אי זיהוי מסך LG OLED ע"י המחשב

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73349
שם מלא: ערן
נתן תודות: 647 פעמים
קיבל תודות: 3169 פעמים

שליחה #1 

שלום חברים.

התחדשתי במסך LG OLED שחובר אחר כבוד דרך רסיבר למחשב. הלוח בקרה של נווידיה מזהה שזה מסך LG אבל לא דגם מדויק ומנהל ההתקנים של המחשב בכלל מזהה אותו כמסך ג'נרי, מה שכמובן מוביל לכך שהמחשב לא יודע להוציא אליו אות 4K. אני יודע שאפשר להגדיר רזולוציות ידנית, אבל הייתי רוצה לגרום למחשב לזהות את המסך אוטומטית ולא ידנית. חיפשתי ברשת דרייברים (והרצתי חיפוש גם דרך מנהל ההתקנים) ללא הועיל. המסך הן 65CY

אשמח לרעיונות.

Fish72
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3187
נתן תודות: 909 פעמים
קיבל תודות: 236 פעמים

שליחה #2 

@Huber
· לפעמים בעיות מסוג זה נובעות מקושחה לא מעודכנת של הרסיבר או של המסך.
נסה לדבר עם התמיכה הטכנית של יצרן המסך והרסיבר ולראות האם הם מסוגלים לעזור בפתרון הבעיה.
הייתי מנסה גם לחבר כבלים באיכות גבוהה לוודא שהבעיה לא נובעת מבעיית סיכוך או חיווט שגוי/לוקה.
אתה יכול בשביל הספורט לחבר את המסך ישירות למחשב ולראות האם הוא מזוהה. לדעתי הוא יזוהה.
וודא שהדריבר העדכני ביותר של כרטיס המסך מותקן במחשב. לפעמים דרייבר ישן יותר פותר את הבעיה.

תתחדש !

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78913
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #3 

דבר ראשון מומלץ לבדוק חיבור ישיר למסך בשביל לבדוק אם הבעיה נגרמת בגלל הרסיבר. רסיברים רבים עושים סלקציה במה שהם מעבירים ב-EDID, וזה בהחלט יכול להסביר את התופעה.

דבר שני אתה משתמש במחשב! מחשב זה דבר מעולה כי אתה יכול לאלץ אותו לעבוד במה שבא לך גם אם ה-EDID לא פועל. פשוט תבחר ב-Customize וצור רזולוציה חדשה של 4K. כמובן שבשביל שזה יעבוד אתה צריך לוודא שהכרטיס מסך תומך ברזולוציה הזו ולא מוגבל בעצמו באיזו שהיא בחינה.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”