כיוון זרוע RB301 של REGA

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
יקיקי פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 52
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #1 

אהלן,
לקח לי אמנם שבע שנים, אבל סיימתי את בניית הפטיפון. הוא מיוצב על 33.3 סל"ד, לא שומעים את המנוע, שוקל 17 קילו (היחידה הבסיסית, לא זו של המנוע, עומד על ספייקים ואני מקווה שהוא גם יישמע סביר. אם זה מעניין מישהו, אשמח מאוד לחלוק על התהליך והשיקולים. נשאר רק כפתור פרספקס למתג ההפעלה (העיגול האפור בצד שמאל)

...וכמובן, להתקין את הראש. הזרוע היא RB301 של REGA, הראש יהיה DENON DL110 - עוד לא בדקתי אם הוא מתאים לזרוע הזו ואם לא נקנה אחר - אבל ראיתי שלפטיפונים של REGA יש יותר מכיוון אחד אפשרי Baerwald או Stevenson. האם יש למישהו נסיון עם מי נשמע מוצלח יותר? הזרוע מותקנת בדיוק 222 מ"מ מהציר של הפטיפון בדיוק של פחות ממאית כך שאפשר בהחלט להניח שהמרחק מדוייק ואפשר לקחת את אחד הפרוטרקטורים שיש לזרועות של REGA כמו אלו שכאן: https://www.vinylengine.com/cartridge-a ... tors.shtml.

אודה לכל טיפ וכיוון. האתגר הגדול יהיה כיוון ה VTA, אבל דיה לצרה בשעתה - כרגע, אני פשוט לא יודע להחליט באיזה פרוטרקטור לקחת.

יקיקי פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #2 

... נראה לי שאני היחיד שמתמודד עם השאלה :-) כנראה שאנסה ונראה מה עובד יותר טוב. אני משער שאף אחד מהכיוונים לא משנה כלום בשחיקה של התקליט או המחט. לפחות לא מצאתי מידע על זה.

nkorah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1093
נתן תודות: 452 פעמים
קיבל תודות: 600 פעמים

שליחה #3 

סבלנות היא מעלה (f)
ה- Denon DL110 הוא ראש מצויין ומתאים פיקס לזרוע של Rega. האמת - אם הפטיפון שלך עובד טוב כפי שהוא נראה, מגיעה לו זרוע טובה יותר...
לגבי שיטות היישור - אני אישית מעדיף Loefgren (עיווט מינימאלי על פני כל התקליט), או Stevenson (עיווט מינימאלי בסוף התקליט) על Baerwald (עיווט זהה בתחילת, אמצע, וסוף התקליט - לא ברור לי למה זה קנה מידה חשוב?). לראש ולזרוע האלו זה לא ממש משנה, אלא רק לראשים עם חיתוכי מחט מאוד עדינים ורגישים (לכיוון).

אם אתה מתמצא ב- VE הורד לך את ה- Template Manager שלהם ויצור לך פרוטרקטור מותאם בדיוק לזרוע.

וכן, נראה שתהיה לך בעיה מאוד משמעותית עם VTA - אם לא יצרת מנגנון כיוון, אני לא בטוח איך תגיע לזוית נכונה עם צלחת כל-כך גבוהה...

יכול להעלות למונות טובות יותר? באיזה מנוע אתה משתמש? באיזה ציר?
(f)

Janti
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 181
שם מלא: Janti
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 129 פעמים

שליחה #4 

יקי, אין לי מושג - הלוואי שיכולתי לעזור בקשר לשאלה המקורית אבל אני חייב לומר לך שזה נראה מהמם. כל הכבוד! (Y)

יקיקי פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

היי, אכן, חיכיתי שבע שנים להשלמת הבניה, יכולתי לחכות עוד כמה שעות... צודק.:D

קודם כל, המון תודה על העצה! יבוצע היום או מחר וסוף כל סוף נראה אם הדבר הזה יודע גם לנגן...

המנוע הוא מנוע של מקסטון DC (איכשהו, אני סומך על בקר זרם / מתח יותר מעל מהירות הסיבוב של הטורבינות בחברת החשמל) שניסיתי לעשות עליו בקרה של זרם, אבל כל העסק צורך כל כך מעט, שנאלצתי לעבור לבקרה של מתח. אפשר לראות בתמונה את הבקר שמיקמתי בתחתית הקופסא של המנוע שעברה קילוף למטה של תחתית לא מוצלחת לצערי... אני בניתי על זה שגם אם ספק המתח יהיה עם קצת תנודות (לא שאני מצליח למדוד כאלו), אז הפלטה הכבדה תשמש כסוג של LOW PASS FILTER. לכן, בהתחלה השתעשעתי ברעיון לעשות מעגל עם לופ סגור של בקרה, אבל הימרתי שלא צריך. תמיד אפשר להוסיף, כמובן. בדקתי את המהירות במשך עשר פעמים, לפעמים אחרי עבודה רציפה של שלוש שעות, לפעמים לאחר הפעלה מחדש לאחר חודש. זה נשאר יציב מאוד - 100 סיבובים בכל 3 דקות בלי שום זחילה.
הפלטה והציר נקנו ביחד מספק הונג קונגי שאני משער שהוא היה בעצם סיני. הסט הראשון הגיע עקום (הוא המורכב כרגע לצרכי בדיקה) אבל לזכותו ייאמר שהוא שלח מייד סט חדש. יש גולה בתחתית ואין חריטה בציר כדי להעלות את השמן למעלה. הוא מסתובב בצורה מאוד חלקה, אבל בקרוב אעביר את הכל לסט השני, התקין.

כמו שאפשר לראות בתמונה, ייצרתי בעצמי את התושבת לזרוע עם CNC. כרגע, "חיקיתי" את ה VTA שיש לי מהזרוע של פטיפון הפלסטיק שהיא מורכבת עליה כרגע. אם זה יהיה עניין של מספר מלמטרים = אוסיף שייבות. אם יותר מזה = אכין ב CNC דיסקה שלמה. אם יותר מזה ממש - אכין תושבת חדשה. היא מודבקת דיי חזק, אבל אני משער שממיס יתקוף את הדבק בלי בעיה. אני לא חושש לפלטה שהכל יושב עליה משום שזה אלומניום שהברשתי כדי שיהיה יפה, ועשיתי עליו אנודציה שחורה - דבר דיי עמיד גם ללא מעט כימיקלים. האמת היא שאין לי שמץ של מושג "בכמה זזים" בכיוון של VTA, כלומר, באילו הפרשים. שמעתי מספרים שבין חלקי מילימטרים ועד לסנטימטר!

מצרף כמה תמונות.

יקיקי פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #6 

...ותודה על הפירגון כמובן :). נראה אם התוצאה מצדיקה זרוע יותר טובה. לא בטוח שאשמע את ההבדל, אבל קודם כל נראה שזה מנגן. לבטח זו היתה הרבה מאוד עבודה. הנה דוגמאות מתוך ייצור לוחות האלומניום המוברש והקופסא של המנוע. הלוחות מודבקים למסגרת העץ שעשיתי בדבק דו צדדי, ואז משוייפות כדי להשיג תיאום, מופרדות, נשלחות לאנודציה, חוזרות, מודבקות...

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”