מהירות איטית לאחר שרשור נתבים לשימוש כנקודת גישה

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
amirn פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1067
נתן תודות: 70 פעמים
קיבל תודות: 44 פעמים

שליחה #1 

היי, יש לי שני נתבים של tplink אחד משמש כנתב ראשי והשני כמגדיל טווח בחיבור אלחוטי.
אם אני מתחבר אלחוטית לנתב הראשי אני מקבל מהירות מלאה 15מגהביט אבל חיבור לנתב המשורשר נותן לי מהירות של 1 או 2 מגהביט.
אותן תוצאות גם ששני הנתבים ומכשיר הבדיקה באותו חדר.
מה ניתן לבדוק או לשנות בהגדרות?
תודה.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #2 

@amirn
·

תתחיל מלבדוק כאשר הכל מחובר קווית: גם לחבר כבל בין שני הנתבים וגם לבדוק מהירות מול הנתבים עם מחשב שמחובר קווית. אם עדיין יש ירידה במהירות משהו לא תקין, כנראה בהגדרות.

לאחר זאת, אם אתה מעדיף חיבור אלחוטי בין הנתבים אתה יכול לשחק עם זה אבל זה תלוי ביכולות האלחוטיות של כל אחד מהנתבים, המרחק, מכשולים, אלי המזל וכו'. כנ"ל לגבי המהירות שאתה מקבל באלחוטי מול כל אחד מהנתבים.

גיל37
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2890
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 293 פעמים

שליחה #3 

שרשור אלחוטי של נתבים (או נקודות גישה) מוריד חצי מהמהירות בכל חוליה בשרשרת כי ה WiFi הוא Half Duplex - או קולט, או משדר ולכן בשרשור האלחוטי מאבדים מהירות.

הדרך היחידה להתגבר על זה היא לחבר כבל רשת בין התחנה הראשית למגדיל הטווח או נק' הגישה.

amirn פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1067
נתן תודות: 70 פעמים
קיבל תודות: 44 פעמים

שליחה #4 

חיבור קווי לא יעזור לי, חייב להיות אלחוטי. כל נתב בפני עצמו עובד במהירות תקינה כשמחובר כנתב ראשי יחיד.
בבדיקה אין בעייה של מרחק קליטה כי שני הנתבים היו אחד ליד השני וגם המכשיר ששימש לבדיקת המהירות היה לידם.

אני יודע שישנה ירידה לחצי מהמהירות אבל כאן מדובר מ 15 ל 1.5

תודה.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”