אשמח אם צישהו יכול לשתף מדריך מפורט איך לכייל ולהגדיר נכון את המודול במערכת (לאחר ההתקנה של המודול).
יש ברשותי מערכת Vera Edge וכמה מודולים של תריסים. כמו כן הגוויסים שלי הם לא קפיצים - משמע אם אני לוחץ על פתיחת התריס, אני צריך ללחוץ כל הזמן כדי שהתריס ייפתח.
קראתי פה לא מעט ויש פה כל מיני דברים שכנראה צריך לעשות כמו שינוי פרמטרים וכו.
אשמח מאוד למדריך מפורט מרגע לאחר תקנת המודול ועד הסוף.
דומיקון - בית ישראלי חכם יותר
נציגי חברת Vera Control LTD בישראל
הפתרון המלא לבית חכם ישראלי בטכנולוגיית Z-Wave בתדר 916 MHz באישור משרד התקשורת ומכון התקנים http://www.domicon.co.il/
אני חייב להחליף למתג קפיצי?? המודול לא יודע לעבוד עם מתג רגיל?
כמו כן, ניסיתי לכייל את המודול לפי כל השיטות שמופיעות ב PDF :
1) Calibration through a Fibaro Home Center 2 interface - אני עובד עם האתר של וורה ולא ראיתי שם כפתור שאומר calibrate
2) Calibration through the Z-Wave network - לא מצליח להעביר את פרמטר 29 ל 1. רושם לי הודעת שגיאה באתר של וורה
Failed at: Setting user configuration
3) Calibration through the switch keys - מהבהב באדום כשאני מנסה במודול
4) Calibration through Menu (B-button) - כנ"ל. לא מצליח ונהיה אדום במודול
מומלץ מאד להחליף למפסק קפיצי אבל לא חייבים זה עדיין יעבוד עם המתג רק שזה יהיה פחות נוח מבחינת ממשק משתמש ומבחינה תפעולית, נדמה לי שיש הגדרה של פרמטר עבור זה וחשוב להגדיר את הפרמטר נכון.
1. הקטע הזה מתיחס לבקר של Fibaro הנקרא Fibaro Home Center מכיוון שאתה עובד עם VERA תתעלם.
3-4. יש מצב שאתה משתמש במנוע חכם של סומפי או חברה אחרת שהחיבור אליו הוא רק פיקוד ולכן המודול לא מצליח לזהות צריכת זרם ולא מצליח להתכייל (ואז מה שכתבתי בפיסקה 2 לא רלונטי) .
שאלה: כשלוחצים על מתג קפיצי, בלי חיבור ל ZWAVE האם התריס עולה עד למעלה רק כל עוד לוחצים או שלחיצה קצרה והוא עולה / יורד עד הסוף?
אותה שאלה רק כאשר מחברים גם את ה ZWAVE?
@arnold
·
כן.
התפקוד של הלחצנים במודול תריס אינו קשור לחיבור לבקר או קיום הבקר למעט הפעלה של סצנות (2 קליקים, 3 קליקים).
כמובן שיש צורך בכיול התריס לפני.
אם אני מבין נכון מתג קפיצי ללא מודול דורש לחיצה ארוכה על לפתיחה / סגירה מוחלטת - לא נוח!
אחרי התקנת מודול וכיול, לחיצה בודדת על הקפיצי - סגירה / פתיחה עד הסוף?
(וברור שיש הפעלה גם דרך הקונטרולר)
קראתי שוב את השאלה המקורית שלך:
אם הכוונה ״ללא Zwave" היתה למודול מותקן מאחורי המתג אך אין תקשורת לבקר, אז התשובה היא שכשיש מודול המתג מתנהג אותו דבר עם או בלי בקר (לחיצה בודדת - סגירה/פתיחה עד הסוף).
ללא מודול - דורש לחיצה ממושכת, כפי שכתבת.
נסו למצוא תשובות לשאלות הקשורות לZ-Wave בשרשור הדביק שבראש הפורום
שתפו את הרעיונות שלכם בשרשור זה
Grappa כתב:@shlomig
·
3-4. יש מצב שאתה משתמש במנוע חכם של סומפי או חברה אחרת שהחיבור אליו הוא רק פיקוד ולכן המודול לא מצליח לזהות צריכת זרם ולא מצליח להתכייל (ואז מה שכתבתי בפיסקה 2 לא רלונטי) .
...
·
אני לקראת התקנת תריסים , והכוונה היא להתקין מנועי סומפי. האם אני צפוי לבעיות על המודולים של FIBARO שקניתי?
האם אי אפשר לבצע להם כיול ולכן לא אוכל להשתמש בהם?
@raoul
·
אני לא מכיר טוב את הדגמים של סומפי אבל יודע שקיימים מנועים חכמים מידי למודול (שני חכמולוגים לא מסתדרים יחד (-: ).
רצוי שיהיה מנוע פשוט בלי חוכמה ומערכת בקרה, למעט מעצור להתחלה וסוף שלרוב זה מנגנון מיכאני בתוך הגליל.
@Grappa
·
טוב -
בעקרון הוא הציע לי להתקין סומפי עם שלט בתוספת מחיר נמוכה - להבנתי יש לו קשרים\קומבינות עם היבואנים של סומפי.
אמרתי לו שאני לא רוצה שלטים ושיתקין תריסים עם שליטה של מפסק רגיל בקיר.
נקווה לטוב ונתמודד עם מה שיהיה ....
@raoul
·
מנועים של סומפי הם מוצרים טובים ואיכותיים כך שאין בעיה שיספק לך סומפי.
תוודא רק שלא ידחוף לך דגם יקר יותר ומיותר, מבדיקה שעשיתי בעבר יש בוודאות דגמים פשוטים שמתאימים למודול תריס.