זיכוי כספי למחשב מאיביי

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
שלח תגובה
danidanon פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 87
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

היי,
הזמנתי מחשב נייד מדגם ישן (חדש קופסא פתוחה), ממוכר עם מוניטין מצויין דרך הגלובל שיפינג פרוגרם.
כשהמחשב הגיע הייתה עליו שריטה + קו אופקי לאורך המסך. בדקתי את התמונות בעמוד מכירה וראיתי שאפשר להבחין בקושי בקו אופקי על המסך. למזלי צילמתי בוידאו את פתיחת האריזה ככה שאין מחלוקת שהמחשב הגיע ככה. אמרתי את זה למוכר אבל הוא לא הסכים לתת פיצוי, טען שזה כנראה קרה בזמן האריזה בגלובל שיפינג והציע להחזיר לפי מדיניות ההחזרות שלו.
מבחינתי אף אפשרות לא טובה כי קשה למצוא את הדגם הזה ותיקון יעלה עוד כסף. בינתיים עוד לא החלטתי אם להחזיר את המחשב או לתקן ולבקש מהמוכר זיכוי.

1. במקרה של החזרה:
יש שני חיובים נפרדים - איביי גלובל שיפינג + המוכר. האם לפתוח דיספיוט באיביי או בפייפאל? נגד גלובל שיפינג או נגד המוכר?

2. במקרה של תיקון:
יש סיכוי לקבל זיכוי כלשהו מהמוכר/גלובל שיפינג? עדיף לפתוח את הדיספיוט בפייפאל או איביי?

תודה לעוזרים

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5173
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 532 פעמים

שליחה #2 

בדוק מה אומרת מדיניות ההחזר בפרסום.

אני לא חושב ש-GSP הם גוף שאתה יכול להתנהל מולו. זה גם לא עניינך. זה אתה מול המוכר. אם יש לו טענות ל-GSP, שידבר הוא איתם/עם איביי.

בכל מקרה, מה שלא תחליט, דרוש את זה קודם מהמוכר. אם הוא לא מסכים פתח dispute באיביי (נגד המוכר, כמובן).
נערך לאחרונה על ידי jtk ב 17/06/2017 21:04, נערך פעם 1 בסך הכל.

danidanon פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

ממה שהבנתי, אין בעיה להחזיר את המחשב ולקבל חזרה את הסכום המלא ששילמתי (בגלל שזה נקנה דרך הגלובל שיפינג פרוגרם).
בגלל כל מה שתארתי, להחזיר את המחשב לא יהיה אידיאלי עבורי, ככה שהייתי מעדיף לקבל זיכוי חלקי.

בדרך כלל אני קונה מאמזון, שם המדיניות מאפשרת לשמור את המוצר עם זיכוי כספי חלקי.
אני לא יודע אם זה המצב גם באיביי/בפייפאל. יש טעם לנסות לדרוש זיכוי חלקי?

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5173
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 532 פעמים

שליחה #4 

אתה יכול לנסות, אבל זה לשיקול דעתו של המוכר.

אגב, לא שמעתי שאמזון עצמם נותנים זיכויים חלקיים. לא יודע לגבי מוכרי צד-שלישי שם.

danidanon פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

זו חנות שמוכרת רק מכשירים מחודשים/חדשים באריזה פתוחה, ככה שנראה לי שזו שיטת מצליח אצלם, אם הם יכולים למכור שוב את המוצר ולא להפסיד יותר מידי כסף. הבעיה שאני צריך לפתוח דיספיוט ולבקש התחשבות בכך שאני לא רוצה להחזיר את המוצר + יש לי טענות לטעות/רמאות מצד החנות. אם יש לי הפסדים נוספים זה כנראה בעיה שלי.

המוכר הציע להפעיל אחריות יצרן או לשלוח את המחשב בחזרה, ככה שלא נראה לי שלמוכר משתלם לתת זיכוי של 100$+-, אם הוא יכול למכור אותו כמחודש/משומש בפחות מזה.

מבחינת סנקציו ת נגד המוכר, יש לו 99% ביקורות טובות. ממה שהבנתי, אם מחזירים מוצר בגלל פגם, אז המוכר צריך לשלם חלק מעלויות השילוח של האיביי שיפינג פרוגרם ואולי לשלם להם עמלה גבוהה יותר. מעבר לזה לא נראה לי שיש למוכר סיבות להציע לי זיכוי במקום החזרה.

לגבי אמזון - לפני חצי שנה קניתי מגהץ תקול מאמזון גרמניה בשווי 50$. פניתי לשירות לקוחות והם הציעו החלפה/החזרה או 30% זיכוי.

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”