מתלבט בין 3 דגמים של אופניים חשמליים

רכבי ICE, פלאגינים, היברידים וחשמליים כמו ג'ילי, טסלה, איוניק, MG
RoeyTNT פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1274
שם מלא: RoeyTNT
נתן תודות: 64 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #1 

אציין ש-2 הפרמטרים שאני מחפש באופניים חשמליים הם: מתקפלות, ובעלות כושר העמסה של 120 ק"ג.

https://goo.gl/P3xRTm
6,500 ש"ח

https://goo.gl/vlolA4
5,500 ש"ח

https://goo.gl/VWmw3D
4,800 ש"ח

אני די חדש בנושא למרות שעשיתי לאחרונה מחקר די מעמיק.
אשמח לעצותיכם. תודה :)

fLy
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1813
נתן תודות: 516 פעמים
קיבל תודות: 272 פעמים

שליחה #2 

שלושת הדגמים עונים על שני הקריטריונים(יש לי את הזולות מבין השלוש).
דורון.

RoeyTNT פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

זה ששלושת הדגמים עונים על 2 הקריטרריונים, אני יודע :)

ציינתי זאת כדי שלא ימליצו לי על דגמים אחרים.

הסיבה שפתחתי את השרשור הזה הוא בכדי לקבל עצות מחכמים ומנוסים ממני - אילו מבין ה-3 עדיפים ולמה?

ההפרש בין הזול ביותר ליקר ביותר הוא כמעט 2,000 ש"ח ולפני שאני קונה את הכי יקר אני רוצה לדעת שזה שווה את זה - או לחלופין, לא שווה את זה.

fLy
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #4 

זה תלוי במשך השימוש(פר יום ופר נסיעה), ובערך הכסף עבורך.
אני מניח שככל שיותר יקר יותר נוח...השאלה אם ב1700ש"ח יותר נוח(בין הזולים ליקרים)?? לדעתי לא.
מבחינת כוח אני אומר לך בוודאות שאין '1700שח הבדל' בין הזולים ליקרים.
דורון.

RoeyTNT פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

אבל בדגם הזול יותר יש מנוע של 36V בזמן שב-2 האחרים יש מנוע של 48V.

האם הדבר לא אומר שלדגמים עם ה-48 יש יותר כוח?

fLy
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #6 

30קמ"ש(אחרי הורדת הגבלה) בדגם הזול עושים בשבילי את העבודה(רמה"ש-רעננה).
שוב, הכול תלוי בתנאי השימוש.
דורון.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46340
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5072 פעמים

שליחה #7 

מה לגבי קורקינט חשמלי? לא רק שהוא זול יותר ומתקפל לגודל קטן יותר מאופנים, הרבה יותר קל להוריד בו הגבלת מהירות ולצייד בסוללה גדולה יותר שתעניק טווח רחוק יותר.

offerbk1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1974
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 163 פעמים

שליחה #8 

או שפשוט לא תוריד הגבלת מהירות ותיסע לפי החוק. זו גם אפשרות...מה כל כך נוראי בליסוע 25 שחייבים לעבור על החוק?

RoeyTNT פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

תראו, אני סה"כ מנסה להבין את ההבדלים המהותיים בין 3 הדגמים כדי לדעת על איזה דגם להשקיע / כמה להשקיע.
אני לא מעוניין בקורקינט, כבר עשיתי את השיקולים שלי. אבל תודה על ההמלצה.
בכל מקרה אם מישהו יוכל לתת להסבר על ההבדלים המהותיים בין 3 הדגמים אני אשמח.
תודה :)

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #10 

יש לך חלקים שונים, כמו ברקס הידראולי מול מכני. צג דיגיטלי. מנועים שונים. סוללות שונות. בולם קדמי משופר... וזה מצטבר למחיר גבוה יותר.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #11 

offerbk1 כתב:או שפשוט לא תוריד הגבלת מהירות ותיסע לפי החוק. זו גם אפשרות...מה כל כך נוראי בליסוע 25 שחייבים לעבור על החוק?
...
·כי מצד אחד החוק אומר שתרכב על הכביש, כשמצד שני אתה מוגבל על הכביש עם מהירות שלא מספיקה ואז אתה בסכנה תמידית שמישהו עוד שניה נכנס בך. מי שלא רוכב על הכביש, גם 15 קמ"ש זה מעל ומעבר.

RoeyTNT פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

BUGY כתב:יש לך חלקים שונים, כמו ברקס הידראולי מול מכני. צג דיגיטלי. מנועים שונים. סוללות שונות. בולם קדמי משופר... וזה מצטבר למחיר גבוה יותר.
...
אוקיי, השאלה היא עד כמה ההבדלים האלו מהותיים בביצועים ובאורך החיים של האופניים?
האם באמת יהיה הבדל מהותי בין איך שהאופניים הזולות מבין ה-3 יסחבו/יסעו לבין היקרות ביותר מבין ה-3?
(אגב, ל-2 הזוגות היקרים יותר יש אותו מנוע ואותה סוללה לפני מה שאני רואה)

fLy
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #13 

כנראה שתשים לב להבדל, אם בכלל, רק בנסיעות ארוכות במיוחד או שרצופות עליות.
בכל שימוש סביר+ לא תראה הבדל.
דורון.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #14 

RoeyTNT כתב:
...
...
אוקיי, השאלה היא עד כמה ההבדלים האלו מהותיים בביצועים ובאורך החיים של האופניים?
האם באמת יהיה הבדל מהותי בין איך שהאופניים הזולות מבין ה-3 יסחבו/יסעו לבין היקרות ביותר מבין ה-3?
(אגב, ל-2 הזוגות היקרים יותר יש אותו מנוע ואותה סוללה לפני מה שאני רואה)
...
·זה לא רק חיים ואורך אלה ההרגשה, הנוחות בשליטה. בולם קדמי טוב יותר יעזור יותר נגד מהמורות בכביש. ברקסים הידראוליים זה חובה, לפחות בשבילי ולמשקל גדול, לא היתי מוותר על ברקס הידראולי. כל השאר, זה כבר זניח לדעתי, עם זאת אותה הסוללה ואותו המנוע.

RoeyTNT פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

BUGY כתב:
...
...
·זה לא רק חיים ואורך אלה ההרגשה, הנוחות בשליטה. בולם קדמי טוב יותר יעזור יותר נגד מהמורות בכביש. ברקסים הידראוליים זה חובה, לפחות בשבילי ולמשקל גדול, לא היתי מוותר על ברקס הידראולי. כל השאר, זה כבר זניח לדעתי, עם זאת אותה הסוללה ואותו המנוע.
...
·וואו! סוף סוף קיבלתי את התשובה האינפורמטיבית ביותר שחיפשתי (בהשוואה לפורומים אחרים, לא לחברים אחרים פה שהגיבו).

תודה לך! זה בדיוק מה שרציתי לדעת.

אשמח לשמוע את דעתך לגבי המחיר האם הוא נראה הוגן בעיניך בהתאם למפרט (אציין שיש גם אחריות לשנה לאופניים ולבטריה)?
והאם החנות הזאת מומלצת?

תודה.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #16 

@RoeyTNT
·רציתי להגיב לך בגרופי, אבל המערכת שלהם כל כך לא נוחה אז וויתרתי :wink:

להגיד לך את האמת, אני לא מעודכן במחירים כי פעם אחרונה שבדקתי היה לפני כמה שנים. על פניו נראה סביר. אני אישית לא היתי משקיע במערכת הילוכים וברוב החלקים, רק בברקסי הידראוליים (שרך אגב, אתה יכול להוסיף תמורת כמה מאות או לשדרג בעמדת הקניה אז אולי כדי לחשוב על הזוג הזול פלוס שדרוג הברקסים) וסוללה טובה.
מסך, הילוכים, פנסים, גלגלים הכל ניתן לשדרג על פי הצורך (או אחרי תקלה, שבר) וזה ממש לא חשוב לאופניים כאלה. בכלל, אם זאת פעם ראשונה על חשמליות, כל דבר יספק אותך וההבדל בין שלושת הזוגות לא יהיה כזה מורגש לך. אחרי קצת נסיון יהיה לך מושג מה אתה מעדיף, מה חסר ולמה מיותר. ואז משדרגים, מחליפים או קונים עוד זוג.
חנות כמו כל חנות. מה שכן, רצוי לקנות אופניים קרוב לבית יחסית. כי אם יש צורך בשרות אתה רוצה קירבה לחנות ולא להתחיל לסחוב משקולת של 24 קילו (לרכב על חשמלי בלי מנוע זה לא כיף) עד לצד השני של העיר.

RoeyTNT פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

BUGY כתב:@RoeyTNT
·רציתי להגיב לך בגרופי, אבל המערכת שלהם כל כך לא נוחה אז וויתרתי :wink:

להגיד לך את האמת, אני לא מעודכן במחירים כי פעם אחרונה שבדקתי היה לפני כמה שנים. על פניו נראה סביר. אני אישית לא היתי משקיע במערכת הילוכים וברוב החלקים, רק בברקסי הידראוליים (שרך אגב, אתה יכול להוסיף תמורת כמה מאות או לשדרג בעמדת הקניה אז אולי כדי לחשוב על הזוג הזול פלוס שדרוג הברקסים) וסוללה טובה.
מסך, הילוכים, פנסים, גלגלים הכל ניתן לשדרג על פי הצורך (או אחרי תקלה, שבר) וזה ממש לא חשוב לאופניים כאלה. בכלל, אם זאת פעם ראשונה על חשמליות, כל דבר יספק אותך וההבדל בין שלושת הזוגות לא יהיה כזה מורגש לך. אחרי קצת נסיון יהיה לך מושג מה אתה מעדיף, מה חסר ולמה מיותר. ואז משדרגים, מחליפים או קונים עוד זוג.
חנות כמו כל חנות. מה שכן, רצוי לקנות אופניים קרוב לבית יחסית. כי אם יש צורך בשרות אתה רוצה קירבה לחנות ולא להתחיל לסחוב משקולת של 24 קילו (לרכב על חשמלי בלי מנוע זה לא כיף) עד לצד השני של העיר.
...
מצד אחד אני מבין את מה שאתה אומר. כן, זו קנייה ראשונה של אופניים חשמליים. אבל לא בא לי לקנות עוד זוג עוד שנתיים. או לשדרג עוד חודש. והשיקול העיקרי זה שאני בחור גדול ואני רוצה שהן יוכלו לסחוב אותי (גם בעליות) מבלי שהמנוע ייהרס מוקדם מדי.

ציינת שהכי חשוב זה בלמים הידראוליים וסוללה. ב-3 הדגמים כל הסוללות הן זהות 48v\13ah אבל בדגם הזול ביותר המנוע הוא 36V לעומת 48V ב-2 הדגמים היקרים יותר.

האם זה לא משהו שהוא גם קריטי?

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #18 

RoeyTNT כתב:
...
...
מצד אחד אני מבין את מה שאתה אומר. כן, זו קנייה ראשונה של אופניים חשמליים. אבל לא בא לי לקנות עוד זוג עוד שנתיים. או לשדרג עוד חודש. והשיקול העיקרי זה שאני בחור גדול ואני רוצה שהן יוכלו לסחוב אותי (גם בעליות) מבלי שהמנוע ייהרס מוקדם מדי.

ציינת שהכי חשוב זה בלמים הידראוליים וסוללה. ב-3 הדגמים כל הסוללות הן זהות 48v\13ah אבל בדגם הזול ביותר המנוע הוא 36V לעומת 48V ב-2 הדגמים היקרים יותר.

האם זה לא משהו שהוא גם קריטי?
...
·כולם משדרגים. אין מנוס. תמיד משהו נשבר שהוא לא תחת אחריות ואתה לא רוצה שזה ישבר שוב אז אתה קונה משהו טוב יותר, אני מכיר את התופעה הזאת היטב כי כשהתחלתי לרכב גם היתי מעל 100. בלי קשר, משך החיים שלהם תלוי גם בכך, כמה אתה הולך לרכב ואיך תתייחס לסוללה (שמירה והטענה). אבל עם משקל גבוה העומס על המנוע ושאר החלקים יהיה מאוד גדול מול רוכב ממוצע ולכן אל תצפה לחיים ארוכים מדי למנוע ותהיה מוכן לתיקונים. לכן מנוע של 48 במקרה הזה עדיף, לדעתי. וזה בכללי, לא רק לזוג הזה כי מתכננים את האופניים לממוצע, שזה סביבות ה75 ק"מ. זה שכתוב 120 זה לא משהו שניתן להתייחס אליו ברצינות.

אז לדעתי, לך על הזוג השני או הכי זול ותשים את הכסף העודף בצד לשדרוגים.

RoeyTNT פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

BUGY כתב:
...
...
·כולם משדרגים. אין מנוס. תמיד משהו נשבר שהוא לא תחת אחריות ואתה לא רוצה שזה ישבר שוב אז אתה קונה משהו טוב יותר, אני מכיר את התופעה הזאת היטב כי כשהתחלתי לרכב גם היתי מעל 100. בלי קשר, משך החיים שלהם תלוי גם בכך, כמה אתה הולך לרכב ואיך תתייחס לסוללה (שמירה והטענה). אבל עם משקל גבוה העומס על המנוע ושאר החלקים יהיה מאוד גדול מול רוכב ממוצע ולכן אל תצפה לחיים ארוכים מדי למנוע ותהיה מוכן לתיקונים. לכן מנוע של 48 במקרה הזה עדיף, לדעתי. וזה בכללי, לא רק לזוג הזה כי מתכננים את האופניים לממוצע, שזה סביבות ה75 ק"מ. זה שכתוב 120 זה לא משהו שניתן להתייחס אליו ברצינות.

אז לדעתי, לך על הזוג השני או הכי זול ותשים את הכסף העודף בצד לשדרוגים.
...
תודה רבה לך על העיצות. עזרת לי מאוד.
שאלה אחרונה. כתבת: "ואיך תתייחס לסוללה (שמירה והטענה)". יש עיצות ספציפיות שאתה יכול לתת לי לגבי שמירה על אורח חיי הסוללה? מה הכוונה "שמירה וטעינה?
תודה.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #20 

RoeyTNT כתב:
...
...
תודה רבה לך על העיצות. עזרת לי מאוד.
שאלה אחרונה. כתבת: "ואיך תתייחס לסוללה (שמירה והטענה)". יש עיצות ספציפיות שאתה יכול לתת לי לגבי שמירה על אורח חיי הסוללה? מה הכוונה "שמירה וטעינה?
תודה.
...
·אלה סוללות ליטיום וככאלה יש להן מגבלות ודרישות. חום זה המכה הכי גדולה בארץ. הום חיצוני וגם חום משימוש שלא מספיק לצאת:

לא להשאיר אותן בחום. כמו ברכב או מקום סגור וחם או בשמש ישיר כל היום.
לא להשאיר סוללה ריקה למשך זמן רב. מספיק להטעין לחצי אבל לא להשאיר אותה ריקה כמה ימים.
מצד שני, עם לא הולכים לרכב כמה חודשים, לא להטעין את הסוללה ל100% אלה לפרוק לחצי ואז לאחסן במקום קיר ומוצל.
לא לדחוף אותה יותר מדי חזק כשהיא מתקרבת לסוף הטעינה. כלומר עם היא על 20 אחוז, זה לא הזמן לעשות את העליה הכי גדולה באזור.
בימים קרים, לשמור אותה בבית ולהתחיל את הנסיעה ברגוע עד שהיא תתחמם (ליטיום מספקת פחות קיבולת בקור).
לא לעשות הטענות קטנות של 5 דקות, זה חסר משמעות לטעינה אבל לא טוב לסוללה.
טעינה בקצב בינוני ולא מהיר ולוודא שהיא לא מתחמם יותר מדי בזמן טעינה (זה גם מסוכן לך, הן יכולות להתפוצץ מחום יתר או טיענה לא טובה).

זה בשלף...

שלח תגובה

חזור אל “רכבי ICE וחשמליים”