #5 

@urich
·
לפי מה שכתוב זה לא אותם סכינים.
זה סכין 32 מילימטר בפיתוח חדש.
לפי התיאוריה כמה יותר קטן ויעיל יותר טוב כי יש פחות חיכוך וחימום. זה בתיאוריה...
לגבי רצועה מול גיר לטענתם אין הבדל חוץ מקצת יותר שקט.

YarivKK
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 77
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #6 

הערכת מחיר לדגם לא שוקל 1400 דולר. ראו דיון בhome barista.

http://www.home-barista.com/grinders/et ... 57-20.html

סדר גודל של mahlkhonig k30

RuslanAbramov
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 745
שם מלא: Ruslan Abramov
נתן תודות: 109 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #7 

לדעתי זאת אמורה להיות אותה המטחנה שתהיה בנויה לשימוש מקצועי יותר, למשתמש ביתי זה כנראה overkill.
זה כמו הvario והforte של בארטזה.
בכל מקרה אני עם sette כבר כמה חודשים טובים ואני מאוד מאוד מרוצה.
לדעתי אחת המטחנות שמספקות את התמורה הטובה ביותר לכסף.

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2551
נתן תודות: 241 פעמים
קיבל תודות: 328 פעמים

שליחה #8 

לא חושב שהנעה ברצועה מיועדת לשוק מקצועי, זו בד"כ נקודת כשל,

ואולי במחשבה שניה כן למקרה שיש אבן אז הרצועה תחליק או תשרף מבלי לגרום לנזק יותר גדול לשאר המנגנון?

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #9 

כמה שאני יודע מלקוניג מניעים ברצועה כי יש להם דיסקיות קרמיות ואז כשיש אבן והעומס עולה אז הרצועה תחליק והדיסקיות לא יישברו. לא יודע אם זה באמת ההסבר
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

dubik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 420
נתן תודות: 65 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #10 

הייתי בתערוכה האחרונה בבודפשט ששם הוצגה האצינגר לראשונה ודיברתי עם המתכנן והבעלים של החברה.
ראשית, לגבי הסכינים, אז מדובר בסכינים אחרות משל ה-Sette.
לטענתו ה-Sette תוכננה להיות מטחנה גם לאסרפסו וגם לפילטר ואילו האצינגר היא מטחנה לאספרסו בלבד.

בנוסף המטחנה, שהינה עם גוף מוקשח, תוכננה להיות פשוטה וקלה לתחזוקה.
כל החלק העליון ניתן לפתיחה בקלות ומתרומם כמו מכסה מנוע וכל החלקים ניתנים לפירוק והחלפה ללא צורך במעבדה (דבר שאמור להיות מאוד קורץ לבתי קפה).

עניין הרצועה אמור לעשות את המטחנה לשקטה מאוד ובנוסף להפריד בין המנוע לסכינים ולאפשר החלפה של כל אחד מהם בלי קשר לשני.
ממה שהתרשמתי היתה די התלהבות מנושא השימוש ברצועה בקרב אנשי מקצוע אחרים שהיו בדוכן.
לא נראה לי עניין בעייתי, אלא אפילו יתרון (גם ברכב יש שימוש ברצועה והיא דורשת החלפה רק לאחר הרבה ק"מ).

בכל מקרה, המטחנה הזאת היא ממש לא כמו בראצה פורטה מול הואריו, כי מדובר בשתי מטחנות שונות עם תג מחיר שונה בתכלית.
האצינגר אמורה לצאת לשוק בחודש ספטמבר.
ייצאו בשלב ראשון שני דגמים (בדומה לסטה): אחד עם טיימר שמחירו יהיה 1400 יורו ואחד עם משקל של Acaia שיעלה 1700 יורו.

למי שחיפש Sette מוקשחת, לא נראה לי שהבדל בין מטחנה שעולה 1700 ש"ח על השיש מול אחת שתעלה כמעט 7000 ש"ח עונה בדיוק לציפיה, אבל מדובר כאמור במטחנות די שונות.

עדיין ה-Sette היא היום המטחנה עם ה-Value for money הכי טוב בשוק ומבחינת איכות טחינה, עולה על מטחנות שעולות 4000 ש"ח וגם יותר.

מצורפות כמה תמונות של המטחנה:

dubik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

ועוד שתיים

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #12 

תודה על המידע! (Y)
נראית מטחנה מעניינת מאוד.

מהניסיון שלי, יש הבדל בפרופיל הטעם בין סכינים קוניות קטנות לגדולות. מעניין יהיה לטעום אותה מול קונית 68 מ"מ.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

RuslanAbramov
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 745
שם מלא: Ruslan Abramov
נתן תודות: 109 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #13 

@dubik
·אולי קצת הגזמתי בהשוואה בין הפורטה והוריו אבל הכוונה הייתה שאחת מיועדת מראש רק למשתמשים ביתיים והשניה לשוק המקצועי.
הsette לפי המלצות היצרן לא אמורה לטחון יותר מקילו וחצי קפה ליום, מתאר לעצמי שהמטחנה השניה בנויה לטחון הרבה יותר ובנוסף בנויה בצורה הרבה יותר מסיבית מהsette ,מה שאותי מעניין זה איך מנגנון השקילה יחזיק מעמד כי הוא יחסית עדין, ובעבודה בעומסים בריסטות יכולים להיות לא ככ עדינים עם הציוד וזה בלשון המעטה.
מה שאני ניסיתי לומר זה שלדעתי לא יהיה הבדל משמעותי באיכות הטחינה בין שתי המטחנות.
דרך אגב כל עניין ההפרדה של הסכינים עם רצועה יכול להיות מאוד משמעותי כי בsette הסכין העליונה מחוברת ישירות למנוע ככה שהחלפה שלה היא סיפור יותר מורכב.
בכל מקרה היא נראית מעולה, והבנתי שהיא משכה הרבה תשומת לב בתערוכה האחרונה מקווה בשבילהם שהם יצליחו לדחוף אותה לשוק.

dubik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

אתה צודק לגמרי, אלה אכן שתי מטחנות עם שני ייעודים שונים בתכלית (אבל מנגנונים דומים).
מה שרציתי להגיד, זה שהיה דיון רחב על ה-Sette וה"פלסטיקיות" שלה והיו הרבה אנשים שפסלו אותה על סמך זה ואמרו שיעדיפו מכונה עם גוף מסחרי, אז הפרש המחירים האסטרונומי כאן רק מדגיש את העלות של גוף מסחרי (שהוא באופן כללי לא ממש נחוץ לבית) ועוד יותר מכך מראה כמה ה-Sette היא אטרקטיבית בכך שהיא נותנת איכות טחינה מעולה בתג מחיר מאוד נמוך. הייתי אומר אפילו מגוחך.

מבחינת ההבדל בין שתיהן, אני מאמין שדווקא יהיה הבדל בתוצאה בכוס בגלל הייעוד של האצינגר לאספרסו ותכנון הסכינים השונה, אבל השאלה כמה גדול.

לגבי המשקל, אני לא בטוח עד כמה הוא "עדין". האקאיה הוא משקל שנועד בעיקר לשימוש בבתי קפה ונראה לי הגיוני שדווקא דבר כזה יילקח בחשבון. לא בהכרח זה שהוא מאוד מדוייק אומר שהוא גם עדין, אבל זאת אכן שאלה טובה.

dubik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

moti_r כתב:תודה על המידע! (Y)
נראית מטחנה מעניינת מאוד.

מהניסיון שלי, יש הבדל בפרופיל הטעם בין סכינים קוניות קטנות לגדולות. מעניין יהיה לטעום אותה מול קונית 68 מ"מ.
...
·אתה לגמרי צודק מוטי לגבי הסכינים הקוניות במטחנות הפשוטות.
ב-Sette יש גם סכינים עם תכנון שונה וגם יכול להיות שלעניין הסיבוב של הסכין החיצונית יש משמעות אז ההבדלים כאן הם פחות משמעותיים.

יצא לי ממש בקטנה לטעום אותה מול קונית גדולה אז אני אומר מאוד בעדינות ובזהירות שההבדלים היו קיימים אבל לא היו דרמטיים.
הסיבה שאני לא אומר את זה בנחרצות היא שזה * לא היה ממש ראש בראש *, ה-Sette לא הייתה מכוונת מאוד מדוייק וגם את המנה מדדנו עם העין (לעומת זאת הגדולה כן הייתה מכוונת ושם עשינו סינגל דוזינג), ככה שייתכן שההבדלים אפילו קטנים יותר.
אבל מסכים איתך שזה מאוד מעניין, אז אולי יום אחד...;)

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”