מדוע כל חברות הרסיברים העלימו יצאות אנלוגיות להקלטה?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
JizzMo פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול
תגובות: 179
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #1 

שלום

אני בטוח רבים מכם זוכרים שבשנות ה 90 ועד 2005 בכל הרסיברים היו חיבור לטייפ שכלל כניסה ויציאה להקלטה, כמו גם כפתור REC SELECTOR לבחירת המקור להקלטה. שמתי לב שהיא שם ב 2006 האפשרות הזאת נעלמה לחלוטין מכל רסיברי ה AV, אבל היא קיימת עד היום בכל הדגמים החדשים לרבות 2017 של רסיברי סטריאו. מה הקטע? יש לי טייפ דק AIWA וגם כרטיס קול עם במחשב ואני רוצה שתהיה לי אפשרות להקליט מהטיונר של הרסיבר או מפטיפון שמחובר אליו. האם אני מבקש יותר מידי? אפילו ברסיברי הי אנד כמו ימהה 3070 אין אף יציאה אנלוגית או דיגיטלית של אודיו פרט ליציאות PRE שלא שוות כלום לצרכים אלו. כנ"ל בשאר החברות. לעומת זאת ברסיבר ימהה סטריאו RN602 מ 2016 יש שתי יציאות אנלוגית ו SPDIF וכפתור REC SELECTOR להקלטה מכל מקור. האם זה קשור לזכויות יוצרים ומגבלת HDMI שאינו מאפשרת להקליט פס קול שמקורו ב HDMI?

תודה

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #2 

פשוט כי 99.9% מהאנשים לא צריכים את הפי'צר הזה.
טייפ? רציני? כדי לשמוע אחרי זה עם הווקמן בדרך לבית הספר?

JizzMo פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול
תגובות: 179
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #3 

זה יותר בקטע נוסלטלגי, וגם אם נעזוב את הטייפ ונניח ואני רוצה להקליט מפטיפון למחשב. אין שום רסיבר AV שמאפשר יציאת אודיו ברמת LINE או יציאה דיגיטלית. אני כאילו אמור לרכוש PHONO STAGE, לנתק את הפטיפון מהרסיבר ולחבר ל STAGE ואותו לחבר לכרטיס הקול בכל פעם שאני רוצה להקליט? אז מדוע האפשרות עדיין קיימת ברסברי סטריאו? משום מה יש לי הרגשה שחברות המוסיקה עומדות מאחורי המגבלה הזאת...

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #4 

JizzMo כתב:זה יותר בקטע נוסלטלגי, וגם אם נעזוב את הטייפ ונניח ואני רוצה להקליט מפטיפון למחשב. אין שום רסיבר AV שמאפשר יציאת אודיו ברמת LINE או יציאה דיגיטלית. אני כאילו אמור לרכוש PHONO STAGE, לנתק את הפטיפון מהרסיבר ולחבר ל STAGE ואותו לחבר לכרטיס הקול בכל פעם שאני רוצה להקליט? אז מדוע האפשרות עדיין קיימת ברסברי סטריאו? משום מה יש לי הרגשה שחברות המוסיקה עומדות מאחורי המגבלה הזאת...
...
·אין פה שום קונספירציה, שוב, רוב המוחלט של אנשים לא צריך את התמיכה הזאת וחברות הרסביר מעדיפות לא להכניס דברים שהלקוחות לא רוצים. זה השוק קובע שאין צורך להקליט מפטיפון כי כל הקטע של פטיסון זה האנלוגי, הלא דיגיטלי. אחרת, אני יכול להוריד את כל מה שיש על פטיפון רק בצורה יותר איכותית, FLAC, לדוגמה.
ואם המקור הוא דיגטילי, אז אין לי שום צורך ליציאה להקלטה.

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7442
נתן תודות: 498 פעמים
קיבל תודות: 981 פעמים

שליחה #5 

צמצום עלויות נטו

והשקעה במה שדורש הקהל:

HDMI (מיתוג).
פורמטי אודיו מתקדמים.
תמיכה בתקני ווידאו מתקדמים.