איזה מקרן 4k מתאים לי?
עקרונית הזמנתי כבר את האופטומה uhd65 אבל הוא עדיין לא סופק אז אני יכול לבטל
האם כדאי יותר לקנות ה jvc? ההפרש במחיר לא גדול.אבל זה לא 4k אמיתי
אני יכול גם לקנות סוני, לא את אלה שעולים 60k דולר, אבל את אלה שבאזור ה 7k דולר נניח
רוב התוכן שלי הוא 4k ולכן זה חשוב לי
יוקרן על מסך 100"
היום אני עם optoma hd26 והוא בסדר גמור למה שאני צריך חוץ מה 4k
אני יכול גם לקנות סוני, לא את אלה שעולים 60k דולר, אבל את אלה שבאזור ה 7k דולר נניח
יוקרן על מסך 100"
היום אני עם optoma hd26 והוא בסדר גמור למה שאני צריך חוץ מה 4k
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17929
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
·dilbert78 כתב:עקרונית הזמנתי כבר את האופטומה uhd65 אבל הוא עדיין לא סופק אז אני יכול לבטל
יוקרן על מסך 100"
היום אני עם optoma hd26 והוא בסדר גמור למה שאני צריך חוץ מה 4k...
רוב התוכן הוא 4k ? שתף אותנו איזה תוכן ? כמות התוכן לא מצדיקה השקעה במקרן לצרכי 4k
7k$ ? תתאמץ קצת ולך על ה jvc 9500.
הם בכלל לא בליגה של אופטומה זה כמו מאזדה 3 ומרצדס 500 AMG.
4k אמיתי זה קישקוש מבחינת איכות התמונה.מה שחשוב זה קונטראסט נייטיב גבוה (לא דינמי) תמיכה ב hdr ודולבי וייזן, שנכנס עכשיו, עוצמת הארה מספקת לקבל תמונה בהירה מספיק עבור hdr, זום ופוקוס חשמליים וזכרונות לעדשה.
נקודה נוספת למחשבה היא שתוך כמה חודשים יוצאים דגמים חדשים ואולי שווה להמתין ?? חומר למחשבה
הכל ב streaming, עם paypal ו vpn אפשר לעשות מנוי בכמעט כל שירות בעולם, כל ספק תוכן שמכבד את עצמו הולך לכיון הזה, חוץ מ hbo שמשום מה תקועים ב fhd, וגם הממשק שלהם נוראי אבל זה סיפור אחר.
אין ספק שהציוד שיושק בהמשך יהיה מעניין, אם כך אולי הכיוון שלי צריך להיות מקרן כניסה עכשיו ב עד $3k ושדרוג בשנה הבאה
אין ספק שהציוד שיושק בהמשך יהיה מעניין, אם כך אולי הכיוון שלי צריך להיות מקרן כניסה עכשיו ב עד $3k ושדרוג בשנה הבאה
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

·dilbert78 כתב:הכל ב streaming, עם paypal ו vpn אפשר לעשות מנוי בכמעט כל שירות בעולם, כל ספק תוכן שמכבד את עצמו הולך לכיון הזה, חוץ מ hbo שמשום מה תקועים ב fhd, וגם הממשק שלהם נוראי אבל זה סיפור אחר.
אין ספק שהציוד שיושק בהמשך יהיה מעניין, אם כך אולי הכיוון שלי צריך להיות מקרן כניסה עכשיו ב עד $3k ושדרוג בשנה הבאה...
או שתמתין או jvc 5500 אין להם תחרות היום לא סוני לא שמוני ובטח לא אופטומה ואפסון
Dilbert.
ציינת שה4k של jvc הוא לא אמיתי....קרי זה לא נייטיב, אלא מדובר בתרגיל אלקטרוני וזה אכן נכון.
קח בחשבון שזה גם המצב באופטומה וזה גם המצב באפסון.
למעט סוני, אף אחד לא הציג 4k נייטיב.
בעצם כמעט נכון , כי jvc הציגו נייטיב בדמות מקרן לייזר , עם תג מחיר מאוד גבוה.
אם מטריד אותך נושא התאימות הטכנית בהצגת החומר, הרי שכולם יענו על הדרישה הזו.
אם מטריד אותך נושא החדות, אז כולם יהיו חדים בחומר מהסוג הזה, אבל על פניו לאופטומה דווקא יהיה יתרון ביחס לשאר, מעצם העובדה שמדובר בצ'יפ אחד, בניגוד לשאר הטכנולוגיות שדורשות קונוורגנס של 3 פאנלים.
למרות שאני משתמש ב jvc יקר שהוא חד מאוד, אני מהמר שאופטומה שה msrp שלו זה חמישית מהמקרן שלי, יהיה חד יותר.
חדות זה פרמטר אחד. חשוב, אבל אני יכול לחשוב על 3 פרמטרים אחרים שהם חשובים (לפחות בעיניי) משמעותית יותר והם קונטרסט, ברייטנס והיכולת הטכנית שתדרש להציג את הצבעים של 4k.
במדד הזה, האופטומה לא שם.
התחילו כבר להתפרסם נתונים מדויקים יותר על היכולות שלו...אני מחכה לאסוף עוד קצת נתונים ולהתייחס אליו בשרשור שנוגע אליו.
רן
ציינת שה4k של jvc הוא לא אמיתי....קרי זה לא נייטיב, אלא מדובר בתרגיל אלקטרוני וזה אכן נכון.
קח בחשבון שזה גם המצב באופטומה וזה גם המצב באפסון.
למעט סוני, אף אחד לא הציג 4k נייטיב.
בעצם כמעט נכון , כי jvc הציגו נייטיב בדמות מקרן לייזר , עם תג מחיר מאוד גבוה.
אם מטריד אותך נושא התאימות הטכנית בהצגת החומר, הרי שכולם יענו על הדרישה הזו.
אם מטריד אותך נושא החדות, אז כולם יהיו חדים בחומר מהסוג הזה, אבל על פניו לאופטומה דווקא יהיה יתרון ביחס לשאר, מעצם העובדה שמדובר בצ'יפ אחד, בניגוד לשאר הטכנולוגיות שדורשות קונוורגנס של 3 פאנלים.
למרות שאני משתמש ב jvc יקר שהוא חד מאוד, אני מהמר שאופטומה שה msrp שלו זה חמישית מהמקרן שלי, יהיה חד יותר.
חדות זה פרמטר אחד. חשוב, אבל אני יכול לחשוב על 3 פרמטרים אחרים שהם חשובים (לפחות בעיניי) משמעותית יותר והם קונטרסט, ברייטנס והיכולת הטכנית שתדרש להציג את הצבעים של 4k.
במדד הזה, האופטומה לא שם.
התחילו כבר להתפרסם נתונים מדויקים יותר על היכולות שלו...אני מחכה לאסוף עוד קצת נתונים ולהתייחס אליו בשרשור שנוגע אליו.
רן
- idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
- נתן תודות: 293 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
אין לי שום ספק שבכל אספקט של התמונה ה-UHD65 יהיה טוב יותר מה26 הנוכחי שלך.
אין לי ספק שלמחירו הUHD65 ייתן לך חדות שלא תמצא במקרן אחר בתקציבו.
האם במידה והיתה לי אפשרות להשקיע 25 אלף ש"ח במקרו הייתי הולך על ה-UHD65 בכ50% מהתקציב?
במקרה שלך זה אמנם לא תהיה טעות נוראית בגלל שכפי שציינתי מה26 שלך תקבל שיפור משמעותי בחדות ושיפור כלשהו בכל שאר מאספקטים של התמונה ועל הדרך תחסוך כסף אבל אם אני במצב שלך, שבו אתה חייב שהמקרן יהיה מסוגל להקרין תמונה של 4K, הייתי מייבא אישית את ה7500/9500 (אלא אם כן היבואן בארץ מוכן לתת מבצע אמיתי על 5500/7500).
החסרון היחיד של ההצעה שלי היא העובדה שהשדרוג הבא יהיה ככל הנראה הרבה יותר בעייתי כי אחרי שמתרגלים לקונטרסט של הJVC קשה מאוד נכון להיום לרכוש מקרן של חברה אחרת בגלל הפערים המאוד גדולים שJVC פתחה שלא בטוח שייסגרו ע"י החברות האחרות.
אין לי ספק שלמחירו הUHD65 ייתן לך חדות שלא תמצא במקרן אחר בתקציבו.
האם במידה והיתה לי אפשרות להשקיע 25 אלף ש"ח במקרו הייתי הולך על ה-UHD65 בכ50% מהתקציב?
במקרה שלך זה אמנם לא תהיה טעות נוראית בגלל שכפי שציינתי מה26 שלך תקבל שיפור משמעותי בחדות ושיפור כלשהו בכל שאר מאספקטים של התמונה ועל הדרך תחסוך כסף אבל אם אני במצב שלך, שבו אתה חייב שהמקרן יהיה מסוגל להקרין תמונה של 4K, הייתי מייבא אישית את ה7500/9500 (אלא אם כן היבואן בארץ מוכן לתת מבצע אמיתי על 5500/7500).
החסרון היחיד של ההצעה שלי היא העובדה שהשדרוג הבא יהיה ככל הנראה הרבה יותר בעייתי כי אחרי שמתרגלים לקונטרסט של הJVC קשה מאוד נכון להיום לרכוש מקרן של חברה אחרת בגלל הפערים המאוד גדולים שJVC פתחה שלא בטוח שייסגרו ע"י החברות האחרות.
Dilbert,
למה אתה חושב שהמקרן הנוכחי שלך מסוגל להוציא 25,000:1?
מבלי להכיר אותו אבל עם הכרות עם TI הייתי אומר שהוא מוציא עשירית מזה -נייטיב קונטרסט ....וקונטרסט דינמי של פי 6-7 עם צמצם.
ולא, אתה לא יכול לצפות את זה מהאופטומה החדש.
רן
למה אתה חושב שהמקרן הנוכחי שלך מסוגל להוציא 25,000:1?
מבלי להכיר אותו אבל עם הכרות עם TI הייתי אומר שהוא מוציא עשירית מזה -נייטיב קונטרסט ....וקונטרסט דינמי של פי 6-7 עם צמצם.
ולא, אתה לא יכול לצפות את זה מהאופטומה החדש.
רן
ה spec נוקב במילים on/off contrast....או Dynamic Contrast?
קשה לי להאמין שה spec נוקב בנייטיב קונטרסט, אבל גם אם כן, המרחק בין זה למציאות הוא עצום.
לגביי הכיוון הכללי.
בתקציב שלך יש כל מיני אופציות כמו סוני/אפסון או jvc.
כל אחד עם היתרונות והחסרונות שלו.
כל השלושה יהיו עם קונטרסטים עדיפים כמובן לאופטומה שיש ברשותך ובוודאי לאופטומה החדש.
כל השלושה יהיו פחות חדים מהאופטומה.
רן
קשה לי להאמין שה spec נוקב בנייטיב קונטרסט, אבל גם אם כן, המרחק בין זה למציאות הוא עצום.
לגביי הכיוון הכללי.
בתקציב שלך יש כל מיני אופציות כמו סוני/אפסון או jvc.
כל אחד עם היתרונות והחסרונות שלו.
כל השלושה יהיו עם קונטרסטים עדיפים כמובן לאופטומה שיש ברשותך ובוודאי לאופטומה החדש.
כל השלושה יהיו פחות חדים מהאופטומה.
רן
Dilbert,
כמה אתה לחוץ על רכישת מקרן?
אני שואל את זה, כי בעוד כ- חודשיים כל החברות יכריזו על הדגמים החדשים וחלק מאותם דגמים יהיו זמינים לרכישה מיידית.
JVC נוטים להכריז בספטמבר ולמכור באזור סוף דצמבר-אמצע ינואר.
סוני ואפסון יהיו זמינים לפני כן.
כמובן שזה מתבסס על מה שהיה עד היום.
ה- 7500 זו הקנייה הכי נכונה מתוך הליין של JVC, אבל היות ומדובר בסכום לא מבוטל, תשקול את עניין ההמתנה.
בנוסף, אנא וודא כי בודקים לך את תקינותו של ה- 7500 לפני משלוחו לארץ.
רן
כמה אתה לחוץ על רכישת מקרן?
אני שואל את זה, כי בעוד כ- חודשיים כל החברות יכריזו על הדגמים החדשים וחלק מאותם דגמים יהיו זמינים לרכישה מיידית.
JVC נוטים להכריז בספטמבר ולמכור באזור סוף דצמבר-אמצע ינואר.
סוני ואפסון יהיו זמינים לפני כן.
כמובן שזה מתבסס על מה שהיה עד היום.
ה- 7500 זו הקנייה הכי נכונה מתוך הליין של JVC, אבל היות ומדובר בסכום לא מבוטל, תשקול את עניין ההמתנה.
בנוסף, אנא וודא כי בודקים לך את תקינותו של ה- 7500 לפני משלוחו לארץ.
רן
אפסון לא מתאים לי - היה לי ולא אהבתי את התמונה
אני יכול לחכות להכרזות של סוני ו JVC ולהישאר בינתיים עם אופטומה
אבל אני כן מחפש בינתיים משומש ב eBay
לא הבנתי מה הכוונה לבדוק את ה JVC לפני משלוח, הקישורים שנתנו ל AVSCIENCE נראים לי אמינים
אני יכול לחכות להכרזות של סוני ו JVC ולהישאר בינתיים עם אופטומה
אבל אני כן מחפש בינתיים משומש ב eBay
לא הבנתי מה הכוונה לבדוק את ה JVC לפני משלוח, הקישורים שנתנו ל AVSCIENCE נראים לי אמינים
לבדוק תחלואים שקשורים עם הטכנולוגיה. יש כאן המון דיונים ואינפורמציה בעניין.
אתה תאלץ לבדוק:
1. אחידות/uniformity. בעיה שיכולה להביא לכך שחלקים מהמסך מוארים יותר או פחות. בדרך כלל מדובר בפינות המסך.
2. פוקוס חזק בכל שטח המסך. לעיתים יש הבדלים בפוקוס בין הצדדים או באזורים מסוימים.
3. קונוורגנס. מדובר על 3 פאנלים. לפעמים הקונוורגנס בינהם לא ממש מוצלח.
כל האמור נכון גם לסוני. שם הבעיה אף מתרחבת לאובדן קונטרסט בפאנלים שלהם..
אנשים מדווחים על ירידה חדה של קונטרסט ככל שעובר הזמן במקרני ה 1080 ו 4k שלהם.
ככל הנראה הם התגברו על זה השנה, אבל זה לא וודאי.
רן
אתה תאלץ לבדוק:
1. אחידות/uniformity. בעיה שיכולה להביא לכך שחלקים מהמסך מוארים יותר או פחות. בדרך כלל מדובר בפינות המסך.
2. פוקוס חזק בכל שטח המסך. לעיתים יש הבדלים בפוקוס בין הצדדים או באזורים מסוימים.
3. קונוורגנס. מדובר על 3 פאנלים. לפעמים הקונוורגנס בינהם לא ממש מוצלח.
כל האמור נכון גם לסוני. שם הבעיה אף מתרחבת לאובדן קונטרסט בפאנלים שלהם..
אנשים מדווחים על ירידה חדה של קונטרסט ככל שעובר הזמן במקרני ה 1080 ו 4k שלהם.
ככל הנראה הם התגברו על זה השנה, אבל זה לא וודאי.
רן
מה לדעתך מחיר הוגן ל 9000 (או 950 או RS600) משומש במצב טוב?
-----------------------------
למכירה רמקולים PolkAudio
https://www.hometheater.co.il/vt276749.html
-----------------------------
למכירה רמקולים PolkAudio
https://www.hometheater.co.il/vt276749.html
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

·dilbert78 כתב:אז 9000 משומש בעצם שווה בערך כמו 5500 חדש?
למי מהם תמונה טובה יותר?...
ל 9000
- idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
- נתן תודות: 293 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
יואב,
ברור שברב האספקטים של התמונה ה-9000 יעלה משמעותית על ה-5500 אבל האם בכל האספקטים?
האם לטובת צפייה ב-4K HDR ה-9000 יהיה עדיף על ה-5500 בכל האספקטים של התמונה?
ברור לחלוטין שגם ה-5500 וגם ה-9000 יתנו ל- dilbert78 שיפור משמעותי ממה שיש לו היום (גם הסוני 55 יד שנייה בפחות מ-8000 ש"ח יעשה את העבודה) אבל אני ממש לא בטוח שהוא צריך להעדיף 9000 משומש בתוספת כסף על 5500 חדש (באותו מחיר כנראה שכן).
לכן לדעתי 9000 משומש, מושלם ככל שיהיה, לא שווה יותר מ-23,000 ש"ח
ברור שברב האספקטים של התמונה ה-9000 יעלה משמעותית על ה-5500 אבל האם בכל האספקטים?
ברור לחלוטין שגם ה-5500 וגם ה-9000 יתנו ל- dilbert78 שיפור משמעותי ממה שיש לו היום (גם הסוני 55 יד שנייה בפחות מ-8000 ש"ח יעשה את העבודה) אבל אני ממש לא בטוח שהוא צריך להעדיף 9000 משומש בתוספת כסף על 5500 חדש (באותו מחיר כנראה שכן).
לכן לדעתי 9000 משומש, מושלם ככל שיהיה, לא שווה יותר מ-23,000 ש"ח
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

·idan309 כתב:יואב,
לכן לדעתי 9000 משומש, מושלם ככל שיהיה, לא שווה יותר מ-23,000 ש"ח...
ה 9000 יתן תמונה משמעותית טובה יותר גם ב 1080 וגם ב 4k .האם שווה לשלם ? במידה וחשובה לו איכות התמונה אז כן.