הגדרת ראוטר כ-AP
היי,
ברשותי מודם-ראוטר של הוט (HOTBOX) וראוטר נוסף (TPLINK TL-WR841N) שאני מעוניין לחבר כ-AP (בחיבור קווי).
ניסיתי לעבוד על פי המדריך הבא: http://www.netcheif.com/Articles/Router ... erAsAP.htm
נתקעתי באמצע, מפאת חוסר ידע בסיסי ברשתות. אשמח למענה על השאלות הבאות:
1) "שנה את כתובת הנתב האלחוטי החדש כך שתהיה בתחומי הסגמנט של הנתב הקווי אך מחוץ לתחום הכתובות ששרת ה-DHCP שלו מחלק" - כשאני נכנס לממשק הניהול של המודם-ראוטר של הוט, אני נכנס ל-TAB של BASIC למעלה. שם יש לי כמה כתובות IP:
כתובת IP תחת הכותרת LAN, שמתחילה ב-192.
כתובת IP תחת הכותרת WAN, שמתחילה ב-5.
ויש גם כתובת שנקראת IPv4 DNS Servers
לאיזו מהכתובות התכוונו במדריך?
2) תחת ה-TAB של BASIC, יש DHCP בצד שמאל. נכנסתי לשם כדי לחפש את הכתובת (כי אמרו שהIP צריך להיות מחוץ לתחום הכתובות ששרת ה-DHCP שלו מחלק), והגעתי לטבלה עם כמה עמודות - "MAC Address, IP Address, Subnet Mask, Duration, Expires). איפה אני רואה פה את תחום הכתובות ששרת ה-DHCP מחלק?
אשמח לעזרה,
תודה רבה!
ברשותי מודם-ראוטר של הוט (HOTBOX) וראוטר נוסף (TPLINK TL-WR841N) שאני מעוניין לחבר כ-AP (בחיבור קווי).
ניסיתי לעבוד על פי המדריך הבא: http://www.netcheif.com/Articles/Router ... erAsAP.htm
נתקעתי באמצע, מפאת חוסר ידע בסיסי ברשתות. אשמח למענה על השאלות הבאות:
1) "שנה את כתובת הנתב האלחוטי החדש כך שתהיה בתחומי הסגמנט של הנתב הקווי אך מחוץ לתחום הכתובות ששרת ה-DHCP שלו מחלק" - כשאני נכנס לממשק הניהול של המודם-ראוטר של הוט, אני נכנס ל-TAB של BASIC למעלה. שם יש לי כמה כתובות IP:
כתובת IP תחת הכותרת LAN, שמתחילה ב-192.
כתובת IP תחת הכותרת WAN, שמתחילה ב-5.
ויש גם כתובת שנקראת IPv4 DNS Servers
לאיזו מהכתובות התכוונו במדריך?
2) תחת ה-TAB של BASIC, יש DHCP בצד שמאל. נכנסתי לשם כדי לחפש את הכתובת (כי אמרו שהIP צריך להיות מחוץ לתחום הכתובות ששרת ה-DHCP שלו מחלק), והגעתי לטבלה עם כמה עמודות - "MAC Address, IP Address, Subnet Mask, Duration, Expires). איפה אני רואה פה את תחום הכתובות ששרת ה-DHCP מחלק?
אשמח לעזרה,
תודה רבה!
Re: כתובת 192.
@dank4
·
תודה רבה. יש לך תשובה לשאלה השניה שלי? איך אני יודע מה טווח הכתובות של ה-DHCP?
·
תודה רבה. יש לך תשובה לשאלה השניה שלי? איך אני יודע מה טווח הכתובות של ה-DHCP?
- Fish72
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3187
- נתן תודות: 909 פעמים
- קיבל תודות: 236 פעמים
@Eardrum
·תחום הכתובות נמצא בהגדרות הנתב שמחלק (כלומר המודם/נתב של הוט).
לדעתי טווח הכתובות שהוא מחלק מתחילות מ 192.168.1.100
אני הייתי מהמר בשקט שאתה יכול לתת את הכתובת 192.168.1.2 ל AP שלך (ה 841) והוא יעבוד סבבה ללא שום קונפליקט.
בהצלחה
אני רק רושם בגדול מה עליך לעשות :
1. לתת לנתב (841) כתובת פנויה שלא בתחום ה DHCP כמו 192.168.1.2
2. לבטל בנתב (841) את ה DHCP
3. לחבר בין הנתב של הוט לבין ה 841 כבל רשת ליציאת LAN בשניהם (לא לכניסת WAN)
·תחום הכתובות נמצא בהגדרות הנתב שמחלק (כלומר המודם/נתב של הוט).
לדעתי טווח הכתובות שהוא מחלק מתחילות מ 192.168.1.100
אני הייתי מהמר בשקט שאתה יכול לתת את הכתובת 192.168.1.2 ל AP שלך (ה 841) והוא יעבוד סבבה ללא שום קונפליקט.
בהצלחה
אני רק רושם בגדול מה עליך לעשות :
1. לתת לנתב (841) כתובת פנויה שלא בתחום ה DHCP כמו 192.168.1.2
2. לבטל בנתב (841) את ה DHCP
3. לחבר בין הנתב של הוט לבין ה 841 כבל רשת ליציאת LAN בשניהם (לא לכניסת WAN)
@Fish72
·
המון תודה, מעריך מאוד.
שאלה נוספת - אם זאת באמת הכתובת של הנתב, אתה רוצה להגיד לי שלכל מי שיש מודם כזה של הוט, יש את אותו האייפי? כי זאת הרי הכתובת של ממשק הניהול אצל כל מי שמשתמש במודם של הוט.
ושאלה עוקבת - אם מישהו יודע את הכתובת שאני הולך לתת ל-841 - הוא יכול לפרוץ למכשירים שמחוברים אליו? או שזה כבר קשור לאייפי של המחשב עצמו?
·
המון תודה, מעריך מאוד.
שאלה נוספת - אם זאת באמת הכתובת של הנתב, אתה רוצה להגיד לי שלכל מי שיש מודם כזה של הוט, יש את אותו האייפי? כי זאת הרי הכתובת של ממשק הניהול אצל כל מי שמשתמש במודם של הוט.
ושאלה עוקבת - אם מישהו יודע את הכתובת שאני הולך לתת ל-841 - הוא יכול לפרוץ למכשירים שמחוברים אליו? או שזה כבר קשור לאייפי של המחשב עצמו?
- Fish72
- חבר מביא חבר

@Eardrum
· כתובות ה IP שמתחילות למשל ב 192 הם בדרך כלל כתובות IP פנימיות - כלומר כתובות של הרשת המקומית.
מי שינסה לגשת לכתובות כזאת מרשת חיצונית, לא יגיע אפילו אל מחוץ לרשת הפנימית שלו.
זה כמו שתגור ברחוב דיזנגוף בתל אביב ותחפש רחוב דיזנגוף בלי לתת שם של עיר ואתה רוצה להגיע לרחוב דיזנגוף בכפר סבא - זה לא ימצא לך כלום.
ישנה כתובת IP חיצונית (כתובת WAN) שכל נתב מקבל מספק האינטרנט, שרק דרכה אפשר בכלל לנסות ולהתחבר לרשת שלך מרשת חיצונית, כך שאין לך מה לדאוג. גם כדי שאפשר יהיה להתחבר לרשת שלך מבחוץ יש צורך בהרשאות מסויימות בנתב ובמחשב שלך.
· כתובות ה IP שמתחילות למשל ב 192 הם בדרך כלל כתובות IP פנימיות - כלומר כתובות של הרשת המקומית.
מי שינסה לגשת לכתובות כזאת מרשת חיצונית, לא יגיע אפילו אל מחוץ לרשת הפנימית שלו.
זה כמו שתגור ברחוב דיזנגוף בתל אביב ותחפש רחוב דיזנגוף בלי לתת שם של עיר ואתה רוצה להגיע לרחוב דיזנגוף בכפר סבא - זה לא ימצא לך כלום.
ישנה כתובת IP חיצונית (כתובת WAN) שכל נתב מקבל מספק האינטרנט, שרק דרכה אפשר בכלל לנסות ולהתחבר לרשת שלך מרשת חיצונית, כך שאין לך מה לדאוג. גם כדי שאפשר יהיה להתחבר לרשת שלך מבחוץ יש צורך בהרשאות מסויימות בנתב ובמחשב שלך.
מעולה. לא יכולת להסביר את זה טוב יותר.Fish72 כתב:@Eardrum
ישנה כתובת IP חיצונית (כתובת WAN) שכל נתב מקבל מספק האינטרנט, שרק דרכה אפשר בכלל לנסות ולהתחבר לרשת שלך מרשת חיצונית, כך שאין לך מה לדאוג. גם כדי שאפשר יהיה להתחבר לרשת שלך מבחוץ יש צורך בהרשאות מסויימות בנתב ובמחשב שלך....
אני בשלב האחרון של ההגדרה של ה841, והמדריך אומרים לבחור "ערוץ" שונה מזה של המודם. הבעיה היא שבמודם ה-Channel מוגדר על Automatic. מה אני אמור לבחור ב Channel של 841 במקרה הזה?
תודה רבה.
- Fish72
- חבר מביא חבר

@Eardrum
· מה שאני מציע :
1.תוריד ותתקין בטלפון הסלולרי שלך את היישום WIFI ANALYSER
2. תסרוק אילו ערוצים אלחוטיים פנויים באיזור הנתב של הוט ותשנה מ AUTOMATIC לאחד הערוצים הפנויים.
3. תסרוק אילו ערוצים פנויים באיזור ה AP ותשנה את הגדרת הערוץ לערוץ פנוי
· מה שאני מציע :
1.תוריד ותתקין בטלפון הסלולרי שלך את היישום WIFI ANALYSER
2. תסרוק אילו ערוצים אלחוטיים פנויים באיזור הנתב של הוט ותשנה מ AUTOMATIC לאחד הערוצים הפנויים.
3. תסרוק אילו ערוצים פנויים באיזור ה AP ותשנה את הגדרת הערוץ לערוץ פנוי
@Fish72
·
אני באפליקציה - אני רואה את הרשת שלי עם פרבולה מעליה. הערוצים הפנויים הם אלו שנמצאים בטווח הפרבולה, או אלו שמחוצה לה?
·
אני באפליקציה - אני רואה את הרשת שלי עם פרבולה מעליה. הערוצים הפנויים הם אלו שנמצאים בטווח הפרבולה, או אלו שמחוצה לה?
- Fish72
- חבר מביא חבר

@Eardrum
·אלה שמחוץ למרכז הפרבולה. כלומר אם מרכז הפרבולה מעל ערוץ 5 - ערוץ 5 בשימוש באיזור זה
·אלה שמחוץ למרכז הפרבולה. כלומר אם מרכז הפרבולה מעל ערוץ 5 - ערוץ 5 בשימוש באיזור זה
- Fish72
- חבר מביא חבר

@Eardrum
·אתה יכול להשתמש בכל ערוץ שאינו במרכז הפרבולה. התצוגה קצת מבלבלת אבל ברגע שאתה מבין את העקרון זה כלי בדיקה נהדר.
·אתה יכול להשתמש בכל ערוץ שאינו במרכז הפרבולה. התצוגה קצת מבלבלת אבל ברגע שאתה מבין את העקרון זה כלי בדיקה נהדר.
@Fish72
·
היי,
סיימתי להגדיר את ה841. מבחינת WiFi - הכל עובד מעולה. זה אפילו מתנתק לי אוטומטית מהראוטר של הוט ומתחבר לי לראוטר של tplink בצורה אוטומטית. הבעיה היא - אין לי עכשיו אינטרנט במחשב שמחובר בצורה קווית למודם של הוט. כתוב "ללא גישה" (הסמל של האינטרנט עם משולש צהוב).
ניסיתי לנתק ולחבר את המודם של הוט, ניסיתי לעשות ריסטרט למחשב - שום דבר לא עוזר.
מה אפשר לעשות?
·
היי,
סיימתי להגדיר את ה841. מבחינת WiFi - הכל עובד מעולה. זה אפילו מתנתק לי אוטומטית מהראוטר של הוט ומתחבר לי לראוטר של tplink בצורה אוטומטית. הבעיה היא - אין לי עכשיו אינטרנט במחשב שמחובר בצורה קווית למודם של הוט. כתוב "ללא גישה" (הסמל של האינטרנט עם משולש צהוב).
ניסיתי לנתק ולחבר את המודם של הוט, ניסיתי לעשות ריסטרט למחשב - שום דבר לא עוזר.
מה אפשר לעשות?
- Fish72
- חבר מביא חבר

@Eardrum
·ייתכן שהנתב של הוט מוגדר לך בתצורת מודם ולא בתצורת נתב. ואז אפשר לחבר אליו מכשיר אחד בלבד.
נסה לנתק את ה AP ולחבר את המחשב שמחובר באופן קווי לאחר שאתה מאתחל את הנתב של הוט.
אם הוא מקבל אינטנרט, תצטרך להפוך את הנתב של הוא ממצב מודם למצב נתב.
אני לא זוכר בדיוק את התפריט דל הנתב של הוט, אבל אולי מישהו כאן או מישהו בתמיכה של הוט יוכל לעזור לך בכך.
·ייתכן שהנתב של הוט מוגדר לך בתצורת מודם ולא בתצורת נתב. ואז אפשר לחבר אליו מכשיר אחד בלבד.
נסה לנתק את ה AP ולחבר את המחשב שמחובר באופן קווי לאחר שאתה מאתחל את הנתב של הוט.
אם הוא מקבל אינטנרט, תצטרך להפוך את הנתב של הוא ממצב מודם למצב נתב.
אני לא זוכר בדיוק את התפריט דל הנתב של הוט, אבל אולי מישהו כאן או מישהו בתמיכה של הוט יוכל לעזור לך בכך.
@Fish72
·
ניתקתי את הAP ועשיתי ריבוט לנתב ולמחשב וזה הסתדר.
אם אני מתחבר כבר תקופה לנתב של הוט בצורה אלחוטית גם, זה לא אומר שהוא כבר מוגדר כנתב?
תודה
·
ניתקתי את הAP ועשיתי ריבוט לנתב ולמחשב וזה הסתדר.
אם אני מתחבר כבר תקופה לנתב של הוט בצורה אלחוטית גם, זה לא אומר שהוא כבר מוגדר כנתב?
תודה
- Fish72
- חבר מביא חבר

@Eardrum
· באופן עקרוני כן, אבל מודול ה WIFI לא תמיד קשור להגדרת הנתב כמודם או כנתב וייתכן שבקושחות מסויימות זה עובד בצורה מוזרה.
· באופן עקרוני כן, אבל מודול ה WIFI לא תמיד קשור להגדרת הנתב כמודם או כנתב וייתכן שבקושחות מסויימות זה עובד בצורה מוזרה.
@Fish72
·
דיברתי עם הוט, המודם כן מוגדר גם כראוטר. אני גם מחובר כבר תקופה ארוכה אליו מכמה מחשבים בצורה קווית ומכמה בצורה אלחוטית.
בנוסף, נכנסתי לממשק הניהול של הראוטר ואכן ראיתי ש-"Bridge Mode" כבוי.
וכשחשבתי שסוף סוף הכל התסדר לי =/
·
דיברתי עם הוט, המודם כן מוגדר גם כראוטר. אני גם מחובר כבר תקופה ארוכה אליו מכמה מחשבים בצורה קווית ומכמה בצורה אלחוטית.
בנוסף, נכנסתי לממשק הניהול של הראוטר ואכן ראיתי ש-"Bridge Mode" כבוי.
וכשחשבתי שסוף סוף הכל התסדר לי =/