UPS לפלסמה נחוץ או תשרוד גם בלי ?

איך משהו עובד? למה זה ככה?
שלח תגובה
TAOTAO161 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 63
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום אנשים..
לאחר שהיו לא מעט הפסקות חשמל באזור שלי (בסביבות ה3-5 רק היום) רציתי לשאול אם זה יעזור/רצוי לחבר UPS לטלויזיה כי כמו שאני יודע הנפילות האלה לא מועילות לשום מכשיר חשמלי..

TiGeRGuY
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 256

שליחה #2 

TAOTAO161 כתב:שלום אנשים..
לאחר שהיו לא מעט הפסקות חשמל באזור שלי (בסביבות ה3-5 רק היום) רציתי לשאול אם זה יעזור/רצוי לחבר UPS לטלויזיה כי כמו שאני יודע הנפילות האלה לא מועילות לשום מכשיר חשמלי..
...
אתה צודק.. אני לא יודע כמה זה מזיק לפלזמה אבל תמיד עדיף שיהיה

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78829
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5385 פעמים

שליחה #3 

בשביל שזה יהיה אפקטיבי רצוי UPS מאוד חזק וכזה שהוא ONLINE (גם מייקר את הסיפור).

לדעתי מספיק מפסק קפיצות מתח - כזה שיש למקררים או מכונות כביסה בשביל למנוע שריפה של המכשיר.

TAOTAO161 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 63

שליחה #4 

או קי תודה..

zeev
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 652
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #5 

המינימום הרצוי לדעתי הוא מגן ברק+מייצב מתח. כל UPS מודרני כולל היום גם מייצב מתח (הכוונה ל-Line interactive UPS "פשוט").

בסופו של דבר זה גם תלוי עד כמה אתה פרנואידי ועד כמה אתה רוצה להיות בטוח בהגנה על הציוד שלך.

אני משתמש ב-Online UPS של 1500VA, הוא יקר מאד (לפחות פי 3 ממכשיר Line ineractive באותו הספק), אבל אני מעוניין בהגנה אולטימטיבית, בעיקר בשל עלות הציוד עליו אני מעוניין להגן.

לדוגמא, אם אתה מגן על מקרן של 35,000 ש"ח + HTPC של 7,500 ש"ח, מחיר ה-UPS כבר סביר לחלוטין בהתחשב בהגנה שמקבלים.
A good plagiarized idea is better than a lousy original one

KOOKE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2262
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #6 

zeev

אתה יכול לפרסם מחיר וקישור לUPS שלך..

היכן ניתן לרכוש בארץ ??

אני סובל מקפיצות - ירידות מתח אצלי בבית כשמדחס של אחד המזגנים נכנס לפעולה - עד כדי כיבוי המסך לרגע

שלמה

zeev
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

ה-UPS הוא Top-1500 של חברת Advice, נרכש ישירות מהחברה.

לגבי המחיר, אני לא מעודכן בנהלים האחרונים באתר לגבי פרסום מחירים, הבנתי שהיו שינויים בנושא לאחרונה ואיני מעוניין לדרוך על אף רגל, כך שאני אעדיף למסור לך בהודעה פרטית (אלא אם יאמר מי מהמנהלים שאין בעיה כזו). המחיר בזאפ קרוב למדי כך שאתה יכול לבדוק שם.

בכל אופן, אם יש לך בעית סדירות מתח, סוג כזה של UPS הוא פתרון מצוין. הוא מבודד אותך לחלוטין מהאספקה הלא סדירה וה-"מלוכלכת" של חברת החשמל, ומייצר עבורך סינוס טהור בתדר ובמתח שאתה מגדיר לו.

LiorC
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3610

שליחה #8 

אפשר בהחלט לציין מחירים (אבל כל מה שקשור ל"התמקחויות" או טענות ומענות יש לעשות בשרשור המיועד לכך בפורום כללי)
ליאור

zeev
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

המחיר היה 3450/3500 (לא זוכר בדיוק), כפי שאמרתי, כמו המחיר בזאפ.

KOOKE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

zeev

תודה על המידע.

אקדים ואומר שאיני מבין באלקטרוניקה ו/או חשמל (טוב אולי קצת) אבל לצרכים שלי - הגנה מפני נפילות במתח UPS כמו שלך נראה לי "אוברקיל" - ואבהיר את כוונתי.

קודם כל איני מבין את משמעות ההבדל בין UPS "אונליין" לUPS "אינטראקטיב".

איני מבין מהו גל הסינוס הטהור שמכשירים אלו מוציאים ובשביל מה אני צריך אותו

כמו כן מכשירי UPS אלו (גם האונליין וגם האיטראקטיב) כוללים כל מיני פונקציות שנועדו ככל הנראה לאינטרקציה עם מחשבים ושאינן דרושות להבנתי להגנה/ ייצוב מתח למערכת אודיו/ וידאו. למשל חיבור USB או תיקשורת (כיבוי? ) לוינדוס וכו'.

אודה להסבר להדיוטות כמוני לשאלות שלי ולהכוונה למייצב מתח "פשוט" שמותאם לצורכי אודיו/ וידאו ולא לצורכי הגנה על שרתי מחשב.

שלמה

zeev
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

KOOKE

א. אנסה לתת הסבר פשוט ככל האפשר להבדל בין סוגי ה-UPS.

Line interactive - בזמן אספקת חשמל סדירה, מוצא ה-UPS (ה"שקע" אליו אתה מחבר את הציוד) מוזן ישירות מחברת חשמל (למעט מייצב מתח שבדרך כלל נמצא בכל UPS מודרני), כאשר במקביל נטענת בטריית הגיבוי. בזמן זה, אתה "חשוף" לשגיונות אספקת החשמל הישראלית (אי יציבות מתח/תדר, ספייקים וכו')
בזמו הפסקת חשמל, מתבצעת פעולת מיתוג (סדר גודל של 4 אלפיות השניה, תלוי ב-UPS), המעבירה את מוצא ה-UPS, להיות מוזן מהבטרייה הפנימית.

Double conversion online - מוצא ה-UPS מוזן תמיד מהבטרייה, כך שלא משנה מה קורה לאספקת החשמל של חברת חשמל (עליות/ירידות מתח, "ספייקים", קפיצות בתדר וכו'), המכשירים המוגנים מקבלים מתח יציב ונקי ללא הפרעה, וכמובן אין זמן מיתוג מאחר ואין מיתוג כלל.

ב. לגבי אותו גל סינוס (טהור או שאינו טהור), חברת חשמל אמורה לספק לך מתח חליפין של 220V, זרם חליפין הוא כזה בו המתח אינו קבוע אלא משתנה בצורה הדרגתית בין שני ערכים, צורת השינוי כתלות בזמן היא כפונקצית סינוס (בישראל בתדר של 50ׁHz).

על בסיס זה מתוכננים המכשירים החשמליים בהם אתה משתמש, זהו הסבר פשטני למדי, אך נראה לי מתאים לבקשתך.

יש מכשירים "מפונקים", שכל שינוי מפרמטרים אלו גורם לשינוי בפעולתם, או אף מקצר את חייהם, אחרים, "קשוחים" יותר, יסתדרו עם כל מה שתדחוף להם בגבול הסביר.

ג. נקודה נוספת, יש מכשירים (מקרנים לדוגמא) הזקוקים למספר דקות של קרור ע"י המאוור בזמן כיבוי, ולכן רצוי לגבות אותם עם UPS (כלומר, לא רק מחשבים זקוקים לגיבוי בטרייה).

במקרה שלי, כאשר יש הפסקת חשמל המחשב מקבל על כך הודעה מה-UPS, ואז שולח למקרן דרך חיבור RS232 הודעה לכבות את עצמו, אז המקרן מקרר ומכבה את עצמו, ולאחר מכן המחשב מכבה את עצמו.

אם אתה מעוניין רק בייצוב מתח, קיימים מוצרים כאלה. ל-Advice יש קו מוצר כזה, עבורך יתאים אולי ה- http://advice.co.il/r_productDetails.aspx?PID=247. אני לא ממליץ דווקא על מוצר זה, זה פשוט המוצר היחיד שאני מכיר, ייתכן שיש טובים/זולים ממנו וייתכן שלא.

KOOKE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

תודה ZEEV על עזרתך הרבה שנתנה לי להבין את הנושא ומה אני צריך.

שלמה

שלח תגובה

חזור אל “שאלות בנושאים טכניים”