LinuxMCE - תוכנת HTPC הכוללת יכולות שליטה ובקרה מתקדמות - שליטה על מכשירים שונים, בית חכם, טלויזיה - כמובן (מבוסס MYTHTV) ועוד ועוד.
מתהדרים ב-"עובד מתוך הקופסה", קל יותר מ-WINDOWS MCE וכמובן חכם יותר...שזה באמת לא בעיה...
נראה מבטיח מאד!
(לצערי לא ניתן להורדה כרגע בגלל עומס על השרתים - ממחר יהיו לינקים חדשים כולל TORRENT).
הבעיה האמיתית של לינוקס היא התקנת כרטיסי רשת אלחוטיים. זה פשוט לא יאומן עד כמה החברות מזלזלות ב"ציבור הלינוקס".
לי יש מתאם רשת אלחוטי USB של netgear שהם לא טרחו להוציא לו דרייבר ללינוקס, והבנתי שזה המצב עם עוד המון כרטיסים כאלו.
ישנם פתרונות עקיפים כמו התקנת דרייברים שמותאמים לווינדוס דרך תוכנה מסויימת, אבל זה מאוד מסובך, ולעיתים קרובות פשוט לא עובד. אני ניסיתי עם שלוש הפצות שונות במשך כשבוע ופשוט לא הצלחתי לגרום לזה לעבוד. מאוד רציתי פתרון מבוסס mythTV - אבל פשוט לא הצלחתי. למי שמחפש פתרונות "ישר מהקופסא" שיבדוק לפני זה אם ההפצה כוללת תמיכה בחומרה שלו.
התקנת דרייברים של ווינדוס (קבצי INF) בלינוקס קלים מאוד להתקנה דרך NDISWRAPPER.
ndiswrapper -i driver_filename.inf
ואל תשכח אחרי שזה עובד:
echo "ndiswrapper" > /etc/modules
מעבר לזה אתה רק צריך תכנת ניהול רשתות WLAN כמו network-admin או NetworkManager.
tamiral כתב:התקנת דרייברים של ווינדוס (קבצי INF) בלינוקס קלים מאוד להתקנה דרך NDISWRAPPER.
ndiswrapper -i driver_filename.inf
ואל תשכח אחרי שזה עובד:
echo "ndiswrapper" > /etc/modules
מעבר לזה אתה רק צריך תכנת ניהול רשתות WLAN כמו network-admin או NetworkManager.
...
עברתי על עשרות מדריכים להתקנה עם ndiswrapper, על שלוש הפצות שונות, ולא הצלחתי להתקין את הדרייבר של הכרטיס הזה שידוע, אגב, כבעייתי במיוחד.
וזה לא שאני הדיוט בתחום. אמנם באופן אישי לא היה לי לינוקס מעולם, אך עבדתי לא מעט עם המערכת הזו באוניברסיטה.
אני ממליץ לכל האנשים שרוצים להתנסות ב לינוקס, לנסות הפצה בשם KNOPPIX שהפלוס הגדול שלה זה יכולות זהוי חומרה מעולים !!!
אני עצמי נחשב לראשון בתחום השימוש בלינוקס DESKTOP עברי במערכות עסקיות.
אני עובד עם מערכות לינוקס למעלה מעשור ובהחלט יש מה להציע למערכות אלו, אם אתם מחפשים הפצה אשר מעוברתת ותומכת עברית בצורה הטובה ביותר תנסו את ההפצה הבאה:
KANNERY ניתן למצוא אותה באינטרנט.
לינוקס עדיפה בהרבה מקרים על חלונות, וזאת בגלל יכולת הניצול המעולים שלה לחומרה, ויכולות נוספות כסרידות קשיחות וכו.
אבל כן צריך להכיר קצת לינוקס בכדי להשתמש בו באופן מושכל.
אז תנסו את ההפצות האלו הם תומכות מעולה בכרטיסים אלחוטיים, כרטיסי מסך, רשת וכו.....
Jhonta כתב:טוב התקנתי את ה Ubuntu שעליו מותקן אח"כ ה Linux mce
אבל לצערי יש בעית גלישה
לעיתים ניתן להיכנס לאתרים ולרוב, הוא "לא מוצא" אותם.. כאילו הוא לא מחובר
אם מישהו יוכל לעזור לי בזה, אני אשמח
פעם אחרונה שעבדתי עם לינוקס היתה לפני 5 שנים
...
נראה כמו בעית dns.
עשה "sudo network-admin" והוסף ידנית את כתובות שרתי DNS המתאימים לספק שלך. אני גם מוסיף את כתובת הראוטר עצמו (לא מועיל לא מזיק). http://www.netcheif.com/Articles/BrdBan ... ndDefs.htm
אם אתה מחובר דרך ADSL עם מודם של ECI (שעבר הסבה לראוטר), עשה חיפוש על בעית ipv6 בwhatsup.org.il .
אישית, לא אהבתי את mythtv בגלל ניהול תיקיות המדיה המעצבן שלו והירידה הנוראית באיכות live-tv גם אחרי שעות של קינפוגים. הmce הזה נראה מספיק מתוחכם כדי אולי להזיז אותי מfreevo. נראה. (כאילו שלא למדתי להזהר מתוכנות עם גרסאות 1.0)
טוב גם אחרי שאני לא מתחבר דרך ה ECI (אלא דרך אלקטל משודרג לראוטר) יש אותה בעיה
פינגים מתקבלים בלי בעיה, אבל גלישה לא קיימת
ניסיתי להכניס DNS באופן ידני, לא עזר
אולי בכל זאת מישהו פה יוכל לתת יד לפתירה של הנושא ?
Jhonta כתב:אכן, אני מחובר בעזרת מודם ECI שעבר הסבה...
אבל לאחר חיפוש באתר שנתת, לא מצאתי איזכור לבעיה או דרך לפתור אותה..
אתה יכול להרחיב ?
...
עצה התחלתית שנתקלתי בה היא (רלבנטי רק לפיירפוקס)
"לך לabout:config
תעשה חיפוש על IPv6 ותסמן Disable לtrue... בגדול יש עוד יישומים שיש להם פה ושם בעיות עם IPv6 - תעשה חיפוש בפורום תמצא...