שלט לקודי על מחשב עם windows

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
llime פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 334
שם מלא: llime

שליחה

שלום חברים.

יש לי PC עם וינדוס 10 שמותקן עליו קודי, הכל עובד יפה וטוב. אה מה, אני משתמש במקלדת
ועכבר אלחוטיים, וזה לא נוח לשליטה בקודי ולכן התחלתי להתעניין בשלטים למיניהם. בינתיים הורדתי
את אפליקצית yatse לטלפון, והיא הפתיעה אותי ביכולותיה המרשימות, אבל להשתמש בטלפון
כדי לשלוט בקודי זה עוד פחות נוח (לי לפחות) מעכבר ומקלדת.

חיפוש באינטרנט העלה מבחר של דגמים הניתנים לרכישה באיביי, אליאקספרס, או אמאזון. כאן
באתר קראתי המלצות על שני דגמים עיקריים:

-Mele F10 Deluxe
-Rii i25

ממה שקראתי שני השלטים מוצלחים, וגם יודעים להפעיל את הטלוויזיה בנוסף (ואפילו עוד מכשיר
אם מדובר ב Mele).

מה שחשוב לי לדעת, זה האם השלטים האלו באמת שולטים בקלות בכל הפונקציות של הקודי. למשל, האם
ניתן לעבור ממצב מלא למצב חלון בעזרתם? (דרך yatse זה אפשרי...)

עוד אופציה שחשבתי עליה היא להוציא 250 ש"ח ולקנות הרמוני 650, שיודע באמת לעשות הכל, אבל
הוא נראה לי קצת גדול מדי, לא יודע אם זה נוח. בנוסף, הוא עובד רק על אינפרא בניגוד לשני האחרים
שעובדים על RF, כמדומני.

אשמח לשמוע דעות ועצות ממי שהתנסה בשלטים הנ"ל, או בשלטים אחרים.

cundason
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 193

שליחה

@llime
·אישית, מאז שגיליתי את yatse , אני באמת לא צריך כלום.. וניסיתי הרבה לפני כן החל מאפליקציות וכלה בשלטים ומקלדות למינהם.
yatse פשוט מושלמת לטעמי..

jonson
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 142

שליחה

יש לי את Mele F10 Deluxe אולי שנתיים עובד מעולה, אפשר להסתדר בלי עכבר ומקלדת מצוין יש את כל הכפתורים.
בטריה נטענת הייתה מחזיקה חודשים בלי הטענה עכשיו קצת פחות.
עלה 20 ומשהו דולר, שווה את זה

llime פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@jonson

נו ואיך למשל אתה עובר ממסך מלא לחלון? או איך אתה עוצר סרט כשאין כפתור סטופ?...

jonson
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 142

שליחה

בצד של המקלדת בשלט יש כפתור שפותח את השורה התחתונה בוינדוס ומאפשר לך לעבור לתוכנה אחרת, ומזתומרת אין סטופ? יש יותר מכפתור אחד שיעצור את הסרט בדרך כלל רווח יעצור וימשיך כמו במקלדת רגילה

llime פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

> "בצד של המקלדת בשלט יש כפתור שפותח את השורה התחתונה בוינדוס ומאפשר לך לעבור לתוכנה אחרת"

אתה מתכוון למקלדת בצד השני של השלט?

> "אין סטופ? יש יותר מכפתור אחד שיעצור את הסרט בדרך כלל רווח יעצור וימשיך כמו במקלדת רגילה"

בכל השלטים האלו אין כפתור סטופ משום-מה. יש play/pouse, להריץ קדימה ואחורה, אבל אין כפתור שמפסיק
לחלוטין את הסרט (כפתור מרובע כזה).

עוד שאלה אם אפשר: אם רוצים לעבור למקום כלשהו בסרט, איך זה נעשה בשלט? עם העכבר פשוט שמים את הסמן על
המקום הרצוי. האם בשלט צריך ללחוץ על מקש הרצה קדימה ולחכות עד שזה מגיע לאן שרוצים?

tomer953
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5304
שם מלא: tomer953

שליחה

מי מריץ קדימה עם העכבר?
באופן כללי קודי היא לא תוכנה שמיועדת לעבוד עם עכבר (בכלל... זה שם רק בשביל אנשים שמתקשים).

מריצים דרך מקשי החיצים, כאשר כל לחיצה (למשל ימינה), מריצה פרק מסוים של זמן, לדוגמה 10 שניות, כאשר לחיצה כפולה מגדילה את הרווחים ל30 שניות, ולאחר מכן לדקה, 2 דקות, וכו'... ככה על ידי לחיצות רצופות אפשר לדלג בקלות לפרק זמן שאתה מעוניין.
באותו אופן אפשר לבצע עם לחיצה על חץ למעלה, שקופץ 10 דק' שלמות בכל פעם.
(אגב המרווחי קפיצות ניתנים לתכנות על ידי מסך ההגדרות בקודי\ע"י קובץ XML )

בנוסף, ניתן להקיש באמצעות המספרים את הדקה הספציפית בסרט שאליה מעוניינים לקפוץ (על ידי הקשה של שש ספרות המייצגות Hhmmss)

אני עם ווינדוס בסלון (מחשב HTPC מלא) כבר המון שנים (מעל 8), ושולט במחשב באמצעות 2 מכשירים עיקריים:
1. שלט ONE FOR ALL, שזה פשוט שלט IR לומד, שהוא מהווה את השלט העיקרי בסלון שלי ושולט על 4 מכשירים כולל המחשב בצורה מדהימה. (למחשב יש עינית IR)
- זו הדרך הכי מומלצת ונוחה לשלוט על קודי (דרך שלט MCE)

2. מקלדת של logitech k400 - המקלדת גדולה ומשמשת לעבודה יותר רצינית על המחשב, כגון כניסה לכרום, התקנת תוכנות, טורנטים, וכו' וכו' (דברים שלא בא לך לעשות עם מקלדת קטנה מידי או עכבר לא נוח..)

היו לי עשרות שילובים אחרים, החלטתי שזה שילוב מאוד טוב של מקלדת ושלט איכותיים ונוחים.

oren2706
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 200

שליחה

jonson כתב:יש לי את Mele F10 Deluxe אולי שנתיים עובד מעולה, אפשר להסתדר בלי עכבר ומקלדת מצוין יש את כל הכפתורים.
בטריה נטענת הייתה מחזיקה חודשים בלי הטענה עכשיו קצת פחות.
עלה 20 ומשהו דולר, שווה את זה
...
·
מצויין.. גם לי יש אחד כזה כבר יותר משנה (לסלון)
בדיוק עכשיו הזמנתי עוד אחד כזה (לחדר שינה)
מסכים עם כל מילה (עם תומר) קודי ועכבר - לא שילוב כל כך מוצלח

llime פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

תודה לשלושתיכם.

נשאר להחליט בין שלט PC ייעודי, כמו ה Mele, לבין שלט אוניברסלי, כמו זה שתומר משתמש בו.
האם ONE FOR ALL עדיף על הרמוני 650?

אגב, ל Rii i25 קיימת גרסה עם עברית במקלדת, ה Mele לא בא עם אופציה כזאת כמדומני.

חזור אל “תוכנה - KODI”