חברימרים,
בתחילת שבוע הבא הקבלן מתחיל עם החשמל בדירה, אשמח לדעתכם המלומדת
המצב היום הוא שכל הכבילה (יס/הוט, תקשורת, ועוד כבלים לא מובנים) עוברים בתעלות בתוך החדרים-זוועה.
ההסכם שלי עם הקבלן היא הטמנת כבילה בתוך קירות בדירה, 80 נקודות חשמל ותקשורת חדשות סה"כ לפי מיקומים שאבחר, שינוי מיקום מתגים להדלקת אור.
במטבח יש לי תוכנית חשמל מסודרת, הבעיה היא יותר בסלון ובחדרי שינה.
כיום יש ארון תקשורת קטן שכנראה נצטרך להגדיל אותו, בו אני מעוניין להכניס ראוטר, מודם, סוויטצ' ומהארון נריץ כבילה לחדרים ולסלון.
1. אם אני חושב קדימה אז הייתי רוצה שהוא יתקין לי בקיר בנקודות חדשות קופסאות (אמבטיות) 4 ס"מ - לצורך הכנסת מודול שליטה עתידי של ורה או משהו בסגנון. צריך עוד הכנה כלשהי?
2. קופסאת דוד חשמל צריכה להיות עמוקה יותר כדי שאפשר יהיה להכניס מגען
3. שקע חשמל בארון תקשורת
4. בסלון ובחדר שינה הורים הוא מתקין לי D18 עם קוברה - חשמלים הוא פורס לארון חשמל ותקשורת הוא פורס לארון תקשורת. מדוייק?
5. בחדרי ילדים חשבתי על ריכוז של 2 שקעי חשמל+2רשת+2 טלפון שיותקנו גבוה לצורך טלויזיה+כבלים. האם זה נכון או שעדיף יותר חשמל?
בנוסף עוד מרכוז של 4 שקעי חשמל ליד שולחן לצורך מחשב/מנורה וכ'ו
6. ממד - היום קים שם שקע טלפון, חשמל ויס/הוט שנמצאים על אותו קיר אבל לא צמודים אחד לשני, מה מומלץ לעשות שם?
אשמח לדברים נוספים מנסיונם שלא חשבתי עליהם
