שיטת שיווק חדשה - למה זה לא קורה?

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
Xיתמר פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 51
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #1 

איך זה שאף חברה עדיין לא הרימה את הכפפה, לתמחר חבילת "LOW COST" בסגנון הבא:

ערוצי עידן פלוס על גבי האינטרנט + VOD = במחיר של 40-60 ש"ח.
כל ערוץ נוסף בתשלום של בין 5-10 ש"ח
(כמובן שערוצי 'פרימיום' כמו של צ'ארלטון ואו ספורט 5 כו' יעלו יותר).

אם היה דבר כזה, הייתי ישר מצטרף, ובוחר את רשימת הערוצים שמעניינים אותי.

דווקא חברות כמו הוט ויס מסוגלות להציע חבילה כזו, כי תוכן הערוצים הלינארים שלהם הוא מרובה.

מה דעתכם ? אתם לא חושבים שתכנית כזו תהיה הצלחה גדולה?

Tomer5755
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 214
נתן תודות: 263 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #2 

האמת? בדיוק אתמול חשבתי על זה, במקרה של yes ו-HOT...

אני בספק אם זה יקרה, כי כאן הרווח הענקי של הוותיקות... מה דעתך?

nir-vaknin
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 224
קיבל תודות: 44 פעמים

שליחה #3 

@Tomer5755
· לא יקרה לעולם.

נראה לך הגיוני שעכשיו לקוח יקנה חבילה של עידן + ויוסיף את ערוץ 3 ב 5-10 ש"ח. משמע ישלם 70 שקל ויש לו מה שהוא צורך? ותוסיף 10 שקל לספורט 5 הרגיל וערוץ הילדים הרגיל והוא ישלם נניח כ - 100?

לקוחות ממוצעים זה החבילה שלהם (ילדים והורים)

עידן +

ערוץ 3 (הוט)

ערוץ 7 (הוט)

ערוץ ילדים , לוגי, ג'וניור, בייבי.

ספורט 5 , 5+ ,

לפי החישוב שלך פלוס מינוס יש כאן 120 ש"ח.

אני מוכן שזה יעלה 149 ש"ח ואז אתה מכניס את עלות האינטרנט כ - 65 ש"ח (על 100 מגה) והנה לך דאבל ב 205 והיום יש דאבל ב- 215 בהוט כך שלפי שיטתך המחיר שאתה משלם להוט היום לא כזה יקר. רק שבחבילה הדימיונית שהמצאתי יש המון ערוצים שאין לעומת מה שאתה יכול לקבל בפועל

Xיתמר פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 51
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #4 

@nir-vaknin
·
שמע, הכל עניין של חישוב והערוצים שאתה בוחר. יכול להיות שבחבילה שאתה היית לוקח זה באמת לא משתלם במיוחד.
אבל אותי, כרווק צעיר למשל מעניין בעיקר ספורט וקצת מוזיקה, אני מניח שבקומבינציה מסויימת הייתי משיג עסקה משתלמת עבורי.
הכוונה שלי בשיטת התמחור הזו, היא מראש לפנות ללקוחות שצופים במספר מצומצמם של ערוצים (מלבד אלו שמשודרים חינם בעידן פלוס), ויש לי הרגשה שחלק גדול מהציבור הישראלי עונה לסוגה הזו...

לדעתי, אם הוט ויס היו יוצאות בשיטת תמחור כזו, ע"ב ממיר אנדרואיד - הן היו מצליחות להשאיר הרבה לקוחות אצלם ולשפר מיתוג.

Tomer5755
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 214
נתן תודות: 263 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #5 

nir-vaknin כתב:@Tomer5755
· לא יקרה לעולם.

נראה לך הגיוני שעכשיו לקוח יקנה חבילה של עידן + ויוסיף את ערוץ 3 ב 5-10 ש"ח. משמע ישלם 70 שקל ויש לו מה שהוא צורך? ותוסיף 10 שקל לספורט 5 הרגיל וערוץ הילדים הרגיל והוא ישלם נניח כ - 100?

לקוחות ממוצעים זה החבילה שלהם (ילדים והורים)

עידן +

ערוץ 3 (הוט)

ערוץ 7 (הוט)

ערוץ ילדים , לוגי, ג'וניור, בייבי.

ספורט 5 , 5+ ,

לפי החישוב שלך פלוס מינוס יש כאן 120 ש"ח.

אני מוכן שזה יעלה 149 ש"ח ואז אתה מכניס את עלות האינטרנט כ - 65 ש"ח (על 100 מגה) והנה לך דאבל ב 205 והיום יש דאבל ב- 215 בהוט כך שלפי שיטתך המחיר שאתה משלם להוט היום לא כזה יקר. רק שבחבילה הדימיונית שהמצאתי יש המון ערוצים שאין לעומת מה שאתה יכול לקבל בפועל
...
מסכים וזה באמת לא הגיוני.

ד״א, היום אני אמור לשדרג את מנוי הסלקוםTV שלי לסלקוםTV-קוואטרו...
מקווה, במעשיך לעבוד מצוין (אנסה לדרוש את הנתב החדש שלהם). :-)

liorp
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2352
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 194 פעמים

שליחה #6 

זו שאלה כלכלית שאין לי תשובה עליה, כי אני לא מומחה לכלכלה.
יס והוט עד לא מזמן כנראה חשבו שהמודל הזה, שהיה רלוונטי עד לפני כמה שנים ועדיין קיים בעולם, של שידור כמות רבה של ערוצים לינאריים - הוא זה שיביא הכי הרבה רווח. אבל סביר להניח שבעתיד שוק הטלוויזיה הישראלי והעולמי ישתנה ולא ינסו בהכרח למכור ערוצים על המשקל.

היום יס והוט כבר פועלים בכיוון של חבילות צרות יותר, כמו NEXT TV של הוט והמיזם החדש של יס.
הוט גם מודעת לבעיה שחלק מבתי האב בישראל כבר לא מעוניינים או מסוגלים להרשות לעצמם את החבילות הנוכחיות ומציינת את זה בדוח השנתי למשקיעים:

דוח תקופתי ושנתי לשנת 2016:
http://maya.tase.co.il/reports/details/1085328

"שוק הטלוויזיה הרב ערוצית בישראל מונה נכון ליום 31 בדצמבר 2016 כ- 1.5 מיליון בתי אב, המהווים כ- 63% מבתי האב בישראל. במהלך השנים האחרונות מאופיין השוק בירידה מתונה בשיעור החדירה."
...
מצד שני תוכן עולה כסף ונטפליקס עם כמעט 100 מליון לקוחות יכולה למכור חבילה ב-10$ מה שהחברות בישראל לא בהכרח יכולות.
ומצד שלישי, אולי אם הן יפחיתו במספר הערוצים שבמילא מעטים צופים בהם ויתמקדו בתוכן VOD הם יוכלו למכור חבילות יותר זולות.

vivi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3547
נתן תודות: 1110 פעמים
קיבל תודות: 504 פעמים

שליחה #7 

בשיטת תמחור שאתה מציע הוט ויס ירוויחו אותך כלקוח.
השאלה היא כמה כסף הם יפסידו כשלקוחות קיימים יעברו לחבילה הזאת?

אם זה היה משתלם כלכלית היו עושים את זה.
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”