אני מעמיד סוף כל סוף אולפן "bedroom" בביתי החדש
בניגוד לרוב הציוד כיום שמושתת על חיבורי Balanced אני מתעסק עם ציוד ישן למדי של TASCAM שמסיבה מסוימת נורא חיבבו את המחבר המדובר.
הייתי רוצה לחווט את האולפן בכבלים יחסית איכותיים במסגרת התקציב שלי. הייתי אומר ש80 אחוז מהחיבורים יהיו עם מחברי RCA, למעט כבלי מיקרופון, וקצת ציוד outboard.
אז מסתבר שזאת משימה לא פשוטה להשיג כבלים עם מוליך אחד בימינו! בבדיקה באתר של sontronics נראה שרק הכבלי INST. שלהם (לגיטרות) הם בעלי מוליך אחד וסיכוך. כבלים מעולים של SOMMER , אבל העניין הוא שהם עבים ומיועדים כאמור לכלים כמו גיטרות ואני לא בטוח כמה הם מיועדים לחיבורי LINE.
שוטטתי באיביי, ומצאתי כבלי RCA יחסית איכותיים, שמחווטים עם הCANARE STAR QUAD (נמכרים גם בדקדה: http://www.dekada.co.il/product/canare-l-4e6s) זוהי אפשרות א'.
מה שאכן קצת תמוה כי RCA הרי צריך מוליך 1 וסיכוך, ככה שאני לא יודע איך בדיוק הם חיווטו 4 מוליכים וסיכוך. ולכן גם ההתייעצות כאן
אפשרות ב' היא לקנות כבלים של sommer בעלי 2 מוליכים וסיכוך, ולחווט את המוליך השחור לסיכוך.
או אפשרות ג' שאותה אשאיר פתוחה לכם:D
מעדיף לקנות בארץ .
אם בלבלתי מישהו, המטרה בסופו של דבר היא לצאת עם משהו כמו 20-25 כבלים בהכנה עצמית. יש לי את האמצעים הדרושים.
תודה על העזרה!