שליטה על מיני מרכזי בעזרת VERA ?
- דומיקון
- עוסק בתחום

- תגובות: 886
- נתן תודות: 50 פעמים
- קיבל תודות: 146 פעמים
הי ,
תגיד לאיש מזגנים שלך להכין 2 חוטים מגע יבש + נקודת 220V ליד.
מודול מוגע יבש של קובינו על המגע יבש של המזגן סוגר לך את הפתרון באופן הכי אמין שיש.
תגיד לאיש מזגנים שלך להכין 2 חוטים מגע יבש + נקודת 220V ליד.
מודול מוגע יבש של קובינו על המגע יבש של המזגן סוגר לך את הפתרון באופן הכי אמין שיש.
דומיקון - בית ישראלי חכם יותר
נציגי חברת Vera Control LTD בישראל
הפתרון המלא לבית חכם ישראלי בטכנולוגיית Z-Wave בתדר 916 MHz באישור משרד התקשורת ומכון התקנים
http://www.domicon.co.il/
הפתרון המלא לבית חכם ישראלי בטכנולוגיית Z-Wave בתדר 916 MHz באישור משרד התקשורת ומכון התקנים
@דומיקון
·
תודה על התשובה. אגיד זאת לחשמלאי אבל להדיוט כמוני אשמח להבין מה הכונה בשני חוטים מגע יבש,
קראתי קצת והבנתי שמגע יבש - משתמשים במושג בפיקוד ובקרה
המגע יכול להיות מסוג NO= רגיל פתוח או NC=רגיל סגור כלומר מהו מצב המגע ללא הפעלת המכשיר
תכלס, מה זה אומר
·
תודה על התשובה. אגיד זאת לחשמלאי אבל להדיוט כמוני אשמח להבין מה הכונה בשני חוטים מגע יבש,
קראתי קצת והבנתי שמגע יבש - משתמשים במושג בפיקוד ובקרה
המגע יכול להיות מסוג NO= רגיל פתוח או NC=רגיל סגור כלומר מהו מצב המגע ללא הפעלת המכשיר
תכלס, מה זה אומר
- דומיקון
- עוסק בתחום

הי ,
לגבי מגע יבש - זה בעצם מעגל פתוח , כלומר - שני חוטים, שני מגעים.
כאשר אומרים "יבש" - הכוונה, ללא מתח \ ללא עומס, כאשר בפועל יש בהם מתח נמוך מאוד כאשר הם סגורים.
כלומר - אין אפשרות להתחשמל מהם, או אפילו להדליק נורה... יש להם מתח \ עומס נמוך מאוד, שכל מטרתו הנה לספק אינדיקציה למצב של "פתוח" או "סגור" .
מגע יבש משמש לשם הפעלה פשוטה או "ידנית" (מתג רגיל....) של רכיב או של בקר מכל סוג.
במזגנים - לשמחתנו, במדינת ישראל שומרת השבת - כמעט בכל דגמי המזגנים מצויידים במגע יבש.
לעתים זה גם נקרא "שעון שבת" , ועל הלוח בקרה של המזגנים הסימון לרוב הנו CLK , קיצור של המילה CLOCK... שעון שבת...
שני החוטים הללו, כאשר אתה מחבר אותם לכל מתג "רגיל" , או מודול ייעודי של מגע יבש - לדוגמא כמו המודול שקובינו מייצרת
QUBINO FLUSH D RELAY
מאפשר לך לבצע פעולה מאוד פשוטה של המזגן - כיבוי , או הדלקה.
במקרים בהם אתה לא רוצה להשתמש במודול של קובינו \ מודול מגע יבש - תוכל לעשות שימוש ברכיב דוגמאת
SSR RELAY
או
CONTACTOR
כל רכיב שיודע לסגור מעגל ללא מיתוג של מתח לתוך המעגל.
ההתחברות למגע יבש אינה מבטלת ההפעלה הרגילה של שלט \ אינפרא אדום, אבל היא מאפשרת לך בנוסף - לבצע כיבוי והדלקה של המזגן.
התוצאה -
הפעלה \ כיבוי אמין לחלוטין של המזגן.
מה לא תוכל לעשות: לא תוכל לשנות טמפ', עצמת איורור, שינוי מחימום לקירור וכו'.
במדינת ישראל שבה יש חורף 4 חודשים (פחות או יותר...) וקיץ 6 חודשים (פחות או יותר...) אתה תאלץ אמנם פעם אחת בסתיו להעביר את המזגן למצב חימום, ופעם אחת באביב להעביר למצב קירור, אבל בכל ימות השנה האחרים - תוכל פשוט לתזמן ולווסת את פעולת המזגן באופן אמין לגמרי ע"י הבקר שלך.
מקווה ששפכתי קצת אור
לגבי מגע יבש - זה בעצם מעגל פתוח , כלומר - שני חוטים, שני מגעים.
כאשר אומרים "יבש" - הכוונה, ללא מתח \ ללא עומס, כאשר בפועל יש בהם מתח נמוך מאוד כאשר הם סגורים.
כלומר - אין אפשרות להתחשמל מהם, או אפילו להדליק נורה... יש להם מתח \ עומס נמוך מאוד, שכל מטרתו הנה לספק אינדיקציה למצב של "פתוח" או "סגור" .
מגע יבש משמש לשם הפעלה פשוטה או "ידנית" (מתג רגיל....) של רכיב או של בקר מכל סוג.
במזגנים - לשמחתנו, במדינת ישראל שומרת השבת - כמעט בכל דגמי המזגנים מצויידים במגע יבש.
לעתים זה גם נקרא "שעון שבת" , ועל הלוח בקרה של המזגנים הסימון לרוב הנו CLK , קיצור של המילה CLOCK... שעון שבת...
שני החוטים הללו, כאשר אתה מחבר אותם לכל מתג "רגיל" , או מודול ייעודי של מגע יבש - לדוגמא כמו המודול שקובינו מייצרת
QUBINO FLUSH D RELAY
מאפשר לך לבצע פעולה מאוד פשוטה של המזגן - כיבוי , או הדלקה.
במקרים בהם אתה לא רוצה להשתמש במודול של קובינו \ מודול מגע יבש - תוכל לעשות שימוש ברכיב דוגמאת
SSR RELAY
או
CONTACTOR
כל רכיב שיודע לסגור מעגל ללא מיתוג של מתח לתוך המעגל.
ההתחברות למגע יבש אינה מבטלת ההפעלה הרגילה של שלט \ אינפרא אדום, אבל היא מאפשרת לך בנוסף - לבצע כיבוי והדלקה של המזגן.
התוצאה -
הפעלה \ כיבוי אמין לחלוטין של המזגן.
מה לא תוכל לעשות: לא תוכל לשנות טמפ', עצמת איורור, שינוי מחימום לקירור וכו'.
במדינת ישראל שבה יש חורף 4 חודשים (פחות או יותר...) וקיץ 6 חודשים (פחות או יותר...) אתה תאלץ אמנם פעם אחת בסתיו להעביר את המזגן למצב חימום, ופעם אחת באביב להעביר למצב קירור, אבל בכל ימות השנה האחרים - תוכל פשוט לתזמן ולווסת את פעולת המזגן באופן אמין לגמרי ע"י הבקר שלך.
מקווה ששפכתי קצת אור
- דומיקון
- עוסק בתחום

יש לי גם וגם. ה ZXT מאפשר פקודות "מפורטות" יותר, כמו העלאת טמפרטורה ושינוי מצב (חימום קירור מאוור וכו) .
בפועל - יש עם ה ZXT בעיה שאם מישהו מפעיל או מכבה את המזגן, אתה לא באמת יודע מה המצב ל המזגן, שלא כמו במגע יבש, שתמיד אפשר לבצע הדלקה או כיבוי גם מרחוק ולדעת בוודאות מה מצב המזגן.
זה כמובן פשוט מה שנוח לי , דעתי האישית, אתה יכול לנסות מה מתאים לך.
בפועל - יש עם ה ZXT בעיה שאם מישהו מפעיל או מכבה את המזגן, אתה לא באמת יודע מה המצב ל המזגן, שלא כמו במגע יבש, שתמיד אפשר לבצע הדלקה או כיבוי גם מרחוק ולדעת בוודאות מה מצב המזגן.
זה כמובן פשוט מה שנוח לי , דעתי האישית, אתה יכול לנסות מה מתאים לך.
@דומיקון
·
תשובה מספקת בהחלט. ובהינתן שבאמת לא משחקים עם הטמפ של המזגן פרט ל:
- מצב חורף: חימום לטמפ ידועה
- מצב קיץ : קירור לטמפ ידועה
אולי באמת אין צורך לעוד שליטה.
רק שאלה להבנה:
כאשר משתמשים במגע יבש (לדוגמא ע"י שליטה ממודל ZWAVE ), מה קורה במצב שלא הפעלנו (הממסר של המודול במצב פתוח) ואנחנו רוצים להפעיל את המזגן בשלט הרגיל. האם זה אפשרי?
או מצב הפוך, הפעלנו מהשלט הרגיל : האם ניתן לכבות מהמגע היבש?
·
תשובה מספקת בהחלט. ובהינתן שבאמת לא משחקים עם הטמפ של המזגן פרט ל:
- מצב חורף: חימום לטמפ ידועה
- מצב קיץ : קירור לטמפ ידועה
אולי באמת אין צורך לעוד שליטה.
רק שאלה להבנה:
כאשר משתמשים במגע יבש (לדוגמא ע"י שליטה ממודל ZWAVE ), מה קורה במצב שלא הפעלנו (הממסר של המודול במצב פתוח) ואנחנו רוצים להפעיל את המזגן בשלט הרגיל. האם זה אפשרי?
או מצב הפוך, הפעלנו מהשלט הרגיל : האם ניתן לכבות מהמגע היבש?
- דומיקון
- עוסק בתחום

שתי הפעולות אפשאיות בשני המקרים .
טריק קטן של לוגיקה: על מנת לוודא הפעלה של המזגן או כיבוי במקרים שבהם מדי פעם יש שימוש בשלט ע"י אחד מבני בית, אפשר להגדיר תרחיש של הפעלה אשר מוגדר בשני צעדים , כיבוי והדלקה לאחר 2 שניות או תרחיש של כיבוי שמתבצע בשני צעדים, הדלקה וכיבוי לאחר 2 שניות.
האם מובן?
אורי
טריק קטן של לוגיקה: על מנת לוודא הפעלה של המזגן או כיבוי במקרים שבהם מדי פעם יש שימוש בשלט ע"י אחד מבני בית, אפשר להגדיר תרחיש של הפעלה אשר מוגדר בשני צעדים , כיבוי והדלקה לאחר 2 שניות או תרחיש של כיבוי שמתבצע בשני צעדים, הדלקה וכיבוי לאחר 2 שניות.
האם מובן?
אורי
@דומיקון
·
לא לגמרי מובן.
תקן אותי איפה שאני טועה:
להבנתי הפיקוד היבש הוא אופציה שאם לא משתמשים בה צריך לחבר שם ג'אמפר שמחבר את 2 הפינים כל הזמן וכך המזגן כאילו תמיד פועל מבחינת הפיקוד היבש ועכשיו כל הפיקוד הוא מהשלט.
ברגע שמנתקים את החיבור בין 2 הפינים (או ע"י ניתוק הג'אמפר, או שפשוט מחובר של ממסר שבעצם מעבירים אותו למצב OPEN) אז בעצם המזגן לא יעבוד ולא משנה מה ננשה לעשות עם השלט.
אז השאלה: האם גם שאנחנו לא מקצרים בין 2 הפינים ניתן להפעיל את המזגן מהשלט?
האם החיבור של 2 הפינים זה סה"כ פיקוד PULSE ולא LEVEL קבוע?
·
לא לגמרי מובן.
תקן אותי איפה שאני טועה:
להבנתי הפיקוד היבש הוא אופציה שאם לא משתמשים בה צריך לחבר שם ג'אמפר שמחבר את 2 הפינים כל הזמן וכך המזגן כאילו תמיד פועל מבחינת הפיקוד היבש ועכשיו כל הפיקוד הוא מהשלט.
ברגע שמנתקים את החיבור בין 2 הפינים (או ע"י ניתוק הג'אמפר, או שפשוט מחובר של ממסר שבעצם מעבירים אותו למצב OPEN) אז בעצם המזגן לא יעבוד ולא משנה מה ננשה לעשות עם השלט.
אז השאלה: האם גם שאנחנו לא מקצרים בין 2 הפינים ניתן להפעיל את המזגן מהשלט?
האם החיבור של 2 הפינים זה סה"כ פיקוד PULSE ולא LEVEL קבוע?
- דומיקון
- עוסק בתחום

תתקשר לניד שלי נדבר כמה דקות יהיה לך סדר ...
0545555444
0545555444
@movieman
·
מצאתי את השירשור:
אני רק לא מבין את הסיבה שצריך לעשות סצינה של הדלקה (שקודם מכבה ואז מדליקה) וסצינה של כיבוי (שקודם מדליק ואז מכבה)
להבנתי כדי שהמזגן יעבוד צריך לקצר בין שני הטרמינלים של ה"מגע יבש", וכדי לכבות צריך למנתק אותם. כך שבכל מצב גם בלי לדעת מה המצב העדכני אפשר פשות לפתוח את הממסר או לסגור אותו.
אני גם לא מבין מה קורה כאשר מכבים את המזגן בעזרת השלט. האם חיבור הטרמינלים ידליק את המזגן?
האם החיבור צריך להיות קבוע כל עוד המזגן דולק או שצריך פולס ?
·
מצאתי את השירשור:
אני רק לא מבין את הסיבה שצריך לעשות סצינה של הדלקה (שקודם מכבה ואז מדליקה) וסצינה של כיבוי (שקודם מדליק ואז מכבה)
להבנתי כדי שהמזגן יעבוד צריך לקצר בין שני הטרמינלים של ה"מגע יבש", וכדי לכבות צריך למנתק אותם. כך שבכל מצב גם בלי לדעת מה המצב העדכני אפשר פשות לפתוח את הממסר או לסגור אותו.
אני גם לא מבין מה קורה כאשר מכבים את המזגן בעזרת השלט. האם חיבור הטרמינלים ידליק את המזגן?
האם החיבור צריך להיות קבוע כל עוד המזגן דולק או שצריך פולס ?
כי לפעמים הפקודה הראשונה לא מבוצעת ולא תמיד היא משנה את המצב הקודם של המפסק
ואם תלחץ על לדוגמה: "ON" לא בטוח שזה יקרה.
אם תלחץ על "ON" ואחרי 2 שניות שוב על "ON" גם לא בטוח שייתבצע .
לעומת זאת אם תלחץ על "OFF" ולאחר 2 שניות על "ON" אז הפקודה תתבצע
זה עובד אצלי בבית כבר מעל שנה (אם אינני טועה) .
ואם תלחץ על לדוגמה: "ON" לא בטוח שזה יקרה.
אם תלחץ על "ON" ואחרי 2 שניות שוב על "ON" גם לא בטוח שייתבצע .
לעומת זאת אם תלחץ על "OFF" ולאחר 2 שניות על "ON" אז הפקודה תתבצע
זה עובד אצלי בבית כבר מעל שנה (אם אינני טועה) .
@movieman
·
זה מסביר לי למה בחורף היו ימים שהדוד לא נדלק או לא נכבה.
יש לי את המודול של SECURE SIR321.
צרפתי את תוכנית הסצינה היומית של הדוד חשמל. האם יכול להיות שזה מה שקרה לי?
איך כדאי לשנות? לכך:
1 - בהתחלה שיכבה
2 - אחרי 2 שניות ידליק
3 - אז אחרי שעה ועשרים שידליק שוב
4 - אחרי 2 שניות שיכבה
או שאולי לא צריך את שלב 3 .
למה בכלל קורה מהצב הזה שפקודה לא בטוח עוברת?
·
זה מסביר לי למה בחורף היו ימים שהדוד לא נדלק או לא נכבה.
יש לי את המודול של SECURE SIR321.
צרפתי את תוכנית הסצינה היומית של הדוד חשמל. האם יכול להיות שזה מה שקרה לי?
איך כדאי לשנות? לכך:
1 - בהתחלה שיכבה
2 - אחרי 2 שניות ידליק
3 - אז אחרי שעה ועשרים שידליק שוב
4 - אחרי 2 שניות שיכבה
או שאולי לא צריך את שלב 3 .
למה בכלל קורה מהצב הזה שפקודה לא בטוח עוברת?
@raoul
זה לא קשור לבעיה שלך. המודול של secure עובד אחרת ואם הוא לא נכבה/נדלק זו לא הסיבה.
אני חושב שעשיתם פה סלט אחד גדול עם נושא השליטה במזגן...
אני לא רואה שום יתרון להפעלה/כיבוי ע״י מגע יבש באם אין היזון חוזר. להיפך, יש אפילו יתרון גדול לעבודה עם zxt120 בסיטואציה מסויימת.
הדבר הראשון שיש לבדוק זה האם למזגן שלך יש פקודה שונה להדלקה וכיבוי (אפילו אם מדובר באותו לחצן פיזי בשלט, הפקודות יכולות להיות שונות). ניתן לבדוק את זה בקלות ע״י הפעלה של המזגן באמצעות השלט, ואז לחיצה נוספת על לחצן הכיבוי כאשר מכסים עם היד את יציאת קרן הIR. לאחר מכן, כאשר המזגן עדיין דלוק, לחיצה נוספת על כפתור ההדלקה. אם המזגן נכבה מדובר באותה הפקודה, אם המזגן נשאר דולק מדובר בפקודות שונות.
אחרי שתבדוק את זה ניתן יהיה לתת יעוץ רלוונטי.
זה לא קשור לבעיה שלך. המודול של secure עובד אחרת ואם הוא לא נכבה/נדלק זו לא הסיבה.
אני חושב שעשיתם פה סלט אחד גדול עם נושא השליטה במזגן...
אני לא רואה שום יתרון להפעלה/כיבוי ע״י מגע יבש באם אין היזון חוזר. להיפך, יש אפילו יתרון גדול לעבודה עם zxt120 בסיטואציה מסויימת.
הדבר הראשון שיש לבדוק זה האם למזגן שלך יש פקודה שונה להדלקה וכיבוי (אפילו אם מדובר באותו לחצן פיזי בשלט, הפקודות יכולות להיות שונות). ניתן לבדוק את זה בקלות ע״י הפעלה של המזגן באמצעות השלט, ואז לחיצה נוספת על לחצן הכיבוי כאשר מכסים עם היד את יציאת קרן הIR. לאחר מכן, כאשר המזגן עדיין דלוק, לחיצה נוספת על כפתור ההדלקה. אם המזגן נכבה מדובר באותה הפקודה, אם המזגן נשאר דולק מדובר בפקודות שונות.
אחרי שתבדוק את זה ניתן יהיה לתת יעוץ רלוונטי.