זקוק לעזרה בבקשה - תליית פלזמה ב-2 כבלים מהתקרה (2 מטר)

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
אמיר777 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 19
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום רב,
אני עובר עתה לדירה חדשה ואני זקוק לסיוע.
מבחינת מרחק הצפייה מאחר והטלוויזיה שלי חייבת להיות באמצע הסלון (כמו על "אי") חשבתי עם קונפסט עיצובי כזה להוריד 2 כבלי מתכת מהתקרה ולתלות את הפלזמה (אורך הכבלים לפחות 1.5 מטר) ולהגיע עם עוד 2 כבלים קצרים יותר (20 ס"מ) מהארונית טלוויטזיה שיתחברו לתחתית של הפלזמה (כדי שהרוח לא תגרום לתנודות).

שאלה - זה מסובך? המצאה פרועה שלי? כבר נעשה בעבר? יש הכנות בפלזמות לווים כאלו שיתפסו בכבל?

כמו כן - האם מסך חשמלי יורד ומקרן יכולים להיות תחליף ראוי לאיכות הפלזמה לטלוויזיה בכבלים או רק פלזמה?

המון המון תודה!

אמיר

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #2 

1. מקרן לדעתי זה לא תחליף לפלאזמה (אבל בהחלט תענוג בנוסף)

2. הפתרון שלך נשמע לי בלאגן, מה בדבר מעלית לפלאזמה הבנוייה בתוך הכוננית?
HiFiMusic IL

אמיר777 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

תודה -
כמה לדעתך עולה כזו "מעלית" כולל התקנה?
ובקשר לפתרון שלי - ידוע לך אם יש הכנה בפלזמות לקבל 2 ווים של קבלים מלמעלה ומלמטה?
תודה

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #4 

1. מעלית עולה בסביבות עשרת אלפים ש"ח

2. בפלזמה עצמה לא אבל ניתן לחבר אותה לחצי מתקן קיר שיכול לעזור בתפיסת הכבלים.

לא הבנתי בפתרון שלך איך הכבלים התחתונים עובדים ונתפסים ואיפה הטלויזיה עומדת כאשר היא "למעלה". סתם מרחפת באויר?
HiFiMusic IL

אמיר777 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

תודה על המידע. מעלית יקר מדי.
התכנית הייתה לקבע את הפלזמה תמיד באותו מקום וגובה.
כלומר - 2 כבלים מהתקרה למטה מחזיקים את הפלזמה "באוויר" ו-2 כבלים מהרצפה כביכול ללמטה של הפלזמה מחזקים אותה שלא תזוז.

yaronkle
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5348
שם מלא: ירון קליין
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 332 פעמים

שליחה #6 

ראיתי מתקן תלייה של פלאזמה מחובר למוט שמקובע לרצפה (איבורי אשדוד).
אולי יש כזה עם קיבוע לתקרה.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46402
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5081 פעמים

שליחה #7 

אמיר777,
דווקא רעיון מעניין ונשמע פרקטי ופשוט ליישום (Y)

אמיר777 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

זיו תודה,
אני מאוד חדש בעניין ופשוט רציתי לעשות משהו עיצובי שינצל את הפלזמה כטלוויזיה מעוצבת מאחר ואני לא יכול לתלות אותה כתמונה על הקיר (הקיר רחוק מדי).
אם אתה איש מקצוע או מבין בעניינים האלה - האם אתה יודע במקרה האם יש לפלזמות ווי תלייה כאלה (כמו בחולצות...) שניתן לחבר אליהן את הווים של הכבלים? באופן עקרוני אני מניח שאת הדיבל ג'מבו לתקרה ומהרצפה לא תהיה לעשות (רק יהיה חשוב מאוד לדייק..... ברוחב).
שוב תודה,
אמיר

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #9 

אני לא איש מקצוע ואני לא חושב שצריך איש מקצוע בשביל הפרוייקט שלך, רק 2 ידיים ימניות :)
ווים קומפקטים ומתאימים אתה יכול למצוא בכל חנות פירזול, רק תביא איתך את מידת ההברגה.
כנ"ל לגבי כבל מתכת (שרשרת לא נראה לי אסטטי).
מה שצריך לבדוק (ואתה כבר תגלה את זה בעצמך), זה שלאחר החיבור של הכבלים למסך אין נטייה של המסך קדימה, במידה ותהיה, יהיה צורך באיזשהו פירזול בין החיבורים מאחורה ואז אליהם יחוברו הווים והכבלים.
המסך יהיה מחובר בצידו התחתון למזנון או לריצפה?

נשמע פרוייקט מעניין והתוצאה תהיה יפה לדעתי.

אמיר777 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

זיו תודה
התכנית היא לאחר חיבור מלמעלה (מהווים והכבל של התקרה) לחבר 2 ווים למזנון ומהם למתוח 2 כבלים מקבילים מלמטה (גובה המזנון) עד לטלוויזיה עצמה כדי שהיא לא תזוז ברוח או תטה קדימה כפי שציינת.
זה אמור להראו ככה בערך

_____________ (תקרה)
I I
I I
פלזמה
I I
_____________ (מזנון)

נראה הגיוני בכלל....??????

dudib
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5144
שם מלא: דודי
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #11 

איך שהוא לא הבנתי .
הפלזמה תהיה באמצע הסלון כמו אי ותרותק עם כבלים לריצפה ולתיקרה ואפשר יהיה להקיף אותה בהליכה 360 מעלות ?
זה לא מסוכן להיתקל בה או ליפול עליה ?

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #12 

מה גודל המסך שלך?
מה מרחק הצפייה מהקיר?

אני חושב שקיבוע לרצפה יהיה יותר אפקטיבי.
ייתכן שניתן יהיה לבצע את הקיבוע ברובה של הרצפות.

KOOKE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2262
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #13 

לדעתי במקום כבלים עדיף מוטות מתכת דקים שיחוברו למעלה לתיקרה ובמידת הצורך גם למטה למזנון.

למרות שאתה מיתכוון לחבר כבלים למטה לייצוב, לדעתי, עדיין חיבור על ידי כבלים בלבד לא יהיה מספיק יציב ויהיו תנודות של המסך.

אני מאמין שבגרוש וחצי (יעני מעט מאד כסף) אתה יכול ללכת למסגר שירתך או יחבר בצורה אחרת ארבעה מוטות ברזל דקים למיתקן שמיועד לתליית הפלזמה על הקיר.

שלמה

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #14 

אההה, עכשיו אני מבין.

במקרה הזה אני הייתי הולך על עמוד, גם יפה, גם מסתיר את הכבלים וגם אפשר (צריך לחשוב בדיוק איך) לסובב את הטלויזיה סביבו..
HiFiMusic IL

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78920
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #15 

לדעתי זה לא פרקטי וגם מסוכן (תעשה את החשבון של כמה יעלה לך פיצויים כשזה יפול על מישהו על הראש).

לדעתי אף מתקין שפוי לא יסכים לעשות דבר כזה.

אתה חייב לקבע עמודים מברזל ולבנות עם רתך מתקן תלוי.

אמיר777 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #16 

תודה
אם אני מבין נכון, ולאור העובדה שאני חייב שזה יהיה נגיש 360 מעלות מסביב (מאחר וזה באמצע הסלון פשוט) אז או מתקן עומד מהריצפה או ריתוכים מהתקרה ומהרצפה.
מה שאני לא מבין זה למה אם אני לוקח כבלים עבים ממתכת מהתקרה דרך וו וג'מבו דיבלים זה לא יכול להיות מחובר לתקרה חזק ואז עוד קיבוע נוסף ובדיוק אותו דבר מהריצפה לחלק התחתון של הפלזמה?
אשמח לתגובה לגבי היתכנות התכנית הזו - אחרת זה יהיה עמוד שיהפוך את הפלזמה לעומדת כמו טלוויזיה רגילה ויאבד את אפקט התלייה העיצובית על הקיר...
שוב תודה.......

KOOKE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2262
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #17 

אמיר

אתה יכול לתלות את המסך עם כבלים לתקרה + שניים לייצוב כלפי מטה. אבל, אתה חייב למתוח את הכבלים בצורה כזו שלא תהיה שום תזוזה של המסך כשהוא תלוי - לדעתי מתיחה כזו של הכבלים זו משימה קשה עד בלתי אפשרית.

לכן, אני חוזר ומציע במקום כבלים תעשה שימוש במוטות ברזל דקים האמן לי שמוט ברזל בעובי 0.75 ס"מ או אפילו 0.5 ס"מ (ברזל מלא ולא חלול) מאד חזק וקשיח.

מבחינה עיצובית, האפקט של המוטות הדקים הוא כמו כבלים. אבל ההבדל הוא עצום מבחינת חוזק ובעיקר מבחינת יציבות - עם מוטות ברזל המסך לא יזוז בכלל.

שלמה

TiGeRGuY
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 256

שליחה #18 

הציעו לך פה משהו נכון (הקדמתם אותי :lol: )
שני מוטות ברזל מהתקרה. גם יותר יציב (הרבה יותר) ובלי הצורך לכבלים מיצבים מלמטה, וגם הרבה יותר אסטטי ויפה (לטעמי לפחות)

קרוקס44
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2073
נתן תודות: 153 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #19 

אמיר
אני חושב שאתה צריך לחשוב על עוד משהו:
רעיון התליה אתה בוודאי רוצה שיהיה אסטתי מכל צדדיו חשבתאיך להסצייר את כל הכבלים שיחברו את הטלויזיה לממיר ומשם איך זה יגיע לחשמל?
אני אם תרשה לי ליעץ לך הייתי עושה שידה נמוכה או אם גודל הסלון מאפשר זאת קיר נמור עליו מעמיד את המסך
זה היה מאד עוזר לחשוב איתך ביחד אם היית מעלה שירטוט של החדר המדובר :טוחן:

אמיר777 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #20 

תודה רבה לכל הכותבים!!!!
שלמה וקורקס וכולם:
אני נכנס לדירה ב- 1.5.07, ככל הנראה אלך על 2 מוטות מתכת בהיקף לא גדול כך שגם יחזיקו את הפלזמה וגם יהיו 0 תזוזות.
באופן עקרוני הסלון הוא מלבן פשוט של 4 על 6 מטר.
2 מטר מהקיר של הסלון עשיתי מין מיני קיר קטן בגובה של 40 ס"מ ולאורך של מטר וחצי שבגב שלו יש נקודות חשמל וכבלים והכל ממש דרך המרצפות של הרצפה ובלי כבל אחד חשוף.
כרגע, ברגע שיש לי את הקיר הקטן הזה שעליו אני יכול להניח את הפלזה (אבל מעדיף מבחינת העיצוב לתלות אותה מהתקרה) אני יכול בעצם לעשות מה שאני רוצה ויש נקודות כבלים וחשמל ממש מאמצע הסלון.
מה שנראה לי שאעשה זה להוריד 2 מוטות מתכת שתיחברו מהתקרה (ירדו בערך 1.5 מטר למטה) לפלזמה וכאן אני שואל - האם לחבר אותם למתקן תלייה שאני בכל מקרה אהיה חייב לחבר לפלזמה עצמה?
ואז מהקיר הקטן אני יכול להוציא עוד 2 מוטות שייפגשו עם הפלזמה מקיר הקטן הזה...

אני פשוט ממש לא רוצה לשים את הפלזמה על עמוד כיוון שאז אני מרגיש שכל העיצוב המיוחד התבזבז......

בקיצור - אני מניח שאני לא היחיד שצריך לשים פלזמה באמצע סלון בלי שום קיר ו- 360 מעלות מסביב חשופים ואין לו כסף כרגע למעליות מתוחכמות וכד'.....

שוב תודה,

אמיר

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”