הכנת כמות כבלי RCA איכותיים - חיווט נכון?

עשה זאת בעצמך, כולל הדפסות תלת מימד
שלח תגובה
Mumford פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 43
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אהלן אהלן
אני מעמיד סוף כל סוף אולפן "bedroom" בביתי החדש
בניגוד לרוב הציוד כיום שמושתת על חיבורי Balanced אני מתעסק עם ציוד ישן למדי של TASCAM שמסיבה מסוימת נורא חיבבו את המחבר המדובר.

הייתי רוצה לחווט את האולפן בכבלים יחסית איכותיים במסגרת התקציב שלי. הייתי אומר ש80 אחוז מהחיבורים יהיו עם מחברי RCA, למעט כבלי מיקרופון, וקצת ציוד outboard.

אז מסתבר שזאת משימה לא פשוטה להשיג כבלים עם מוליך אחד בימינו! בבדיקה באתר של sontronics נראה שרק הכבלי INST. שלהם (לגיטרות) הם בעלי מוליך אחד וסיכוך. כבלים מעולים של SOMMER , אבל העניין הוא שהם עבים ומיועדים כאמור לכלים כמו גיטרות ואני לא בטוח כמה הם מיועדים לחיבורי LINE.

שוטטתי באיביי, ומצאתי כבלי RCA יחסית איכותיים, שמחווטים עם הCANARE STAR QUAD (נמכרים גם בדקדה: http://www.dekada.co.il/product/canare-l-4e6s) זוהי אפשרות א'.

מה שאכן קצת תמוה כי RCA הרי צריך מוליך 1 וסיכוך, ככה שאני לא יודע איך בדיוק הם חיווטו 4 מוליכים וסיכוך. ולכן גם ההתייעצות כאן :)

אפשרות ב' היא לקנות כבלים של sommer בעלי 2 מוליכים וסיכוך, ולחווט את המוליך השחור לסיכוך.

או אפשרות ג' שאותה אשאיר פתוחה לכם:D

מעדיף לקנות בארץ .

אם בלבלתי מישהו, המטרה בסופו של דבר היא לצאת עם משהו כמו 20-25 כבלים בהכנה עצמית. יש לי את האמצעים הדרושים.

תודה על העזרה!

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10914
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1942 פעמים

שליחה #2 

@Mumford
שוטטתי באיביי, ומצאתי כבלי RCA יחסית איכותיים, שמחווטים עם הCANARE STAR QUAD (נמכרים גם בדקדה: http://www.dekada.co.il/product/canare-l-4e6s) זוהי אפשרות א'.

מה שאכן קצת תמוה כי RCA הרי צריך מוליך 1 וסיכוך, ככה שאני לא יודע איך בדיוק הם חיווטו 4 מוליכים וסיכוך. ולכן גם ההתייעצות כאן
...
זה לא כבל ל- RCA.
זה כבל ל- XLR

Mumford פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

Amir64 כתב:@Mumford

...
...
זה לא כבל ל- RCA.
זה כבל ל- XLR
...
·הנה לדוגמא:

http://www.ebay.com/itm/A01-0-5m-1-5ft- ... SwHnFVyNx9

http://www.ebay.com/itm/1-Ft-Pair-Canar ... SwyQtVsFx1

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10914
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1942 פעמים

שליחה #4 

זה שלוקחים כבל המיועד לשימוש אחד, ומשתמשים בו לשימוש אחר, לא הופך אותו טוב יותר לאותו שימוש.
מעניין לפתוח כבל כזה.
בהנחה שהסיכוך החיצוני מחובר לטבעת המחבר.
או שמשתמשים למוליך המרכזי (הפין במחחבר) בחוט יחיד, או שמשתמשים למוליך המרכזי בשנים\שלושה\ארבעה חוטים ביחד,
זה זהה לשימוש בכבל עם מוליך פנימי יחיד, בעל אותו חתך, בהתאמה לאפשרויות הנ"ל, ובאותו סיכוך.

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2303
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #5 

א. Canare מייצרים כבלים מצוינים. אני משתמש כבר שנים בחיווט שלהם לכל דבר שאני עושה. בין אם זה חיווט פנימי בתוך מגברים שאני בונה (ראה קישור בחתימה), כבלים לאוזניות, כבלי RCA, וכבלי XLR. בעבר התנסתי עם לא מעט כבלים של מגוון חברות יקרות יותר ופחות, ובסופו של דבר הגעתי למסקנה שהכבלים האלה מצוינים, קניתי גלילי שלם של ה-L-4E6S שלהם ואני משתמש בו כמעט לכל הכבל יחסית גמיש, עמיד, בנוי טוב (הבידוד לא נמס בקלילות בכל נגיעה של מלחם), הסיכוך שזור בצורה מאוד צפופה, מבחינתי זה כבל מעולה שעונה על הדרישות שלי. כשאני צריך כבלים דקים יותר מסיבה כזו או אחרת, יש להם אפשרויות אחרות עם star-quad דקים יותר לדוגמא L-4E5C שאני משתמש בו לעיתים. אתה יכול כמובן לרכוש גם כבלים שלהם עם מוליך בודד אם אתה מעדיף את זה.
ב. אין בעיה להשתמש בכבלים עם 4 מוליכים לחיווט RCA. יש המון דרכים לעשות זאת ולכל אחד ההעדפות שלו. הדרך הכי טבעית היא לחבר את כל ה-4 לסיגנל, ואת הסיכוך להשאיר לאדמה, זה בעצם יהיה שקול לכבלים עם מוליך בודד מבחינת המבנה של הכבל. יש אופציות אחרות כמו לפצל את זה כמובן. לכל אחד יש את ההעדפות שלו בעניין הזה, וכבר יצא לי לפרק עם השנים כמה כבלים (ולהכין הרבה יותר) ולראות כמה אופציות של חיווט, אז אל חשש, אתה לא תהייה הראשון ולא האחרון שישתמש בזה ל-RCA.

Mumford פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

anatoli15 כתב:א. Canare מייצרים כבלים מצוינים. אני משתמש כבר שנים בחיווט שלהם לכל דבר שאני עושה. בין אם זה חיווט פנימי בתוך מגברים שאני בונה (ראה קישור בחתימה), כבלים לאוזניות, כבלי RCA, וכבלי XLR. בעבר התנסתי עם לא מעט כבלים של מגוון חברות יקרות יותר ופחות, ובסופו של דבר הגעתי למסקנה שהכבלים האלה מצוינים, קניתי גלילי שלם של ה-L-4E6S שלהם ואני משתמש בו כמעט לכל הכבל יחסית גמיש, עמיד, בנוי טוב (הבידוד לא נמס בקלילות בכל נגיעה של מלחם), הסיכוך שזור בצורה מאוד צפופה, מבחינתי זה כבל מעולה שעונה על הדרישות שלי. כשאני צריך כבלים דקים יותר מסיבה כזו או אחרת, יש להם אפשרויות אחרות עם star-quad דקים יותר לדוגמא L-4E5C שאני משתמש בו לעיתים. אתה יכול כמובן לרכוש גם כבלים שלהם עם מוליך בודד אם אתה מעדיף את זה.
ב. אין בעיה להשתמש בכבלים עם 4 מוליכים לחיווט RCA. יש המון דרכים לעשות זאת ולכל אחד ההעדפות שלו. הדרך הכי טבעית היא לחבר את כל ה-4 לסיגנל, ואת הסיכוך להשאיר לאדמה, זה בעצם יהיה שקול לכבלים עם מוליך בודד מבחינת המבנה של הכבל. יש אופציות אחרות כמו לפצל את זה כמובן. לכל אחד יש את ההעדפות שלו בעניין הזה, וכבר יצא לי לפרק עם השנים כמה כבלים (ולהכין הרבה יותר) ולראות כמה אופציות של חיווט, אז אל חשש, אתה לא תהייה הראשון ולא האחרון שישתמש בזה ל-RCA.
...
·
קודם כל תודה על התגובות המהירות חברים!

זה היה האינסטינקט שלי..לחבר את ארבעת הגידים לסיגנל, פשוט תהיתי מה התועלת לכך.

אם כך, אפשר לקחת את זה כrule of thumb שאין בעיה להרכיב כבל עם כמה מוליכים?

וזה נראה אופציה זולה ואיכותית למדי:
http://www.sontronics.co.il/items/69580 ... %95-SOMMER

ZiggyMan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2833
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים

שליחה #7 

בד"כ אני מחבר רק גיד אחד לסיגנל, ואת השני מחבר עם הסיכוך. כך גם ראיתי שנעשה בכבלים מחברות "נחשבות".
..

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2303
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #8 

גם אני נתקלתי בזה, וראיתי גם שימוש בכל 4 המוליכים לסיגנל, ועוד כל מניי אופציות. כל האופציות עובדות, וכל אחד שמוכר כבלים כאלה ישבע לך שהדרך שלו הכי טובה, פשוט כי החברות עושות על זה רווח נאה :)

Mumford פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

טוב אז ביקרתי בסונטרוניקס הנחמדים לאללה

יצאתי עם 20 מטר ככה להתחלה של כבל דו גידי של SOMMER ומחברים של neutrik china. מחירים אש .

גם שם המליצו להלחים גיד אחד לסיגנל. כל אחד והעדפתו כנראה.

תודה רבה על העזרה :)

שלח תגובה

חזור אל “DIY והדפסות 3D”