תיכמונים של מוכרים ב-eBay..

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
JamesStone פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1607
שם מלא: James Stone

שליחה

התחלתי לחפש סוג של פנס קריאה/עבודה שמתלבש על הצוואר. די קשה למצוא אותו באמזון במחיר "סביר". אז עברתי לאיביי.
באיביי, הסבירות שימכרו לך משהו זול ומזוייף גבוהה אבל מצד שני, לפעמים יש להם מוצרים מקוריים במחיר טוב (מותר לחלום לא?)

אז שלחתי למוכר שתי שאלות:

[left]
Q1:Is it the original item ?!
Q2:why do you define this item Delicate (the original doesn't define it as such)[/left]

לאחר פחות משעה מתקבלת תשובה כזו:

[left]
Answer: thank you for your letter. dear, so sorry to tell you that all the item in our store are brand new...[/left]

האמת, לא ידעתי אם לבכות או לצחוק. הם מטומטמים או שעושים את עצמם כאלה?

אז למזלי יש לי אחיין שלמד סינית והוא כתב לי את השאלה בסינית:

[left]
这不是我的意思。我的意思是:1.你的物品是正品吗?
2.为什么你写这个物品是柔弱?[/left]

זה נשלח אליהם אתמול בצהריים. לזה הם כבר לא עונים.. :) :lol:

ג'יימס

a_yaron
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2045

שליחה

הזמנתי לא מזמן שני "פנסים" כאלו ומה שהגיע הוא מוצר *** גמור !
אין מספיק מקום להכניס את הסוללות ובוודאי לא לסגור את המכסה כשהסוללות בפנים...

כתבתי את זה למוכר והוא החזיר לי את הכסף אבל זה לא הפריע לו להמשיך למכור את המוצר.

ירון

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5177

שליחה

מה זה "מקורי"? אם יש משהו שנראה דומה מחברה מוכרת כלשהי, אז לא, זה לא מקורי. אני לא רואה שהם טוענים גם לחברה כלשהי?
לגבי delicate בכותרת, כנראה תרגום שגוי שלהם למשהו.
לא רואה כאן תחמון.

לגבי התשובה שלהם, היא שילוב של מגבלות שפה ושאלות לא מאוד מוגדרות.
לא תקבל יותר מידע מהמוכר על דברים כאלה, ולדעתי גם אין טעם.
סה"כ 3$. קנה, תראה אם מוצא חן בעיניך, ואם לא נסה משהו אחר.

JamesStone פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

jtk כתב:מה זה "מקורי"? אם יש משהו שנראה דומה מחברה מוכרת כלשהי, אז לא, זה לא מקורי. אני לא רואה שהם טוענים גם לחברה כלשהי?
לגבי delicate בכותרת, כנראה תרגום שגוי שלהם למשהו.
לא רואה כאן תחמון.

לגבי התשובה שלהם, היא שילוב של מגבלות שפה ושאלות לא מאוד מוגדרות.
לא תקבל יותר מידע מהמוכר על דברים כאלה, ולדעתי גם אין טעם.
סה"כ 3$. קנה, תראה אם מוצא חן בעיניך, ואם לא נסה משהו אחר.
...
·

אמנם $3 הם לא הרבה כסף, אבל השילוב עם המתנה של חודש "פלוס מינוס" ועוגמת הנפש במידה והמוצר יתברר כדפוק, עולים על הערך הכספי (מה גם שאני מעוניין להזמין 6 יחידות כאלה) וממש לא בא לי לתת מוצר דפוק כמתנה לילדים שלי.

דוגמא לעוגמת נפש שלא קשורה למחיר:
קניתי באיביי שש מנורות לד E27 שהוגדרו 100W וואט. כשהתקבלו בדקתי אותם באמבטיה ששם מותקנת מנורת לד 100W שקניתי קודם כאן בארץ. מבלי שיהיה לי "מכשיר מדידה", מיד רואים שהאור של המנורות מ-eBay הוא בסביבות 60% מעוצמת האור של הנורה שקניתי בארץ.

אז מה כעת? להגיש דיספיוט על בלוף של נורות בחצי עוצמה ממה שמצהירים?
ואיך אני אמור "להוכיח" שבילפו עם עוצמת האור?

בקיצור, אני חושב שיש טעם לשאול אם המוצר מקורי.
חוסך (בעיקר) עוגמת נפש.

ג'יימס
נערך לאחרונה על ידי JamesStone ב 15/06/2017 12:13, נערך פעם 1 בסך הכל.

Batnun
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3631

שליחה

@jtk
·

מחזק. אין טעם לשאלה אם המוצר מקורי.

הנה מוצר דומה במחיר דומה באמזון. מוכן להתערב שגם מיוצר בסין ובאיכות דומה, כך שאין קשר לאיביי:
https://www.amazon.co.uk/d/Indoor-Light ... B00OCECPTO

Batnun

.

b2k
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4709

שליחה

השאלה הראשונה שלך מיותרת.
הם לא הסתירו שום דבר.

הם כותבים בדף

Brand:
Unbranded

מוצר גנרי. אין אבא ואין אמא.

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5177

שליחה

JamesStone כתב:אמנם $3 הם לא הרבה כסף, אבל השילוב עם המתנה של חודש "פלוס מינוס" ועוגמת הנפש במידה והמוצר יתברר כדפוק, עולים על הערך הכספי (מה גם שאני מעוניין להזמין 6 יחידות כאלה) וממש לא בא לי לתת מוצר דפוק כמתנה לילדים שלי.
...
אם זמן הוא שיקול, בכלל קניה של משהו לא ידוע מסין היא בעיה. אולי נסה לחפש מוצרים עם סקירות משתמשים ב-DealExtreme, אולי Amazon, ואולי אפילו AliExpress. או קנה 3-4 סוגים לא ידועים וקווה שאחד מהם יהיה מוצלח.

מיד רואים שהאור של המנורות מ-eBay הוא בסביבות 60% מעוצמת האור של הנורה שקניתי בארץ.
אז מה כעת? להגיש דיספיוט על בלוף של נורות בחצי עוצמה ממה שמצהירים? ואיך אני אמור "להוכיח" שבילפו עם עוצמת האור?
...
אני לא חושב שיהיה צריך להוכיח. דבר עם המוכר, הוא כנראה יציע לבד החזר אם זה היה משהו לא יקר.

אגב, השוות עם נורת להט? 100W זה 1200-1300 לומן.
נורות CFL/LED יכולות להיות בעלות יעילויות שונות אחת מהשניה.

JamesStone פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

b2k כתב:השאלה הראשונה שלך מיותרת.
הם לא הסתירו שום דבר.

הם כותבים בדף

Brand:
Unbranded

מוצר גנרי. אין אבא ואין אמא.
...
·

וכעת הוא עונה לי..
[left]
it is original item , pls dont worry
[/left]
ג'יימס

minime
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1626

שליחה

לקנות נורות תאורה לד (Exx) שהן לא branded ועוד מסין זה פשוט תמימות וחוסר ידע.
בלי קשר שהנורות לא יספקו מה שכתוב בדף המוצר, הן אף מסוכנות ויכולות לגרום לשריפה בבית, שכן הן אינן עומדות בשום תקן מינימלי בעולם המערבי.
בין אם זה הלוח עליו מולחמים הלדים ועד לאיכות חומרים ירודה ביותר ופיזור חום אפסי שיכול לגרום להתלקחות המוצר ועד להתחשמלות.
יש שירשור בפורום שדובר על כך ויש אינספור סירטוני וידאו ביוטיוב על כך. כנ"ל לגבי כל מכשיר חשמלי או סוללות.
אם בכל זאת סיני, לכו על שיאומי.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73432
שם מלא: ערן

שליחה

גם מוצרים של סיומי לא מבטיחים ראש שקט:

https://www.hometheater.co.il/vt276905.html

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20680

שליחה

Huber כתב:גם מוצרים של סיומי לא מבטיחים ראש שקט:

https://www.hometheater.co.il/vt276905.html
...
·

אתה סתם "אנטי" יש לך בעיה ספציפית במוצר, אתה לא מנסה להמשיך תמיכה בפורום שלהם.
פתח תלונה בפאיפאל ממש אחריות, לא חסר פיתרונות.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

יפה שאתה קופץ למסקנות בלי לדעת את כל השתלשלות העניינים... :roll:

כן, כשאני מקבל מייל מתמיכה של יצרן ששולחת אותי לחנות, בעיני זו לא תמיכה הולמת. הנה כמה ציטוטים מההתכתבות שלי איתה שהפכה אותי ל"אנטי" לפי דבריך:

"I understand your concern and would like to inform you that we are unable to check the link that you have sent to us. If you are facing issues with Yeelight then would like to inform you that we don't sell it from our official global website. I would request you to coordinate with regional support or respective vendor/website from where the device was bought for further support."

ואז כשאני מנסה להבין למי הם מפנים אותי, קרי מי נותן תמיכה באיזור שלי (לא הם כמובן מסתבר), זו התשובה:

"I understand your concern and regret to inform you that we don't have any regional support in Israel."

אז כן, גם לקנות מוצר של סיומי בישראל אומר שבמקרה הטוב כשיש תקלה תצטרך לחזור לחנות ממנה רכשת את המוצר, ומניסיון שלי עם החנויות הסיניות כגון גירביטס (שבמקרה הזה ממנה נרכש המוצר) יש רקורד לא מזהיר בשירות לקוחות.

אם זה הופך אותי ל"אנטי", אז כן - אני אנטי. לא אוהב לרכוש מוצר של מאות שקלים ובמקרה של תקלה להתעסק עם שירות לקוחות של חנויות סיניות.

Borderline1
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3632

שליחה

גם אם היית קונה טלפון סלולארי - היית פונה לחנות ממנה רכשת לקבל אחריות ולא ליצרן
גם לא כל יצרן מערבי בנוי להתעסק עם נודניקים שקנו מוצר ופונים אליו לקבל שירות- יצרן לא תמיד בנוי לתת שרות בדיקו בשל כך הוא ברוב המקרים לא מוכר ישירות לצרכנים אלא באמצעות יבואנים/משווקים קמעונאים שמוכרים לצרכן הסופי ואמורים לתת לו שרות ואחריות.

לתחושתי, אתה קצת לוקח לקצה את החבות של היצרן כלפיך.
פנה למוכר בקש החלפה או החזר או לא יודע מה- ואם זה מוכר שלא נותן שירות או אחריות ואתה יודע על זה מראש ולמרות זאת קנית ממנו - אז על מי או על מה אתה מתלונן?
שוב זו תחושתי - היא לגמרי סוביקטיבית ואולי שגויה אבל אלו התחושות שאתה מייצר אצלי.

ובלי קשר - ביחס לנושא השרשור- מוצר לא מממותג - על איזו מקוריות אתה מדבר או לאיזו מקוריות אתה מתכוון?
אני לא רואה כאן איזו כוונת זדון של המוכר הזה - או נסיון של "תיחמון" שלו במקרה הפרטי הזה
כשמוכרים מוצר ממותג ומציגים אותו ככזה בדף המכירה זה כבר משוה אחר ולגיטימי לשאול אבל במקרה הזה???

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

Borderline1 - נכון שלא קראת את הבעיה שתיארתי? איך החנות תצליח להתמודד עם תקלה שנגרמת עקב פירמוור לקוי של יצרן, תוכל להסביר לי בבקשה? כשאתה קונה פלאפון ויש באג במערכת הפעלה, היצרן הוא מי שאמור לפתור את הבעיה או החנות? ויפה שלרצות שמוצר יעבוד תקין נחשב "נודניק", לא ידעתי שזו ציפיה מוגמת מצידי לשלם על מנורה מאות שקלים ולצפות ש...תעבוד :roll:

Borderline1
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3632

שליחה

צודק- לא קראתי
ועניין הקושחה זה בהחלט באחריות יצרן
חוזר בי ממה שכתבתי
מתנצל

shaked
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 907

שליחה

אין שום בטחון בXiaomi, אין הסמכה של מעבדות חיצונית (UL TUV וכו'), יש חשש לזיופים ואני לא קונה את זה שכל מה שהם מייצרים איכותי.

המוצרים של פיליפס ואוסרם לא כ"כ יקרים לאורך זמן ובמבצעים עוד פחות.

b2k
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4709

שליחה

שיומי הפכו למדבקה.
קונים קו ייצור ושמים את השם שלהם...

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”