בחירת כוננים קשיחים QNAP מהירות 5400 או 7200

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
Bright_Star פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 11
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

הי,

קניתי לא מזמן TS-253 ואני מברר לגבי כוננים קשיחים. אני ארצה להקים Raid1 בנפח של 4 טרה.
מהאתר של QNAP עולה כי אחת האופציות עם מחיר שפוי הוא הכונן Western Digital WD40EFRX שרץ מהירות 5400.
ממה שקראתי באינטרנט הבנתי שמהירות של 7200 היא דווקא פחות עדיפה ואני רוצה לשמוע האם זה נכון והם יש כונן אחר בנפח הנ"ל שמומלץ.

תודה!

mrunderhill
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2261
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #2 

כונני הRED אמורים להתאים יותר לשימוש בNAS ולהיות עם שרידות (תאורטית) גבוהה יותר. לי יש NAS שרץ עם כוננים כאלו כבר יותר מ3 שנים בלי שום בעיות.
לדעתי אין שום צורך ב7200 מאחר ואתה גם מוגבל במהירות הרשת/העיבוד של הNAS עצמו ועוד שאר ירקות

Bright_Star פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 11
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

@mrunderhill אחלה תודה.
עוד שאלה קטנה לגבי QNAP בכללי, האם אני יכול בדומה ל Dropbox להעלות תמונות שצלמתי בטלפון בצורה אוטומטית ל QNAP שלי?
·

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4282
נתן תודות: 280 פעמים
קיבל תודות: 466 פעמים

שליחה #4 

Bright_Star כתב:@mrunderhill אחלה תודה.
עוד שאלה קטנה לגבי QNAP בכללי, האם אני יכול בדומה ל Dropbox להעלות תמונות שצלמתי בטלפון בצורה אוטומטית ל QNAP שלי?
·
...
·
אישית אני לא משתמש בפונקציה הזאת, אבל ל-Qnap יש אפליקציות (אני מכיר את גרסת האנדרואיד, אולי יש גם לאייפון) כמו Qphoto ו-Qfile, שזה מה שהן עושות, בין היתר.
תכנס באתר Qnap לקטגורית האפליקציות ותוכל לראות כל מה שניתן לבצע (כמו שיתופים, סנכרון, העלאה לענן ועוד) ולראות מה מתאים לך.

UriM
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 747
שם מלא: אורי
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

שליחה #5 

אפליקציית Qfile מעלה את התמונות מהטלפון לשרת באופן אוטומטי, כשנמצאים באותה רשת מקומית. עובד חלק ונוח.
לא בדקתי אפשרויות העלאה מחוץ לרשת המקומית.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”