למסירה טיונר אולימפיה במצב טוב
- harel
- חבר ותיק

- תגובות: 1244
- שם מלא: harel
- נתן תודות: 559 פעמים
- קיבל תודות: 533 פעמים
הי החבר רמי-רמי68 ביקש אופציה לשעות הקרובות הוא לא ליד מחשב כרגע אז אני כותב בשמו....
גם תושב האזור..
לרמי יש אוסף של מרנצים ווינטאג' בטוח שהוא יוכל לתת עיצה לגבי כתוביות שנמחקו על הפאנל (לטראסט LETRASET וכיו"ב)
תודה
גם תושב האזור..
לרמי יש אוסף של מרנצים ווינטאג' בטוח שהוא יוכל לתת עיצה לגבי כתוביות שנמחקו על הפאנל (לטראסט LETRASET וכיו"ב)
תודה
ראה פוסטים נוספים שלי ב "סטריאו ישראל" בפייסבוק
האזנה טובה - גם לווינטאג'!
- RAMIRAMI68
- חבר ותיק

- תגובות: 2548
- נתן תודות: 166 פעמים
- קיבל תודות: 263 פעמים
הייhaia כתב:טיונר לא כל כך ידוע, אבל סבבה...
אשמח בתמורה לקבל ייעוץ איך מחדשים כיתובים שנמחקו מסטריאו ישן (מרנץ), אבל לא חובה...
הודעות בפרטי או בתגובה. נמצא בדרום תל אביב...
ראשית זהו רסיבר, מגבר עם טיונר.
שנית, לצערי אין לי מושג איך לשחזר כיתוב אבל אשמח לקבל את הרסיבר.
תנסה בבקשה לשלוח לי טלפון בהודעה פרטית כי בגלל שאתה חדש בפורום אין לי אפשרות לשלוח לך מסר בפרטי.
·
- harel
- חבר ותיק

הי שחזור כתובות נעשה באמצעות לטרה סט... כך זה נקרא בלטינית
זהו דף פלסטי שקוף שעליו מודבקות אותיות בפונטים ובגודל שונים
את האותיות מעבירים לפאנל של המכשיר באמצעות הצמדה של האות המתאימה לפאנל ומעבר עם עט כדורי על הדף הפלסטי מהצד הנגדי.. הסבר מסורבל לפעולה פשוטה. אשמח להסביר בטלפון אשלח יותר מאוחר הודעה פרטית ב אס אם אס.
את האותיות מעבירים לפאנל של המכשיר באמצעות הצמדה של האות המתאימה לפאנל ומעבר עם עט כדורי על הדף הפלסטי מהצד הנגדי.. הסבר מסורבל לפעולה פשוטה. אשמח להסביר בטלפון אשלח יותר מאוחר הודעה פרטית ב אס אם אס.
נערך לאחרונה על ידי harel ב 21/06/2017 21:48, נערך 2 פעמים בסך הכל.
·אכן לטרסטharel כתב:הי שחזור כתטבות נעשה באמצעות לטרה סט... כך זה נקרא בלטינית
את האותיות מעבירים לפאנל של המכשיר באמצעות הצמדה של האות המתאימה לםאנל ומעבר עם עט כדורי על הדף הפלסטי מהצד הנגדי.. הסבר מסורבל לםכולה פשוטה. אשמח להסביר בטלפון אשלח יותר מאוחר הודעה פרטית ב אס אם אס....
בזמנו ארטא בנחלת בנימין החזיק אוסף מימים עברו
מניסיון... היישום על אלומיניום קצת מבאס, ספריי לקה מט לפני עלול לעזור בהדבקה
בספק אם תצליח למצוא פונט מתאים
אני מנחש, או רוצה להאמין, שיש היום פתרון יותר מודרני לעניין הזה
אני לא זז מכאן עד סוף הצד
- harel
- חבר ותיק

קיים פתרון אחר שהוא מקצועי הרבה יותר אבל דורש השקעה גדולה הרבה יותר
המדובר על הדפסת משי מחדש - על כל הפאנל..
לצורך כך יש לפרק את הפאנל לחלוטין ולתת למכון שעוסק בתחום (שלא לומר עושק בתחום..) והפעולה כוללת גרפיקה של כל הכתוביות מחדש..
כל הסיפור יכול לעלות כמה מאות דולארים..
לא הייתי נכנס לזה אלא אם מדובר במכשיר נדיר וייחודי מאוד....
את ה"לטרה סט" ניתן לעשות מקומית עבור כתובית שנמחקה - נקודתי לאותו מקום.. גם אם אין לך את הפונט המדוייק תוכל בד"כ למצוא פונט דומה....
לא צריך לפרק את הפאנל החוצה.. יתכן מאוד שצריך לפרק כפתור או שניים בכדי להצמיד את הדף (או חלק ממנו - יש כאלו שגוזרים חלקים מהדף בכדי להקל על ההצמדה...)
אהבתי את הרעיון של ה "ספרי לכה מט"!! באמת במקום, כי האלומניום בד"כ מחוספס ואין מספיק שטח מגע לקבע את האותיות באופן מושלם....
המדובר על הדפסת משי מחדש - על כל הפאנל..
לצורך כך יש לפרק את הפאנל לחלוטין ולתת למכון שעוסק בתחום (שלא לומר עושק בתחום..) והפעולה כוללת גרפיקה של כל הכתוביות מחדש..
כל הסיפור יכול לעלות כמה מאות דולארים..
לא הייתי נכנס לזה אלא אם מדובר במכשיר נדיר וייחודי מאוד....
את ה"לטרה סט" ניתן לעשות מקומית עבור כתובית שנמחקה - נקודתי לאותו מקום.. גם אם אין לך את הפונט המדוייק תוכל בד"כ למצוא פונט דומה....
לא צריך לפרק את הפאנל החוצה.. יתכן מאוד שצריך לפרק כפתור או שניים בכדי להצמיד את הדף (או חלק ממנו - יש כאלו שגוזרים חלקים מהדף בכדי להקל על ההצמדה...)
אהבתי את הרעיון של ה "ספרי לכה מט"!! באמת במקום, כי האלומניום בד"כ מחוספס ואין מספיק שטח מגע לקבע את האותיות באופן מושלם....
נערך לאחרונה על ידי harel ב 22/06/2017 15:39, נערך פעם 1 בסך הכל.