בעית תקשורת במודלים של פיברו?
היי,
יש לי מודל אחד של סוויצ' לבויילר שעובד בצורה תקינה אבל תמיד מופיע הודעה של "Can't Detect Device"
ועוד 3 מודלים של תריסים שלפעמים גם מופיע אותה הודעה ולפעמים גם הודעה " ...Cannot contact device, error code: 10"
והתריסים לא מגיבים.
יש לי עוד שני מודלים של תריסים שעובדים בצורה תקינה אבל הם יותר קרובים לבקר.
מישהו מכיר יכול לעזור?
יש לי מודל אחד של סוויצ' לבויילר שעובד בצורה תקינה אבל תמיד מופיע הודעה של "Can't Detect Device"
ועוד 3 מודלים של תריסים שלפעמים גם מופיע אותה הודעה ולפעמים גם הודעה " ...Cannot contact device, error code: 10"
והתריסים לא מגיבים.
יש לי עוד שני מודלים של תריסים שעובדים בצורה תקינה אבל הם יותר קרובים לבקר.
מישהו מכיר יכול לעזור?
- Grappa
- חבר ותיק

- תגובות: 2567
- שם מלא: Grappa
- נתן תודות: 51 פעמים
- קיבל תודות: 390 פעמים
@שגיא79
·
מאיזה יצרך המודול של הבוילר?
נראה שיש לך בעית מרחק או מיסוך RF בין המודולים לבקר.
היכן המודולים ממוקמים? האם הקופסה מכוסה במכסה מתכת?
מה מצב האנטנה שעל המודולים? היא שלמה? אם היא מגולגלת נסה לפרוס אותה.
היכן ממוקם הבקר? יש מצב לשנות את המיקום למשהוא יותר מרכזי?
במידה ולא תזדקק לרפיטר ZWAVE או בקר VERA נוסף (פשוט יותר) במיקום אחר, יש מצב שהבקר יהיה יותר זול
·
מאיזה יצרך המודול של הבוילר?
נראה שיש לך בעית מרחק או מיסוך RF בין המודולים לבקר.
היכן המודולים ממוקמים? האם הקופסה מכוסה במכסה מתכת?
מה מצב האנטנה שעל המודולים? היא שלמה? אם היא מגולגלת נסה לפרוס אותה.
היכן ממוקם הבקר? יש מצב לשנות את המיקום למשהוא יותר מרכזי?
במידה ולא תזדקק לרפיטר ZWAVE או בקר VERA נוסף (פשוט יותר) במיקום אחר, יש מצב שהבקר יהיה יותר זול
היי, תודה על התגובה...
שני המודלים היותר בעייתיים מצאים בתוך נישת גבס. האנטנות לא מקופלות.
המודל של הבווילר הוא פיברו סוויצ' שיושב בתוך הלוח חשמל. הוא עוהד תקין למרות שמופיע לי ההודעה "Can't Detect Device" .
הבקר הוא ורה פלוס וממוקם בסלון בשידת הטלויזיה.
אני אנסה להזיז את הבקר פחות או יותר למרכז של הבית ואראה אם אכן קיים שיפור.
מוזר כי בהתחלה הכול עבד בסדר חוץ מההודעה של הבויילר שתמיד הייתה שם.
שני המודלים היותר בעייתיים מצאים בתוך נישת גבס. האנטנות לא מקופלות.
המודל של הבווילר הוא פיברו סוויצ' שיושב בתוך הלוח חשמל. הוא עוהד תקין למרות שמופיע לי ההודעה "Can't Detect Device" .
הבקר הוא ורה פלוס וממוקם בסלון בשידת הטלויזיה.
אני אנסה להזיז את הבקר פחות או יותר למרכז של הבית ואראה אם אכן קיים שיפור.
מוזר כי בהתחלה הכול עבד בסדר חוץ מההודעה של הבויילר שתמיד הייתה שם.
הארון חשמל מפלסיק.
שיניתי CommFailure ל-0 עדיין מקבל את הודעה "Can't Detect Device" למרות שזה עובד בצורה תקינה.
אתה מכיר במקרה אפשרות לחבר את ה-Z-STICK GEN 5 לורה כבקר משני ע"מ לשפר את הטווח? יש לי בבית אחד כזה שכרגע לא בשימוש.
שיניתי CommFailure ל-0 עדיין מקבל את הודעה "Can't Detect Device" למרות שזה עובד בצורה תקינה.
אתה מכיר במקרה אפשרות לחבר את ה-Z-STICK GEN 5 לורה כבקר משני ע"מ לשפר את הטווח? יש לי בבית אחד כזה שכרגע לא בשימוש.
- Grappa
- חבר ותיק

@שגיא79
·
איתחלת את הקונטרולר Reload Engine אחרי ששינית את הערך?
לא נראה לי שאפשרי לחבר את Z-STICK GEN 5 לVERA, תוכן להתקין אותו על מחשב נפרד או Raspberry Pi ולהריץ עליו קונטרולר אחר אבל גם אז אני לא בטוח שתוכל להכליל אות כרפיטר.
אתה זקוק לרפיטר או בקר אחר של VERA שיעבוד במשולב עם הבקר הנוכחית.
לפני הכל תוודא שהבעיה היא הרדיו.
·
איתחלת את הקונטרולר Reload Engine אחרי ששינית את הערך?
לא נראה לי שאפשרי לחבר את Z-STICK GEN 5 לVERA, תוכן להתקין אותו על מחשב נפרד או Raspberry Pi ולהריץ עליו קונטרולר אחר אבל גם אז אני לא בטוח שתוכל להכליל אות כרפיטר.
אתה זקוק לרפיטר או בקר אחר של VERA שיעבוד במשולב עם הבקר הנוכחית.
לפני הכל תוודא שהבעיה היא הרדיו.
- Grappa
- חבר ותיק

·שגיא79 כתב:@Grappa
מודל SINGLE SWITCH 2 של פיבארו
יש ליעוד בעיה עם המודל של פיברו לתריס, נראה כי הוא מקבל פקודות אבל הממסר לא מגיב, מוכרת לך הבעיה?...
בהנחה ואתה משתמש בגירסא האחרונה ב VERA (אם לא עדכן)
נסה להסיר את המודול ממסר לובצע איפוס של המודול ואז לחבר שינית, את האיפוס אפשר לבצע ע"י שימוש בלחצן הנסתר על המודול ראה הנחיות ב PDF של המוצר.
בנוסף נדמה לי שאתה יכול לבדוק את עוצמת הקליטה ע"י שימוש בלחצן ובנורה הצבעונית הקנטה במודול קרא ב PDF.
לגבי המודול תריס, האם הוא נשלט ע"י הלחצנים המקומיים?
יש מצב שהוא לא מכוייל מול התריס, את הכיול מבצעים באמצעות שינוי פרמטר או באמצעות הלחצן הנסתר על המודול.
- דומיקון
- עוסק בתחום

- תגובות: 886
- נתן תודות: 50 פעמים
- קיבל תודות: 146 פעמים
איזה סוג שדה הגדרת לפרמטר? 1 byte dec ? 2 dyte dec ?
וודא שאתה מגדיר סוג נכון של פרמטר.
אם סוג הפרמטר לא נכון זו הודעת השגיאה שרואים...
ואחרי שאתה משנה ערך תלחץ על confiigure node now
ובמקביל בצע לחיצה על המפסק בקיר לוודא שהמודול "מתעורר" לקבל הוראות מהורה .
וודא שאתה מגדיר סוג נכון של פרמטר.
אם סוג הפרמטר לא נכון זו הודעת השגיאה שרואים...
ואחרי שאתה משנה ערך תלחץ על confiigure node now
ובמקביל בצע לחיצה על המפסק בקיר לוודא שהמודול "מתעורר" לקבל הוראות מהורה .
דומיקון - בית ישראלי חכם יותר
נציגי חברת Vera Control LTD בישראל
הפתרון המלא לבית חכם ישראלי בטכנולוגיית Z-Wave בתדר 916 MHz באישור משרד התקשורת ומכון התקנים
http://www.domicon.co.il/
נציגי חברת Vera Control LTD בישראל
הפתרון המלא לבית חכם ישראלי בטכנולוגיית Z-Wave בתדר 916 MHz באישור משרד התקשורת ומכון התקנים
http://www.domicon.co.il/
- Grappa
- חבר ותיק

·שגיא79 כתב:עשיתי את מה שאתה מציע ללא שינוי...
לגבי התריס,אני מנסה לבצע כיול עם פרמטר 29 ל-1 ומקבל הודעה "Setting user configuration" אבל שום דבר לא קורה, כנ"ל לגבי פרמטרים אחרים...
אני מפספס משהו?...
התריס אמור לעלות ולרדת כחלק מתהליך הכיול באם זה לא קורה יש בעיה בתקשורת או בצורה בה אתה מזין את הפרמטר כפי שציין דומיקון
הזנתי נכון את הפרמטר.
רק אחרי איפוס המודל וצימוד מחדש לבקר זה עבד בסדר.
לגבי העניין עם הבויילר שלחתי שאלה לתמיכה, אעדכן בהמשך.
לפי מה שקראתי זה קורה להרבה אנשים מסביב לעולם עם הבקרים של ורה. (CANT DETECT DEVICE)
רק אחרי איפוס המודל וצימוד מחדש לבקר זה עבד בסדר.
לגבי העניין עם הבויילר שלחתי שאלה לתמיכה, אעדכן בהמשך.
לפי מה שקראתי זה קורה להרבה אנשים מסביב לעולם עם הבקרים של ורה. (CANT DETECT DEVICE)
אז אחרי שפניתי לתמיכה של ורה ואחרי כמה השכמות בלילה כי הם עשו ניסיונות עם התריסים והסוויצ' של הבויילר הבעיה נפתרה,
התשובה שקיבלתי:
מקווה שזה יעזור לעוד אנשים בעתיד...
התשובה שקיבלתי:
עניין התריסים נפתר לאחר שביצעתי צימוד מחדש של המודל וחיברתי עוד מודל אחד של דימר באיזור הסלון.Vera flags a device with " Can’t detect device " message when it can no longer reliably communicate with a device. This can happened for a brief moment because Vera is strengthening a communication route , a device fails to respond to a poll request , a device fails to wake up and the pre-defined interval , etc … In you case it was a superficial issue. If you see it, in the future, on a non-battery operated device you could try to send a poll command to the device. On a battery operated device it is best to ran a stress test first to check the quality of the communication between the controller and the device. If they are no longer reliably connected , the distance between them must be lowered , or a device with a repeater role might be place in between , or simply excluding and re-including the device should do the job.
To send a poll command to a device go to Devices —> select the device and press " > " near its name —> Advanced —> Commands —> Poll. Same thing applies for the stress test, the only difference is, that instead of " Poll now " you should click on " Stress Test "....
מקווה שזה יעזור לעוד אנשים בעתיד...