בעקבות רכישת מגבר סטריאו חדש, התחלתי לקנפג קינפוגים ואני די מבסוט מזה
כרגע אני מריץ TASKER על הסלולרי שלי, שבכל בוקר ב-07:00 מדליק את המגבר, מכוון ווליום מסוים ומעביר אותו לרדיו אינטרנטי. זה כיף להתעורר לבית עם מוסיקה.
אני רוצה להוסיף עוד מעט אוטומציה:
- להדליק את הטלויזיה (קניתי Broadlink RM Mini והוא כבר מקונפג ועובד)
- לשלוט בנורת Yeelight
- להדליק שקע חשמלי של מכונת קפה
- שליטה במזגן, מאוורר תקרה ומאוורר רצפתי (אני כבר שולט בשלושתם עם ה-RM Pro וקוד פייתון)
- חשבתי גם להפעיל את Apple Music (מהאנדרואיד) על פלייליסט מסוים שינגן ב-07:00 במקום הרדיו
ועוד מס' דברים כאלו, פשוטים.
חשוב לי שתהיה היכולת לקנפג או לבחור מה קורה בצורה פשוטה. למשל, להחליט שמחר בבוקר אני לא מעוניין שהמגבר יפתח ב-07:00 אלא ב-08:00 או שמכונת הקפה לא תדלק בשבוע הקרוב.
קניתי Xiaomi Mi Box חדש במקום מחשב קטן שהיה לי בסלון. מאוד מרוצה ממנו.
בנוסף, יש לי NAS QNAP שמריץ לינוקס (וזמין בבית 24/7, כמובן).
אני יודע לכתוב קוד ושולט טוב ב-Tasker על אנדרואיד.
חשבתי במקור לרכז את הכל על הסטרימר. להתקין Tasker ולהפעיל את המגבר דרכו וכו'.
היתרון של Tasker הוא כמות המודולים שיש לו. לשלוט ב-RM Mini, למשל, זה קל ברמה של להתקין פלאגין ולבחור מה יקרה. ממש פשוט. הבעיה - אין גישת שליטה נוחה לסטרימר. למשל - אם אשתי מעוניינת לבטל את הדלקת המגבר מחר בבוקר, היא תצטרך להפעיל כל מני תוכנות על הסטרימר וזה מאוד לא נוח.
אז חשבתי אולי לרכז את הכל ב-IFTTT. הוא נוח מאוד לשליטה, יש להם אפליקציה לכל סביבה (בקלות אפשר לשנות קינפוג או להדליק/לכבות סנריו). הוא יודע להתחבר לחלק מהרכיבים (למשל, יש לו חיבור חלק ל-Yeelight) אבל מצד שני לא יודע להתממשק ל-RM Pro. אני יכול להשתמש במודול ה-Maker שלו ואז לכתוב בעצמי איזו אפליקציה קטנה שתשב על ה-NAS, תקבל פקודות מ-IFTTT ותדבר עם הרכיבים השונים בבית (כמו המגבר, ה-RM Pro וכו'). זה לא סיפור מבחינתי, אבל זה קצת מרגיש כמו להמציא את הגלגל...
התקנתי לניסיון OpenHAB והאמת שזה נראה לי די מסובך. דברים די פשוטים כמו טיימר זה קינפוג-בן-קינפוג, לא נראה נוח לתחזוקה או משהו שאפשר לצפות ממישהו שהוא לא מתכנת לטפל בו. בנוסף, הוא יצטרך לשבת על ה-NAS כדי שיהיה לו ממשק חיצוני להפעלה מחוץ לבית, ואז אני מתעסק עם בעיות אבטחה - זה די מטריד (אם אלך על קומפוננטה שאני אכתוב לבד זה פחות נורא כי היא לא תריץ בכלל web server מלא).
יש לי תחושה שאני מפספס משהו בדרך. אני בטוח שמישהו כבר חשב על צרכים די בסיסיים כאלו.
אשמח לשמוע כל רעיון או טיפ שיש למישהו בנושא!
מה אתם אומרים?