https://goo.gl/P3xRTm
6,500 ש"ח
https://goo.gl/vlolA4
5,500 ש"ח
https://goo.gl/VWmw3D
4,800 ש"ח
אני די חדש בנושא למרות שעשיתי לאחרונה מחקר די מעמיק.
אשמח לעצותיכם. תודה

·כי מצד אחד החוק אומר שתרכב על הכביש, כשמצד שני אתה מוגבל על הכביש עם מהירות שלא מספיקה ואז אתה בסכנה תמידית שמישהו עוד שניה נכנס בך. מי שלא רוכב על הכביש, גם 15 קמ"ש זה מעל ומעבר.offerbk1 כתב:או שפשוט לא תוריד הגבלת מהירות ותיסע לפי החוק. זו גם אפשרות...מה כל כך נוראי בליסוע 25 שחייבים לעבור על החוק?...

אוקיי, השאלה היא עד כמה ההבדלים האלו מהותיים בביצועים ובאורך החיים של האופניים?BUGY כתב:יש לך חלקים שונים, כמו ברקס הידראולי מול מכני. צג דיגיטלי. מנועים שונים. סוללות שונות. בולם קדמי משופר... וזה מצטבר למחיר גבוה יותר....

·זה לא רק חיים ואורך אלה ההרגשה, הנוחות בשליטה. בולם קדמי טוב יותר יעזור יותר נגד מהמורות בכביש. ברקסים הידראוליים זה חובה, לפחות בשבילי ולמשקל גדול, לא היתי מוותר על ברקס הידראולי. כל השאר, זה כבר זניח לדעתי, עם זאת אותה הסוללה ואותו המנוע.RoeyTNT כתב:אוקיי, השאלה היא עד כמה ההבדלים האלו מהותיים בביצועים ובאורך החיים של האופניים?......
האם באמת יהיה הבדל מהותי בין איך שהאופניים הזולות מבין ה-3 יסחבו/יסעו לבין היקרות ביותר מבין ה-3?
(אגב, ל-2 הזוגות היקרים יותר יש אותו מנוע ואותה סוללה לפני מה שאני רואה)...

·וואו! סוף סוף קיבלתי את התשובה האינפורמטיבית ביותר שחיפשתי (בהשוואה לפורומים אחרים, לא לחברים אחרים פה שהגיבו).BUGY כתב:·זה לא רק חיים ואורך אלה ההרגשה, הנוחות בשליטה. בולם קדמי טוב יותר יעזור יותר נגד מהמורות בכביש. ברקסים הידראוליים זה חובה, לפחות בשבילי ולמשקל גדול, לא היתי מוותר על ברקס הידראולי. כל השאר, זה כבר זניח לדעתי, עם זאת אותה הסוללה ואותו המנוע..........

מצד אחד אני מבין את מה שאתה אומר. כן, זו קנייה ראשונה של אופניים חשמליים. אבל לא בא לי לקנות עוד זוג עוד שנתיים. או לשדרג עוד חודש. והשיקול העיקרי זה שאני בחור גדול ואני רוצה שהן יוכלו לסחוב אותי (גם בעליות) מבלי שהמנוע ייהרס מוקדם מדי.BUGY כתב:@RoeyTNT
·רציתי להגיב לך בגרופי, אבל המערכת שלהם כל כך לא נוחה אז וויתרתי![]()
להגיד לך את האמת, אני לא מעודכן במחירים כי פעם אחרונה שבדקתי היה לפני כמה שנים. על פניו נראה סביר. אני אישית לא היתי משקיע במערכת הילוכים וברוב החלקים, רק בברקסי הידראוליים (שרך אגב, אתה יכול להוסיף תמורת כמה מאות או לשדרג בעמדת הקניה אז אולי כדי לחשוב על הזוג הזול פלוס שדרוג הברקסים) וסוללה טובה.
מסך, הילוכים, פנסים, גלגלים הכל ניתן לשדרג על פי הצורך (או אחרי תקלה, שבר) וזה ממש לא חשוב לאופניים כאלה. בכלל, אם זאת פעם ראשונה על חשמליות, כל דבר יספק אותך וההבדל בין שלושת הזוגות לא יהיה כזה מורגש לך. אחרי קצת נסיון יהיה לך מושג מה אתה מעדיף, מה חסר ולמה מיותר. ואז משדרגים, מחליפים או קונים עוד זוג.
חנות כמו כל חנות. מה שכן, רצוי לקנות אופניים קרוב לבית יחסית. כי אם יש צורך בשרות אתה רוצה קירבה לחנות ולא להתחיל לסחוב משקולת של 24 קילו (לרכב על חשמלי בלי מנוע זה לא כיף) עד לצד השני של העיר....

·כולם משדרגים. אין מנוס. תמיד משהו נשבר שהוא לא תחת אחריות ואתה לא רוצה שזה ישבר שוב אז אתה קונה משהו טוב יותר, אני מכיר את התופעה הזאת היטב כי כשהתחלתי לרכב גם היתי מעל 100. בלי קשר, משך החיים שלהם תלוי גם בכך, כמה אתה הולך לרכב ואיך תתייחס לסוללה (שמירה והטענה). אבל עם משקל גבוה העומס על המנוע ושאר החלקים יהיה מאוד גדול מול רוכב ממוצע ולכן אל תצפה לחיים ארוכים מדי למנוע ותהיה מוכן לתיקונים. לכן מנוע של 48 במקרה הזה עדיף, לדעתי. וזה בכללי, לא רק לזוג הזה כי מתכננים את האופניים לממוצע, שזה סביבות ה75 ק"מ. זה שכתוב 120 זה לא משהו שניתן להתייחס אליו ברצינות.RoeyTNT כתב:מצד אחד אני מבין את מה שאתה אומר. כן, זו קנייה ראשונה של אופניים חשמליים. אבל לא בא לי לקנות עוד זוג עוד שנתיים. או לשדרג עוד חודש. והשיקול העיקרי זה שאני בחור גדול ואני רוצה שהן יוכלו לסחוב אותי (גם בעליות) מבלי שהמנוע ייהרס מוקדם מדי.......
ציינת שהכי חשוב זה בלמים הידראוליים וסוללה. ב-3 הדגמים כל הסוללות הן זהות 48v\13ah אבל בדגם הזול ביותר המנוע הוא 36V לעומת 48V ב-2 הדגמים היקרים יותר.
האם זה לא משהו שהוא גם קריטי?...

תודה רבה לך על העיצות. עזרת לי מאוד.BUGY כתב:·כולם משדרגים. אין מנוס. תמיד משהו נשבר שהוא לא תחת אחריות ואתה לא רוצה שזה ישבר שוב אז אתה קונה משהו טוב יותר, אני מכיר את התופעה הזאת היטב כי כשהתחלתי לרכב גם היתי מעל 100. בלי קשר, משך החיים שלהם תלוי גם בכך, כמה אתה הולך לרכב ואיך תתייחס לסוללה (שמירה והטענה). אבל עם משקל גבוה העומס על המנוע ושאר החלקים יהיה מאוד גדול מול רוכב ממוצע ולכן אל תצפה לחיים ארוכים מדי למנוע ותהיה מוכן לתיקונים. לכן מנוע של 48 במקרה הזה עדיף, לדעתי. וזה בכללי, לא רק לזוג הזה כי מתכננים את האופניים לממוצע, שזה סביבות ה75 ק"מ. זה שכתוב 120 זה לא משהו שניתן להתייחס אליו ברצינות.......
אז לדעתי, לך על הזוג השני או הכי זול ותשים את הכסף העודף בצד לשדרוגים....

·אלה סוללות ליטיום וככאלה יש להן מגבלות ודרישות. חום זה המכה הכי גדולה בארץ. הום חיצוני וגם חום משימוש שלא מספיק לצאת:RoeyTNT כתב:תודה רבה לך על העיצות. עזרת לי מאוד.......
שאלה אחרונה. כתבת: "ואיך תתייחס לסוללה (שמירה והטענה)". יש עיצות ספציפיות שאתה יכול לתת לי לגבי שמירה על אורח חיי הסוללה? מה הכוונה "שמירה וטעינה?
תודה....