לדעתי, מערכות הכיול רגילות, המינ-סטרים, כל מה שיש ברוב המוחלט של רסיברים הוא שטות. עוד לא נתקלתי במערכת אחת שנשמעת טוב יותר עם כל הפי'צרים. לרוב כמה שפחות התערבות על הסאונד, כמה שיותר נאמן למקור, כך לדעתי זה נשמע טוב יותר, כך הבמה נשארת גדולה והעומק לא הולך לאיבוד. כמובן שאני מדבר על הכיול המתקדם, לא הכיוון הרגיל כמו שרשמת, מרחקים עוצמות...
אז מה זה הכיול המתקדם אתה שואל? גם אני.
כבר כמה חודשים אני מנסה למצוא מספיק מידה, לקרוא, לחקור, לשמוע ולתנסות. אבל הטכנולוגיות, ה"בדיוק מה קורה בפנים", זה הכל סוד שמור של החברות. והן לא מתכוונות לפרסם את המידה הזה.
יש כמבון חוקי אקוסטיקה שהם לא יכולים לשנות ויש דיבורים רבים על זה בפורומים בחו"ל, אז לא הכל "סודי" לגמרי.
אבל לא ניתן להכליל בצורה כללית מערכות כיול כי לכל חברה פתרון שונה, לפעמים מאוד שונה ולפעמים זאת אותה המערכת רק בשם אחר. כך שתחלס אין הרבה מערכות שונות ברסיברים, במיוחד שאודיסי שולט חזק.אבל יש מגמה שהיצרים "מסתדרים" בלי אודיסי עם מערכות כיול משלהן. לרוב עם תוצאות פחות טובות. רק בשביל לא לשלם דמי פרוטקשן לאודיסי.
בגדול, המערכת מנסה להוריד פיקים של סאונד, במיוחד בתחום התחתון ולהתגבר על ירידה בסאונד, על ידי הגברה או הנמכה של התדרים הבעייתים (כמובן אחרי שהיא עשתה בדיקה מה לא טוב בחדר, עד כמה הגרף המתקבל בחדר הנתון רחוק מלהיות שטוח, לא הרמקול, אלה הסאונד הסופי המתקבל למאזין). בנוסף היא מכניסה השהיות בסאונד כדי לנסות ולהוריד החזרים עם זמני ירידה גדולים מאוד, הכל על אלגוריטמים מסובחים ומורכבים... אבל אני רואה שאני פשוט מתרגם (גרוע) תוכן מכמה כתבות שקראתי ב-audioholics ומכמה דיון בפורומים של avs.
אני רק יכול לסכם, בלי טיפול אקוסטי כל שהוא בחדר, מערכת הכיול מתקשה לעזור ולפעמים גם תהרוס חלק אחד על מנת לתקן חלק אחר. וזה למה לדעתי יש כל כך הרבה דעות בנושא, רובנו משתמשים בה כאילו זה פתרון קסם שמייתר את הטיפול הפיזי.
"אין בעיה לשים את הרמקול האחורי 5 מטר רחוק יותר מהשני, נכון? אין שום בעיה אחי, הכיול יטפל בזה"
"אני יכול לשים את הקדמיים בתקרה נכון, הרי מערכת הכיול יודעת לטפל בזה"
"אין לי באס אחרי הכיול, מה יכול להיות הבעיה?"
ועוד עשרות משפטים כאלה שאני נתקל בהם ביום יום.
זה פשוט לא עובד כך, ההצבה הנכונה של הרמקולים במרחקים מתאימים, זוויות מוסכמות, הרחקה מהקירות, הצבת נקודת המאזין במקום הנכון בחדר וחדר נכו,ן כל הדברים הבסיסים, הם חובה כשלב ראשוני לפני הכיול. אחרת, שום דבר לא יעזור ולרוב רק יקלקל.
הדברים נכתבו חלק מלימוד עצמי, חלק דעותי וחלק עובדות. איזה חלק איזה...אין לי מושג
כמה מקורות להתחלה:
תעבור על רוב הכתבות ותתחיל לקבל מושג