איזה מחשב שולחני כדאי לקנות לצרכים בסיסיים ?
שלום,
אחד המחשבים אצלנו בבית מגלה סימניי עייפות אחרי 5 שנים של שימוש: הוא מאוד איטי מאז שהותקן עליו Windows 10 וגם נכבה פתאום לפעמים בלי סיבה ברורה. מדובר על מחשב 32 סיביות.
אני רוצה לקנות מחשב חדש אבל לא מעוניין להוציא 1,500 ש"ח על Core i3, מעדיף להוציא רק 1,000 ש"ח.
אני מעדיף מעבד של אינטל ושהמחשב כמובן יהיה 64 סיביות - לא יותר מזה.
מה דעתכם ?
שימושים: על המחשב תותקן מערכת הפעלה Windows 10 וערכת Office 2016 מלאה לצורך גלישה באינטרנט, אימיילים, עבודה על כל תוכנות Office וצפיה בסדרות (למשל דרך האתר Sdarot).
אין אף שימוש אחר.
האחריות לא חשובה, אני יודע לסדר כמעט כל בעיה ב PC בעצמי.
גם רשיונות לא צריך לקנות.
אחד המחשבים אצלנו בבית מגלה סימניי עייפות אחרי 5 שנים של שימוש: הוא מאוד איטי מאז שהותקן עליו Windows 10 וגם נכבה פתאום לפעמים בלי סיבה ברורה. מדובר על מחשב 32 סיביות.
אני רוצה לקנות מחשב חדש אבל לא מעוניין להוציא 1,500 ש"ח על Core i3, מעדיף להוציא רק 1,000 ש"ח.
אני מעדיף מעבד של אינטל ושהמחשב כמובן יהיה 64 סיביות - לא יותר מזה.
מה דעתכם ?
שימושים: על המחשב תותקן מערכת הפעלה Windows 10 וערכת Office 2016 מלאה לצורך גלישה באינטרנט, אימיילים, עבודה על כל תוכנות Office וצפיה בסדרות (למשל דרך האתר Sdarot).
אין אף שימוש אחר.
האחריות לא חשובה, אני יודע לסדר כמעט כל בעיה ב PC בעצמי.
גם רשיונות לא צריך לקנות.
דווקא בגלל זה הייתי ממליץ לך לנסות בכל זאת להשמיש את המחשב הקיים:gilg7 כתב: האחריות לא חשובה, אני יודע לסדר כמעט כל בעיה ב PC בעצמי.
גם רשיונות לא צריך לקנות....
- החלפת כונן מערכת ל-SSD והתקנה נקייה של מערכת ההפעלה.
- בדיקת הסיבה לכיבויים הפתאומיים: התחממות מעבד, זכרון תקול, ספק כח לא תקין.
- שדרוג זכרון במידה וניתן.
אם אין בעיה מאוד אקוטית כמו למשל לוח-אם לא תקין, בהשקעה קטנה אתה יכול לחסוך מאות ש"ח.
אני אכן מנסה לחסוך את הקניה.Lee כתב:דווקא בגלל זה הייתי ממליץ לך לנסות בכל זאת להשמיש את המחשב הקיים:......
- החלפת כונן מערכת ל-SSD והתקנה נקייה של מערכת ההפעלה.
- בדיקת הסיבה לכיבויים הפתאומיים: התחממות מעבד, זכרון תקול, ספק כח לא תקין.
- שדרוג זכרון במידה וניתן.
אם אין בעיה מאוד אקוטית כמו למשל לוח-אם לא תקין, בהשקעה קטנה אתה יכול לחסוך מאות ש"ח....
בינתיים לא הצלחתי לשחזר את הכיבוי, זה קורה כל הזמן לאשתי והבת שלי הקטנה שמשתמשות בחשבון שהורדתי ממנו אדמין.
אז לצורך הבדיקה הוספתי עכשיו אדמין לחשבון של אישתי ואני אשתמש רק בו זמן מה.
ובכל זאת.....מה דעתך על מחשב שולחני חדש ? משהו פחות מ Core i3.
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20177
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
במידה ואפילו i3 מבחינתך פחות בא בחשבון, הייתי הולך על אינטל נוק עם מעבד N3700, שמצד אחד מצויד בליבה גראפית שתאפשר צפייה בתכני HD ומצד שני יאפשר עבודה "משרדית" רגילה במחשב (אם כי עד גבול מסויים, כלומר, פתיחת טאבים רבים בדפדפן או מספר תוכנות במקביל בכל זאת יהיו מוגבלים, בשל המעבד החלש יחסית).
בלינק הבא חפש את הנוק עם מעבד ה-N3700, ותוכל לראות מספר קונפיגורציות של זכרון/אחסון שמתאימות לו.
לדוגמה, עם כונן 500 ג'יגה ו-4 ג'יגה זכרון, המחיר יהיה 1090 ש"ח, אבל אפשר כמובן עם תצורות אחסון וזכרון שונות, והמחיר בהתאם.
http://plonter.co.il/nuc.tmpl?cart=1497 ... 2&lang=heb
בלינק הבא חפש את הנוק עם מעבד ה-N3700, ותוכל לראות מספר קונפיגורציות של זכרון/אחסון שמתאימות לו.
לדוגמה, עם כונן 500 ג'יגה ו-4 ג'יגה זכרון, המחיר יהיה 1090 ש"ח, אבל אפשר כמובן עם תצורות אחסון וזכרון שונות, והמחיר בהתאם.
http://plonter.co.il/nuc.tmpl?cart=1497 ... 2&lang=heb
נערך לאחרונה על ידי Lee ב 17/06/2017 15:41, נערך פעם 1 בסך הכל.
זה בתקציב שלי, אבל יש לך נסיון איתו ?TheCoolest כתב:http://ksp.co.il/?uin=21556&select=.269..358....
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20177
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
איזה ניסיון אתה צריך איתו?
אם התקציב שלך 1000 שקל למחשב, אני לא חושב שתמצא משהו הרבה יותר טוב.
תחפש גם בחנויות אחרות, כמו IVORY, וכו'.
בכל אופן, הוספה של SSD ככונן מערכת הפעלה לרוב תהפוך כל מחשב סביר לשמיש ביותר.
בנוגע לקריסות, אתה צריך לראות מה מופיע ב-Event Viewer כדי להבין אם זה מסך כחול המעיד על חומרה או דרייבר כלשהו או כיבוי פתאומי שיכול להעיד על ספק כוח שהגיע זמנו או קבלים נפוחים על הלוח אם.
אם התקציב שלך 1000 שקל למחשב, אני לא חושב שתמצא משהו הרבה יותר טוב.
תחפש גם בחנויות אחרות, כמו IVORY, וכו'.
בכל אופן, הוספה של SSD ככונן מערכת הפעלה לרוב תהפוך כל מחשב סביר לשמיש ביותר.
בנוגע לקריסות, אתה צריך לראות מה מופיע ב-Event Viewer כדי להבין אם זה מסך כחול המעיד על חומרה או דרייבר כלשהו או כיבוי פתאומי שיכול להעיד על ספק כוח שהגיע זמנו או קבלים נפוחים על הלוח אם.
מוזר: בתגובה שלך לא רואים את הלינק: http://plonter.co.il/nuc.tmpl?cart=1497 ... 2&lang=hebLee כתב:במידה ואפילו i3 מבחינתך פחות בא בחשבון, הייתי הולך על אינטל נוק עם מעבד N3700, שמצד אחד מצויד בליבה גראפית שתאפשר צפייה בתכני HD ומצד שני יאפשר עבודה "משרדית" רגילה במחשב (אם כי עד גבול מסויים, כלומר, פתיחת טאבים רבים בדפדפן או מספר תוכנות במקביל בכל זאת יהיו מוגבלים, בשל המעבד החלש יחסית).
http://plonter.co.il/nuc.tmpl?cart=1497 ... 2&lang=heb...
אבל כשאני לוחץ על "צטט" כן רואים אותו.
בכל אופן, תודה על הקישור, אבדוק.
משחזור הבעיה , אכן המחשב נכבה כל 10-20 דקות בלי התראה וב Event Log יש:
Kernel-Power Event ID 41 Task Category 63
הבעיה התחילה לפני מספר שבועות אבל החמירה מאוד בשבוע האחרון.
חיפוש בגוגל מראה שהרבה סבורים שזו בעיית חומרה ומצד שני יש הצעות לשינויים כמו ב Power Options ודברים כאלה.
הבעיה התחילה לפני מספר שבועות אבל החמירה מאוד בשבוע האחרון.
חיפוש בגוגל מראה שהרבה סבורים שזו בעיית חומרה ומצד שני יש הצעות לשינויים כמו ב Power Options ודברים כאלה.
מצטער שלא עברתי בדיקדוק על התשובות של החברים, אבל מההתרשמות הכללית שלי שתי נקודות חשובות:
1. חובה SSD. אין סיבה לא ללכת על דיסק בנפח קטן, אבל לדעתי מחשב עם כונן מכאני לא רלוונטי בימינו. ובמידה והבעיה לא בכונן הישן אפשר לצרף אותו למחשב החדש כמכפלת הנפח.
2. כנ"ל לגבי 4 ג'יגה זיכרון (חוץ מהעניין של להוסיף מהמחשב הישן
).
* לגבי N3700, משמש כ-HTPC שלי (קודי+Win 10) מאד נחמד ומרשים אבל באמת שזה המינימום (ובטח לא עם 4 ג'יגה ודיסק מכאני!)
מעבר לכך, אם אתה אומר שאתה לא זר להתעסקות עם מחשבים בעצמך (חומרה ותוכנה) אז למה לא ללכת על לקנות רק את החלקים הפנימיים?
אם הספק כוח תקין סביר להניח שהוא מתאים גם למחשב חדש (אתה מוזמן לרשום וננסה לעזור לך להתאים) - בטח אין סיבה לקנות מארז חדש.
לא עשיתי השוואה למחירים בארץ, אבל הוספה זריזה לעגלה באמזון ובניתי מערכת כולל SSD 250gb,i3, לוח אם, ו-8 ג'יגה זיכרון (כולל משלוח ומיסים כמובן) בכ-1300.
1. חובה SSD. אין סיבה לא ללכת על דיסק בנפח קטן, אבל לדעתי מחשב עם כונן מכאני לא רלוונטי בימינו. ובמידה והבעיה לא בכונן הישן אפשר לצרף אותו למחשב החדש כמכפלת הנפח.
2. כנ"ל לגבי 4 ג'יגה זיכרון (חוץ מהעניין של להוסיף מהמחשב הישן
* לגבי N3700, משמש כ-HTPC שלי (קודי+Win 10) מאד נחמד ומרשים אבל באמת שזה המינימום (ובטח לא עם 4 ג'יגה ודיסק מכאני!)
מעבר לכך, אם אתה אומר שאתה לא זר להתעסקות עם מחשבים בעצמך (חומרה ותוכנה) אז למה לא ללכת על לקנות רק את החלקים הפנימיים?
אם הספק כוח תקין סביר להניח שהוא מתאים גם למחשב חדש (אתה מוזמן לרשום וננסה לעזור לך להתאים) - בטח אין סיבה לקנות מארז חדש.
לא עשיתי השוואה למחירים בארץ, אבל הוספה זריזה לעגלה באמזון ובניתי מערכת כולל SSD 250gb,i3, לוח אם, ו-8 ג'יגה זיכרון (כולל משלוח ומיסים כמובן) בכ-1300.
אני אתחיל לבדוקtalmarsh כתב:מצטער שלא עברתי בדיקדוק על התשובות של החברים, אבל מההתרשמות הכללית שלי שתי נקודות חשובות:
2. כנ"ל לגבי 4 ג'יגה זיכרון (חוץ מהעניין של להוסיף מהמחשב הישן).
לא עשיתי השוואה למחירים בארץ, אבל הוספה זריזה לעגלה באמזון ובניתי מערכת כולל SSD 250gb,i3, לוח אם, ו-8 ג'יגה זיכרון (כולל משלוח ומיסים כמובן) בכ-1300....
תודה
·gilg7 כתב:משחזור הבעיה , אכן המחשב נכבה כל 10-20 דקות בלי התראה וב Event Log יש:
...
הייתה אצלי בעיה דומה לא מזמן.
אצלי הגורם היה דרייבר כרטיס המסך (שזוהה ע"י הכלי bluescreenview)
להורדה:
http://www.nirsoft.net/utils/blue_screen_view.html
הסרה מלאה של הדרייבר (ע"י DDU)
להורדה:
http://www.guru3d.com/files-details/dis ... nload.html
והתקנת דרייבר מסך מעודכן סידרה את העניין.
פחות מחצי שעה התעסקות ובלי להוציא שקל.
לשיקולך.
אני אנסה היום בערב.ICE-MAN כתב:·......
הייתה אצלי בעיה דומה לא מזמן.
אצלי הגורם היה דרייבר כרטיס המסך (שזוהה ע"י הכלי bluescreenview)
להורדה:
http://www.nirsoft.net/utils/blue_screen_view.html
הסרה מלאה של הדרייבר (ע"י DDU)
להורדה:
http://www.guru3d.com/files-details/dis ... nload.html
והתקנת דרייבר מסך מעודכן סידרה את העניין.
פחות מחצי שעה התעסקות ובלי להוציא שקל.
לשיקולך....
מעדיף לפתור את הבעיה בלי הוצאה כספית וגם לי זה מריח כמו בעיה עם דרייבר כלשהו.
לפי גוגל , יש 3 דעות נפוצות בנושא:
1. בעיית חומרה כלשהי
2. בעיית דרייבר כלשהו, נראה לי שזאת הבעיה אבל אין לי דרך לבסס את ההשערה
3. בעייה שנובעת מ SLEEP או Hybenate במחשב - דבר שהוא מקור להרבה צרות במחשבים שונים בעולם
בינתיים הגדרתי את המצב השינה כ Never והבעיה לא נפתרה.
עכשיו אנסה עם הדרריברים לפי עצתך.
לגביי חומרה: לא בטוח שכדאי לקנות רכיבים חלופיים רק בשביל הבדיקה, אפילו אם מדובר ב 200 או 300 ש"ח, לא יהיה לי שימוש בהם אח"כ.
תודה על העצה