גם אתר כתובית נסגר?
אם הבעלים הסירו אותו כדי "להקדים תרופה למכה", אני לא רואה איך זה בדיוק עוזר.clubnet כתב:עושה רושם שזה נעשה במכוון על ידי הבעלים, אחרת מה קרה פתאום?...
זיר"ה מן הסתם עושים עבודת הכנה די מקיפה על כל מטרה שלהם, כך שבין אם האתר יהיה באוויר או לא, הם יודעים מי מפעיל אותו ויכולים להגיע אליו.
- clubnet
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5246
- שם מלא: clubnet
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 189 פעמים
לא יודע אם הסירו אותו, (נראה לי מוקפא לבנתיים)
בוא נגיד שכרגע כתובת האתר "כתוביות" הורדה/ ויש הפנייה לאתר "סרטים"..
נכון שזה קצת חשוד..אם האתר לא חוזר אחרי שבוע, אז פה באמת הבעלים עשו צעד קדימה..
או בכלל העבירו הכל לשרת אחר, ימים יגידו..הכל בגדר תעלומה כרגע..
בוא נגיד שכרגע כתובת האתר "כתוביות" הורדה/ ויש הפנייה לאתר "סרטים"..
נכון שזה קצת חשוד..אם האתר לא חוזר אחרי שבוע, אז פה באמת הבעלים עשו צעד קדימה..
או בכלל העבירו הכל לשרת אחר, ימים יגידו..הכל בגדר תעלומה כרגע..
- MikyTouboul
- חבר פעיל

- תגובות: 50
- נתן תודות: 24 פעמים
- קיבל תודות: 0
גם האתר THEWIZ...כבר לא עובד

- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78879
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
להערכתי, זיר"ה אספו במשך תקופה חומר על כל האתרים האלה ופשוט עוברים עליהם אחד אוד ושולחים התראות משפטיות לבעלי האתרים.
תזכרו, הוט ויס (ועכשיו גם סלקום) משלמים הון עתק בשביל לקבל את התכנים האלה, ולכן הגיוני שהם ירדפו אחרי כל מי שמסכן את המודל העסקי שלהם, בפרט אם הם אינם חוקיים
לגבי כתוביות - תרגום הוא לצערי לא חוקי. מי שחושב אחרת שיחשוב על זה ככה. יש זכויות יוצרים על "הארי פוטר", זה ברור ולא הגיוני שאני אפרסם עותקים של הארי פוטר ללא רשות וללא תשלום מתאים לכל מי שמחזיק בזכויות היוצרים על הספר. באופן זהה, גם לא הגיוני שאחליט לתרגם באופן עצמאי את הארי פוטר לעברית ואתן אותו בחינם לכל מי שרוצה עם הטיעון שזה תרגום שלי ולכן לא חל עליו זכויות יוצרים. אני גם לא יכול לקחת את הארי פוטר ולעשות ממנו סרט או פודקסט או כל פורמט אחר ללא היתר ותשלום לבעלי הזכויות. לכן, תרגום זה לא תחום אפור כפי שחלק אולי דימיינו בעבר, אלא חד משמעית עבירה על חוקי זכויות היוצרים.
תזכרו, הוט ויס (ועכשיו גם סלקום) משלמים הון עתק בשביל לקבל את התכנים האלה, ולכן הגיוני שהם ירדפו אחרי כל מי שמסכן את המודל העסקי שלהם, בפרט אם הם אינם חוקיים
לגבי כתוביות - תרגום הוא לצערי לא חוקי. מי שחושב אחרת שיחשוב על זה ככה. יש זכויות יוצרים על "הארי פוטר", זה ברור ולא הגיוני שאני אפרסם עותקים של הארי פוטר ללא רשות וללא תשלום מתאים לכל מי שמחזיק בזכויות היוצרים על הספר. באופן זהה, גם לא הגיוני שאחליט לתרגם באופן עצמאי את הארי פוטר לעברית ואתן אותו בחינם לכל מי שרוצה עם הטיעון שזה תרגום שלי ולכן לא חל עליו זכויות יוצרים. אני גם לא יכול לקחת את הארי פוטר ולעשות ממנו סרט או פודקסט או כל פורמט אחר ללא היתר ותשלום לבעלי הזכויות. לכן, תרגום זה לא תחום אפור כפי שחלק אולי דימיינו בעבר, אלא חד משמעית עבירה על חוקי זכויות היוצרים.
- MikyTouboul
- חבר פעיל

- תגובות: 50
- נתן תודות: 24 פעמים
- קיבל תודות: 0
@MikyTouboul
·יש גם את זה..opensubtitles
·יש גם את זה..opensubtitles
- clubnet
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5246
- שם מלא: clubnet
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 189 פעמים
יש מצב שזי״רה פתחה במעקב כבר כמה זמן על אתרי הכתוביות..oferlaor כתב:להערכתי, זיר"ה אספו במשך תקופה חומר על כל האתרים האלה ופשוט עוברים עליהם אחד אוד ושולחים התראות משפטיות לבעלי האתרים.
לגבי כתוביות - תרגום הוא לצערי לא חוקי. מי שחושב אחרת שיחשוב על זה ככה. יש זכויות יוצרים על "הארי פוטר", זה ברור ולא הגיוני שאני אפרסם עותקים של הארי פוטר ללא רשות וללא תשלום מתאים לכל מי שמחזיק בזכויות היוצרים על הספר. באופן זהה, גם לא הגיוני שאחליט לתרגם באופן עצמאי את הארי פוטר לעברית ואתן אותו בחינם לכל מי שרוצה עם הטיעון שזה תרגום שלי ולכן לא חל עליו זכויות יוצרים. אני גם לא יכול לקחת את הארי פוטר ולעשות ממנו סרט או פודקסט או כל פורמט אחר ללא היתר ותשלום לבעלי הזכויות. לכן, תרגום זה לא תחום אפור כפי שחלק אולי דימיינו בעבר, אלא חד משמעית עבירה על חוקי זכויות היוצרים....
ואולי פנתה לבעלי האתר במקביל להורדתו מין האוויר..
אבל רציתי לשאול משהו בהקשר לכל האתרים הללו..
נגיד והאתר ״כתוביות״ מאוחסן בחו״ל, כנ״ל הדומיין..המידע שצבר עד עכשיו (כתוביות)
האם אפשרי להגיע אליו? ולסגור לו את האתר ?
יש איזה רגולציה על כך..
- oferlaor
- מנהל

נתחיל מהצד החוקי, לדעתי אין בכלל ספק שמדובר כאן בתוכן לא חוקי (הכתוביות עצמן).
עכשיו השאלה השניה שמתבקשת היא האם האתר עצמו אינו חוקי. לפי מה שראיתי בעבר, האומדן שמשתמשים בכדי לבדוק זאת, הוא האם מדובר באתר שמרבית (או נפח משמעותי) מתכולתו אינו חוקי - אזי גם הוא אינו חוקי. זו גם הטיעונים שנעשו במקרי napster ודומיו למשל.
גם כאן, לפי אבן הבוחן הזו, לכאורה מדובר באתר שאינו חוקי.
זיר"ה, להבנתי אינו גוף בעל תוקף חוקי, הוא בעצם תובע את הזכויות של בעלי הקניין הרוחני מהאתרים או הגופים שחורגים, לטעמו מהחוק. לשם כך הוא מחזיק עורכי דין וגופים חוקרים שמזהים מי הבעלים של האתרים השונים שלטעמם חורגים מהחוק ושולחים להם התראות. מכיוון שבתביעה כזו, מרבית הסיכויים שבעלי האתר ימצאו את עצמם בצרות לא פשוטות (גם כספית וגם פלילית), מי שנתבע לרוב מסכים להגיע להסדר ומיד לסגור את האתר שלו.
טכנית, אם מישהו בחו"ל פותח אתר (יש לא מעט כאלה), לזיר"ה קשה להגיע אליהם. עם זאת, גם כאן יש להם מסלולי פעולה, כולל פניה לחברת החזקת הדומיינים ועד לפניה לחברות האינטרנט הישראליות שיכולות לחסום אותו ברמת DNS או ברמת חסימת ה-IP. נעשו דברים כאלה בעבר ולא אתפלא אם הם יעלו מדרגה וינסו לבצע גם כאן את דרך הפעולה הזו.
עכשיו השאלה השניה שמתבקשת היא האם האתר עצמו אינו חוקי. לפי מה שראיתי בעבר, האומדן שמשתמשים בכדי לבדוק זאת, הוא האם מדובר באתר שמרבית (או נפח משמעותי) מתכולתו אינו חוקי - אזי גם הוא אינו חוקי. זו גם הטיעונים שנעשו במקרי napster ודומיו למשל.
גם כאן, לפי אבן הבוחן הזו, לכאורה מדובר באתר שאינו חוקי.
זיר"ה, להבנתי אינו גוף בעל תוקף חוקי, הוא בעצם תובע את הזכויות של בעלי הקניין הרוחני מהאתרים או הגופים שחורגים, לטעמו מהחוק. לשם כך הוא מחזיק עורכי דין וגופים חוקרים שמזהים מי הבעלים של האתרים השונים שלטעמם חורגים מהחוק ושולחים להם התראות. מכיוון שבתביעה כזו, מרבית הסיכויים שבעלי האתר ימצאו את עצמם בצרות לא פשוטות (גם כספית וגם פלילית), מי שנתבע לרוב מסכים להגיע להסדר ומיד לסגור את האתר שלו.
טכנית, אם מישהו בחו"ל פותח אתר (יש לא מעט כאלה), לזיר"ה קשה להגיע אליהם. עם זאת, גם כאן יש להם מסלולי פעולה, כולל פניה לחברת החזקת הדומיינים ועד לפניה לחברות האינטרנט הישראליות שיכולות לחסום אותו ברמת DNS או ברמת חסימת ה-IP. נעשו דברים כאלה בעבר ולא אתפלא אם הם יעלו מדרגה וינסו לבצע גם כאן את דרך הפעולה הזו.
- oferlaor
- מנהל

1. אני לא משפטןשי-כ כתב:@oferlaor
·איך אתה מסביר את ההפסד של התובעים במשפט נגד QSUBS?...
2. אני לא מכיר את המקרה בכלל
3. אני לא מכיר את האתר בכלל
כתבתי את דעתי, לא חוות דעת משפטית...
- tomer953
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5304
- שם מלא: tomer953
- נתן תודות: 234 פעמים
- קיבל תודות: 1442 פעמים
המלחמה של זיר"ה בתרגומים זה הדבר הכי חכם שהם יכלו לעשות..
בסוף אם לא יהיו תרגומים זה מנטרל את מרבית העם מלמצוא דרכים פיראטיות לצרוך תוכן - הרי בסוף כל הפלטפורמות נשענות על התרגומים.
(כולל אתרי הטורנט, הצפייה ישירה, וכו' וכו')
(ונא להימנע מראש מאלו שיגידו לי "מי צריך תרגום אני יודע אנגלית שפת אם" - לא אליכם אני\הפוסט הזה מיועדים)
מה שכן, יש כמה נקודות ששוות התייחסות:
הראשונה: זו לא הפעם הראשונה שזה קורה. הייתה על זה סוגיה כבר ב2007-2009 שזיר"ה עוד היו אלי"ס והם עשו סיבוב על אתרי התרגום, שעובדה והמשיכו להתקיים. לדעתי נסגר בזמנו רק אתר אחד בשם Subs ועוד מעט אתרים קטנים, וגם זה במסגרת פשרות ולא על-ידי הרשעה.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3402752,00.html
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340, ... 99,00.html
השנייה:
אל תשכחו שחוקי או לא- זה סה"כ קבצי PLAIN TEXT בסופו של דבר אם המפיץ ירצה להפיץ אותם, הוא יעשה את זה בדרך כזו או אחרת..
ולא חסרים רעיונות יצירתיים...
אז להבדיל מאתרים לצפייה ישירה של סרטים, שיכולים לעשות להם פשיטה על השרתים ולמחוק את כל התוכן - עם תרגום זה קצת יותר קשה, בסוף להעביר את מאגר התרגומים מיד ליד - משרת לשרת, מקובץ לקובץ - זה די קל, ואם הם רוצים לשחק ב"תופסת" עם הקהילה - הם מוזמנים,
רק שלא יתפלאו שהאינטרנט קצת יותר זריז מהם.
ונקודה קצת לא קשורה - יש יותר מידי פוסטים בנושא... כבר לא יודע איפה להגיב,
ממליץ לאחד עם הפוסט סגירה של טורק..
בסוף אם לא יהיו תרגומים זה מנטרל את מרבית העם מלמצוא דרכים פיראטיות לצרוך תוכן - הרי בסוף כל הפלטפורמות נשענות על התרגומים.
(כולל אתרי הטורנט, הצפייה ישירה, וכו' וכו')
(ונא להימנע מראש מאלו שיגידו לי "מי צריך תרגום אני יודע אנגלית שפת אם" - לא אליכם אני\הפוסט הזה מיועדים)
מה שכן, יש כמה נקודות ששוות התייחסות:
הראשונה: זו לא הפעם הראשונה שזה קורה. הייתה על זה סוגיה כבר ב2007-2009 שזיר"ה עוד היו אלי"ס והם עשו סיבוב על אתרי התרגום, שעובדה והמשיכו להתקיים. לדעתי נסגר בזמנו רק אתר אחד בשם Subs ועוד מעט אתרים קטנים, וגם זה במסגרת פשרות ולא על-ידי הרשעה.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3402752,00.html
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340, ... 99,00.html
השנייה:
אל תשכחו שחוקי או לא- זה סה"כ קבצי PLAIN TEXT בסופו של דבר אם המפיץ ירצה להפיץ אותם, הוא יעשה את זה בדרך כזו או אחרת..
ולא חסרים רעיונות יצירתיים...
אז להבדיל מאתרים לצפייה ישירה של סרטים, שיכולים לעשות להם פשיטה על השרתים ולמחוק את כל התוכן - עם תרגום זה קצת יותר קשה, בסוף להעביר את מאגר התרגומים מיד ליד - משרת לשרת, מקובץ לקובץ - זה די קל, ואם הם רוצים לשחק ב"תופסת" עם הקהילה - הם מוזמנים,
רק שלא יתפלאו שהאינטרנט קצת יותר זריז מהם.
ונקודה קצת לא קשורה - יש יותר מידי פוסטים בנושא... כבר לא יודע איפה להגיב,
ממליץ לאחד עם הפוסט סגירה של טורק..
עופר, זה לא מדויק.oferlaor כתב:נתחיל מהצד החוקי, לדעתי אין בכלל ספק שמדובר כאן בתוכן לא חוקי (הכתוביות עצמן)....
בעבר בית משפט בארץ דחה תביעה נגד אתרי כתוביות (יש להבדיל מאתרי צפייה ישירה, שם אי החוקיות כלל אינה מוטלת בספק), מה שאיפשר את המשך פעולתם לעוד מספר שנים. כנראה שלפחות לגבי כתוביות, הגבול בין חוקי ללא חוקי די מטושטש.
אם מתרגם בארץ מוריד קובץ כתוביות באנגלית שהעלה מתרגם רשת, שמן הסתם גם ויתר על הזכויות על התרגום, אין כאן שום דבר לא חוקי. את אותו מתרגם לעברית, לא צריך לעניין איך נוצר אותו קובץ כתוביות באנגלית, ואם לצורך יצירתו הורד גם קובץ הסרט (מה שכבר מהווה הפרת זכויות יוצרים).
אותו מתרגם לעברית יכול גם לטעון באותה נשימה, שלצורך התרגום הוא הוריד רק את קובץ תרגום האנגלית ולא את הסרט עצמו, ושוב, אין כאן הפרת זכויות לפי לשון החוק היבשה.
- oferlaor
- מנהל

·כלומר, לפי הטיעון הזה אין בעיה שאני אתרגם ספר לשפה אחרת וזה יצירה חדשה לחלוטין? מישהו הקריא לי את זה (זה תורגם משמיעה)Lee כתב:עופר, זה לא מדויק.......
בעבר בית משפט בארץ דחה תביעה נגד אתרי כתוביות (יש להבדיל מאתרי צפייה ישירה, שם אי החוקיות כלל אינה מוטלת בספק), מה שאיפשר את המשך פעולתם לעוד מספר שנים. כנראה שלפחות לגבי כתוביות, הגבול בין חוקי ללא חוקי די מטושטש.
אם מתרגם בארץ מוריד קובץ כתוביות באנגלית שהעלה מתרגם רשת, שמן הסתם גם ויתר על הזכויות על התרגום, אין כאן שום דבר לא חוקי. את אותו מתרגם לעברית, לא צריך לעניין איך נוצר אותו קובץ כתוביות באנגלית, ואם לצורך יצירתו הורד גם קובץ הסרט (מה שכבר מהווה הפרת זכויות יוצרים).
אותו מתרגם לעברית יכול גם לטעון באותה נשימה, שלצורך התרגום הוא הוריד רק את קובץ תרגום האנגלית ולא את הסרט עצמו, ושוב, אין כאן הפרת זכויות לפי לשון החוק היבשה....
עופר, אם זה היה כל כך פשוט וברור, בית המשפט לא היה דוחה את התביעה בפעם הקודמת ובעצם מתיר בכך את המשך קיומם של אתרי הכתוביות.oferlaor כתב:·כלומר, לפי הטיעון הזה אין בעיה שאני אתרגם ספר לשפה אחרת וזה יצירה חדשה לחלוטין? מישהו הקריא לי את זה (זה תורגם משמיעה).........