חוות דעת על סלקום טריפל אחרי חודש של שימוש

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
gilg7 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3757
נתן תודות: 578 פעמים
קיבל תודות: 300 פעמים

שליחה #1 

שלום,
בחודש מאי הצטרפתי לסלקום טריפל, הנה חוות הדעת שלי. יש לציין שלא עברתי מ YES או HOT אלא מעידן+ וקודי עם תשתית וטלפון של בזק.

חומרה ותשתיות: ציון 9/10
אינטרנט: עובד חלק ללא ניתוקים במשך חודש שלם כולל WiFi. עיניין של מזל ? לא נראה לי, הרי מדובר בתשתית של בזק שלא השתנתה. שיימשיך כך.
נתב: מדובר בנתב מהדגם החדש ווידאתי את זה ב 3 שיחות טלפון לפני שהטכנאי הגיע. לנתב יש 2 כניסות USB לחיבור התקן חיצוני לרשת הביתית ז"א: אפשר לחבר דיסק חיצוני ומדפסת במקביל.
מפריע לי שאי אפשר לשנות לבד הגדרות בנתב וגם העובדה שסלקום כופים על הלקוחות את הנתב שלהם (דבר שהוא אגב לא חוקי) אבל לצרכים שלי זה לא קריטי. פעם אחת התקשרתי לתמיכה לבקש שישנו הגדרות DNS לגוגל (בשביל האתר SDAROT) והנציג עשה את זה מרחוק.
טלוויזיה: שידורים חלקים ללא הפרעות גם בזמן ששאר בני הבית צופים בתכנים שלהם מהמחשב. אנחנו 6 נפשות בבית וזו נקודה חשובה.
טלפון: יש ירידה משמעותית באיכות הקו. אבל אפשר לדבר כרגיל והטלפון קווי הפך לאמצעי חסר משמעות כמעט אצלנו בבית, בגלל זה אני לא מוריד ניקוד. לדעתי מדובר בתשתית אצלי בבית: סלקום משתמשים ב 4 גידים בניגוד ל 2 גידים אצל בזק והטכנאי השקיע יותר משעה בחיזוק החיבורים ב 3-4 שקעי טלפון עד שעבד.
ממיר: מדובר בדגם הקטן החדש יותר. סלקום שמים ב USB מאחורה זיכרון 32GB להקלטות ומקדימה יש כניסת USB נוספת לניגון ווידאו פרטי. השלט של סלקום מפעיל את הממיר וגם את הטלוויזיה שלי וזה מאוד נוח. יש מקלדת עברית בצידו האחורי של השלט שלא בשימוש אצלנו, היא נועדה לחיפושים ביו טיוב בעברית (כי אין מקלדת ווירטואלית בעברית בממשק שלהם ועוד מעט אגיע לממשק).
הממיר משמש כמקלט עידן+ והקליטה טובה, לא עם האנטנה הביתית שסלקום נותנים אלא עם אנטנה יאגי שמונחת במרפסת ופשוט הוצאתי את הקצה מהממיר הקודם וחיברתי לממיר של סלקום.
אבל הממיר תמיד חם! גם כשהוא נמצא שעות במצב סטאנדביי. זה מעיד על משהו לא טוב במכשיר וגם צורך חשמל מיותר.
עדיין אני רואה בזה עיניין מינורי. אם תיהיה בעיה עם הממיר, אסע לקניון הזהב לתחנת שירות של סלקום ואחליף אותו.

תכנים: ציון 8/10
מדובר בנושא סובייקטיבי לחלוטין. אין כמעט 2 אנשים שאני מכיר עם אותם העדפות צפייה. במשפחה שלי יש 0 עניין בספורט, קצת עניין בסרטים והרבה עניין בסדרות. אצלנו גם צופים בערוצי עידן+: 1,2,10 ו 23.
סדרות: התוספת של HBO מ 1.6 היא מבחינתי בונוס אמיתי. לפני כן המצב לא היה מזהיר ולא הייתי נותן ציון מעל 7. אבל כאמור, יש HBO והמצב טוב. הייתי שמח לעוד סדרות בריטיות טובות ובסדרה האמריקאים אני עדיין צריך לצפות דרך הקודי. אבל יש סמוך על סול ויש את הגשר בגרסא השוודית ויש HBO .....אני מרוצה.
סרטים: סביר, לא יותר מזה. מחכה לבונוס כמו שעשו עם הסדרות.
ערוצים שאינם בעידן+: תוכן חסר משמעות מבחינתי. ספורט: מחמת חוסר עיניין אני לא כשיר לתת חוות דעת בנושא :)

ממשק משתמש: ציון 4/10:
ממשק גרוע. לא מבין איך בקודי שהוא בחינם יש ממשק פי 100 יותר טוב מאשר בחברה מסחרית.
ערוצים: פה החלק הגרוע ביותר: מדובר במספר עמודות ערוצים על המסך לפי קטגוריות כשהמשתמש אמור לעבור לעמודה הרצויה ואז לערוץ הרצוי. מאוד לא ידידותי ומבלבל.
הערוצים לא ממוספרים והכי גרוע: אין אפשרות לשנות את הסדר שלהם לפי צרכי המשתמש. למשל ערוץ 1 (כאן) ב HD נמצא רחוק משאר הערוצים הישראלים וצריך לחפש אותו במקום ללחוץ על החיצים. למה ? ככה.
משהו טוב בכל זאת: "השבוע שהיה" זו קטגוריה נחמדה בערוצים.
VOD: חלק זה כולל את הסדרות והסרטים. יש רשימת מועדפים אחת לכל ה VOD. אין! אפשרות להוסיף רשימות מועדפים לצרכים שונים (סרטים, סדרות, ילדים,....) ואין אפשרות לניהול תגיות בצורה כלשהי.
כמו כן, אין ניהול של תכנים שכבר ניצפו (יש מידע בסיסי שמחזיק מספר שעות ונמחק) ואין אפשרות להגדיר רשימות צפיה.
סדרות: הסדרות נמצאות במספר קטגוריות שסלקום קובעים. אין אפשרות לשנות משהו.
אין אפשרות לשנות את שיטת המיון של סדרות ואין אפשרות להגדיר מסננים למשל לסדרות שכבר צפיתי או לכל מאפיין אחר.
אין אפשרות לשנות צורת תצוגה, הכל קבוע ע"י סלקום. לא נוח , בפרט למי שבא מקודי.
והכי גרוע: אין אפשרות לחפש תכנים ב VOD.
סרטים
: כל מה שכתבתי לגבי סדרות נכון גם לסרטים. חיסרון האפשרות להגדיר מיון מפריע במיוחד. למשל בקודי אני אוהב למיין סרטים בקטגוריה מסויימת לפי סדר יורד של ציון IMDB. בסלקום זה נשמע כמו מדע בדיוני.
לא נתפס בעיניי! מאות סרטים מגובבים ללא שליטה על המיון , ללא מסננים, ללא תגיות וללא ניהול תכנים שכבר נצפו. באיזו שנה אנחנו ?

הדיל: ציון 10/10
אחרי שקיטרתי על הממשק הגרוע, הנה השורה התחתונה:
עד חודש מאי שילמתי לבזק 144 ש"ח בחודש עבור תשתית+ספק (105 ש"ח) +טלפון קווי עד 100 דקות (39 ש"ח). זה יקר, אני יודע, אבל זה מה ששילמתי והם לא הסכימו להוריד 1 ש"ח.
עכשיו אני משלם 180 ש"ח (שנה ראשונה 160 ש"ח) על תשתית+ספק+טלפון+סלקום TV.
מבחינתי יוצא שאני מקבל את סלקום TV ב 36 ש"ח לחודש. ברור, זה לא השוואה של תפוחים-לתפוחים והיה אפשר להוריד עלויות אינטרנט מ 105 ש"ח משמעותית. אבל.....זה הדיל מבחינתי ואי אפשר לקבל יותר טוב מזה במחיר הזה.

הערות/שאלות ייתקבלו בברכה

Dbso
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 399
נתן תודות: 67 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #2 

אני עם סלקום כבר שנה,
לגבי תשתיות- אני עם רשת קווית פרוסה בכל הבית כך שאין לי מדד לזה.
תכנים- מה שיש סבבה, מקסימום משלימים קצת מקודי.
לגבי כל השאר מסכים לגמרי, ממשק על הפנים, מלא באגים וטעויות, כל הזמן צריך לאתחל מחדש, פעם מקליט פעם לא, ממירים ישנים לא תומכים בשידור של YouTube דרך הנייד.

שורה תחתונה, מחיר מנצח, בשביל בשימוש של המשפחה שלי כרגע(זוג הורים שאין להם זמן לראות יותר מידי טלויזיה ושני ילדים קטנים שאין להם יותר מידי דרישות) המחיר משמעותית זול יותר מכל דבר אחר.

Tomer5755
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 214
נתן תודות: 263 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #3 

gilg7 כתב:שלום,
בחודש מאי הצטרפתי לסלקום טריפל, הנה חוות הדעת שלי. יש לציין שלא עברתי מ YES או HOT אלא מעידן+ וקודי עם תשתית וטלפון של בזק.

חומרה ותשתיות: ציון 9/10
אינטרנט: עובד חלק ללא ניתוקים במשך חודש שלם כולל WiFi. עיניין של מזל ? לא נראה לי, הרי מדובר בתשתית של בזק שלא השתנתה. שיימשיך כך.
נתב: מדובר בנתב מהדגם החדש ווידאתי את זה ב 3 שיחות טלפון לפני שהטכנאי הגיע. לנתב יש 2 כניסות USB לחיבור התקן חיצוני לרשת הביתית ז"א: אפשר לחבר דיסק חיצוני ומדפסת במקביל.
מפריע לי שאי אפשר לשנות לבד הגדרות בנתב וגם העובדה שסלקום כופים על הלקוחות את הנתב שלהם (דבר שהוא אגב לא חוקי) אבל לצרכים שלי זה לא קריטי. פעם אחת התקשרתי לתמיכה לבקש שישנו הגדרות DNS לגוגל (בשביל האתר SDAROT) והנציג עשה את זה מרחוק.
טלוויזיה: שידורים חלקים ללא הפרעות גם בזמן ששאר בני הבית צופים בתכנים שלהם מהמחשב. אנחנו 6 נפשות בבית וזו נקודה חשובה.
טלפון: יש ירידה משמעותית באיכות הקו. אבל אפשר לדבר כרגיל והטלפון קווי הפך לאמצעי חסר משמעות כמעט אצלנו בבית, בגלל זה אני לא מוריד ניקוד. לדעתי מדובר בתשתית אצלי בבית: סלקום משתמשים ב 4 גידים בניגוד ל 2 גידים אצל בזק והטכנאי השקיע יותר משעה בחיזוק החיבורים ב 3-4 שקעי טלפון עד שעבד.
ממיר: מדובר בדגם הקטן החדש יותר. סלקום שמים ב USB מאחורה זיכרון 32GB להקלטות ומקדימה יש כניסת USB נוספת לניגון ווידאו פרטי. השלט של סלקום מפעיל את הממיר וגם את הטלוויזיה שלי וזה מאוד נוח. יש מקלדת עברית בצידו האחורי של השלט שלא בשימוש אצלנו, היא נועדה לחיפושים ביו טיוב בעברית (כי אין מקלדת ווירטואלית בעברית בממשק שלהם ועוד מעט אגיע לממשק).
הממיר משמש כמקלט עידן+ והקליטה טובה, לא עם האנטנה הביתית שסלקום נותנים אלא עם אנטנה יאגי שמונחת במרפסת ופשוט הוצאתי את הקצה מהממיר הקודם וחיברתי לממיר של סלקום.
אבל הממיר תמיד חם! גם כשהוא נמצא שעות במצב סטאנדביי. זה מעיד על משהו לא טוב במכשיר וגם צורך חשמל מיותר.
עדיין אני רואה בזה עיניין מינורי. אם תיהיה בעיה עם הממיר, אסע לקניון הזהב לתחנת שירות של סלקום ואחליף אותו.

תכנים: ציון 8/10
מדובר בנושא סובייקטיבי לחלוטין. אין כמעט 2 אנשים שאני מכיר עם אותם העדפות צפייה. במשפחה שלי יש 0 עניין בספורט, קצת עניין בסרטים והרבה עניין בסדרות. אצלנו גם צופים בערוצי עידן+: 1,2,10 ו 23.
סדרות: התוספת של HBO מ 1.6 היא מבחינתי בונוס אמיתי. לפני כן המצב לא היה מזהיר ולא הייתי נותן ציון מעל 7. אבל כאמור, יש HBO והמצב טוב. הייתי שמח לעוד סדרות בריטיות טובות ובסדרה האמריקאים אני עדיין צריך לצפות דרך הקודי. אבל יש סמוך על סול ויש את הגשר בגרסא השוודית ויש HBO .....אני מרוצה.
סרטים: סביר, לא יותר מזה. מחכה לבונוס כמו שעשו עם הסדרות.
ערוצים שאינם בעידן+: תוכן חסר משמעות מבחינתי. ספורט: מחמת חוסר עיניין אני לא כשיר לתת חוות דעת בנושא :)

ממשק משתמש: ציון 4/10:
ממשק גרוע. לא מבין איך בקודי שהוא בחינם יש ממשק פי 100 יותר טוב מאשר בחברה מסחרית.
ערוצים: פה החלק הגרוע ביותר: מדובר במספר עמודות ערוצים על המסך לפי קטגוריות כשהמשתמש אמור לעבור לעמודה הרצויה ואז לערוץ הרצוי. מאוד לא ידידותי ומבלבל.
הערוצים לא ממוספרים והכי גרוע: אין אפשרות לשנות את הסדר שלהם לפי צרכי המשתמש. למשל ערוץ 1 (כאן) ב HD נמצא רחוק משאר הערוצים הישראלים וצריך לחפש אותו במקום ללחוץ על החיצים. למה ? ככה.
משהו טוב בכל זאת: "השבוע שהיה" זו קטגוריה נחמדה בערוצים.
VOD: חלק זה כולל את הסדרות והסרטים. יש רשימת מועדפים אחת לכל ה VOD. אין! אפשרות להוסיף רשימות מועדפים לצרכים שונים (סרטים, סדרות, ילדים,....) ואין אפשרות לניהול תגיות בצורה כלשהי.
כמו כן, אין ניהול של תכנים שכבר ניצפו (יש מידע בסיסי שמחזיק מספר שעות ונמחק) ואין אפשרות להגדיר רשימות צפיה.
סדרות: הסדרות נמצאות במספר קטגוריות שסלקום קובעים. אין אפשרות לשנות משהו.
אין אפשרות לשנות את שיטת המיון של סדרות ואין אפשרות להגדיר מסננים למשל לסדרות שכבר צפיתי או לכל מאפיין אחר.
אין אפשרות לשנות צורת תצוגה, הכל קבוע ע"י סלקום. לא נוח , בפרט למי שבא מקודי.
והכי גרוע: אין אפשרות לחפש תכנים ב VOD.
סרטים
: כל מה שכתבתי לגבי סדרות נכון גם לסרטים. חיסרון האפשרות להגדיר מיון מפריע במיוחד. למשל בקודי אני אוהב למיין סרטים בקטגוריה מסויימת לפי סדר יורד של ציון IMDB. בסלקום זה נשמע כמו מדע בדיוני.
לא נתפס בעיניי! מאות סרטים מגובבים ללא שליטה על המיון , ללא מסננים, ללא תגיות וללא ניהול תכנים שכבר נצפו. באיזו שנה אנחנו ?

הדיל: ציון 10/10
אחרי שקיטרתי על הממשק הגרוע, הנה השורה התחתונה:
עד חודש מאי שילמתי לבזק 144 ש"ח בחודש עבור תשתית+ספק (105 ש"ח) +טלפון קווי עד 100 דקות (39 ש"ח). זה יקר, אני יודע, אבל זה מה ששילמתי והם לא הסכימו להוריד 1 ש"ח.
עכשיו אני משלם 180 ש"ח (שנה ראשונה 160 ש"ח) על תשתית+ספק+טלפון+סלקום TV.
מבחינתי יוצא שאני מקבל את סלקום TV ב 36 ש"ח לחודש. ברור, זה לא השוואה של תפוחים-לתפוחים והיה אפשר להוריד עלויות אינטרנט מ 105 ש"ח משמעותית. אבל.....זה הדיל מבחינתי ואי אפשר לקבל יותר טוב מזה במחיר הזה.

הערות/שאלות ייתקבלו בברכה

·פוסט מבורך ובדיוק בזמן! תודה. :-)

אנו מנויי סלקוםTV מזה כחודש-וחצי (הצטרפתי ב-4.5 לאפליצקיה דרך ה-Apple TV 4th שלי וב-6.6 סגרתי את המנוי המקורי והצטרפתי מחדש עם ממיר במרכז-השירות).

מאוד מרוצים מהטלוויזיה וכשהיינו במרכז-השירות, הציעו לנו לשדרג לטריפל...
מכיוון שההצעה היתה כבר אחרי יצירת המנוי המחודש, השעה היתה מאוחרת והיה מדובר בתחילת החודש ("בזק" מחייבים חודש מלא... לטענת נציג סלקוםTV), החלטנו להמתין עם השדרוג לקראת סוף החודש.

מאז אני חוקר את הנושא ומברך כל פוסט כמו שלך (מנוי "בזק", שהצטרף לסלקוםTV-טריפל).

אנו משלמים כ-220-230 ש"ח רק על "בזק" (אינטרנט, טלפון-קווי וקו-קל לפקס)...
לכן, עסקת הטריפל נראית לי כדאית ומכיוון שאנו מנויים עם תשתית, אינני רואה בעיה טכנית (מקסימום-נפתור אותה או נחזור אחורה... בזק+סלקוםTV).

קודם לכן (לפני סלקום) היינו בטלוויזיה של HOT ב-259 ש"ח (זה המקסימום מהחשבונית האחרונה... עד שהקפאתי)+הסכום שציינתי לבזק ולא כולל סלולר וספקית-אינטרנט...

בינתיים החייאתי את המנוי ב-Netvision (חווה ירידה לא ברורה במהירות, אך הכל יציב) וממתין לכרטיסי ה-SIM של סלקום (היה מבצע מדהים, אך רק דרך האתר ואספקה בשליחות).

זאת אומרת, שבמידה ואשלים את כל התוכנית ויהיה תקין עם הטריפל-הוצאות התקשורת שלנו תירדנה מכ-600 ש"ח לכ-216 ש"ח בלבד (מה שהיינו משלמים רק לבזק...).

מה שכן, אצטרך לברר את נושא הפקס (מה עושים מבחינת הוספת הקו הנפרד...), אך במקרה הכי גרוע-נשאיר רק את הקו-הקל ב"בזק" (27 ש"ח לחודש...).

gilg7 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3757
נתן תודות: 578 פעמים
קיבל תודות: 300 פעמים

שליחה #4 

Dbso כתב:אני עם סלקום כבר שנה,
לגבי תשתיות- אני עם רשת קווית פרוסה בכל הבית כך שאין לי מדד לזה.
תכנים- מה שיש סבבה, מקסימום משלימים קצת מקודי.
לגבי כל השאר מסכים לגמרי, ממשק על הפנים, מלא באגים וטעויות, כל הזמן צריך לאתחל מחדש, פעם מקליט פעם לא, ממירים ישנים לא תומכים בשידור של YouTube דרך הנייד.

שורה תחתונה, מחיר מנצח, בשביל בשימוש של המשפחה שלי כרגע(זוג הורים שאין להם זמן לראות יותר מידי טלויזיה ושני ילדים קטנים שאין להם יותר מידי דרישות) המחיר משמעותית זול יותר מכל דבר אחר.
...
גם אצלי יש רשת קווית בכל הבית.
ה WiFi הוא רק למכשירים נוספים (טלפונים ולאפטופים)
אבל עם הנתב של בזק היו לי ניתוקים לפעמים ועם הנתב של סלקום אין יותר ניתוקים למרות שהיו לי חששות בנושא. בסוף מתברר שהנתב שלהם שיפר קצת את המצב.
לנתב מחוברים בצורה קווית 5 מכשירים וזה יעלה אולי ל 7 חיבורים בעתיד
ב WiFi מחוברים 8 מכשירים באופן קבוע + 4 מכשירים באופן ארעי.
liorp
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2352
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 194 פעמים

שליחה #5 

לגבי הקו הקל לפקס - תבדוק אם יש אפשרות אחרת חוץ מפקס למי שאתה צריך לשלוח פקסים.
הרבה מקומות כבר עובדים גם עם מייל או דרך אתר אינטרנט. כמה דוגמאות שיצא לי לשלוח אליהם טפסים ומסמכים במייל/אתר בזמן האחרון: בנק לאומי, בנק דיסקונט, ביטוח לאומי, ביטוח איילון. פעם היה להם רק פקס, היום גם מייל או שליחה דרך אתר אינטרנט.

shooter-a
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #6 

היום התחברתי לסלקום קוואטרו לחבילה שכוללת אינטרנט עד 100M(תשתית וספק של נטוויז'ן) וקו טלפון ביתי, סלקום TV שהיא אצלי כבר כמה חודשים ואני ממש מרוצה ממנה, ושני קווי סלולר ב-219 ש"ח למשך שנתיים ואחרי זה 259 ש"ח.
האמת, אמרתי לעצמי שאני לא חוזר לחברה שפשוט גנבה מאיתנו כסף לפני שהוט מובייל וגולן טלקום ורמי לוי ו-012 נכנסו לשוק והורידו את מחירי הסלולר. אבל בגלל שעברתי לאיזור חדש בעפולה שיש שם בעיות קליטה מאוד חמורות של הוט מובייל וגם באיזור שבו אני עובד יש בעיות קליטה, אז החלטתי לבדוק איזה אנטנות יש סביב הבניין שבו אנחנו גרים וגם ליד העבודה. לפי הבדיקה באיזור שאני גר בו יש ריבוי אנטנות של סלקום לעומת של הוט מובייל שהיא אפילו יותר רחוקה מאלו של סלקום. אז החלטנו לנסות אותם כי זה גם יותר זול, משמעותית, וגם הכל נמצא במקום אחד שזה ממש נוח. אם זה מעבר דירה ואם זה כשיש תקלה בקיצור יותר קל.

Gershon99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1111
נתן תודות: 70 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

שליחה #7 

איך הגיוני שהפוסט שלך מהחודש ואתה אומר שאין חיפוש?!...
כמובן שיש, תנסה לבצע עדכון.

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”