דואר EMS זה רק בדיחה, או שיש סיבה לקיומו?

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
שלח תגובה
jtk פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5173
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 532 פעמים

שליחה #1 

שלחו לי חבילה קטנה עם ערך מתחת לסף המכס. המשלוח היה EMS, ללא ידיעתי. בכל מקרה פעם הראשונה, אז רק עכשיו אני יודע שזו היתה טעות.

זמן הגעה: 3.5 שבועות.

באתר הדואר כתוב "התבצע נסיון מסירה". אין מספר טלפון לבירורים או כדי שאדע איפה לקחת את זה בעצמי.
התקשרתי ל-171. אחרי 40+ דקות הצלחתי לקבל... מספר טלפון אחר, של EMS. התקשרתי ל-076-8870007. אחרי עוד 10 דקות היה לי המידע הבא:

למרות דברי אתר המעקב, לא באמת היה ניסיון מסירה (לא היה להם מספר טלפון שלי, אחרת אולי היו מתקשרים).
צריך לשלם מראש כופר "עמילות מכס", 35.10 ש"ח, בטלפון 171 או באינטרנט, ורק אחרי זה החבילה מגיעה.
לחליפין אפשר ללכת אל הסניף המסוים, שפרטיו לא היו כתובים באתר המעקב ורק עכשיו נודעו לי. היום, אגב, הוא כבר סגור.

לסיכום: לא מהיר יותר, יקר יותר לשולח ולמקבל, קשה להבין איפה אוספים את החבילה, ודורש שיחות טלפון ארוכות. שירות מנצח.
נערך לאחרונה על ידי jtk ב 19/06/2017 19:02, נערך 2 פעמים בסך הכל.

amirchen
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 850
שם מלא: אמיר חן
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #2 

גם לי לקחו מכס של 35.10 על עדשה יד שנייה שעלתה לי 180 ש"ח.
מדינה של גנבים.

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4589
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 427 פעמים

שליחה #3 

בהתחשב בזה שבחודשים האחרונים דברים שנשלחים בדואר מגיעים בין 2-4 חודשים, 3.5 שבועות זה מעולה :lol:

shaked
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 898
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #4 

3.5 שבועות זה לא המתין בארץ, לדואר ולמוכר גם יש אשמה בעניין. אם יש עיכוב מוצדק השולח יכול לקבל את דמי המשלוח.
2. כנראה שהמספר טלפון לא היה בולט, אחרת היית מקבל סמס עם לינק לתשלום.
3. זה לא "כופר" והיה כתוב על זה מספיק פעמים. מי שלא רוצה יכול לשחרר עצמאית, אבל זה יהיה יקר יותר.
פעם הבאה תדאג לא לקבל את זה בEMS.

jtk פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5173
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 532 פעמים

שליחה #5 

אני לא מבין למה אנשים מגינים על התשלום הזה.
על דואר חבילות רגיל אין תשלום כזה.
EMS עולה יותר. זה לא שירות גוביינא. התשלום הראשוני על המשלוח צריך לכסות את כל מה שהוא צריך לכסות.

shaked
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 898
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #6 

כי זו לא חבילה ולא מטופל ככה ע"פ כלל איגוד הדואר הבינ"ל. שום שירות משלוח אקספרס לא מכסה עלויות שחרור מהמכס ברירת מחדל.
שלח דואר לספרד ותראה כמה כסף הדואר שם דורש עבור שחרור מהמכס

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”