גם אתר כתובית נסגר?

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
Lee פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4282
נתן תודות: 280 פעמים
קיבל תודות: 466 פעמים

שליחה #1 

לפני כשעתיים עוד רשמתי בו תגובה, אבל עכשיו כל ניסיון להיכנס לאתר כתובית, ממכשירים שונים ובדפדפנים שונים, מוביל לאתר sratim.
מכה נוספת לקהילה? נקווה שזו רק בעיה זמנית...

clubnet
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5246
שם מלא: clubnet
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 189 פעמים

שליחה #2 

עושה רושם שזה נעשה במכוון על ידי הבעלים, אחרת מה קרה פתאום?

Lee פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #3 

clubnet כתב:עושה רושם שזה נעשה במכוון על ידי הבעלים, אחרת מה קרה פתאום?
...
אם הבעלים הסירו אותו כדי "להקדים תרופה למכה", אני לא רואה איך זה בדיוק עוזר.
זיר"ה מן הסתם עושים עבודת הכנה די מקיפה על כל מטרה שלהם, כך שבין אם האתר יהיה באוויר או לא, הם יודעים מי מפעיל אותו ויכולים להגיע אליו.

clubnet
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #4 

לא יודע אם הסירו אותו, (נראה לי מוקפא לבנתיים)
בוא נגיד שכרגע כתובת האתר "כתוביות" הורדה/ ויש הפנייה לאתר "סרטים"..
נכון שזה קצת חשוד..אם האתר לא חוזר אחרי שבוע, אז פה באמת הבעלים עשו צעד קדימה..
או בכלל העבירו הכל לשרת אחר, ימים יגידו..הכל בגדר תעלומה כרגע..

pessik
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6631
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 705 פעמים

שליחה #5 

אז מה עוד נשאר לנו חוץ מסאב-סנטר ? :(

MikyTouboul
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 50
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #6 

גם האתר THEWIZ...כבר לא עובד :x :x

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78879
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #7 

להערכתי, זיר"ה אספו במשך תקופה חומר על כל האתרים האלה ופשוט עוברים עליהם אחד אוד ושולחים התראות משפטיות לבעלי האתרים.

תזכרו, הוט ויס (ועכשיו גם סלקום) משלמים הון עתק בשביל לקבל את התכנים האלה, ולכן הגיוני שהם ירדפו אחרי כל מי שמסכן את המודל העסקי שלהם, בפרט אם הם אינם חוקיים

לגבי כתוביות - תרגום הוא לצערי לא חוקי. מי שחושב אחרת שיחשוב על זה ככה. יש זכויות יוצרים על "הארי פוטר", זה ברור ולא הגיוני שאני אפרסם עותקים של הארי פוטר ללא רשות וללא תשלום מתאים לכל מי שמחזיק בזכויות היוצרים על הספר. באופן זהה, גם לא הגיוני שאחליט לתרגם באופן עצמאי את הארי פוטר לעברית ואתן אותו בחינם לכל מי שרוצה עם הטיעון שזה תרגום שלי ולכן לא חל עליו זכויות יוצרים. אני גם לא יכול לקחת את הארי פוטר ולעשות ממנו סרט או פודקסט או כל פורמט אחר ללא היתר ותשלום לבעלי הזכויות. לכן, תרגום זה לא תחום אפור כפי שחלק אולי דימיינו בעבר, אלא חד משמעית עבירה על חוקי זכויות היוצרים.

MikyTouboul
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 50
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #8 

@MikyTouboul
·יש גם את זה..opensubtitles

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9355
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 742 פעמים

שליחה #9 

clubnet
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #10 

oferlaor כתב:להערכתי, זיר"ה אספו במשך תקופה חומר על כל האתרים האלה ופשוט עוברים עליהם אחד אוד ושולחים התראות משפטיות לבעלי האתרים.

תזכרו, הוט ויס (ועכשיו גם סלקום) משלמים הון עתק בשביל לקבל את התכנים האלה, ולכן הגיוני שהם ירדפו אחרי כל מי שמסכן את המודל העסקי שלהם, בפרט אם הם אינם חוקיים

לגבי כתוביות - תרגום הוא לצערי לא חוקי. מי שחושב אחרת שיחשוב על זה ככה. יש זכויות יוצרים על "הארי פוטר", זה ברור ולא הגיוני שאני אפרסם עותקים של הארי פוטר ללא רשות וללא תשלום מתאים לכל מי שמחזיק בזכויות היוצרים על הספר. באופן זהה, גם לא הגיוני שאחליט לתרגם באופן עצמאי את הארי פוטר לעברית ואתן אותו בחינם לכל מי שרוצה עם הטיעון שזה תרגום שלי ולכן לא חל עליו זכויות יוצרים. אני גם לא יכול לקחת את הארי פוטר ולעשות ממנו סרט או פודקסט או כל פורמט אחר ללא היתר ותשלום לבעלי הזכויות. לכן, תרגום זה לא תחום אפור כפי שחלק אולי דימיינו בעבר, אלא חד משמעית עבירה על חוקי זכויות היוצרים.
...
יש מצב שזי״רה פתחה במעקב כבר כמה זמן על אתרי הכתוביות..
ואולי פנתה לבעלי האתר במקביל להורדתו מין האוויר..
אבל רציתי לשאול משהו בהקשר לכל האתרים הללו..
נגיד והאתר ״כתוביות״ מאוחסן בחו״ל, כנ״ל הדומיין..המידע שצבר עד עכשיו (כתוביות)
האם אפשרי להגיע אליו? ולסגור לו את האתר ?
יש איזה רגולציה על כך..

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4589
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 427 פעמים

שליחה #11 

ניתן לפנות לספק האכסון שלו ולבקש להוריד, ואפשר להורות לספקי האינטרנט לחסום את כתובות ה- DNS.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #12 

נתחיל מהצד החוקי, לדעתי אין בכלל ספק שמדובר כאן בתוכן לא חוקי (הכתוביות עצמן).

עכשיו השאלה השניה שמתבקשת היא האם האתר עצמו אינו חוקי. לפי מה שראיתי בעבר, האומדן שמשתמשים בכדי לבדוק זאת, הוא האם מדובר באתר שמרבית (או נפח משמעותי) מתכולתו אינו חוקי - אזי גם הוא אינו חוקי. זו גם הטיעונים שנעשו במקרי napster ודומיו למשל.

גם כאן, לפי אבן הבוחן הזו, לכאורה מדובר באתר שאינו חוקי.

זיר"ה, להבנתי אינו גוף בעל תוקף חוקי, הוא בעצם תובע את הזכויות של בעלי הקניין הרוחני מהאתרים או הגופים שחורגים, לטעמו מהחוק. לשם כך הוא מחזיק עורכי דין וגופים חוקרים שמזהים מי הבעלים של האתרים השונים שלטעמם חורגים מהחוק ושולחים להם התראות. מכיוון שבתביעה כזו, מרבית הסיכויים שבעלי האתר ימצאו את עצמם בצרות לא פשוטות (גם כספית וגם פלילית), מי שנתבע לרוב מסכים להגיע להסדר ומיד לסגור את האתר שלו.

טכנית, אם מישהו בחו"ל פותח אתר (יש לא מעט כאלה), לזיר"ה קשה להגיע אליהם. עם זאת, גם כאן יש להם מסלולי פעולה, כולל פניה לחברת החזקת הדומיינים ועד לפניה לחברות האינטרנט הישראליות שיכולות לחסום אותו ברמת DNS או ברמת חסימת ה-IP. נעשו דברים כאלה בעבר ולא אתפלא אם הם יעלו מדרגה וינסו לבצע גם כאן את דרך הפעולה הזו.

שי-כ
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4807
שם מלא: שי כהן
נתן תודות: 949 פעמים
קיבל תודות: 302 פעמים

שליחה #13 

@oferlaor
·איך אתה מסביר את ההפסד של התובעים במשפט נגד QSUBS?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #14 

שי-כ כתב:@oferlaor
·איך אתה מסביר את ההפסד של התובעים במשפט נגד QSUBS?
...
1. אני לא משפטן
2. אני לא מכיר את המקרה בכלל
3. אני לא מכיר את האתר בכלל

כתבתי את דעתי, לא חוות דעת משפטית...

שי-כ
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4807
שם מלא: שי כהן
נתן תודות: 949 פעמים
קיבל תודות: 302 פעמים

שליחה #15 

צוות מתרגמים שנקרא QSUBS (מעלה בעיקר לאתר SRATIM), נתבע לפני כמה שנים על אותו נושא, אך ניצח במשפט מכוון שלא יכלו לקשר בין עבודת התרגום לבין הפצת תוכן לא חוקי ברשת.

tomer953
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5304
שם מלא: tomer953
נתן תודות: 234 פעמים
קיבל תודות: 1442 פעמים

שליחה #16 

המלחמה של זיר"ה בתרגומים זה הדבר הכי חכם שהם יכלו לעשות..
בסוף אם לא יהיו תרגומים זה מנטרל את מרבית העם מלמצוא דרכים פיראטיות לצרוך תוכן - הרי בסוף כל הפלטפורמות נשענות על התרגומים.
(כולל אתרי הטורנט, הצפייה ישירה, וכו' וכו')
(ונא להימנע מראש מאלו שיגידו לי "מי צריך תרגום אני יודע אנגלית שפת אם" - לא אליכם אני\הפוסט הזה מיועדים)

מה שכן, יש כמה נקודות ששוות התייחסות:
הראשונה: זו לא הפעם הראשונה שזה קורה. הייתה על זה סוגיה כבר ב2007-2009 שזיר"ה עוד היו אלי"ס והם עשו סיבוב על אתרי התרגום, שעובדה והמשיכו להתקיים. לדעתי נסגר בזמנו רק אתר אחד בשם Subs ועוד מעט אתרים קטנים, וגם זה במסגרת פשרות ולא על-ידי הרשעה.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3402752,00.html
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340, ... 99,00.html

השנייה:
אל תשכחו שחוקי או לא- זה סה"כ קבצי PLAIN TEXT בסופו של דבר אם המפיץ ירצה להפיץ אותם, הוא יעשה את זה בדרך כזו או אחרת..
ולא חסרים רעיונות יצירתיים...
אז להבדיל מאתרים לצפייה ישירה של סרטים, שיכולים לעשות להם פשיטה על השרתים ולמחוק את כל התוכן - עם תרגום זה קצת יותר קשה, בסוף להעביר את מאגר התרגומים מיד ליד - משרת לשרת, מקובץ לקובץ - זה די קל, ואם הם רוצים לשחק ב"תופסת" עם הקהילה - הם מוזמנים,
רק שלא יתפלאו שהאינטרנט קצת יותר זריז מהם.

ונקודה קצת לא קשורה - יש יותר מידי פוסטים בנושא... כבר לא יודע איפה להגיב,
ממליץ לאחד עם הפוסט סגירה של טורק..

Lee פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #17 

oferlaor כתב:נתחיל מהצד החוקי, לדעתי אין בכלל ספק שמדובר כאן בתוכן לא חוקי (הכתוביות עצמן).
...
עופר, זה לא מדויק.
בעבר בית משפט בארץ דחה תביעה נגד אתרי כתוביות (יש להבדיל מאתרי צפייה ישירה, שם אי החוקיות כלל אינה מוטלת בספק), מה שאיפשר את המשך פעולתם לעוד מספר שנים. כנראה שלפחות לגבי כתוביות, הגבול בין חוקי ללא חוקי די מטושטש.
אם מתרגם בארץ מוריד קובץ כתוביות באנגלית שהעלה מתרגם רשת, שמן הסתם גם ויתר על הזכויות על התרגום, אין כאן שום דבר לא חוקי. את אותו מתרגם לעברית, לא צריך לעניין איך נוצר אותו קובץ כתוביות באנגלית, ואם לצורך יצירתו הורד גם קובץ הסרט (מה שכבר מהווה הפרת זכויות יוצרים).
אותו מתרגם לעברית יכול גם לטעון באותה נשימה, שלצורך התרגום הוא הוריד רק את קובץ תרגום האנגלית ולא את הסרט עצמו, ושוב, אין כאן הפרת זכויות לפי לשון החוק היבשה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #18 

Lee כתב:
...
...
עופר, זה לא מדויק.
בעבר בית משפט בארץ דחה תביעה נגד אתרי כתוביות (יש להבדיל מאתרי צפייה ישירה, שם אי החוקיות כלל אינה מוטלת בספק), מה שאיפשר את המשך פעולתם לעוד מספר שנים. כנראה שלפחות לגבי כתוביות, הגבול בין חוקי ללא חוקי די מטושטש.
אם מתרגם בארץ מוריד קובץ כתוביות באנגלית שהעלה מתרגם רשת, שמן הסתם גם ויתר על הזכויות על התרגום, אין כאן שום דבר לא חוקי. את אותו מתרגם לעברית, לא צריך לעניין איך נוצר אותו קובץ כתוביות באנגלית, ואם לצורך יצירתו הורד גם קובץ הסרט (מה שכבר מהווה הפרת זכויות יוצרים).
אותו מתרגם לעברית יכול גם לטעון באותה נשימה, שלצורך התרגום הוא הוריד רק את קובץ תרגום האנגלית ולא את הסרט עצמו, ושוב, אין כאן הפרת זכויות לפי לשון החוק היבשה.
...
·כלומר, לפי הטיעון הזה אין בעיה שאני אתרגם ספר לשפה אחרת וזה יצירה חדשה לחלוטין? מישהו הקריא לי את זה (זה תורגם משמיעה)

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5918
נתן תודות: 142 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #19 

אם אני לא טועה, עצם ביצוע התרגום של כתוביות ללא רשות, זאת עבירה בפני עצמה, כי הכתוביות שייכות לבעל הזכויות ביצירה, זאת אומרת עוד לפני ההפצה בכלל

Lee פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #20 

oferlaor כתב:
...
...
·כלומר, לפי הטיעון הזה אין בעיה שאני אתרגם ספר לשפה אחרת וזה יצירה חדשה לחלוטין? מישהו הקריא לי את זה (זה תורגם משמיעה)
...
עופר, אם זה היה כל כך פשוט וברור, בית המשפט לא היה דוחה את התביעה בפעם הקודמת ובעצם מתיר בכך את המשך קיומם של אתרי הכתוביות.

שלח תגובה

חזור אל “סרטים וטלויזיה”