השפעה של צבע הקירות על הקונטרסט

מקרנים קידמיים - Front Projector.
שלח תגובה
yanivkin פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 103
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #1 

צהרים טובים אנשים

לי, כמו לרובכם אני מניח, המקרן הוא בסלון כאשר רק קירות לבנים מסביב...

תהיתי האם צביעת הקירות או אם להיות פרקטי יותר - צביעת רק קיר אחד בצבע כהה (נניח את הקיר שמאחורי המסך או תקרה), ייתן שיפור משמעותי לקונטרסט בתמונה ולחוות הצפיה באופן כללי? האם מישהו יכול לחוות דעה מנסיונו?

אני מקרין בסלון כאמור, על מסך 106 אינצ' ביחס 9:16 (שאותו אני מעביר למרכיב בסלון בכל פעם) עם מקרן סוני 30es

אני חייב לציין שבסרטים ביחס 2.39:1 אני מכסה את שני הפסים השחורים באמצעות שני לוחות DIY המכוסים בבד לבד שחור והחווית צפייה מבחינתי הרבה יותר טובה מאשר בלעדיהם.

תודה!
יניב

ride
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים
תגובות: 6607
שם מלא: יניב דיין
נתן תודות: 238 פעמים
קיבל תודות: 504 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

ככל שהחדר יהיה יותר כהה (כולל הקירות שלו כמובן), האנסי קונטרסט ישתפר (זה קונטרסט שנמדד ע"י תמונת שחמט, והוא הכי מושפע הסביבת ההקרנה)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #3 

יש לך מקרן שחלק מהאור שלו חוזר מהקירות והתקרה. לאן הוא חוזר? למסך ומשם אל הצופה.

המטרה היא למנוע את זה. יש כמה טכניקות, אבל הפשוטה ביותר זה לזהות מה המקור שמחזיר הכי הרבה ולגרום לו להחזיר פחות. זה תלוי מאוד במבנה החדר וגובה החלק העליון של המסך. אם המסך מתחיל גבוה למדי יחזור יותר אור מהתקרה ואם הוא תחום בקירות מהצדדים אז זה גם מאוד ישפיע. הפיתרון הכי פשוט למניעת החזרים זה צביעה בצבע כהה (רצוי ניוטרלי).

לא כל כך מכיר פתרונות אלטרטיביים, אבל מניח שבד או חומרים בולעי אור יכולים אולי לפשט את העניין.

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7442
נתן תודות: 498 פעמים
קיבל תודות: 981 פעמים

שליחה #4 

@yanivkin
·
כפי שצויין - ככל שהסביבה של איזור ההקרנה יהיה כהה יחסית (קירות/תקרה) הקונטרסט באופן כלילי ישתפר.

אצלי
מכיוון שבכל זאת זה סלון אירוח/ביתי ולא yes planet, אני משתמש בווילונות כהים (100% אטומים) ואני מכסה את שטח קיר ההקרנה/מסך לכל אורכו ולקיר שבניצב (על הדרך מסתיר וויטרינה) לכל אורך הקיר. השיפור בקונטרסט בהחלט נראה.
כל זאת כאשר אנחנו צופים בסרט קולנוע (בהחלט מוסיף לאווירת הקולנוע באופן מעשי),
ב"יום יום" הווילונות מאוגדים עם חגורה מאותו הבד (הכל custom made) יחד לצד הקיר (הפינה) ולא "מפריעים" ופחות גלויים או ניראים לעין.

yanivkin פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 103
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #5 

תודה איתי
רעיון טוב

והתקרה אצלך לבנה?

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #6 

yanivkin כתב:תודה איתי
רעיון טוב

והתקרה אצלך לבנה?
...
·לצערי לבנה, אני לא יכול לעשות דבר בנידון.

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #7 

yanivkin כתב:תודה איתי
רעיון טוב

והתקרה אצלך לבנה?
...
·yanivkin

אפרופו רואים סרט קולנוע עכשיו, צילמתי בשביל שתראה אך הסביבה הכהה נראית וויזואלית והתקרה הבהירה שמחזירה אור.
הסצינה יחסית בהירה.

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”