עצומות בנושא של UPLOAD ונושאים אחרים
-
want_upload
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 462
- נתן תודות: 423 פעמים
- קיבל תודות: 53 פעמים
אני נמצא בפורום כבר די הרבה זמן וראיתי שיש אנשים שכמוני מודאגים מהמצב הקיים בתחום התקשורת הקווית בארץ. יש הרבה שרשורים שבהם חברי הפורום דנים על נושאים כמו מהירות העלאה נמוכה או חוסר השקעה בתשתית מצעד חברות הוט ובזק. זה מאוד יפה שאנשים מדברים על זה אבל צריך לעשות משהו מעבר לדיבורים.
אני החלטתי להקים אתר עם מידע כללי על בעיות הקיימות היום בתחום התקשורת קווית. האתר שבניתי מאפשר , חוץ מקבלת מידע, גם לחתום על עצומות בנושאים של אותם הבעיות.
כתובת של האתר היא
http://telecom-petition.com
באתר בינתיים יש מידע ועצומות על 3 נושאים:
"מהירות העלאה", "סיבים אופטיים", "וחברות תשתית מקומיות" .
2 נושאים ראשונים כבר מוכרים לרוב חברי הפורום אבל נושא ה-3 הוא חדש ואליו תוכלו לקרוא באתר.
האתר הוקם כדי לספק מידע ולאסוף חתימות. בכל עמוד יש קישור לפורום של hometheater.
עברית – לא שפת אם שלי, לצערי. אני מאוד אשמח אם מישהו יהיה מוכן לעזור לתקן שגיאות כתיב ודקדוק בטקסטים. אפשר ליצור איתי קשר בעזרת הודעות פרטיות של הפורום הזה או פשוט להגיב לשרשור שאתם נמצאים בו עכשיו.
אני החלטתי להקים אתר עם מידע כללי על בעיות הקיימות היום בתחום התקשורת קווית. האתר שבניתי מאפשר , חוץ מקבלת מידע, גם לחתום על עצומות בנושאים של אותם הבעיות.
כתובת של האתר היא
http://telecom-petition.com
באתר בינתיים יש מידע ועצומות על 3 נושאים:
"מהירות העלאה", "סיבים אופטיים", "וחברות תשתית מקומיות" .
2 נושאים ראשונים כבר מוכרים לרוב חברי הפורום אבל נושא ה-3 הוא חדש ואליו תוכלו לקרוא באתר.
האתר הוקם כדי לספק מידע ולאסוף חתימות. בכל עמוד יש קישור לפורום של hometheater.
עברית – לא שפת אם שלי, לצערי. אני מאוד אשמח אם מישהו יהיה מוכן לעזור לתקן שגיאות כתיב ודקדוק בטקסטים. אפשר ליצור איתי קשר בעזרת הודעות פרטיות של הפורום הזה או פשוט להגיב לשרשור שאתם נמצאים בו עכשיו.
-
want_upload
-
- חבר פעיל מאוד

@MrYair
·יאיר, תודה שחתמת! מסכים ב100% עם מה שכתבת בהערות.
·יאיר, תודה שחתמת! מסכים ב100% עם מה שכתבת בהערות.
ואגב בניה יפה של האתרwant_upload כתב:@MrYair
·יאיר, תודה שחתמת! מסכים ב100% עם מה שכתבת בהערות....
אם מה בנית את האתר?
עכשיו רק נשאר לבדוק איך אפשר לפרסם את האתר
כדי שיתפוס הרבה אנשים ויחתמו אולי ככה נביא לאיזה
שינוי לפחות בכמה מגות
-
want_upload
-
- חבר פעיל מאוד

·MrYair כתב:ואגב בניה יפה של האתר......
אם מה בנית את האתר?
עכשיו רק נשאר לבדוק איך אפשר לפרסם את האתר
כדי שיתפוס הרבה אנשים ויחתמו אולי ככה נביא לאיזה
שינוי לפחות בכמה מגות...
האתר נבנה בעזרת:
YII2(php)+mysql+boostrap+jquery
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4307
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 903 פעמים
לפי מקורות זרים, בעקבות הקמת האתר המדובר והפוסט הזה, בבזק ובהוט ממש בבהלה המונית, וכבר התחילו לבנות מעקה בטיחות מסביב לקומת גג של מגדל עזריאלי המשולש של בזק ועל בניין ספרד שבפארק אירופה שביקום, שבו יושב מטה של הוט, בכדי למנוע קפיצות ראש מהגג בקרב ההנהלה הבכירה של החברות. וכל זה בגלל שהמנתחי מגמות שוק התקשורת של החברות האלה כבר צופים התנתקות המונית של הצרחנים במגזר הפרטי משירותי אינטרנט וכתוצאה ישירה מכך, ריסוקן של המניות החברות בזק והוט. יש בין האנליסטים כאלה שסוברים שהקמת האתר המדובר תשפיע על בזק לרעה יותר מאשר פרשת החקירות האחרונה. לפי ערוץ אל מנאר קידס, שקיבל הדלפות מגורם פנים בבזק... בבזק כבר נערכים במיידי וללא דיחוי לספק קווים סימטריים על בסיס של רשת סיבים קוונטו- אופטיים לכל לקוח פרטי בפריסה כלל ארצית עם מהירות לא מוגבלת כלל ועיקר. גם מקהילת לועסי מסטיקים בישראל דווח שנצפה מסטיק בזוקה שעל העטיפתו עתידות על זה... שעד גיל 21 תקבל חיבור סימטרי לאינטרנט.
אתה מתלוצץ?? אנחנו הצרכנים אנשים מפגרים עם דיפלומה.
בזק בבעלות אלוביץ' כמעט הקפיאה פיתוח תשתיות האינטרנט במדינה=פשע לאומי
במקום להשקיע בתשתיות התזרים נוצל לדיבידנדים וכך חבילות האינטרנט ללקוחות בזק היום כמעט באותה מהירות כמו לפני שנים עם אותו זוג שני חוטי נחושת שהונחו לפני עשרות שנים. זאת ה"תשתית" שלנו! אפילו 100M הם לא יודעים או לא רוצים לספק, קוראים לזה TOP 100 בהתחכמות לשונית כאשר בפועל ה אולי 60M שלא לדבר על חבילות מהירות יותר. במקום שנהיה מדינה מובילה בתשתית אינטרנט הפכנו למדינה מפגרת רק כדי לשרת את החובות שאלוביץ' לקח. בזק באמת נזק
האיש שאחראי על בלימת כל תחרות בבזק וגם שם מקלות בגלגלי כל חברה שתקום ותתחרה בו הוא איש מושחת הוא וכל חבר מרעיו...
בזק בבעלות אלוביץ' כמעט הקפיאה פיתוח תשתיות האינטרנט במדינה=פשע לאומי
במקום להשקיע בתשתיות התזרים נוצל לדיבידנדים וכך חבילות האינטרנט ללקוחות בזק היום כמעט באותה מהירות כמו לפני שנים עם אותו זוג שני חוטי נחושת שהונחו לפני עשרות שנים. זאת ה"תשתית" שלנו! אפילו 100M הם לא יודעים או לא רוצים לספק, קוראים לזה TOP 100 בהתחכמות לשונית כאשר בפועל ה אולי 60M שלא לדבר על חבילות מהירות יותר. במקום שנהיה מדינה מובילה בתשתית אינטרנט הפכנו למדינה מפגרת רק כדי לשרת את החובות שאלוביץ' לקח. בזק באמת נזק
האיש שאחראי על בלימת כל תחרות בבזק וגם שם מקלות בגלגלי כל חברה שתקום ותתחרה בו הוא איש מושחת הוא וכל חבר מרעיו...
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

בזק יכולה לספק גם ג'יגה סימטרי לכל לקוח פרטי וגם יותר מזה, אבל אין לה שום צורך, אילוץ או היגיון לזה. ובגלל זה, אפשר לרשום עצומות עצומות עד מחר, אבל בזק לא תשנה את המהירות שהיא מספקת ללקוחות הפרטיים. יותר מזה, להגדיל מהירות חיבור או לתת מהירות סימטרית ללקוחות פרטיים, זה יהיה לא רק מיותר, אלה גם הרסני מבחינת המדיניות הכלכלית שלה, וכמובן שהיא לא תעשה את זה. בזק יכולה לבצע מהלך כזה מהיום למחר, רק, אם מחר תהייה חברה מתחרה אמתית מולה שמספקת קווים סימטריים לציבור הפרטי. ומין הסתם דבר כזה לא יקרה לא מחר ולא בעתיד הנראה לעין. וכל זה בגלל שחברת בזק או כל חברת תשתיות תקשורת בישראל פועלת מכוח זיכיונות, רישיונות, הסדרים, התרים ורגולציה אחרת של המדינה. ולאף גוף עסקי מארץ או מחו''ל לא ייתנו לפעול כאן בצורה חופשית, תחרותית, בצורה של שוק חופשי ולקלקל את הפרנסה של בזק. את חברת הוט, כלל לא נחשבת לגורם שמספק תשתיות תקשורת בישראל בפריסה ארצית. זה המצב מתחילת העידן האינטרנט, שבו ישראל הייתה מההתחלה ונשארה מאחורי מדינות עולם השלישי והמצב הזה לא הולך להשתנות. וכל הבכי והנהי ברשתות החברתיות לא ישנה מאומה.
יש כמה משתמשים קבועים בפורומים השונים שכבר שנים על גבי שנים תוכנים את אותן מים או את אותה אבקת אינטרנט, ומספרים את אותן סיפורים שהם יתנתקו בטריקת דלת, יכתבו ברשתות החברתיות עד כמה בזק לא נחמדים, יתחברו לכל מני חברות דמיוניות, שקיימות רק על גבי דפי פרסומות, יגידו לכל החברים ומכרים שלהם לעשות גם את אותו הדבר. ושנים עוברות ואותם האנשים עוד לא הפנימו, שכל הלחימה בשטח בנוי מול טחנות רוח לא רק שלא תקדם אותם לשום מקום, הם גם לא מבינים שכל זה נראה מהצד כמגוחך ביותר. עד היום כל בן אדם בישראל שיש לו אפשרות השפעה על או בחברות תקשורת כבר מזמן מחובר, אם הוא רק רצה, בחיבור סימטרי של 1G על גבי סיב אופטי או בכלל בצורה אלחוטית דרך עורק מיקרוגל ייעודי במקומות שהם יישובי ספר. וכל האנשים שאין להם שום השפעה כזו יהיה מיותר מבחינתם סתם לקטר, אלה, אם כן, הם נהנים מזה.
נ.ב.
בקשר למה שקורה בשאר עולם, אז אני למשל כרגע נמצא באי כרתים וכאן בכל כפר נידח קיימת אפשרות לחיבור אינטרנט זול של 1G סימטרי על גבי סיב אופטי וגם לכל מי שבחר לבנות את ביתו כבית נידח ובודד על ההר יש אפשרות לחבר את הבית לאינטרנט בצורה אלחוטית מהיום למחר, גם בזול וגם באותה המהירות של 1G, עד שיסללו עד עליו את הסיב האופטי. דבר זה נראה כאן כמובן מעליו ואפילו לא כולם קופצים על המציאה ויש כאלה שמתחברים גם לחבילות יותר איטיות, של 200M סימטרי למשל.
יש כמה משתמשים קבועים בפורומים השונים שכבר שנים על גבי שנים תוכנים את אותן מים או את אותה אבקת אינטרנט, ומספרים את אותן סיפורים שהם יתנתקו בטריקת דלת, יכתבו ברשתות החברתיות עד כמה בזק לא נחמדים, יתחברו לכל מני חברות דמיוניות, שקיימות רק על גבי דפי פרסומות, יגידו לכל החברים ומכרים שלהם לעשות גם את אותו הדבר. ושנים עוברות ואותם האנשים עוד לא הפנימו, שכל הלחימה בשטח בנוי מול טחנות רוח לא רק שלא תקדם אותם לשום מקום, הם גם לא מבינים שכל זה נראה מהצד כמגוחך ביותר. עד היום כל בן אדם בישראל שיש לו אפשרות השפעה על או בחברות תקשורת כבר מזמן מחובר, אם הוא רק רצה, בחיבור סימטרי של 1G על גבי סיב אופטי או בכלל בצורה אלחוטית דרך עורק מיקרוגל ייעודי במקומות שהם יישובי ספר. וכל האנשים שאין להם שום השפעה כזו יהיה מיותר מבחינתם סתם לקטר, אלה, אם כן, הם נהנים מזה.
נ.ב.
בקשר למה שקורה בשאר עולם, אז אני למשל כרגע נמצא באי כרתים וכאן בכל כפר נידח קיימת אפשרות לחיבור אינטרנט זול של 1G סימטרי על גבי סיב אופטי וגם לכל מי שבחר לבנות את ביתו כבית נידח ובודד על ההר יש אפשרות לחבר את הבית לאינטרנט בצורה אלחוטית מהיום למחר, גם בזול וגם באותה המהירות של 1G, עד שיסללו עד עליו את הסיב האופטי. דבר זה נראה כאן כמובן מעליו ואפילו לא כולם קופצים על המציאה ויש כאלה שמתחברים גם לחבילות יותר איטיות, של 200M סימטרי למשל.
@sys_admin
·
אני מסכים איתך שבשוק של היום אין סיכוי שבזק (והוט) מיוזמתם יתנו תשתית יותר טובה ללקוחות פרטיים. למשרד התקשורת וכו' כן יש הרבה כח ואם הם היו באמת רוצים המצב היום היה הרבה יותר טוב. אבל גם להם אין היום סיבה לטפל בזה כי אין לזה מספיק מודעות ציבורית (שלא לדבר על קשרי הון שלטון שכנראה דוחפים לשמר את המצב הקיים). לכן המעט שהעצומות האלו כן יכולות לעשות זה לעורר דיון ציבורי שישפיע על מקבלי ההחלטות. לדוגמא עכשיו שבזק רוצה הפרדה מבנית אפשר להתנות את זה בחיבור של סיבים ללקוחות פרטיים.
·
אני מסכים איתך שבשוק של היום אין סיכוי שבזק (והוט) מיוזמתם יתנו תשתית יותר טובה ללקוחות פרטיים. למשרד התקשורת וכו' כן יש הרבה כח ואם הם היו באמת רוצים המצב היום היה הרבה יותר טוב. אבל גם להם אין היום סיבה לטפל בזה כי אין לזה מספיק מודעות ציבורית (שלא לדבר על קשרי הון שלטון שכנראה דוחפים לשמר את המצב הקיים). לכן המעט שהעצומות האלו כן יכולות לעשות זה לעורר דיון ציבורי שישפיע על מקבלי ההחלטות. לדוגמא עכשיו שבזק רוצה הפרדה מבנית אפשר להתנות את זה בחיבור של סיבים ללקוחות פרטיים.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

@eran405
·
העצומות האלה לא יכולות לעורר שום דיון ציבורי, כי הנושא לא מעניין אף אחד בציבור הרחב וגם לא את המקבלי ההחלטות. יותר מזה קובעי המדיניות לבזק לא יתנו בשום מקרה לבזק לאבד את ההכנסות שלו וגם לא יתנו לשום גוף אחר להיכנס לתחום.
כמו שכבר הסברתי מקודם, כל, מי שיש לו יכולת להשפיע ונמצא במצב של קבלת ההחלטות, כבר מחובר גם בבית למהירות שהוא נדרש עלייה. ואלה שיכולים רק לטחון מים ברשתות החברתיות, יכולים להמשיך בזה עוד עשורים, עד שיימאס להם מזה, או עד שימצאו לעצמם עיסוק אחר. במיוחד שהמצב זה לא קיים מתמול שלשום, אלה עוד משנת 1994 , מאז שהפלא של האינטרנט הגיעה גם לישראל לציבור הרחב ומאז הוא תקוע תוך כדי סיפורים ברקע על חדשנות של ישראל ועל הייטק וסייבר.
·
העצומות האלה לא יכולות לעורר שום דיון ציבורי, כי הנושא לא מעניין אף אחד בציבור הרחב וגם לא את המקבלי ההחלטות. יותר מזה קובעי המדיניות לבזק לא יתנו בשום מקרה לבזק לאבד את ההכנסות שלו וגם לא יתנו לשום גוף אחר להיכנס לתחום.
כמו שכבר הסברתי מקודם, כל, מי שיש לו יכולת להשפיע ונמצא במצב של קבלת ההחלטות, כבר מחובר גם בבית למהירות שהוא נדרש עלייה. ואלה שיכולים רק לטחון מים ברשתות החברתיות, יכולים להמשיך בזה עוד עשורים, עד שיימאס להם מזה, או עד שימצאו לעצמם עיסוק אחר. במיוחד שהמצב זה לא קיים מתמול שלשום, אלה עוד משנת 1994 , מאז שהפלא של האינטרנט הגיעה גם לישראל לציבור הרחב ומאז הוא תקוע תוך כדי סיפורים ברקע על חדשנות של ישראל ועל הייטק וסייבר.
ישראל בחדשנות של התחת שלי.
מדינת ישראל היא המדינה היחידה בעולם, שבה בשנת 2016 הייתה ירידה בממוצע של רוחב הפס של הלקוחות באינטרנט הקווי ובאינטרנט הסלולרי. המגמה הזו ממשיכה גם ב-2017. זה לא בגלל שפתאום נוספו בישראל כמה מיליוני לקוחות ב-2016 ולכן רוחב הפס הממוצע לכל לקוח הצטמצם. ממש לא. הגידול בהיקף הלקוחות ב-2016 בשוק הקווי ובשוק הסלולרי היה מתון, בדומה לגידול הכללי באוכלוסיה (כ-2%). זה הכל תוצאה ישירה של רגולציה מוטעית של משרד התקשורת הישראלי.
משרד התקשורת בתחת שלי.
מדינת ישראל היא המדינה היחידה בעולם, שבה בשנת 2016 הייתה ירידה בממוצע של רוחב הפס של הלקוחות באינטרנט הקווי ובאינטרנט הסלולרי. המגמה הזו ממשיכה גם ב-2017. זה לא בגלל שפתאום נוספו בישראל כמה מיליוני לקוחות ב-2016 ולכן רוחב הפס הממוצע לכל לקוח הצטמצם. ממש לא. הגידול בהיקף הלקוחות ב-2016 בשוק הקווי ובשוק הסלולרי היה מתון, בדומה לגידול הכללי באוכלוסיה (כ-2%). זה הכל תוצאה ישירה של רגולציה מוטעית של משרד התקשורת הישראלי.
משרד התקשורת בתחת שלי.
- liranmishani
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 653
- נתן תודות: 40 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
זה לא קשור רק לבזק והוט
יש כאן הרבה טענות לבזק והוט, אבל אני לא חושב שמדובר רק בשתי החברות האלה. אולי אפילו להיפך.
השוק מחולק לשני תתי שווקים: השוק הפרטי והשוק העיסקי.
בשוק הפרטי שולטות בעיקר בזק והוט אבל הן נמצאות כמובן גם בשוק העיסקי.
בשוק העיסקי נמצאות חברות נוספות כגון חברות הסלולר, שהן חברות מאוד מקצועיות שנותנות שירותים מתקדמים הרבה יותר מקווי סלולר בלבד.
עבור רוחב פס של 10 מגה ומעלה סימטרי, החברות בשוק העיסקי גובות מאות רבות ואף אלפים מהעסקים. אם בשוק הפרטי יעלו את רוחב הפס העולה, אזי הן יפגעו לעצמן בהכנסות המתקבלות מהמגזר העיסקי.
לאף גורם, לא לבזק, הוט, סלקום, פרטנר וכו' יש אינטרס לערבב את השווקים. גם לא למשרד התקשורת שרוצה לשמור על החברות בחיים. גם חברת אנלימיטיד לא מצליחה משום מה לשבור את השוק (מעניין למה..).
לכן עם כל הרצון שלנו לקבל רוחב פס גבוהה יותר, לדעתי לא נוכל לשנות את זה. במקרה הטוב נוכל להרחיב את רוחב הפס הביתי עד ל-5 מגה ולא יותר, כל עוד בשוק העיסקי יסתפקו רבים ברוחב פס העלאה של 10 או 20 מגה.
השוק מחולק לשני תתי שווקים: השוק הפרטי והשוק העיסקי.
בשוק הפרטי שולטות בעיקר בזק והוט אבל הן נמצאות כמובן גם בשוק העיסקי.
בשוק העיסקי נמצאות חברות נוספות כגון חברות הסלולר, שהן חברות מאוד מקצועיות שנותנות שירותים מתקדמים הרבה יותר מקווי סלולר בלבד.
עבור רוחב פס של 10 מגה ומעלה סימטרי, החברות בשוק העיסקי גובות מאות רבות ואף אלפים מהעסקים. אם בשוק הפרטי יעלו את רוחב הפס העולה, אזי הן יפגעו לעצמן בהכנסות המתקבלות מהמגזר העיסקי.
לאף גורם, לא לבזק, הוט, סלקום, פרטנר וכו' יש אינטרס לערבב את השווקים. גם לא למשרד התקשורת שרוצה לשמור על החברות בחיים. גם חברת אנלימיטיד לא מצליחה משום מה לשבור את השוק (מעניין למה..).
לכן עם כל הרצון שלנו לקבל רוחב פס גבוהה יותר, לדעתי לא נוכל לשנות את זה. במקרה הטוב נוכל להרחיב את רוחב הפס הביתי עד ל-5 מגה ולא יותר, כל עוד בשוק העיסקי יסתפקו רבים ברוחב פס העלאה של 10 או 20 מגה.
לירן
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10914
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
בדיוק.
מצד אחד, החברות לא מעוניינות לגרום לירידת מחיר בשוק העסקי,
ומצד שני אפשר לחלוב את השוק הפרטי ולספק לו מעט מאוד תמורה בעד המחיר.
לכן, השארת המצב כמו שהוא זה Win-Win Situation מבחינתם
מצד אחד, החברות לא מעוניינות לגרום לירידת מחיר בשוק העסקי,
ומצד שני אפשר לחלוב את השוק הפרטי ולספק לו מעט מאוד תמורה בעד המחיר.
לכן, השארת המצב כמו שהוא זה Win-Win Situation מבחינתם
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

@ufo77
ממש מוזר על מה יש לך להתלונן, לפי מה שזכור, אתה מחובר כבר שנים ל UNLIMITED בחיבור סימטרי ואתה מרוצה עד הגג :
וגם האח שלך מחובר עוד שנים לפני זה וגם מרוצה:
כך, שאתה, אפילו לא לקוח של הוט או בזק לשמחתך.
מיילא אני, אני יכול להתלונן ואני כן מתלונן עם יש בעיה כלשהיא בחברות תשתיות, אבל כמובן מתלונן לא על גבי דפי פורומים שונים, אלה במקומות ועל נושאים שכן אפשר להשפיעה בהם. למשל, אם אני מתכנן טרמינצייה של קווי תמסורת של בזק לחברה מסוימת וההנדסה של בזק לא מבצעת את העבודתה, יש לי בבזק מספיק בעלי תפקידים למי אפשר לפנות.
בחיבור בבית אני גם נהנה מקו סימטרי אלחוטי של 1G בשביל עבודה מהבית, אבל, אם הייתי צריך כלקוח פרטי להתעסק בהזמנת קו, גם לא הייתי חושב אפילו להתלונן על זה שבזק לא מוכנים לחבר קו סימטרי ללקוח פרטי. כי זה, בדיוק כמו לנסות להתלונן על מזג האוויר, למה כל כך חם למשל ועוד לכתוב על זה שנים בפורומים השונים.
ממש מוזר על מה יש לך להתלונן, לפי מה שזכור, אתה מחובר כבר שנים ל UNLIMITED בחיבור סימטרי ואתה מרוצה עד הגג :
·ufo77 כתב:אנחנו ברעננה מחוברים מזמן....
וגם האח שלך מחובר עוד שנים לפני זה וגם מרוצה:
·ufo77 כתב:חברים יקרים , דיברתי עם אחי היום (שבת) בקשר לחיבור שלו ותשמעו זה משהו שלא מהעולם הזה הוא מספר.
בזק והוט רק יכולים לחשוב ולחלום, לתת כאלה מהירויות.
לשם השוואה קטנה, הוא הוריד סרט של 6 גיגה לקח לו בדיוק 50 שניות על השעון, ולעלות את אותו סרט על ענן, לקח לו בדיוק את אותו הזמן.
אתם קולטים?
יאללה להכנס בבזק ובהוט בכל הכוח....
כך, שאתה, אפילו לא לקוח של הוט או בזק לשמחתך.
מיילא אני, אני יכול להתלונן ואני כן מתלונן עם יש בעיה כלשהיא בחברות תשתיות, אבל כמובן מתלונן לא על גבי דפי פורומים שונים, אלה במקומות ועל נושאים שכן אפשר להשפיעה בהם. למשל, אם אני מתכנן טרמינצייה של קווי תמסורת של בזק לחברה מסוימת וההנדסה של בזק לא מבצעת את העבודתה, יש לי בבזק מספיק בעלי תפקידים למי אפשר לפנות.
בחיבור בבית אני גם נהנה מקו סימטרי אלחוטי של 1G בשביל עבודה מהבית, אבל, אם הייתי צריך כלקוח פרטי להתעסק בהזמנת קו, גם לא הייתי חושב אפילו להתלונן על זה שבזק לא מוכנים לחבר קו סימטרי ללקוח פרטי. כי זה, בדיוק כמו לנסות להתלונן על מזג האוויר, למה כל כך חם למשל ועוד לכתוב על זה שנים בפורומים השונים.